Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Препоръчайте видео карта до 290 лв

Featured Replies

Здравейте събрал съм 290 лева за видео карта някой може ли да препоръча най-доброто за тази цена :)

Благодаря предварително :ph34r:

Здравейте събрал съм 290 лева за видео карта някой може ли да препоръча най-доброто за тази цена :biggrin:

Благодаря предварително :down:

Кажи какво ти е захранването и другите компоненти.Ако със тях и захранването си добре,строго препоръчвам Connect3D 4870 ,която е от висок клас,и размазва 5670,5750 и 5770.

Не мога да разбера,защо всички сте за 5770.4870 е доста по-добра карта,и се държи супер добре в игрите.

Разбира се , че 5770.Колкото и да гледам тестове , тя или се представя по-добре от 4870 , или са наравно , или леко изоставя.Но точно това изоставяне се наваксва с добрия потенциал за овърклок , ниските температури , ниската консумация на енергия и не на последно място Директ Х11 (вероятно има и още предимства). http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=148247

П.П

Пък и дано това да е последната и окончателна сума , защото има още 2-3 твои теми с подобни заглавия!

Не мога да разбера,защо всички сте за 5770.4870 е доста по-добра карта,и се държи супер добре в игрите.

Един дол дренки според мен.А колкото до революционния ДиректХ11: За да се види някаква разлика са необходими монитори с ОLED технолгия,но се ползва само в ниския клас защото реално вади по лоша и небалансирана картина или някой дизайнерски Full HD монитор 24' и нагоре. Относно професионалните монитори с ISP матрици там точно при игрите в динамични сцени разлика не може да се усети с ТN,дори качествен TN e пo-подходящ заради по-добрата си скорост.А и има много време докато се наложи при игрите,а за да ги играеш на прилични настройки с дх11 ти трябва много по-здрава карта от сорта на 5800 серия.

ПС: На дирт2 не виждам разлики между дх11 и дх10 при high настройки и 22' монитор 1680х1050.

Редактирано от Hibernate (преглед на промените)

E и един Сапфирец http://sky.bg/Details.aspx?ID=15482 чийто охладител изглежда сериозен!

И с 10лв ше жулиш бири на сенчица... :)

Добавено: Даниел Стоянов:Ма е 512МБ.

Оп,моя грешка,нощеска нещо.....В такъв случай предоложената от Daredevil +1 !

Въпреки,че с риск да ме оплюват,незнам кво се тегли към пустия 1ГБ видеопамет!То на такава мрътва карта и 5ГБ да и сложат,пак ше е гола вода!Ако се търсат много кадри,филтрации и секви заглаждания на 1920х1080 примерно->5850 и т.н.,съответно процесор,рам,захранване по-хубави!Неможе(не,че не може,ма не върви)на моя Семпрон 140 да му сложа 5970 примерно..... :wors:

Редактирано от gniasanie (преглед на промените)

Още един пък за 5770. Колкото и да ги сравнявам, овсен в класа с друго не виждам с какво е по - добра 4870, още повече, че честотите на които работи са много по - ниски от тези на 5770.

Още един пък за 5770. Колкото и да ги сравнявам, овсен в класа с друго не виждам с какво е по - добра 4870, още повече, че честотите на които работи са много по - ниски от тези на 5770.

Ама 256 битовата шина компенсира този факт.

Daredevil-ти каза че 5770 е доста добра за клокване,но мисля че при нея трябва да се отключи волтажа за тази работа=>гаранцията отпада.Играл съм си с моята 4670 и една 5750,и голяма играчка да се отключи волтажа-и при двете карти не стана.Само при една 5450 DDR2,всичко стана идеално.

Само с видео карти nvidia,не съм имал абсолютно никакви проблеми с клокването.

Редактирано от VESSSKO95 ™ (преглед на промените)

Препоръчвам 5770. Съвременна карта, харчи малко ток, поддържа ДХ11. Страхотна е, съотношението цена/производителност е много добро при 5770!

