Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проследяване на GSM

Препоръчан отговор

Четох една статия, че полицията намирали телефони чрез клетките на моб. оператори. Та ми стана интересно възможно ли е, ако батерията да е извадена пак да излъчва някакъв сигнал?

Редактирано от nikeman (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Да напълно вазможно е в телефона има GPS чип дори при изключен телефон пак могат да го намерят. :rolleyes:

Що говориш глупости, нали този GPS иска захранване. И освен това GPS е пасивна система, т.е. телефона не излъчва нищо

Четох една статия, че полицията намирали телефони чрез клетките на моб. оператори. Та ми стана интересно възможно ли е, ако батерията да е извадена пак да излъчва някакъв сигнал?

Да, възможно е по информацията, записана в някои бази, когато е активен в мобилната мрежа. Не, когато е с извадена батерия не става

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Да напълно вазможно е в телефона има GPS чип дори при изключен телефон пак могат да го намерят. :rolleyes:

По голям бисер не бях чел . Страх лозе пази !

Аз мога да си активирам проследяването на телефона през GPS но толкова бързо ми пада батерията че ако някои ми го свие и ще се усети ако го направя на 5 мин . Затова ми е на 6 часа .

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

GPSа е приемник.

Наскоро имаше репортажи за контрабандата на цигари - как се изкарват уж за чужбина - изчаква се да ПАДНЕ БАТЕРИЯТА на GPSа на камиона и после ги връщат обратно.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

GPSа е приемник.

Наскоро имаше репортажи за контрабандата на цигари - как се изкарват уж за чужбина - изчаква се да ПАДНЕ БАТЕРИЯТА на GPSа на камиона и после ги връщат обратно.

Да ! Ха ха стига глупости ! Ако шофьора знае или предполога че има проследяване по GPS може винаги да го излъже . А това с чакането е бисер .

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Цитирам ти неща от репортаж по телевизията. А ти имаш ли си напредстава къде по принцип се намира проследяващото устройство за кола- къде е заварено по точно. То ако беше работа за всеки...

Чакането е защото все пак нали трябва да се види че е отишъл някъде тоя камион.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Престави си, да , имам си ! Само ще му сложа един GSM заглушител и ще си карам срокоино .

Ще го намеря за по малко от половин час . Начини много но да не отваряме широката публика . За Вас има репортажи .

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

И аз без GSM заглушител в задния джоб не излизам от вкъщи. И като се зачудят хората - Аве - тоя камион къде изчезна още след като излезе от гаража? - к'во прайм.

Ама за вас тясната публика има GSM заглушители.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Престави си, да , имам си ! Само ще му сложа един GSM заглушител и ще си карам срокоино .

Ще го намеря за по малко от половин час . Начини много но да не отваряме широката публика . За Вас има репортажи .

Бе намирането невинаги е толкова безпроблемно. Но заглушаване или някакво шифтване може спокойно да разкатае мамата на позицията :rolleyes:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Нищо не правим, батерията му е паднала . Вариант 1 !

Вариант две: някое друго мпс го разхожда .

Вариант три . GSM модем управляван от софтуер изпраща кординати .

Стига ти толкова за сега , повече по репортажите !

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Вариант 1 - те ония са прости - не знаят колко издържат батериите - изчезва рано рано - ми подозрително е някак си.

Вариант 2 - тия филми и аз съм ги гледал.

Вариант 3 - Ай стига с тия GSM-ми и фараони щото за някой дето бърка GSM с GPS много така са изказваш....

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

...

Вариант 3 - Ай стига с тия GSM-ми и фараони щото за някой дето бърка GSM с GPS много така са изказваш....

А ти имаш ли си идея как работи следенето на превозни средства с GPS?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Вариант 1 - те ония са прости - не знаят колко издържат батериите - изчезва рано рано - ми подозрително е някак си.

Вариант 2 - тия филми и аз съм ги гледал.

Казах ли ти да гледаш репортажите .

GPS е пасивна система . Определе къде си но ако няма GSM модем да изпрати кординатите не може да се проследи .

Виждам че си в матрицата така че не се излагаи повече !

Редактирано от izabel1 (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

По същия начин по който работи проследяването на куче, коте...

И Капитане - не сравнявай сателита с антената на Глобул на блока ви за да мешаш GSM s GPS...

Подробностите и аз мога да ги прочета в нета.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

По същия начин по който работи проследяването на куче, коте...

И Капитане - не сравнявай сателита с антената на Глобул на блока ви за да мешаш GSM s GPS...

Подробностите и аз мога да ги прочета в нета.

Да, по същия начин, и ти трябва и GPS приемник и GSM приемо/предавател са да предадеш до станцията за наблюдение координатите.

П.П. И над моя блок има антени на Водафон, Ти-Мобайл и О2, но не и на Глобул :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

По "репортажите" вместо вашите GSM приемо предаватели май може да се ползва GPRS предавател за местоположението - ама тая услуга е само за Глобул...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

По "репортажите" вместо вашите GSM приемо предаватели май може да се ползва GPRS предавател за местоположението - ама тая услуга е само за Глобул...

Ох, ами използвайки протокола GPRS кой приемо-предавател (модем) мислиш че се ползва? Баси, като не знаеш чети малко за структурата на един мобилен оператор и кое от къде минава вместо да се излагаш. И този птотокол за данни се поддържа и от трите оператора

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Можеш да ползваш всичко - не само GSMа ти има GPRS!

А "тая услуга е само за Глобул..." колкото и да четеш няма да разбереш, че та бъзикам...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Можеш да ползваш всичко - не само GSMа ти има GPRS!

А "тая услуга е само за Глобул..." колкото и да четеш няма да разбереш, че та бъзикам...

Четеики драсканиците ти се сетих за един израз .

т*п но упорит

И повече не се бъзикай !

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Чакай да дооакам и аз - четейки ва за нищо не са сещам освен че все едно сте си плюли в устите - по-точно по клавиатурите.

И не си ти този дето ще ми каже кога колко и с кой ще се бъзикам.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Чакай да дооакам и аз - четейки ва за нищо не са сещам освен че все едно сте си плюли в устите - по-точно по клавиатурите.

И не си ти този дето ще ми каже кога колко и с кой ще се бъзикам.

АМи знаем и пишем, и след като истината е една какво очакваш. А за бъзикането - понаучи малко нещата, тогава заповядай. Ако се интересуваш от GSM стандартите можеш да ги намериш свободно на http://www.3gpp.org/

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...