Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Дискусии: Любовни романи (Част 3)

Featured Replies

Момичета иде ми да убия издателство ИБИС - уж бяха обещали книжката за Зейдист за края на ноември а то какво стана - влизам вчера в страницата им и разбирам че ще я издадат чак в края на декември по точно 22!Утре имам рожден ден и се бях наточила че ще си я купя като подарък от мен за мен а сега ще трябва да чакам още почти месец и не се знае дали ще имам пари тогава все пак е точно преди Коледа! :):mad:http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif

• Отговори 2k
  • Прегледи 319,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Да ти кажа чесно - съгласна съм напълно с брата на Мими, не само защото с мен нито си го обсъждала предварително, нито ми поиска мнението дали да ме пишеш или не - вярно имам само една глава и не отри

• Аве вие скайп нямате ли. А ти от кво си обидена точно от помня ли дестина страници дето пренаписах? И от уважение към труда ти не казах нищо щото пък никой не е длъжен да може, но това трябва се чете?

• Т.к. съм на всяка манджа мерудия, айде и аз да се нахакам с двата крака в епицентъра на бойните действия. Georgina_Malory, невероятен си. http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#

Публикувани изображения

Много моля за скана на Време за рози на Илейн Кофман :) Тъкмо зачетох Ангел в мрамора и е доста интересно, та да видя и другата й книга после.

Аз пък около преди час завърших "Херцогът и аз". Отново едно голямо благодаря на отбор преводачи и редактори за страхотния подарък. Много хубава книжка, забавна , приятна, но най-вече събуждаща любопитството ми. Само аз ли имам чувството, че още в първата книга се запознахме и със "скромната" особа на мистериозната Уисълдаун. И не само имам теория коя е , но съм и напълно убедена. Тръпна в горещо очакване на следващата книга от поредицата. Не знам дали има потенциала чак да съперничи на семейство Малъри тъй като е много рано за подобно твърдение, но бих казала, че най-малкото силно опонира на Маклийн по духовитост и увлекателност. И още нещо ми стана инетерсно, ако може да запитам, от чисто любопитство, а не от някакво желание да се правя на интересна - името на Hyacinth макар и по транскрипция да е Хаясинт не би ли следвало да се "преведе" Хиацинт по името на цветето, както е на български.

Редактирано от Vera_Pamil (преглед на промените)

.............. Само аз ли имам чувството, че още в първата книга се запознахме и със "скромната" особа на мистериозната Уисълдаун. И не само имам теория коя е , но съм и напълно убедена.

ООО аз също имам вътрешното усещане че е Бели Букви :Пенелъпи Федърингтън

И ме тресе една треска,че ще я забъркат с някое от милите братчета на Дафни :ph34r:

Просто от много време не ме е грабвала така историческа поредица.

Няамам търпение за следващата книга,и за по-следващата,и за по-следващата :ph34r:

Аз пък около преди час завърших "Херцогът и аз". Отново едно голямо благодаря на отбор преводачи и редактори за страхотния подарък. Много хубава книжка, забавна , приятна, но най-вече събуждаща любопитството ми. Само аз ли имам чувството, че още в първата книга се запознахме и със "скромната" особа на мистериозната Уисълдаун. И не само имам теория коя е , но съм и напълно убедена. Тръпна в горещо очакване на следващата книга от поредицата. Не знам дали има потенциала чак да съперничи на семейство Малъри тъй като е много рано за подобно твърдение, но бих казала, че най-малкото силно опонира на Маклийн по духовитост и увлекателност.

И още нещо ми стана инетерсно, ако може да запитам, от чисто любопитство, а не от някакво желание да се правя на интересна - името на Hyacinth макар и по транскрипция да е Хаясинт не би ли следвало да се "преведе" Хиацинт по името на цветето, както е на български.