Редактирано от Nikola Bathory (преглед на промените)

Ама 256 битовата шина компенсира този факт.

Daredevil-ти каза че 5770 е доста добра за клокване,но мисля че при нея трябва да се отключи волтажа за тази работа=>гаранцията отпада.Играл съм си с моята 4670 и една 5750,и голяма играчка да се отключи волтажа-и при двете карти не стана.Само при една 5450 DDR2,всичко стана идеално.

Само с видео карти nvidia,не съм имал абсолютно никакви проблеми с клокването.

Kaкво падало? Какви волтажи? Много глупости изтърси. Просто позволяваш клока,дупчиш новите честоти на процесора и на паметта и готово. Поне си прав за 256 битовата шина.Колкото и да е бърза паметта(GDDR5) и дори да е по нова технология на процесора (40нм)-128 битовата шина си е двойна по-тясна от 256 => по-бавна от 4870.

ПС: На дирт2 не виждам разлики между дх11 и дх10 при high настройки и 22' монитор 1680х1050.

Няма и да видиш,разликата е в това че получаваш същото качество при по-ниско натоварване на картата.Би трябвало ако си измериш фпс-те с еднакви настойки на дх11 да са повече.Преди да ме оборите с някое демо,което показва предимствата на дх11,говоря конкретно за дърт 2 а не по принцип.За OLED,нищо им няма нито на дисплеите нито на телевизорите освен безбожната цена,която ги прави неизгодни откъм цена-качество.Ще дойдат и те и ще станат и по-добри както това се случи с LCD.

По темата-дори и понякога 4870 да е по-бърза,правилният избор си остава по новата карта(5770) откъм модел и архитектура.Причините са безброй и специално при графичните карти ВИНАГИ по-новите генерации са стъпка напред.Изказването ми е ориентирано повече към АТИ,нВидиа не мога да ги схвана още като моделна политика....

Kaкво падало? Какви волтажи? Много глупости изтърси. Просто позволяваш клока,дупчиш новите честоти на процесора и на паметта и готово. Поне си прав за 256 битовата шина.Колкото и да е бърза паметта(GDDR5) и дори да е по нова технология на процесора (40нм)-128 битовата шина си е двойна по-тясна от 256 => по-бавна от 4870.

Човекът май е прав. Тая карта не се клоква. Едва се достигат 8 % над номиналните честоти. Един волтмод ще е от полза.Ама какво да се препоръча до 300 лева? Освен тия две карти, нама нищо друго интересно. Конкурентите от NVIDIA са в друг ценови диапазон, което е жалко.

ПП: Хайде и нещо за окото :question:http://www.sky.bg/Details.aspx?ID=14363

Редактирано от ImpossibleMan (преглед на промените)

• Автор

благодаря за вниманието но на мен ми хареса тази видео карта http://www.plesio.bg/svga-c-69977735/gts-250-e-green-svga-pci-express-1gb-p-281169.html :P ефтина и бързичка .. тамън ще ми останат пари за харчене :clap:

Редактирано от godev (преглед на промените)

благодаря за вниманието но на мен ми хареса тази видео карта http://www.plesio.bg/svga-c-69977735/gts-250-e-green-svga-pci-express-1gb-p-281169.html :yanim: ефтина и бързичка .. тамън ще ми останат пари за харчене :yanim:

По-добре 5750 тогава. И да беше казал още в началото, че не ти се харчат всичките пари вместо да има излишни спорове. :yanim:

По-добре 5750 тогава. И да беше казал още в началото, че не ти се харчат всичките пари вместо да има излишни спорове. :baby:

GTS е по-добре.А до човека който ми каза,че не може да се клоква 5770 - ти да не разполагаш с такава? Тези неща,които ги пиша са на базата на лични опити.

Сичко му препоръчахте 5750,5770,гст250 след малко и 5970 :) Автора не е казал с каква конфигурация и захранване разполага.Така,че първо да видим с какво разполага и след това дали си заслужава 300лв за видео карта.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.