Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Въпрос за Force3D HD4550

Featured Replies

Това кво означава,че при по слаба конфигурация 5670 ще се изравни с 4770 или сигурно ще и я надмине по пройзводителност.Стига писахте глупости.

Въобще не означава това. Твърде зле разбираш, понякога, какво имат предвид колегите ти във форума. 4770 е извън бюджета като цена и не може да подкара игра с екстрите на ДайректХ 11(това че засега игрите правени и за това GUI, са направени да вървят и под по-старите му версии, не означава че така ще е и в бъдеще). Научи се, да пишеш правилно!

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

• Отговори 110
  • Прегледи 10,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Видео за 150 лв. не знам дали става и за филми.За съвременните игри си трябва доста по-сериозно видео,като според мен минимума е 4770/4850 които са към 180лв.Давам ти пример с играта Metro 2033 която

• За кои игри говориш.За 300лв 5770,5750 е към 200-220лв.

• За кво вобще правиш ъпдейт за тия пари,да си беше отишъл на AC/DC по -добре,да се размажеш кат хората.High voltage rock n roll. Айде давайте минуси.

Въобще не означава това. Твърде зле разбираш, понякога, какво имат предвид колегите ти във форума. 4770 е извън бюджета като цена и не може да подкара игра с екстрите на ДайректХ 11(това че засега игрите правени и за това GUI, са направени да вървят и под по-старите му версии, не означава че така ще е и в бъдеще. Научи се да пишеш правилно!

Колегата питаше за 4770,защото му предложих на ЛС 'старата' ми 4770 на цена от 120 лв.А с 5670 дали ще може да използва вобще ДХ11 е отделен въпрос.

Колегата питаше за 4770,защото му предложих на ЛС 'старата' ми 4770 на цена от 120 лв.А с 5670 дали ще може да използва вобще ДХ11 е отделен въпрос.

Това, нямаше как да го знам и да изходя от него, като база за даване на съвет. Естествено е, че може да използува ДайректХ 11! То, за да се играят, някои от тежките игри на сериозни резолюции и високи нива на останалите настройки, се изисква доста по-мощна видеокарта и въоще конфигурация - като цяло, включително и подходящ монитор. На средни настройки 5670 се справя напълно задоволително, а едва ли ще са му нужни и възможни по-високи, предвид и останалите "чаркове".

Това, нямаше как да го знам и да изходя от него, като база за даване на съвет. Естествено е, че може да използува ДайректХ 11! То, за да се играят, някои от тежките игри на сериозни резолюции и високи нива на останалите настройки, се изисква доста по-мощна видеокарта и въоще конфигурация - като цяло, включително и подходящ монитор. На средни настройки 5670 се справя напълно задоволително, а едва ли ще са му нужни и възможни по-високи, предвид и останалите "чаркове".

Ако подкара под ДХ11 на средни настройки с 5670,Метро 2033 ти подарявам Майбах.

Редактирано от Plomba7a (преглед на промените)

Ако подкара под ДХ11 на средни настройки с 5670,Метро 2033 ти подарявам Майбах.

Винаги ще има и изключения от правилото. Те не го омаловажават, а по-скоро потвърждават. Къде ми е Майбаха? Впрочем, ако под средни настройки имаш предвид препоръчителните изисквания(случайно ли мислиш се цитират само карти Нвидия графичен процесор?)...Явно говорим на един език, но на различни диалекти.

Винаги ще има и изключения от правилото. Те не го омаловажават, а по-скоро потвърждават. Къде ми е Майбаха? Впрочем, ако под средни настройки имаш предвид препоръчителните изисквания(случайно ли мислиш се цитират само карти Нвидия графичен процесор?)...Явно говорим на един език, но на различни диалекти.

Визирам конфигурацията на автора ако ще взима видео за игри в момента минимума е 5750,но щом му е скъпо пред 5670 предпочитам 4770 на добра цена.Ти ако Избираше между 5670 и 4770 кое би избрал?

Редактирано от Plomba7a (преглед на промените)

Видео за 150 лв. не знам дали става и за филми.За съвременните игри си трябва доста по-сериозно видео,като според мен минимума е 4770/4850 които са към 180лв.Давам ти пример с играта Metro 2033 която и с видео 5870 ,което е около 700лв.,пак не може да се подкара на макс.

А аз как я подкарвам на макс със ASUS EN9600GT ? Като я клокна, върви гладко.

А аз как я подкарвам на макс със ASUS EN9600GT ? Като я клокна, върви гладко.

