Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

    Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

    Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

     

Препоръчан отговор


Съдят сайта Zamunda

Image_563208_5.jpg

24chasa.bg

Публикувана: Неделя, 1-ви Август 2010, автор(и): Невелин Ганчев, Ива Григорова, Стефан Ташев

Бившият собственик на най-популярния български торент сайт Zamunda и негов служител ще бъдат съдени за интелектуално пиратство.

Обвинителният акт срещу управителя Мартин Павлов и системния администратор Димитър Цанков бе внесен преди десетина дни в Софийския районен съд от прокурор Детелина Йотова.

Домейнът www.###### е създаден от Мартин Павлов като управител на фирма "Линкос" ООД на 17 декември 2006 г. и е платен до 7 декември 2007 г.

Разследването на Zamunda почва след сигнал до ГДБОП от управителя на фирма "Амотера БГ" ООД Андриян Ценов. Дружеството, регистрирано на Сейшелските острови, имало сключен договор с представител на филмови студия и притежавало правата да излъчва филми по кодираните системи pay per view и video on demand.

В сигнала се твърди, че на Zamunda са били качени филми без съгласието на "Амотера БГ", което държи правата за разпространение в България.

Какво разкрива разследването за периода 7 декември 2006 г. - 12 март 2007 г.? Zamunda е собственост на "Линкос"ООД с адресна регистрация в София. Към 12 март 2007 г. сайтът е хостван на сървърите на холандската компания "Лийзуеб", регистрирана в град Харлем.

На страницата се разпространяват софтуер, музика, игри и филми, които са достъпни до неограничен брой потребители и могат да се теглят от всеки от тях. За по-лесно качване и сваляне на файловете е направена търсачка, която не допуска дублирането им.

В Zamunda има рейтинг система, с която се стимулират потребителите да увеличават обмена на информация. Основната цел на тракъра е трафикът на незаконно съдържание - произведения с чужди авторски права. Те са включени в сайта под формата на каталог с имената на произведенията, анотации и мнения за тях.

Обвиняемите умишлено са улеснявали потребителите при свалянето на желаните от тях файлове със съвети и разяснения, качени на сайта.

Според прокуратурата предмет на интелектуално пиратство в Zamunda са игрите "Каунтър страйк", "Уърлд ъв Уоркрафт", програми на "Майкрософт".

В обвинението са изброени и 76 филма, собственост на големи световни компании, сред които "Юръп груп", "Туенти сенчъри фокс", Ем Джи Ем, "Сони пикчърс", "Ню лайн синема", "Съмит ентъртейнмънт", "Юнивърсъл", "Уорнър брос" и др.

Носители на правата за тези филми в България са "Александра груп", "Съни филмс", "Прооптики България", "Диема вижън", "Про филмс", "Тендем-Ирена 2-90" и др.

Като свидетели по делото в съда ще бъдат разпитани служители в "Zamunda", потребители и представители на организации за авторски права - общо 18 на брой, съобщи прокурор Детелина Йотова.

Обвиняемите са се възползвали от правото си да не дават обяснения. Няколко месеца след образуването на досъдебното производство "Zamunda" е продаден. Сървъръте местен постоянно - в САЩ, Канада, Холандия.От "Амотера БГ" могат да предявят граждански иск срещу обвиняемитев съда.

Това ще бъде вторият процес срещу торентсайт у нас. В съда вече се гледа делото, по което подсъдим е собственикът на друг популярен тракeр "Арена БГ" Елиан Гешев.

Пред Темида за престъпление против интелектуалната собственост са изправени и още 5-ма модератори и администратори в сайта, а следващото съдебно заседание е през октомври.

"Писал съм инструкции във форум как се ползват свободни програми, какви са правата на потребителите, когато полицаи ги посетят в дома им.

Съдът трябва да реши дали писането във форум е престъпление", коментира обвинението Гешев, който е разследван от 2007 г.

"Законово не е възможно да се затворят "Арена" и "Zamunda", смята Гешев. Ако някой нарушавал правилата, публикувани на сайта, това не било негов проблем.

Той смята, че разпитаните по делото вещи лица не били подготвени. "Без да имат достъп до сайта, казват кой какъв трафик има", коментира той.

Гешев заяви, че познава Росислав Орешаров, който бе обвинен в четвъртък заради интелектуално пиратство - той му бил рекламодател, а "Арена" ползвала негови каталогизирани файлове.