Аве ша я видим коя е дай боже хихи. Това е чара на поредицата ако я разкрием с джул ша утрепем съспенса. Колкото до името ами тъй като е име решихме да се придължаме към транскрипцията. Аз по правило мразя да превеждам имена и определено освен че няма да напиша Бриджъртънови смятам че и Хаясинт требе си звучи както би звучало докато се чете аланглето.

ООО аз също имам вътрешното усещане че е Бели Букви :Пенелъпи Федърингтън

И ме тресе една треска,че ще я забъркат с някое от милите братчета на Дафни :offtopic_s:

Просто от много време не ме е грабвала така историческа поредица.

Няамам търпение за следващата книга,и за по-следващата,и за по-следващата ;)

Взе ми думите от устата, но не споменах името,че някой да не възнегодува срещу спойлера, ама да кажем ти няма да ме биеш много, ако издам, че аз погледнах резюметата и си права,че върпосната "особа" я забъкват с един от братята СПОЙЛЕР!!! - Колин, а като гледам какъв образ е тяхната история ще е "Леле Майкоооо!" хахахаха

Бриджъртънови смятам че и Хаясинт требе си звучи както би звучало докато се чете аланглето.

Хахахаха е да на английски фамилии да сложиш типично славянски окончания е направо ами смешно е меко казано. А колкото до Хиацинт, то наистина и аз съм предубедена към превода на имена "Майкъл Шмахер" е едно от "любимите" ми, пък и името звучи малко грубо в наш вариант. Милата не е била благословена с много нежно име или поне на мен ми напомня за героиня от комедиен английски сериал и затова по трудно го възприех, нооо това ни най-малко нямам намерение да ми убие удоволствието от поредицата. С нетърпението обаче как ще се справя е съвсем различен въпрос...

Редактирано от Vera_Pamil (преглед на промените)

Без думи съм, "Херцогът и аз" е направо страхотна! Момичета, вие сте още по-страхотни, защото направо ми напълнихте душата - такъв страхотен превод отдавна не бях чела (изключвам вашите, естествено ;) )- думите направо се лееха, и така гладко се чете, че просто не можах да разбера кога стигнах края :) . Точно преди пет минути прочетох книжката, и финалът направо ме направи алчна :) Толкоз много искам да разбера нещо повече за Уиндълспун (уф, само да не бъркам името, малко съм слаба в запаметяването на имена :offtopic_s: ). С нетърпение очаквам следващата книжка - Джулия Куин се класира в първата десятка на любимите ми авторки :) Направо ви обожавам, момичета :love:http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/kiss.gif

Eто няколко книжки от мен, от Арлекин, серия Изкушение.

http://www.escape-bg.net/torrents-details.php?id=771

http://www.escape-bg.net/torrents-details.php?id=776

http://www.escape-bg.net/torrents-details.php?id=777

http://www.escape-bg.net/torrents-details.php?id=778

Нагласила съм за бърз скан от серията и следните номера - 5/7/8/10/12/13/14/16/21/21/23/26/30/32/34/36 + Птиците умират сами.

Ели БЛАГОДАРЯ ТИ за книжките!Като гледам още колко си ги наредила... ;) като някоя работна пчеличка се трудиш да ни зарадваш всеки ден с по нещо ново http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/kiss.gif Съжалявам,че не съм в БГ да помагам.Освен това искам да благодаря на теб и на екипа ,за това че създадохте и поддържате този прекрасен кът - escape-bg :offtopic_s: ,който всекидневно ни пълни душите с чудесиики и прави деня да бъде по-слънчев.БЛАГОДАРЯ ВИ. :love::):)

И още нещо ми стана инетерсно, ако може да запитам, от чисто любопитство, а не от някакво желание да се правя на интересна - името на Hyacinth макар и по транскрипция да е Хаясинт не би ли следвало да се "преведе" Хиацинт по името на цветето, както е на български.

Да, така е - по името на цветето е, но едно от правилата в превода имената да не се превеждат. Все пак казваме Джордж Буш, а не Георги Буш. Въпреки че Джордж си е един сто процентов Георги. :rolleyes: И това правило важи не само за личните имена.

