Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

    Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

    Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

     

Препоръчан отговор


Мариновани ябълки

screenshot286933-750x375.jpg

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Есенес-зимъска ще си направя, както винаги, солена сланина. Дебела десетина сантиметра. В средата остава розова, топи се в устата. 

Ще пусна снимки, ако не забравя. 


Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 7 минути, Иванчов написа:

Есенес-зимъска ще си направя, както винаги, солена сланина. Дебела десетина сантиметра. В средата остава розова, топи се в устата. 

Ще пусна снимки, ако не забравя. 

как я правиш, може ли рецепта

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Купувам дебела сланина. Намирам я само в един магазин за месо в София (там също има и овче и ярешко месо). Там е "тайната" . Тънките подметки из-по другите места-мъгъзини просто не стават такива нежни, половината ще изплюеш във вид на дъвкани жили. 

 

Осолявам я на сухо с едра сол. Тъй като отдавна няма едра каменна сол, осолявам с едра морска сол. Тъй като е есента-зимата, добавям вътре и нарязан праз - добавя се един фин вкус/аромат. Това всичкото е в пластмасов плик. Оставям го на балкона и след не повече от месец е готово за нарязване с остър нож на почти прозрачни чаршафчета, които розовеят в средата, и се консумират с вино, ракия, водка, бира и/или/със/върху горещи препечени филийки бял хляб, горещи сварени картофи или непечени филийки истински ръжен хляб - немски, руски, полски, прибалтийски. 

Сланината поема, сама по себе си, ограничено количество сол, така че не можеш да я пресолиш. 

Държи много дълго, но към лятото вече има миризма на престояло, но пък на скарата това не пречи - със жълто-кафявата коричка, която хваща. 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Добави ново...