Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какво сънуват бебетата?

Featured Replies

Синът ми вече стана на 8 месеца и половина, а мен от 8 месеца ме гложди един въпрос - какво сънуват бебетата?

Изписаха ги на третия ден от родилното и от тогава винаги когато спи се усмихва, мръщи, събужда се с плач и други такива работи, с една дума сънува, но какво. Ако приемем, че възрастните сънуват неща, които са преживяли през предходните дни или години, понякога и напълно измислени неща, въобще и като спим ни работи въображението, то какво е преживяло едно бебе на 3-4 дни, че да го помни и да го сънува. Зададох същия въпрос на съпругата ми и тя ми каза, че сънуват предишните си животи. А де! После се усмихна и каза, че според учените, тези усмивки, сбръчкани устни и бузки и другите жестове са просто тикове на нервите. Ама аз не вярвам. :whist:

Вие какво мислите? Сънуват ли бебетата и ако да, то какво сънуват?

Еми най-вероятно сънуват както всички. :cool: Ти сам каза, че възрастните сънуват и напълно измисленуи неща. Сигурно и при бебетата е същото. Например един бебешки кошмар е да го оставят без мляко или да не му сменят памперса :whist:

• Автор

Даниел Стоянов, точно това - "сънуват как ги оставят без мляко или не му сменят памперса" нещо не ми се връзва. Не знам до каква степен помнят, но от лични аблюдения мога да ти кажа, че нищо не запомнят, а карат само на вродени рефлекси като да реват като им се яде например. Възрастните сънуват измислени неща, но те поне някога са мечтали, фантазирали и такива ми ти ратоби. За какво мечтае едно бебе на 4 дни? Ей това ми е интересно. Ама едва ли има някой който да знае отговора. :(

Хитреца Одисей, може да е извън темата, ама ще науча нещо ново. Я кажи, защо се смеят на сън бебетата. :ph34r:

Да попитам, никой друг ли не си е задавал подобен въпрос - какво сънуват бебетата на 4-5 дни живот?

Сънуват Дома - това сънуват "бебетата".

И не само го сънуват,ами и си ходят до Там.

Както и ти,както и аз.

:D

Синът ми вече стана на 8 месеца и половина, а мен от 8 месеца ме гложди един въпрос - какво сънуват бебетата?

Изписаха ги на третия ден от родилното и от тогава винаги когато спи се усмихва, мръщи, събужда се с плач и други такива работи, с една дума сънува, но какво. Ако приемем, че възрастните сънуват неща, които са преживяли през предходните дни или години, понякога и напълно измислени неща, въобще и като спим ни работи въображението, то какво е преживяло едно бебе на 3-4 дни, че да го помни и да го сънува. Зададох същия въпрос на съпругата ми и тя ми каза, че сънуват предишните си животи. А де! После се усмихна и каза, че според учените, тези усмивки, сбръчкани устни и бузки и другите жестове са просто тикове на нервите. Ама аз не вярвам. :rolleyes:

Вие какво мислите? Сънуват ли бебетата и ако да, то какво сънуват?

Съзнанието на бебето не се "включва" при самото раждане, а далеч преди това. Следователно пеленачето има достатъчно натрупани впечатления, които да сънува и на базата на които да създава нови, тоест да проявява въображение.

Вярвай на учените, защото техните знания, макар и ограничени, се основават на проверени факти. Религиозните учения и народните поверия предлагат вяра, но това невинаги е достатъчно, за да оцелееш.

Сънищата са обработка на информация на подсъзнателно ниво-Всичко станало през деня се обработва, а и понякога доукрасява с нашите фантазии, страхове и т.н.

В този ред мисли, те просто сънуват станалото през деня.

Ако го възприемат като неприятно, до колкото имат такова възприятие, а изглежда го имат, защото ако се развикаш, дори и бебето да не разбира защо, започва да плаче.

Това е моето обяснение.

Те все още нямат базата, за да може в сънищата им да се проявява голяма фантазия.

И те имат различни "разбирания" за нещата.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Все още няма единно мнение какво представляват сънищата.

Да, бебетата сънуват.

Бебетата, както и възрастните имат различни фази на съня си. През различните фази бебето може да мърда или да лежи неподвижно. Тези фази се формират още по време на бременността. Те са:

* REM (rapid eye movement) – през тази фаза бебето сънува и очите му се движат по клепачите. Въпреки че средно съня е около 16 часа на денонощие, REM отнема около половината от това време. При възрастните хора сънят и REM са много по- кратки.

* Non- REM – При нея има 4 етапа:

1. Задремване – клепачите се затварят.

2. Лек сън – бебето се движи и може да се стряска и издава звуци.

3. Дълбок сън – бебето не се движи.

4. Много дълбок сън – бебето не се движи.

Сънят на бебето представлява: етап 1 – етап 2 – етап 3 – етап 4 – етап 3 – етап 2 – REM. Този цикъл може да се повтори няколко пъти по време на съня. Бебето може да се събуди при прехода етап 3 – етап 2 и после трудно може да заспи (особено през първите месеци).

Но какво сънуват - това вече трябва да се пита някое бебе.

Няма друг начин да се разбере.

• Автор

Но какво сънуват - това вече трябва да се пита някое бебе.

Няма друг начин да се разбере.

Питам го аз моето, ама не иска да каже. :)

Съзнанието на бебето не се "включва" при самото раждане, а далеч преди това. Следователно пеленачето има достатъчно натрупани впечатления, които да сънува и на базата на които да създава нови, тоест да проявява въображение.

Вярвай на учените, защото техните знания, макар и ограничени, се основават на проверени факти. Религиозните учения и народните поверия предлагат вяра, но това невинаги е достатъчно, за да оцелееш.

Мда, дори в Корея,( и в двете ), ако не се лъжа, когато казват на колко са години хората добавят и задължително 9 месеца към възрастта си..периода, в който са били в утробата на майка си. За тях това е съвсем съзнателна част от животът им...и са прави, като се замисля..

П.П. За бебчетата не знам, ама моята последно крещя в 3 през нощта.."мамооо, мечо иска да ме изяде"... ;)

Съответно всички мечовци спаха при мама..

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.