Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Овърклок на gigabyte 5770

Featured Replies

Здравейте на всички.Никога не съм се занимавал с overclock и днеска реших да се пробвам какво ще направя.1 проетох тук статията за overclock .2 използвах следните програми,EVEREST,3DMark Vantage,GPU-Z,MSI Afterburner,MSI Kombustor.Карта която леко клокнах е gigabyte 5770 1gb.Та интерисувам ме нормални ли са 78 градуса за тази карта на BenchMark, още не съм е тесвал на игри понеже още няма на компа.ето и няколко снимки.

post-20838-024132000 1274093203_thumb.jp

Редактирано от Daredevil_666
2.1 Писането на български език с кирилица е задължително. Теми и съобщения, написани на латиница, само с главни букви или със заместени символи вместо Ч-4, Ш-6 и т.н. се изтриват без предупреждение.Спазвай го! (преглед на промените)

нормални ли са 78

На мен ми се виждат нормални.Тази видеокарта има добър потенциал за овърклок!Ако имаш и един добър въздушен поток в кутията би спомогнал за едни по-добри температури при натоварване.
  • Автор

На мен ми се виждат нормални.Тази видеокарта има добър потенциал за овърклок!Ако имаш и един добър въздушен поток в кутията би спомогнал за едни по-добри температури при натоварване.

Мерси за инфото, но ме интерисува колко градуса стават критични иначе при тези стоиности артифакти не съм видял , явно си има потенцял самата карта.А и все пак ми е за 1 път затова повече питане и четене

Не виждам марката и най-вече модела на видеокартата. Ако е с нереферентно охлаждане, което по принцип би трябвало да се справя по-добре, може би температурите са малко в повече(зависи и от продължителноста на пуснатият тест и в степента на натоварване, на която е нагласен). В случай, че картата е с референта изработка тогава са в нормата.

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

• Автор

Не виждам марката и най-вече модела на видеокартата. Ако е с нереферентно охлаждане, което по принцип би трябвало да се справя по-добре, може би температурите са малко в повече(зависи и от продължителноста на пуснатият тест и в степента на натоварване, на която е нагласен). В случай, че картата е с референта изработка тогава са в нормата.

Картата е тази http://www.ninjalane.com/reviews/video/gigabyte-5770 теста е с мсаи конбустер мисля че добре се вижда на снимката от 1 пост,обърни внимание доло в дясно се вижда как е пуснат самият тест 27 мин 1024х768 ААх8

Редактирано от zxzx (преглед на промените)

Картата е тази http://www.ninjalane...o/gigabyte-5770 теста е с мсаи конбустер мисля че добре се вижда на снимката от 1 пост,обърни внимание доло в дясно се вижда как е пуснат самият тест 27 мин 1024х768 ААх8

Ами какво да кажа, освен ако не е фейк:

Публикувано изображение

Все пак тези са в IDLЕ, т-е- картата е клокната, но не е натоварена с тест.

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

• Автор
post-20838-003795700 1274177262_thumb.jpМисля е с тази програма се тества, не че е няма и други за целта, но както казах не съма се занимавал с оверколок.

Понеже не ми се правеше нова тема,може да ми кажете как максимално да си овърклокна видео картата msi 4670 1gb?Пробвах evga precision,но на memory clock не може повече от 950 да се клокне,а на core clock не може повече от 785.Пробвах и с други програми,но пак не става.

• Автор

Понеже не ми се правеше нова тема,може да ми кажете как максимално да си овърклокна видео картата msi 4670 1gb?Пробвах evga precision,но на memory clock не може повече от 950 да се клокне,а на core clock не може повече от 785.Пробвах и с други програми,но пак не става.

Аз използвах тази MSI Afterburner иначе ati overdrive не ми позволяваше повече от 960 за core clock и 1445 за memory clock

• Автор

Някой може ли да ми каже как да клокна повече моята видео карта?Постигнатия ми клок е в по-горния пост.

Мисля че трябва да отключиш и волтажа за да постигнеш по голям клок, но гаранцията на видеото ще си замине . иначе има начини за покачване на волтажа поне каквото съм видял в нета

Някой може ли да помоге за клок и на моето видео GPU clock 725MHz,Memory clock 1000MHz.Това пише в ATI Overdrive.

Ами какво да кажа, освен ако не е фейк:

Публикувано изображение

Все пак тези са в IDLЕ, т-е- картата е клокната, но не е натоварена с тест.

Това е много сериозен клок! Незнам с какво я охлаждат,но имайки в предвид,че в свободно състояние неклокнати са 34-35 градуса,смятам,че това е невъзможно с фабричното охлаждане.Моята(докато беше още здрава) я клокнах на :

850 мхз процесор

1250 мемори клок

При по-големи цифри умираше (теста се проваляше).Максималната допустима температура е рамките на 70-75 градуса.

Редактирано от Hibernate (преглед на промените)

Тайната се крие в най-долната графа "Curen Values" .Там се вижда че картата е почти изключена,което само по себе си е гениално ако си сваля честотите толкова сама.Мойта печка и тя в момента е на 32 градуса но без клок и със сериозния охладител от подписа.Иначе държеше и в idle около 80°.

• 4 месеца по-късно...

ето и от мен,5770. http://prikachi.com/images/408/2570408N.png незнам това 400мх,което съм заградил как да го кача още. някой знаели? пс. разбрах как е. под товар се качвало до тези стойности. http://prikachi.com/images/496/2570496F.png

Редактирано от nikolela (преглед на промените)

ето и от мен,5770.

http://prikachi.com/images/408/2570408N.png

незнам това 400мх,което съм заградил как да го кача още.

някой знаели?

пс.

разбрах как е.

под товар се качвало до тези стойности.

http://prikachi.com/images/496/2570496F.png

чрез това регулиране на честотата на ядрото се пести енергия и се отдава по-малко количество топлина , а и от там оборотите на вентилатора са по-ниски , следователно по-малък шум.Няма повод за притеснение!
  • 5 седмици по-късно...

ето и от мен,5770.

http://prikachi.com/images/408/2570408N.png

незнам това 400мх,което съм заградил как да го кача още.

някой знаели?

пс.

разбрах как е.

под товар се качвало до тези стойности.

http://prikachi.com/images/496/2570496F.png

Искам да питам с какво охлаждане си.И някой може ли да ми каже какво друго освен Accelero L2 Pro пасва на 5770

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.