Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Вярвате ли в прераждането? (част ІІ)

Препоръчан отговор

• Отговори 2,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Потребители с най-много отговори

Ще следвам връзката, но Слидерум, мисля че дискусията за живота между преражданията трябва да е в отделна тема... Единственото, което ме спира да я направя е ограничения с(ъ)бор от евентуални участници в нея.

За последния ми абзац от предишния ми пост прилагам следния пример:

източник: Институт Монро

Обаче, придържайки се към "традиционната гледна точка" следните нива на фокус мога да бъдат идентифицирани на база работата на Монро и Брус Моен(From Bruce Moen, Afterlife Knowledge Website).

Focus 22: Във фокус 22 често срещаме онези, които са вероятно физически живи в безсъзнателно състояние. Това включва хора в кома, дрогирани, по време на сън, луди или deranged. Това е много хаотично ниво.

Focus 23: Обитателите на този фокус са онези, които не са физически живи, но са заседнали по една или друга причина. Често те биват объркани или в неведение за тяхната смърт. Много тук се опитват да поддържат контакт с физическия свят, около познати хора и места. Тези хора ние наричаме духове. Жителите на Фокус 23 са заседнали , понеже не могат да напуснат чрез собствените си възможности. Разнообразието на избор по свободна воля тук е много ограничено. Те са типично самотни и напълно изолирани от комуникацията с други хора. Това може да е следствие на тяхната смърт или навици (начин на мислене) преди смъртта.

Focus 24,25,26: Жителите на Териториите на Вярванията са привлечени към определени области от вярванията им за Отвъдното, които са имали по време на физическия живот. Всеки сбор от вярвания за Отвъдното поддържани когато и да било в историята на човечеството има свое специфично място в тези нива на Фокус. В определен смисъл жителите на Териториите на Вярванията са заседнали както онези във фокус 23. Разликата е, че не са изолирани от контакт с другите. Всички жители на специфична Територия са в контакт с други, които споделят вярванията им. Контактът с противоречащи си вярвания е крайно ограничен. Избор по свободна воля е ограничен до възможностите предоставени от доминиращата вяра. Някои от тези области приличат на Рай, някои на Ад. Всяка е строго построена около вярванията поддържани от жителите на Територията. По мой опит е крайно трудно да се преместят хора от тази област в област с по-голям избор на свободна воля.

Focus 27: е зоната от Отвъдното, която дава най-голям избор на свободна воля. Това е зона създадена от хора и често повтаря физически Земни места. Контактът и комуникацията между жителите е свободен. Много хора, които живеят във Фокус 27 помагат на новопристигнлите в привикването им към Отвъдното. Това е високоорганизирана и структурирана област. В нея има центрове за развитие, които помагат на хората да продължат своето развитие в Отвъдното. При моите проучвания аз открих центрове за : Обучение, Преглед на Живот, Здраве и Възстановяване, Планиране, Организиране, Рехабилитация, Хумор и други. (предполагам, че има предвид Забавление. Тези Центрове също координират дейностите във физическия свят, за да подпомогнат развитието на човека.

Последно, съществува НАД фокус 27, който е отвъд реалността на човешкото съзнание, както го познаваме.

Понеже стана късно, оставям за утре (или по-натам) проверката за връзката или независимостта на работата на Нютън и Монро. За запознатите с книгите на Нютън, разликите се виждат веднага. LBL (life-between-life) регресията касае само Фокус 27.

Редактирано от El. (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

El. и октим

А след като си се разхождате така из паралелните светове да разбирате нещо за последното си пребиваване там, тоест до колкото аз мога да преценя като човек който няма никакъв допир с подобни явления,..........значи душата ви отива да пътешества за известно време там в невидимия свят, а тялото седи на земята и я чака. Е няма ли опасност душата да не може да се върне, тоест човек без да иска да се самоубие?!

Редактирано от Ивет (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

El. и октим

А след като си се разхождате така из паралелните светове да разбирате нещо за последното си пребиваване там, тоест до колкото аз мога да преценя като човек който няма никакъв допир с подобни явления,..........значи душата ви отива да пътешества за известно време там в невидимия свят, а тялото седи на земята и я чака. Е няма ли опасност душата да не може да се върне, тоест човек без да иска да се самоубие?!