В четвъртък след операция на ГДБОП бяха спрени сайтовете nanoset.net, rapidadd.com, 4storing.com и afasta.com, които разпространяват музика, филми, софтуер, книги и развлекателен софтуер.

Според МВР Орешаров и компания маскирали сървърите като уж изнесени в САЩ, Холандия и скандинавските страни.

В тях имало незаконно съдържание, равняващо се на 200 хиляди компактдиска. Потребителите получавали достъп чрез SMS-и и влизали в сайтовете след получаване на код. По първоначална информация това донесло 5 млн. лв. печалба на групата.

При обиските бяха иззети 18 сървъра с обеми на харддисковете над 120 терабайта.

Според информация на МВР Орешаров е IT специалистът на бившата групировка СИК, която опитваше да установи контрол над пазара на интернет услуги у нас.

Той е бивш съдружник с убития Стоил Славов-Телето, съпругата му Вера и сина му Георги Славов-Жоро Главата. За това съобщи и вътрешният министър Цветан Цветанов в петък.

Орешаров е съдружник и с врачанския хазартен бос Валтер Папазки във фирмата "Империал".

Според антимафиотите Росислав Орешаров е бил неофициалният собственик на другия подсъдим сайт за пиратство - "Арена.БГ" .

НЕВЕЛИН ГАНЧЕВ, ИВА ГРИГОРОВА

ГДБОП ги предупредила да спрат преди 4 години

Антимафиотите от ГДБОП са предупредили собствениците на Zamunda да прекратят дейността си в края 2006 г., научи "24 часа". Тогава в сектор "Компютърни престъпления" са били привикани всички администратори на торент тракери. Предложено им е да си търсят друг бизнес. На срещата са били "Бол.бг", "Пауър нет" и "Линкос".

Те са предупредени от антимафиотите с протокол. Повечето компании се отказват, но "Линкос" продължава. След предупреждението компанията изнася сървъра си в САЩ, а после в Холандия. Тогава в Zamunda се появява съобщение, че сайтът вече е собственост на сириец с името Ахмед.

В началото на 2007 г. антимафиотите нахлуват в офисите на "Линкос". Тогава е засечен администратор, който поддържа торент тракера от компютър там. Друг системен администратор малко по-късно се опитва да трие данни от Zamunda. Спецполицаите отиват в дома му и го задържат. Взимат му и компютъра. Пред антимафиотите Мартин Павлов заявил, че няма вече нищо общо със сайта, но от ГДБОП смятат, че той получава всички пари от реклама, а въпросният сириец Ахмед не същестува.

"Това е все едно Иван Иванов", твърдят спецполицаи. Заради акцията на ГДБОП срещу "Линкос" на 24 март 2007 г. в Южния парк фенове на Zamunda правят протестен митинг под надслов "Ние не сме престъпници!".

Абсолютно невинен съм и смятам, че обвинението няма да издържи в съда. Това заяви пред "24 часа" бившият собственик на сайта Zamunda Мартин Павлов.

Той отказа да коментира подробности от обвинителния акт, но допълни, че проблемът идвал от носителита на авторски права.

"На нашите опити да се договорим с тях получавахме ултиматуми", поясни Павлов. Смята, че са били притиснати до стената.

СТЕФАН ТАШЕВ

Христо Динев: За месец имаме 20 сигнала

- Прокурор Динев, има ли други дела срещу торент сайтове?

- В момента има две дела, които са внесени в съда. Работим и по други случаи. Само през последния месец в Софийската районна прокуратура (СРП) са постъпили 20 сигнала, свързани с кражба на интелектуална собственост. Сред тях има жалби от носители на права - световни гиганти, производители на софтуер и филми.

Разследваме сигнали и от носители на търговска марка на дрехи, луксозни чанти, очила, обувки. Като пример мога да дам жалба от "Гучи".

Проверяваме и други жалби срещу торент сайтове. В СРП към момента са образувани 22 досъдебни производства, свързани с интелектуална собственост.

- Какви са загубите за притежателите на интелектуална собственост от пиратското производство?

- Трудно е да се даде точен отговор по принцип. За всеки конкретен случай загубата може да се изчисли с експертиза в зависимост от иззетата стока.

- Трябва ли да бъдат затворени сайтовете, от които може да се теглят филми и игри?

- Трябва да бъдат ограничавани. Те разпространяват продукти, без да са платили авторски права, и това е наказуемо и забранено.

- Как се процедира в другите страни?

- В Швеция например тамошните власти направиха всичко възможно да ограничат като съдържание един от най-големите торент сайтове в света - "Пайрът бей".