ДХ11 ,Всички филтри на макс,1920х1080 резолюция ми върви със 17 кадъра с 5850.Твоята карта е няква уникална сигурно.

Визирам конфигурацията на автора ако ще взима видео за игри в момента минимума е 5750,но щом му е скъпо пред 5670 предпочитам 4770 на добра цена.Ти ако Избираше между 5670 и 4770 кое би избрал?

Напълно съм доволен , с 4670 512МБ на Гигабайт(с охлаждане Залман), което имам от около 10 месеца! Не бих купувал, освен ако не ми се падна поне 5770 на старо!Публикувано изображение

Автора на темата, обаче има нужда от карта, а няма желание или възможност за по-голяма инвестиция. Както и в предишен пост писах, в случай че знаех за Вашата кореспонденция, вероятно щях да дам различен съвет, но картата не е моя и не отговарям за състоянието й.

ДХ11 ,Всички филтри на макс,1920х1080 резолюция ми върви със 17 кадъра с 5850.Твоята карта е няква уникална сигурно.

Е при такава резолюция нормално... Аз я играя при 1280 на 1024, Very High, 2xAA, DX10..

Напълно съм доволен , с 4670 512МБ на Гигабайт(с охлаждане Залман), което имам от около 10 месеца! Не бих купувал, освен ако не ми се падна поне 5770 на старо!Публикувано изображение

Автора на темата, обаче има нужда от карта, а няма желание или възможност за по-голяма инвестиция. Както и в предишен пост писах, в случай че знаех за Вашата кореспонденция, вероятно щях да дам различен съвет, но картата не е моя и не отговарям за състоянието й.

Автора сам да си прецени 4770 е с около 20% по пройзводителна от 5670.Относно моята 4770 му давам 100% гаранция,че картата е перфектна и работи без проблем.Просто я смених с 5850 и затова не ми трябва вече.
  • Автор

Е, аз си реших проблема. Ще взема HD5750 на изплащане. 25 кинта на месец ми се струва добре. Понеже JAR вдигнаха ценичките яко, съм избрал едно дън от мултирама - ASROCK N68-S.

В сайта на ASROCK, за тази дънна платка, пише: If you use AM3 / AM2+ CPU on AM2 chipset motherboard, the system bus speed will downgrade from HT3.0 (5200 MT/s) to HT1.0 (2000 MT/s), but the CPU frequency will not be influenced.

Това даунгрейдване ще се отрази ли на бързината и производителността на процесора, защото аз ще взимам AMD със сокет AM3?

ПП. HD5750 ще тръгне ли на това дъно?

Редактирано от marto008 (преглед на промените)

Извинявай за въпроса !

На изплащане ? Не може ли да събереш или нямаш търпение.

Аз например моето правило, което не съм нарушил все още никакво на изплащане никакви заеми от банки...

Ние докато си лафим тука, те цените ще вземат да паднат... :eek:

Разбира се че ще тръгне.

Ръгаш я в слота и я палиш нищо работа. Само да не забравиш да я захраниш ако не си поставял компоненти.

Редактирано от Burkoff (преглед на промените)

Е, аз си реших проблема. Ще взема HD5750 на изплащане. 25 кинта на месец ми се струва добре. Понеже JAR вдигнаха ценичките яко, съм избрал едно дън от мултирама - ASROCK N68-S.

В сайта на ASROCK, за тази дънна платка, пише: If you use AM3 / AM2+ CPU on AM2 chipset motherboard, the system bus speed will downgrade from HT3.0 (5200 MT/s) to HT1.0 (2000 MT/s), but the CPU frequency will not be influenced.

Това даунгрейдване ще се отрази ли на бързината и производителността на процесора, защото аз ще взимам AMD със сокет AM3?

Дъното е абсолютна бюджетна мизерия, сглобка с най-евтини компоненти и умрял чипсет на Нвидиа, даже е стогодишно със суперстар модел мрежов контролер и когато изпадне възможност за интернет със скорост повече от 90-95Мб/с, ще трябва да купуваш и гигабитова дискретна мрежова карта. Това дъно единствено за офисна конфигурация става. Освен това е и с Нвидиа вграден видеоконтролер и да ми го подаряваха не бих го взел, ако ще правя геймърска машина, още повече, ако ще е от среден клас.

