Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Процесор или видео?

Featured Replies

Tака. Процесора ми е Athlon X2 5400+ клокнат на 3.2GHz, видеото ми е ASUS EN9600GT 512mb 256Bit. Знам че и двете са супер зле, но да питам. Какво ще е по-добре да си купя първо - процесор или видео? Играл съм на компютър със същото видео и процесор Phenom II X4 965 и разликата е осезаема. Според мен във 9600GT-то има още хляб, и процесора я спъва? Или обратното? Цялата ми конфегурация е от подписа.

Редактирано от GiGab¥Te (преглед на промените)

Картата не е толкова слаба,по-добре си вземи един процесор,определено ще има разлика при игрите!

• Автор

И аз така мисля! Както казах играл съм със същото видео само че на феном и разликата е оттук до небето.

Зависи колко пари можеш да отделиш, но и аз мисля, че по-добре първо да вземеш процесор.

• Автор

Да кажем ако взема PHENOM II X2 550 и го клокна добре как ще е? Евентуално за ново видео съм се спрял на GTX260.

• Автор

Процесор търся за около 180 лева макс! И процесора определено ще се клоква доколкото издържи.

Да кажем ако взема PHENOM II X2 550 и го клокна добре как ще е? Евентуално за ново видео съм се спрял на GTX260.

9600 си е супер.За мен това е 2-рата най-добра видео карта на nvidia,и за това няма смисъл да я сменяш,защото с нея ще си цъкаш още дълго време.

За процесора хубаво си решил,ама не си казал нито захранването ти какво е,нито дънната платка.Като гледам процесора с който си,силно се съмнявам че подържа phenom 550.Но кажи каква ти е дънната платка.

Не е ли по-добре ATHLON II X4 630? Иначе за видео добре си се спрял, но изчакай малко да изкарат новите прдукти и да паднат малко цените. Затова по-добре първо процесор, а септември-октомври видео.

9600 си е супер.За мен това е 2-рата най-добра видео карта на nvidia,и за това няма смисъл да я сменяш,защото с нея ще си цъкаш още дълго време.

За процесора хубаво си решил,ама не си казал нито захранването ти какво е,нито дънната платка.Като гледам процесора с който си,силно се съмнявам че подържа phenom 550.Но кажи каква ти е дънната платка.

Tака. Процесора ми е Athlon X2 5400+ клокнат на 3.2GHz, видеото ми е ASUS EN9600GT 512mb 256Bit. Знам че и двете са супер зле, но да питам. Какво ще е по-добре да си купя първо - процесор или видео? Играл съм на компютър със същото видео и процесор Phenom II X4 965 и разликата е осезаема. Според мен във 9600GT-то има още хляб, и процесора я спъва? Или обратното? Цялата ми конфегурация е от подписа.

Gigabyte GA-MA770-UD3 Rev 2

AMD Athlon 64 X2 5400+ Brisbane 2.8 @ 3.2GHz BOX Cooler

2x512 A-DATA + 2x1GB Kingston DDR2 800MHz

ASUS EN9600GT

Western Digital Caviar SE 250GB

Fortron SAGA 450W

Windows Vista Ultimate x64 SP2

3DMark06 - 10 076

:)

Веско постове ли трупаш?

Дъното е Gigabyte GA-MA770-UD3 Rev 2.0 и поддържа AM3 процесори. Захранване Fortron SAGA 450W

Значи ако можеш събери още 25 лева за AMD Athlon II X4 630 .Нека някой от другите да каже дали на това дъно може да се отключват процесори.Ако може,си вземи phenom 555,който е 210 лева,и при него има голям шанс да се отключат още 2 ядра(стига дънната ти платка да го позволява)и така мисля че стига нивото на phenom 955.

:)

Веско постове ли трупаш?

Изобщо не съм видял подписа,и последното на което пише че конфигурацията е в подписа.

• Автор

Доколкото знам на моето дъно което е REV 2 могат да се отключват? Иначе както казах процесора ще се клоква на макс, затова е добре ако е Black Edition.

Ако не мислиш за нов монитор ,земи един охладител и клокни проца.И една 5750 или гтс250 и може да си караш още 3 години на тая резолюция :)

Редактирано от Plomba7a (преглед на промените)

• Автор

Монитор няма да сменям, сегашния ми атлон е клокнат доколкото е стабилен, въпроса е какъв процесор за взема. Процесора ще се клоква, и евентуално не трябва да спъва новото видео.

Ако ти е за игри смени първо антиката 9600,ще усетиш голяма разлика,а след време като имаш пак пари един PhenomII x2 555 BE .Ще имаш добра конфигурация за твоята резолюция.

Доколкото знам на моето дъно което е REV 2 могат да се отключват? Иначе както казах процесора ще се клоква на макс, затова е добре ако е Black Edition.

Phenom 555 e black edition=>се клоква много по-лесно,и се достигат много добри постижения.Но ако се отключат още 2 ядра,ще ти трябва ново охлаждане,ама то може да почака.Така че не пести пари за 550,а си вземи 555 с което имаш голяма възможност да отключиш още 2 ядра,и така получаваш phenom 955,за 130 лева по-малко.

И още нещо-видеото ти е все още е добро и става и за най-новите игри,така че можеш след няколко месеца да направиш ъпгрейд на видеото.

Ако ти е за игри смени първо антиката 9600,ще усетиш голяма разлика,а след време като имаш пак пари един PhenomII x2 555 BE .Ще имаш добра конфигурация за твоята резолюция.