- Плащали ли са въобще "Zamunda" и "Арена" някога на някого авторски права?

- Нямаме такива данни. При нас са постъmвали само сигнали от носители на права.

- Правя ли престъпление, ако тегля филми от "Замунда"?

- Не, прокуратурата не преследва потребителите, а собственицитe на сайтове, хората, които създават възможност за кражба на интелектуална собственост - организаторите и разпространителите. Потребителят няма как да знае дали са платени правата за филма, качен на сайта.

НЕВЕЛИН ИВАНОВ

$ 3,6 млн. глоба за The Pirate Bay

Четиримата собственици на най-големия торент тракер в света, с повече от 22 млн. потребители - Tне Pirate Bay, бяха осъдени на 17 април 2009 г. на 1 г. затвор и 3,6 млн. долара глоба.

Сайтът бе създаден през ноември 2003 г. от шведската организация Piratbyran ("Пиратско бюро"), но от началото на 2004 г. съществува като отделна организация.

На 1 януари 2010 г. екипът на The Pirate Bay обяви, че торент тракерът ще спре работа завинаги, но това не е съвсем така.

Милионите потребители на BitTorrent няма да могат да ползват директната връзка към него, а ще трябва да разчитат на DHT или алтернативни тракери, за да могат да споделят файлове. Според собствениците развитието на BitTorrent протокола е довело до това, че тракерите стават излишни. Свалянето на торенти можело да става и без тракер, чрез DHT или PEX. (24часа)

Едит: дал съм линк и към темата във Всичко останало, свързана с тракера. Тази тема е пусната тук, защото вече нещата отиват на друга инстанция - съда и няма нищо общо с бръщолевенията на другаря Явор Колев. Самия факт, че стигнаха нещата до съд си е новина. Друг е въпроса, че след 2-3-4 годишно мотаене в съдебните зали няма да има ефективни присъди, но за пред ЕС и това върши работа с цел доказване, че нещата в БГ работят ефективно.

Пояснявам това, за да няма чудене и питане защо за две неща, които касаят тракера Замунда има две различни теми в два различни раздела.

Редактирано от algor
малко пояснения (преглед на промените)
Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Нищо не могат да им направят, извършваната дейност е извън границите на дъжавата.

Каква държава бре sopolin4o? Тя глобализацията за какво е. Управляващи си имаме, полицейщина също, но държава - не!

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Кучетата си лаят-сайта си работи

:yanim:

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

България е торитория, която отдавна вече не е българска. Както виждаме нищо не се прави от хора за хора. Нищо добро не е направено за хората от "големите мъдри глави", описвайки /не/ разумните управленци. Всичко, което правят, е против нас - хората. Отсега ми е ясно, че дойде ли период за пенсиониране - няма и да видя пенсия. Отсега си го знам. Защото едно примерче само: Имате 15 .. 20 години стаж, а държавата прави всичко възможно да взема данъци, да увеличава годините за пенсиониране, за да работим до 70 и няколко години. Кой ще наеме 70 годишен на работа, че човечецът да направи точки, стаж за пенсия ? И после, като примерно 15 години или 20 години трудов стаж не стигнат .... Държавата казва: Няма пенсия. Значи слага знака "=" между цигани, не работили, нямат стаж, с някой българин, който се е трудил, а двамата да са равни ? В такава ли държава живеем ? Щото забогатяхме много вече по време на криза и държавните служители никога да не си плащат никакви удръжки - пенсионни, здравни, задължителни стълбобе 1, 2, 3, 4 .. Къде е равенството между хора и хора, като и едните работят, и другите ? Защо само държавните служители да си получават чиста заплата ? В такава ли "държава" живеем ? Но само да вземат, да вземат. Българите живеем не за да живеем, а за да оцеляваме. А "големите мъдри глави" живеят, за да вземат още и още, и имат полза от нас, за да ни има, за да вземат повече данъци и такси. Ще има още много наложени такси, аз го знам, и останалите ще го забележите.

Не знам какво сме - знам, че се водим българи, но българин да се наричам .. сякаш срам ме е мене. Радост е само на стих и думи, реалността се води от разума, а разумът казва, че живеем, за да плащаме такси, данъци и да правим живота на богатите по-охолен. Гърция ще се оправи, България никога, никога няма да се оправи. Докато нищо не се прави за хората, каквито сме - нейни граждани, всичко отива за "големите мъдри глави". В кавички са, защото са умни за себе си и как да сложат още няколко милиона в банковата си сметка.