Без думи съм, "Херцогът и аз" е направо страхотна! Момичета, вие сте още по-страхотни, защото направо ми напълнихте душата - такъв страхотен превод отдавна не бях чела (изключвам вашите, естествено :wors: )- думите направо се лееха, и така гладко се чете, че просто не можах да разбера кога стигнах края :) . Точно преди пет минути прочетох книжката, и финалът направо ме направи алчна :) Толкоз много искам да разбера нещо повече за Уиндълспун (уф, само да не бъркам името, малко съм слаба в запаметяването на имена :) ). С нетърпение очаквам следващата книжка - Джулия Куин се класира в първата десятка на любимите ми авторки :) Направо ви обожавам, момичета :love:http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/kiss.gif

абсолютно съгласна съм :wors::):ph34r: за всичко

абсолютно съгласна съм :cheers::yanim::yanim: за всичко

Невероятна , не се бях забавлявала така от много време :yanim: :yanim: :yanim: Надявам се , че скоро ще прочетем още нещо

на Джулийка .:wors:

Поздравления момичета! :wors:

И аз да се наредя на опашката за благодарности,които екипа превел това шедьовор!Страхотни сте момичета,благодаря ви от все сърце :blink::baby:http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/kiss.gif http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/kiss.gif

Романът е страхотен,почти се доближава до феноминалните Малори.Обичам поредиците и нямам търпение да прочета за историите на трите по-големи братя на Дафни.В кого ще си наметят майстора и коя е задгадъчната мис Уиндълспун :ph34r:

Джули пожелавам ти лека бременност и безпроблемно раждане :)

Eто няколко книжки от мен, от Арлекин, серия Изкушение.

http://www.escape-bg.net/torrents-details.php?id=771

http://www.escape-bg.net/torrents-details.php?id=776

http://www.escape-bg.net/torrents-details.php?id=777

http://www.escape-bg.net/torrents-details.php?id=778

Нагласила съм за бърз скан от серията и следните номера - 5/7/8/10/12/13/14/16/21/21/23/26/30/32/34/36 + Птиците умират сами.

Ели,много ти благодаря за книжките http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/kiss.gif

Огромни благодарности за чудесния превод на Джулия Куин.Страхотна писателка,сравнима с Джули Гарууд.Книгата и чудесно става за филм,дали да не пишем молба до ВВС да го филмират /от толкова екранизации на Джейн Остин ще да са им останали много костюми :headphones: / :)

Книгата и чудесно става за филм,дали да не пишем молба до ВВС да го филмират /от толкова екранизации на Джейн Остин ще да са им останали много костюми :cool: / :)

Интересна идея,като им пишеш, били ги помолила да не използват познати лица за главните роли.Кийра Найтли и Гуинет Полтроу вече ми досаждат.Моля!

Дами, Ирис са пуснали новата си книга.Сабрина Джефрис-Не дърпай лъва за опашката.Погледнах 10 страници и не мога да се изкажа,но поне знам.че имаме още един Антъни,ако случайно правим класация за мъжки персонажи с това име.

Дами, Ирис са пуснали новата си книга.Сабрина Джефрис-Не дърпай лъва за опашката.Погледнах 10 страници и не мога да се изкажа,но поне знам.че имаме още един Антъни,ако случайно правим класация за мъжки персонажи с това име.

Като чета анотацията към книгата, ми се струва, че ще бъде доста забавна...

Когато Мадлин Прескът постъпва в училището за благородни девици на госпожа Харис, тя просто иска да изчисти доброто име на баща си. Вместо това обаче възниква реална опасност да опетни своето. Скандално известният Антъни Долтън, виконт Норкорт, иска да запише в училището своята племенница, но за да стане това, Мадлин му поставя условие: да дава "уроци по съблазняване" на ученичките на госпожа Харис, за да се научат неопитните млади дами как да разпознават зесрогонците. Директорката обаче се съгласява само ако Мадлин следи отблизо лекциите му.