Голяма разлика: ново видео със стар процесор? Не.Даже ще е малка,най-добрият вариант е първо процесора, и ти препоръчвам да отделиш повечко пари за него,за видеото: една GTS250 1 гигабайт- компютърът ти няма да има проблеми с новите игри. Не препоръчвам АМД процесор с 5770 (патил съм си,видеото бави тройно и процесора,и себе си)На интел върви безпроблемно.

Веско 9600 е стара карта така,че по-добре да смени нея първо, с моя процесор съм играл с 4770 и с 5850 разликата е огромна.Все пак не са толкоз много процесоро-зависимите игри и те са предимно за по-високи резолюции.При него по-голяма разлика ще има при смяна първо на видео.

Автора,ако държиш на Феном II х2 550,като го купуваш,ако имаш възможност да му видиш БАЧ кода(CPU Batch-намира се на самия процесор,на кутията не ми е известно да го пише) и търси за следните кодове,за които има сигурни данни в друг БГ форум,че се отключват и са с напълно работещи ядра,а именно:

0919 EPMW

0920 GPMW

0922 APMW

0928 EPMW

Според това http://en.wikipedia.org/wiki/AMD_700_chipset_series SB710(какъвто е и твоя Южен мост) поддържа функцията Advanced Clock Calibration,която ти е необходима за оключване на ядра или кеш от трето ниво!

9600ГТ-да стара карта е,но не е за изхвърляне и при всички положения не е толкова безполезна,колкото притежавания от теб процесор!

ПП:Ако държиш на данните от синтетични тестове,пусни един 3Д Мрак и наблюдавай тестовете на процесора,където аз лично на процесор като твоя,в комбинация с 9800ГТ не видях нищо друго освен 0 FPS и скрийншотове,вместо някво движение!И да,първо смени процесора!

ПП2:Лично мое мнение-въпреки,че съм твърдо за Феном II х2 550 или 555,по разумно би било да се вземе 4 ядрен процесор,било то и Атлон,по простата причина,че дори процесор с некой от горните БАЧ-ове не е гаранция,че ше работи пълноценно като четириядрен!Въпрос на късмет и на бройка!

Добавено:Веско,казал съм кое би било по-разумен вариянт с оглед на всичкия бъдещ софтуер,който би следвало да е оптимизиран за 4 ядра(дори и игрите)!Тия 5 кадъра отгоре,които ше изкара Фенома с бавния си L3 кеш-нема да ги усетиш,спокойно(освен ако не играеш с 10 кадъра и тия 5 ти идват дюшеш)!Пак казвам,че цаката с Фенома си е на късмет-или имаш е*ати бонуса или си пердашиш с две ядра!Казал съм,че съм за Фенома,ама требва да се влага и разум!

Редактирано от gniasanie (преглед на промените)

Автора,ако държиш на Феном II х2 550,като го купуваш,ако имаш възможност да му видиш БАЧ кода(CPU Batch-намира се на самия процесор,на кутията не ми е известно да го пише) и търси за следните кодове,за които има сигурни данни в друг БГ форум,че се отключват и са с напълно работещи ядра,а именно:

0919 EPMW

0920 GPMW

0922 APMW

0928 EPMW

Според това http://en.wikipedia.org/wiki/AMD_700_chipset_series SB710(какъвто е и твоя Южен мост) поддържа функцията Advanced Clock Calibration,която ти е необходима за оключване на ядра или кеш от трето ниво!

9600ГТ-да стара карта е,но не е за изхвърляне и при всички положения не е толкова безполезна,колкото притежавания от теб процесор!

ПП:Ако държиш на данните от синтетични тестове,пусни един 3Д Мрак и наблюдавай тестовете на процесора,където аз лично на процесор като твоя,в комбинация с 9800ГТ не видях нищо друго освен 0 FPS и скрийншотове,вместо някво движение!И да,първо смени процесора!

ПП2:Лично мое мнение-въпреки,че съм твърдо за Феном II х2 550 или 555,по разумно би било да се вземе 4 ядрен процесор,било то и Атлон,по простата причина,че дори процесор с некой от горните БАЧ-ове не е гаранция,че ше работи пълноценно като четириядрен!Въпрос на късмет и на бройка!

Не забравяй че атлоните нямат кеш от трето ниво,а той е нужен за игрите.Фенома дори и да не се отключи,пак си остава много добър процесор,и се доближава до 4-ядрения атлон.За игри,ако трябваше да избирам между phenom 555 и athlon 630,бих избрал 555.

Веско 9600 е стара карта така,че по-добре да смени нея първо, с моя процесор съм играл с 4770 и с 5850 разликата е огромна.Все пак не са толкоз много процесоро-зависимите игри и те са предимно за по-високи резолюции.При него по-голяма разлика ще има при смяна първо на видео.

Е ти правиш сравнения между муха и слон,къде е 4770,къде е 5850? Първо е немислимо сравнението и е много ясно,че разликата ще е меко казана "огромна",второ ти ги тестваш на водещ процесор на АМД.За неговото желание и отделени пари,най-добрият вариант(сигурно вече потретям) е процесора,голяма файда няма да има ако вземе нова карта.

• Автор

За процесор избрах Phenom II X2 550, а за бъдещо видео - GTS250. X4 550 го има като Black Edition нали ?

ПП. Захранването ми нали ще издържи II X2 550 и GTS250? При положение че и двете ще се клокват?

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.