Как ние българите се оставихме да опростят милиардите дългове, които ни дължат други държави ? Как се оставихме ? Толкова ли сме богати ? Как се оставихме да затворят доходоносния за държавата АЕЦ, който пренасяше електроенергия в чужбина ? Толкова ли сме богати ? Толкова ли са ни широки пръстите, та сега 1 век да обмисляме колко милиарда да отидат в джобовете на фирмички и частни, и чужди, защото няма да просъществува скоро, още на хартия не е замислено. Толкова ли ни е хубаво "големите мъдри глави" да се гаврят с нас, като освен закриването на работеща атомна електроцентрала, да ни подават електричество чужду частни енергийни дружества ? Може би малко знаят, но според наредбите на Е.ОН - могат свободно да навлизат в частен имот. Къде е българският Съд да се намеси ? Няма го. Къде е гражданската ни позиция - няма я.

В тази така наречена "страна" престъпници няма, убийци - няма, изнасилвачи - няма, крадци - няма. Няма, защото всичките са ужасно болни, да ги съжалиш как са още живи - според медицинските експертизи, като се е стигнало до съд и после решението на съда за тях всичките е: Невинен!

Какво има: Интернет престъпници, малтретирани, слагани в затворите, досието се напълва на тези толкова страшни нарушители на Закона. Ще ми тегли филм: Я в затвора!!

Законите са, за да се спазват от бедните и обикновени граждани, защото нямат средства за скъпоплатени адвокати и са беззащитни. Държавата не осигурява служебен адвокат на българин, но на циганин - осигурява.

Къде сме ние - "Някъде там" без гражданска позиция, без реакция, защото интернет потребителите са пиратите, престъпниците и вършат само престъпления. Затова българи - вземете пример от "невинните", осъдени с "Невинен", правете като тях. Все пак са невинни.

Това е една малка частица от всичко, което може да се напише за "държавата" България. Могат милиарди редове да се напишат с реалното положените на българите в България, обаче дали държавата я интересува ?-не.

Само показни акции, всичката престъпност в страната се фокусира само върху интернет пространството и накрая - пак потребителят ще е престъпника. Това е следващия етап.


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

До като са живи и здрави братята руснаци и китайци ... не могат да спрат 2р2 мрежите ... ще теглим от външни тракери ... на пук на г-н Колев ... като ми дигнат заплатата ще си купувам лицензионни игри ... ама при тези заплати ... как да дам 120 лв. за StarCraft-a !???!!!

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Ей, голямо отчитане на дейност пада. Тоя Колев е такъв смешник, че няма накъде.

Гаранция, че няма да спрат Арената и Замундата. Да вземе да се занимава с нещо по-смислено и полезно, че само го хрантутим, за да се прави на голям правораздавател.

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Не мога да коментирам останалата информация, но пасажа където ги предупреждават е доста комичен за мен. Какви са тия неща?! Май всички са в една лодка? За мен това абсурдно, как така ще ги предупредят. Това не е да ти е изгоряла крушката на стоповете на колата и да те спре полицай и да те предупреди. Баси смеха.

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Е-ех...Не се научиха филмаджиите да правят бизнес и да стимулират потребителя...После, Замунда стимулирала, таратанци...Според търговските закони електронното съдържание дори не е продукт, няма рекламации и гаранции.Повреди ти се оригиналният dvd-9, някой ще го смени ли? Има проблем с лицензирания ми Street Fighter 4, дето дадох 70 лв за него, което е крупна сума, една осминка от нормална заплата.Я да сравним една осминка в другите страни? Обаждам се на Capcom, те ме прехвърлят към М$ (Games for Windows live).Оттам към Capcom и обратно, 20 лв телефонна сметка само заради това, обаждах се и на лицензираните представители от Пулсар, че яко ранг бях направил.Като му казах на фъфлещия шотландец, че съм му пратил снимки на лиценза, както и видеоклипове от турнири, където станах първи, оня само ми повтаря, че нищо не могат да направят.Тях кой ще ги съди? Да живеят сивата икономика и неплащането на данъци, такси и други вампирски закони.Прекарах си 50 мегабитова, пасивна оптика вкъщи, и ще сийдвам " като разпран " с още по-голямо удоволствие.И други неща ще правя, и то, мащабни.Имам колекция от над 50 оригинални диска, платил съм си ги.Мога комуто си искам да ги заема или дори подаря, а в замяна някой да ми даде друг филм.Не съм мазна пиявица, само да свалям.