тая карта е пълен боклук - 64 битова(което обезсмисля 1-ния гб ддр3) е и няма как да струва толкова пари... търси поне 4750. 512 рам са достатъчни за карта от тоя клас, но да е с ддр3 задължително

Някакво дъно на същата цена?

http://www.speedcomputers.biz/product/gigabyte-m61pme-s2p-gf6100am2/

Освен това.

Но пак казвам от към дъно не трябва да се пести !

тая карта е пълен боклук - 64 битова(което обезсмисля 1-ния гб ддр3) е и няма как да струва толкова пари... търси поне 4750. 512 рам са достатъчни за карта от тоя клас, но да е с ддр3 задължително

Коя карта е боклук ?

5750 ? Не мисля 5750 е 128 битова. Среден клас.

Редактирано от Burkoff (преглед на промените)

Е при такава резолюция нормално... Аз я играя при 1280 на 1024, Very High, 2xAA, DX10..

да ама твойта е дх10 и едих куп ефекти ги нямаш... едно време беше така с nfsu - на fx5200 летеше, а на 6600 сечеше (щото играта и на двете карти може се пусне на макс обаче "на макс" на първата показва много по малко от на втората даже "на медиум")

от дъно може да се спести ако няма да правиш ъпгрейд или няма да клокваш, но гледай все пак дъното да е пълномертражно и да не е с вградено видео:

http://www.ecenter-bg.com/index.php?main_page=product_info&products_id=1347

http://ardes.bg/motherboards/components/ASROCK+ALIVEXFIRE-ESATA2AM2-1952

http://www.speedcomputers.biz/product/asrock-alivexfire-esata2/

вземаш си го от дето ти е кеф

HTT колко е има значение за вграденото видео - в тестове със външна видеокарта и без клок разликата да е 5% най много

http://www.asrock.com/mb/cpu.asp?Model=ALiveXFire-eSATA2

тия дъна дето за с nf430/630а чипсета е общ и 60 градуса са му минималната температура... много са горещи... не си струват...

http://www.speedcomputers.biz/product/gigabyte-m61pme-s2p-gf6100am2/

Освен това.

Но пак казвам от към дъно не трябва да се пести !

Коя карта е боклук ?

5750 ? Не мисля 5750 е 128 битова. Среден клас.

force3d 4550 - дето e в заглавието...

Редактирано от the professor (преглед на промените)

Видео за 150 лв. не знам дали става и за филми.За съвременните игри си трябва доста по-сериозно видео,като според мен минимума е 4770/4850 които са към 180лв.Давам ти пример с играта Metro 2033 която и с видео 5870 ,което е около 700лв.,пак не може да се подкара на макс.

Много минуси,чудо голямо.Ето едно ревю http://www.neoseeker.com/Articles/Hardware/Reviews/GigabyteHD5870SuperClockReview/16.html добри резултати? Едва ли някой собственик на 5850,5870 или GTX470/480 ще играе на 17',по скоро на минимум съвременен fullHD монитор и там вече картите не се справят.При мен на 1920х1080 на Very High + всички филтрации около 20 кадъра,при битките ми сече.Айде давайте още минуси.

Много минуси,чудо голямо.Ето едно ревю http://www.neoseeker...kReview/16.html добри резултати? Едва ли някой собственик на 5850,5870 или GTX470/480 ще играе на 17',по скоро на минимум съвременен fullHD монитор и там вече картите не се справят.При мен на 1920х1080 на Very High + всички филтрации около 20 кадъра,при битките ми сече.Айде давайте още минуси.

Е, де. Стига с това тренче! Да не мислиш, че сме тръгнали точно нея да играем? Пък и не всички сме с Пълно Високоразделително изобразяване. Има хора играем и на по-ниска резолюция и без Very пред High и не сме умрели. Не можеш всички да ни мериш с твоя аршин.

• Автор

Определено ще трябва да се прави ъпгрейд. Някое от тези ще ми свърши ли работа? Става въпрос за нещо до 100лв. Сега ще поръчам процесор - този, този или този?

Определено ще трябва да се прави ъпгрейд. Някое от тези ще ми свърши ли работа? Става въпрос за нещо до 100лв. Сега ще поръчам процесор - този, този или този?

Това е абсолютният минимум, който би имал смисъл.

Както и дъното което колегата посочва в този пост, но ми се струва позастаряващо(лично мнение).

• Автор

В горния първия ми пост за тази страница съм избройл три процесора. Главно питам дали Phenom X2 е по-добър от Athlon X3? И голяма ли ще е разликата м-у двата атлона горе в поста?

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.