Мадлин смята, че привличането между хората е нещо като математическа формула - лесно се разпознава и още по-лесно се контролира. Но когато я повлича стихията на внезапно избухналата страст, тя не знае какво да прави. Опасно е да започне флирт с такъв нехранимайко...Но пък е толкова хубаво!

Оууууу, със сигурност ще падне веселба Публикувано изображение Романите, които съм опоскала до момента на Сабрина Джефрис, смело и без капка колебание наредиха авторката в гилдията на тачените любимки Публикувано изображение Даже и в момента съм здраво обсебена от поредния й неустоим роман To Pleasure a Prince - втора книга от друга нейна поредичка Royal Brotherhood Главния е вечно намръщен, намусен,сърдит мечок, дето ръмжи на всеки, който му се изпречи пред очите и в същото време е един неустоимо чаровен и мнооого опасен мъж-разбивач на дамски сърца. Главната е лъвицата на сезона в Лондон, която сключва облог с брат си, че за един месец ще превърне мечока-бродяга в светски паркетен лъв... И се почва едно пилене на нервите - докато той й ръмжи насреща, дамата-непукист го хока и се опитва да го превъзпитава, ама засега доста неуспешно Публикувано изображение Разнася го, горкия по разни балове, соарета, за да го култивира, а той й прави напук кат се държи още по-гаменски, за да я откаже от налудничавото желание Ох, романа е невероятно завладяващ и на фона на всички изключителни благинки дето смотах последните четири месеца, коя от коя по-забавна и интересна, в тази има и страшно затрогващи моменти. Главната не желае упорито да се жени, т.к. страда ужасно, че не може да чете. Оказва се, че още от малка й е поставена такава диагноза и за нея четенето е непосилна задача, който й недъг, тя пази в дълбока тайна от всички. И изпада в тих ужас да не бъде разкрита и обявена от обществото за ненормална и малоумна. Заради това е твърдото й решение да не се жени и създава деца, които може да ги сполети същата участ. А главния боготвори книгите и всякакъв вид литература...Което прави един брак между тях, в нейните очи невъзможен. Ужасно ми е интересно как ще се съберат и чий инат ще надвие... Отгоре натова като бонус, главния има по-малка сестра, влюбена в брата на главната и направо се тръшкам от нетърпение как ще го изрендоса сладурката.Публикувано изображение Но книгата за тез двамцата Only a Duke Will Do е втора книга от поредицата School for Heiresses ,в която Не дърпай лъва за опашката е четвърта книжка. Уф, доста оплетено се получи, но при Сабрина Джефрис поредиците й са свързани помежду си и героите от едната поредица Royal Brotherhood се появяват най-спокойно и в романите от другата й поредица - School for Heiresses.:eek:

Редактирано от bobych (преглед на промените)

Оууууу, със сигурност ще падне веселба Публикувано изображение Романите, които съм опоскала до момента на Сабрина Джефрис, смело и без капка колебание наредиха авторката в .......... за тез двамцата Only a Duke Will Do е втора книга от поредицата School for Heiresses ,в която Не дърпай лъва за опашката е четвърта книжка. Уф, доста оплетено се получи, но при Сабрина Джефрис поредиците й са свързани помежду си и героите от едната поредица Royal Brotherhood се появяват най-спокойно и в романите от другата й поредица - School for Heiresses.:)

Ооо тази авторка май си я бива. Трябва да прочета някоя нейна книга да си наваксам :rolleyes:

Редактирано от djenitoo (преглед на промените)

момичета,днес се опитах да сваля " Приятелки " на Белва Плейн,стигна до 97% и до там.Няма сийд.Помагайте!

Торентът беше поправен и качен отново. Изтрий торента и файла от торентклиента си и го свали отново от тракера.

Торентът беше поправен и качен отново. Изтрий торента и файла от торентклиента си и го свали отново от тракера.

Благодаря,стана този път ;)

Брей,колко много книги!Благодарско, момичета.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.