Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

    Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

    Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

     

Помощ със задача на паскал


Препоръчан отговор

Здравейте някой ще може ли да ми я напише програмката. Мерси предварително.

Програмата е като се въведат произволни числа на стоиностите a,b,c да ли може да се построй триъгълник. Господина ни е дал схемата ние само трябва да я напишем.

Начало

Въвеждане на a,b,c

a+b<c ---- Да--- a+c<b ------Да ----- b+c<a ------ Да ----> да извежда съобщението " Може да се построй триъгълника "

Ако горните обаче не са верни да извежда съобщението " Не може да се построй триъгъкника

И на последно място край.

Мерси предварително.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте някой ще може ли да ми я напише програмката. Мерси предварително.

Програмата е като се въведат произволни числа на стоиностите a,b,c да ли може да се построй триъгълник. Господина ни е дал схемата ние само трябва да я напишем.

Начало

Въвеждане на a,b,c

a+b<c ---- Да--- a+c<b ------Да ----- b+c<a ------ Да ----> да извежда съобщението " Може да се построй триъгълника "

Ако горните обаче не са верни да извежда съобщението " Не може да се построй триъгъкника

И на последно място край.

Мерси предварително.

Здравей. Не, че нещо, но или ти си объркал неравенствата, или учителят ти е присъствал доста малко в часовете по математика - но все си мисля, че за да може да се построи триъгълник, то a+b>c, a+c>b и b+c>a. А ето и решението на задачата (което може да не е вярно де):

Program triagalnik;

Var a,b,c:real;

Begin

Write('Въведете a: ');Readln(a);

Write('Въведете b: ');Readln(b);

Write('Въведете c: ');Readln( c);

If (a<0) or (b<0) or (c<0) then writeln('Въвели сте отрицателна стойност!');

If (c<a+b) and (a<c+b) and (b<a+c)

then writeln('Може да се построи триъгълник.')

else writeln('Не може да се построи триъгълник.');

Readln;

End.

Пробвай я все пак, за да видиш дали работи така, както трябва. Дано съм ти помогнал...

Редактирано от Конрад (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Мерси многооооооооооо

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 седмици по-късно...

Съставете програма , която намира произволни числа от клавиатурата цели числа,въведени числа от клавиатурата и го отпечатва и това продължава до въвежданего на 0. Спешно е

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Разглеждащи това в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
×
×
  • Добави ново...

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите Условия за ползване