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Сайтчето си е супер. Може да намериш от птичка мляко вътре, но управата и политикана им като цяло е под всякаква критика. Екипа е сбран от кол и въже. Половината им служители са неграмотни, нагли и надвишават правомощията си. Играят си на "Господ" и избиване на комплекси спрямо обикновените потребители, споделящи ресурса на машините си за благото на сайта. Трият мнения и акаунти без предупреждение само защото не им изнасят дадени мнения и отправени въпроси. Налагат тотална цензура. Потребител в сайта съм от 165 седмици с над 11 терабайта ъплоуд и над 10 рейтинг и ме баннаха заради коментар под торент с хомосексуално съдържание, който коментар не нарушава нито едно от правилата в сайта. Отговора на член от екипа беше(цитирам по памет): "Сайтът е часна собственост и имаме право да се отнасяме с потребителите както си искаме. Споровете с екипа са забранени." Е щом така седят нещата спираме кранчето на ъплоуд. Защо машината ми да бачка 24 часа в денонощие, като може да я пускам за има няма 1-2 часа? Все повече съвестни потребители го осъзнават това и следващият път не 50%, а 90% от акаунтите ще бъдат изтрити, за коефициенти по малки от 0,3. Язък само за пичовете дето се трепят да качват торенти и тези дето сийдват като луди за да съществува сайта в този си вид.

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

... как да дам 120 лв. за StarCraft-a !???!!!

Мамка му седях си онзи ден в Пулсар гледах я въртях я суках я и също стигнах до тоя отгвор... "Как по-дяволите да дам 120 кинта" .... ще ме нахапе кучето и накрая ще я взема като се знам но наистина цената си е зловеща

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

.....Потребител в сайта съм от 165 седмици с над 11 терабайта ъплоуд и над 10 рейтинг и ме баннаха заради коментар под торент с хомосексуално съдържание, който коментар не нарушава нито едно от правилата в сайта. ....

Какво ти е трябвало да коментираш хората със различна сексуална орентация ... нямам си представа на колко си години ... ама си е детска постъпката ти ... вярно че са им много гестаповски правилата ... ама като си се регистрирал си се съгласил с тях ... Така че нямаш право да се оплакваш :cool: !

А и не виждам какво общо има това с темата , която е със заглавие "Съдят сайта Zamunda" !

Rand , много са 120 лв. ... ако знаеш в малките градчета , от което съм и аз , че хората работят повече от половин месец за тези пари ... много са ... Ама както козах в предният пост , нека ги съдят ... и да са живи братушките и китайците ... и ще осъдят баба си ! Винаги могат да кажат " Къде видяхте нещо незаконно на сървърите ни ? " ... нали това е идеята на 2р2 мрежата !

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
Според прокуратурата предмет на интелектуално пиратство в Zamunda са игрите "Каунтър страйк", "Уърлд ъв Уоркрафт", програми на "Майкрософт".

Тия автори да вземат да минат малко техническо оргамотяване ли? Единствено нарушение е разпространяването на активатора за Windows 7/Vista или WGA крака за XP. Останалите продукти на Майкрософт едно че са таман 2-3 друго , че са и безплатни (IE, WMP, сервизните пакети..). Тия спецове слагат целия раздел Софтуер на тракера в графа "програми НА "Майкрософт" :cool:

Редактирано от TheTerminator (преглед на промените)
Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Hanibal_Lektar, Въпроса е, че не съм нарушил нито едно от правилата им. Баннаха ме не задруго, а защото си позволявам да изразявам открито мнение. Коментирах понеже постера на въпросният торент беше доста фрапантен. Разглеждаш си ХХХ каталога за някоя готина кака и изведнъж насреща ти се ококорил някакъв тип с член в уста, да не говорим за други такива омазани до ушите с човешки отпадъци. Трябва да има някаква граница все пак и да слагат по-цензурирани снимки за обложки на торентите. Както и да е. За едно си прав, изглежда все едно се оплаквам. Все пак Замунда не е единственият тракер с преобладаващи български пиъри(слава богу) и закриването им е невъзможно към днешна дата. Докато съществуват чуждестранните тракери ще ги бъде и "нашите". Трябва да се промени нещо в световен мащаб, за да спечелят дело от такова естество. Наистина за нашите стандарти си е много да отделиш 5-10 кинта за филм или 50-100 кинта за игра, обаче Starcraft 2 си заслужава всяка една стотинка. Нито за секунда не съжалих, че си дадох паричките за нея.

