Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с ATI 5770

Featured Replies

Компютъра е на един месец, а проблема стана още на първата седмица:

Излиза ми голям курсор, направо се виждат пикселите, как се увеличени. По-различно време става голям, понякога като си пусна Photoshop; когато сърфирам из нета само с Mozilla и нищо друго отворено и други подобни случаи. Ако пусна Just Cause 2 и я затворя става малка. С Windows 7 съм. Още като инсталирах преди месец, няколко минути по-късно курсора стана по-голям. Пробвах и да преинсталирам, но същата работа. Пробвах и с различни версии на ATI Catalyst, но пак същото (в момента съм с 10.5). Проблема не е само с курсора. На моменти ми дава един цял черен екран и почва да премигва, като местя с мишката - насича, а пък самият Desktop все едно ми кодира, показва част от него много бавно с премигване и пак се скрива. Оправя се само с рестарт. Конфигурацията ми е:

ОС: Microsoft Windows 7

Дъно: Gigabyte GA-P55M-UD2

Процесор: QuadCore Intel Core i5 750 2.66GHz 8MB L3

Видео карта: Force3D ATI HD 5770 1GB DDR5

RAM памет: 4GB DDR3 1333MHz

Захранване: HIPRO 430W 12CM FAN PFC

Какъв по-точно е проблема? Хардуерен или софтуерен? Моля някой да помогне, защото това е много дразнещо.

Оказа се от BIOS-а. Ъпдейтнах го до F5 и сега всичко се оправи.

Редактирано от Daredevil_666 (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...

Здравей изглежда и ти си зел този комп от Мултирама нали? :D И аз имам този проблем как да го оправя? :huh:

Редактирано от ToH1o (преглед на промените)

Оправете си компютрите,проблема не е във видео картите.Голяма фирма като мултидрама не може да си позволи да продава прецакани 5770.Аз съм с 5850 закупено от там и никви ядове с него,перфектна е картата.

Оправете си компютрите,проблема не е във видео картите.Голяма фирма като мултидрама не може да си позволи да продава прецакани 5770.Аз съм с 5850 закупено от там и никви ядове с него,перфектна е картата.

Е пита си го е оправил ама като незнам как да си упдейтна биоса?

• Автор

То в случая, излиза, че е от самия BIOS, просто Multirama ги продават така... не е с F5 а с F2(май) и заради това става така голям курсора и почват едни черни екрани и тем подобни. Multirama, направо ми казаха на мен, че не намират проблем и всичко е наред, пък даже и не виждат къде е проблема. @Plomba7a при теб няма подобно нещо, защото може би не си със същото дъно и BIOS версия. Ако беше, може би и ти щеше да се чудиш от какво е и да пишеш тук евентуално. Проблема не е, че дъното или видео картата са дефектни, а това че Multirama не са ъпдейтвали до последния BIOS тогава. ToH1o виж си съобщението. Както и да е. Оправя се с ъпдейт до F5.

Проблема не е, че дъното или видео картата са дефектни, а това че Multirama не са ъпдейтвали до последния BIOS тогава.

Я пий едно хапче,плесни си един шамар и се съвземи!Нито Мултирама,нито която и да е фирма,вносител или продавач на хардуер ше тръгне да се занимава да разопакова Х бройки дънни платки или видеокарти и да им ъпдейтва БИОС-а,щото на теб ти пречи!Тва е работа на юзърите(в случая твоя)!Това,че версията на БИОС-а ти е стара,означава единствено,че партидата е внесена отдавна,или че ако е внесена скоро,то са напазарувани платки със стара версия на БИОС-а!

ПП:Аман от разбирачи... :P Мултирама не са ъпдейтнали БИОС-а... :ph34r::cool::lol6:

ImpossibleMan,нямам нищо против човека,или предложеното от него решение на проблема,затова съм цитирал тази част от поста му,която според мен не си е на мястото!Верно,изказа ми може да е бил малко груб,за което се извинявам,ако има засегнати!Нищо лично!

Редактирано от gniasanie (преглед на промените)

Я пий едно хапче,плесни си един шамар и се съвземи!Нито Мултирама,нито която и да е фирма,вносител или продавач на хардуер ше тръгне да се занимава да разопакова Х бройки дънни платки или видеокарти и да им ъпдейтва БИОС-а,щото на теб ти пречи!Тва е работа на юзърите(в случая твоя)!Това,че версията на БИОС-а ти е стара,означава единствено,че партидата е внесена отдавна,или че ако е внесена скоро,то са напазарувани платки със стара версия на БИОС-а!

ПП:Аман от разбирачи... :( Мултирама не са ъпдейтнали БИОС-а... :rolleyes:;);)

Защо така нападна човека? Той дава решение на проблема. Незнам, дали е прав, но все пак може да се опита от потърпевшите. Това, че Мултирама продава боклуци, е ясно. Такива ги има с чувалите и в Техномаркет, Технополис и Метро. Веднъж пазарувах в Мултирама и между другото погледнах и вентилаторите им за кутии. Бяха с някакви оръфани опаковки, а консултантите там не знаеха даже какво е това вентилатор. Ами... на момента ме отказаха от по-нататъшни покупки.