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

такива сайтове не могат да ги затворят, но пък биха могли да заставят доставчиците на нет да ги блокират... колко ще е ефективно това - дръг въпрос...

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

такива сайтове не могат да ги затворят, но пък биха могли да заставят доставчиците на нет да ги блокират... колко ще е ефективно това - дръг въпрос...

Че дори да ги блокират има прокси сървъри. А и ниикой доставчик няма да си навре този таралеж в гащите. Чрез блокажа на такъв род сайтове над 90% от доставчиците в България ще загубят клиентелата си. Хората основно ползват интернет да си дръпнат някой филм или някоя програма която не могат да си позволят. Ако това е пиратство - Здраве да е.

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

такива сайтове не могат да ги затворят, но пък биха могли да заставят доставчиците на нет да ги блокират... колко ще е ефективно това - дръг въпрос...

Най - вероятно няма да е много. Все пак сме българи. Все някой ще намери начин да стигне до торент тракера по " задния вход ".

И все пак немога да доумея, какво толкова им пречат торент тракерите, като те са им най - малкия проблем... :lol6:

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Че дори да ги блокират има прокси сървъри. А и ниикой доставчик няма да си навре този таралеж в гащите. Чрез блокажа на такъв род сайтове над 90% от доставчиците в България ще загубят клиентелата си. Хората основно ползват интернет да си дръпнат някой филм или някоя програма която не могат да си позволят. Ако това е пиратство - Здраве да е.

Доста си далеч от истината. Хората не "ползват основно интернет", за да дръпнат някой филм или програма. От твоя гледна точка може да е така, но повярвай ми, че познавам пенсионери на по 60-70 години, които ползват нета главно за да си прочетат вестника сутрин! Аз лично го ползвам, за да следя, какви глупости се пишат тук и в други подобни сайтове, като отвреме навреме и аз пиша по някоя глупост :ph34r: Напоследък се питам, за какво ползвм нета. Ами влизам тук, гледам някоя нова новина и в други сайтове, пиша един-два коментара понякога, посещавам някой онлайн магазин за хардуер, белким паднали цените или се информирам за новостите, за да не изостана съвсем и пак си продължавам игрите. Имам над 20 инсталирани на компа, нямам място на харда, но не ми се трие нито една, защото това реално е удоволствието от PC-то. Всъщност са около 35, ако включа и по-малките.Ако затворят торентите по цял свят, ще се замисля върху това, да ползвам демота :ph34r: Тръпката е същата. Играта омръзва еднакво бързо. Ако все пак не ми омръзне, мога да отделя малко пари за една или две игри. Така и така една игра може да се играе години наред. Лично аз имам 5-6 любими от 2004 година насам, които превъртам през няколко месеца. 70 лева няма да ме съборят, но ще ме накарат да се чувствам горд, че съм ги дал. Ето, сега пак си превъртам MW от 2005 година. Е и? Филми много рядко дърпам , а още по-рядко гледам. Ползвам и предпочитам главно безплатен софтуерКогато някоя програма има безплатен аналог, аз го инсталирам. Например: Вместо Photoshop, GIMP. Вместо WORD, Open Office. Вместо Kaspersky, Avast. Също така VirtualDub, Audacity, MediaCoder и какво ли не още! Zamunda за мен е единствено източник на коефициент, за да мога да задам някой въпрос . Не, че някой ми отговаря ( Е, то и не съм питал, защото коефициентът ми години наред бе под 0.3), но самата идея си струва. Ако ще я затварят, да го правят по-скоро, та да видим алтернативите. Много неща забраниха през последните години, но нищо не се е променило. Например, в тоя сайт се публикуваха редовно кракове, серини номера и какво ли нещеш. Забраниха го, но...все още който иска, може да си намери кракове, серийни номера и изобщо каквото иска. Каква е ползата от цялата галимация? Според мен една - печалба и то законна.

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

такива сайтове не могат да ги затворят, но пък биха могли да заставят доставчиците на нет да ги блокират... колко ще е ефективно това - дръг въпрос...

Доста трудно биха накарали доставчиците да ги блокират...

На какво основание? Просто няма как, единствено в случай, че касае националната сигурност... защо не блокират гугъл, който помага в търсенето на торенти и нелецензирани програми/игри/музика и т.н... просто няма начин да ги блокират, надявам се, че не живеем в Северна Корея... примерно...

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави ново...

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите Условия за ползване