ПП: Малко преди това си взех и кутия CM 690, но не от там. Тя стандартно е с 3 вентилатора. След време видях в Мултирама, че тая кутия се предлага без вентилатори. Стана ми ясно, какво правят с вентилаторите - излагат ги за продажба! Това фирма ли е?

Редактирано от ImpossibleMan (преглед на промените)

Защо така нападна човека? Той дава решение на проблема. Незнам, дали е прав, но все пак може да се опита от потърпевшите. Това, че Мултирама продава боклуци, е ясно. Такива ги има с чувалите и в Техномаркет, Технополис и Метро. Веднъж пазарувах в Мултирама и между другото погледнах и вентилаторите им за кутии. Бяха с някакви оръфани опаковки, а консултантите там не знаеха даже какво е това вентилатор. Ами... на момента ме отказаха от по-нататъшни покупки.

ПП: Малко преди това си взех и кутия CM 690, но не от там. Тя стандартно е с 3 вентилатора. След време видях в Мултирама, че тая кутия се предлага без вентилатори. Стана ми ясно, какво правят с вентилаторите - излагат ги за продажба! Това фирма ли е?

Че не са стока не са , но в случая нямат вина никой не ъпдейтва BIOS на хардуера освен ако не занесеш конфигурацията с проблем...

Все пак браво че се е оправило и че се оказало нещо дребно..

Че не са стока не са , но в случая нямат вина никой не ъпдейтва BIOS на хардуера освен ако не занесеш конфигурацията с проблем...

Все пак браво че се е оправило и че се оказало нещо дребно..

Не знам. Затова сме на това дередже. Никой не е виновен за калпавата стока. Не знам, дали това би минало в съда. Все пак, след като продаваш нещо, трябва да си го тествал. Има си стандарти. Това е готова конфигурация. След като е готова, няма начин да не е пробвана преди това. От това следва, че тоя проблем е известен. Ако не е известен, тая фирма са мошенници. Това, че някой не е решил проблема, не го оправдава, продавайки лоша стока! Абе ние кога ще почнем да си търсим правата?

Щом е готова конфигурация значи това си е голяма излагация от страна на асемблатора

При последното ми посещение в тази прословута верига магазини на въпроса ми 

Търся ниско профилна видео карта 

4-5 "консултанта" дигнаха ръце а един дори каза че не знае какво го питам

в София съвсем близко до мултирама е Плесио където са доста по-образовани консултантите

Щом е готова конфигурация значи това си е голяма излагация от страна на асемблатора

При последното ми посещение в тази прословута верига магазини на въпроса ми

Търся ниско профилна видео карта

4-5 "консултанта" дигнаха ръце а един дори каза че не знае какво го питам

в София съвсем близко до мултирама е Плесио където са доста по-образовани консултантите

И от тях има достатъчно оплаквания :D въпроса е да попаднеш на консултант да попаднеш на изправен хардуер. Демек всичко е на късмет !:P

:speak:Точно преди една година обикалях магазините за Лапто.Бях хвърлил око на един DELL, в Бургас го имаше само в Мултирама.

Една "девойка" такива глупости ми надрънка че накрая не се сдържах и почнах да се смея.

Момчета,направо не разбирам проблема...Ъпдейт на биос на гигабайт дъно е може би най-лесният ъпдейт на биос,за времето загубено за говорене,щеше да е ъпдейтнат поне пет пъти.А Мултидрама и плесио са бакалии.Добре заредени бакалии.Добре заредени,но бакалии.Опитват се да покриват голям дял стоки с алтернативен внос по собствени канали,затова често цените са различни,често по-ниски,но окомплектовката на стоката им често е различна.Не крадат.Сравнително скоро стана там скандала с дъната DFI,запознатите помнят,помнят и как ги изтеглиха от мрежата и после как ги върнаха...А "консултант-продавачите" им-с това заплащане и условия за работа и таргет възрастова група-баси,не знам какво се очаква от момчета,продавали до вчера "доматито" на Женския пазар..Имам един тефтер записани хитови реплики от плесио(нарочно го пиша с малка буква),някой път,когато съм на кеф ще постна някои,за да се посмеем заедно...Просто се подгответе предварително,ползвайте персонала им като "продавачи" и в никакъв случай не им съдействайте да ви бъдат "консултанти".

То не само, че тези от Мултирама не разбират ами и като те подхванат от вратата не те оставят да разгледаш :P:ph34r: .

То не само, че тези от Мултирама не разбират ами и като те подхванат от вратата не те оставят да разгледаш :cool::yanim: .

Аз затова и не влизам там вече. Не само, че не те оставят да разгледаш, но като ги попиташ за нещо, не могат да ти дадат никакво обяснение.

То не само, че тези от Мултирама не разбират ами и като те подхванат от вратата не те оставят да разгледаш :):) .

Мислех да си взема компютър от там, но изобщо не ми харесаха. Друг път специалисти. Накрая се спрях на Plesio - страхотни конфигурации.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.