Тук седят няколко въпроса:

1. Как тече времето в "невидимият свят", ако въобще там има "време"? Пояснявам, че според чуството за продължителност на процесите, което имаме, може да ни се струва че сме били там с часове и дори с дни(тукашно време, докато реално от тялото си сме отсъствали само секунди или минути...

2. Може ли тялото да живее без душа? Пояснение: Едва ли е самоубийство напускането на тялото. Даже никога да не се върнете, все някой роднина или дом за безпризорни ще хранят и поддържат тялото до естествената му смърт, или ако предпочитате - докогато му е писано да живее.

3. Предлагам Вие също да продължите да задавате въпроси, защото ако успеете да зададете правилно въпрос, вече ще имата половината му отговор...

Редактирано от sliderum (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Можеш ли да разкажеш какво има точно горе в невидимия свят?

Не мога!

До колкото знам там личностно развитие не може да има, на такова ниво си на каквото си достигнал на земята...........ако искаш да се развиваш трябва да отидеш на земята превъплътен в някое тяло.

Да! Развитието се осъществява в училището наречено Земя!

Е какво се прави тогава там след като не можеш да се развиваш?

Анализираш съществуването си като душа! Имам предвид всички инкарнации и се подрежда цялостната мозайка! Контролиращ подреждането е собствената ни съвест неподкупна и безпристрастна!

Къде се живее там? Има ли ден и нощ, спане?

Там не се живее, там се съществува! Живота е тук на земята! Няма живот без дуалноста! Къде се живее там? Адреса си не го знам, когато си тръгна ще ме чакат!

На Земята движещите сили са любовта и глада..........а там кои са?

Съвеста!!! И скуката! Страхотна скука, може би нарочно създавана!

Тамошните хора в паралелните светове имат ли забавления, работят ли, нещо като училище ила ли.

Горе е скука! Тя е мощен стимул подтикващ ни към инкарнация!

А някаква връзка между половете има ли там?

Душата е безполова!

Колко време беше там преди сегашния си живот?

78 земни години, но там времето тече в пъти по-бързо от земното! Колко не знам!

Човек като си избира новото тяло, наясно ли е как ще изглежда то не като бебе, ами като по голямо дете и човек?

Да, душата вижда предварително бъдещото си тяло като холограма! Душата избира избира тялото си от доста други - богат избор!

октим - прекалено много глупости си написал, когато медитираш или имаш регресивна хипноза другарите от астрала (енергийни разуми) ти разказват сладки приказчици.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

октим - прекалено много глупости си написал, когато медитираш или имаш регресивна хипноза другарите от астрала (енергийни разуми) ти разказват сладки приказчици.

Може да те лъжа, а може и да казвам истината! Я отиди и провери! Че написаното за теб е глупости е нещо нормално, лошото е, че за 90% от хората това са глупости, защото не ви стиска да погледнете малко по на далече, защото не ви отърва (изнася) по ви е добре в стадото!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

El. и октим

Има два вида пътуване!

Единят е - когато астралното тяло се отдели от матереалното и тръгне да пътува и активното съзнание е будно, тоест съзнаваш! При мен двете тела са свързани със сребриста нишка излизаща от отвора между последният шиен прешлен и главата! Няма никакво значение на какво разтояние си, съвсем малка тревожност и дввете тела се събират мигновенно! Колко страх брах докато след години не прочетох Монро и не се убедих, че това е нещо нормално!

Другото пътуване е чрез спомени! Например това което е видяла ЕЛ е преди раждането си в този живот тоест спомен!

ЕЛ както писах преди има разлика мужду връщане назад във мремето чрез медитация (тогава видях Христос) и чрез регресивна хипноза! В единят случай пътуваш сам и се луташ, а в другия си воден от въпросите!

За термина водач или наставник и двата са верни! Когато си с ограничена свободна воля имаш водачи, тоест духовните същности са много по-близо до теб, и контрола е по-осезаем! Когато си със свободна воля ограничавана само от съвеста ти, духовните същности се явяват като наставници! Тогава те те съветват като променят реалноста така, че да вземеш правилното решение! Забележи ти вземаш решението!

Цветът на душите от семейството ми оттатък е наситено синьо!

Темата е интересна но още не съм чул правилният въпрос!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

1. Как тече времето в "невидимият свят", ако въобще там има "време"? Пояснявам, че според чуството за продължителност на процесите, което имаме, може да ни се струва че сме били там с часове и дори с дни(тукашно време, докато реално от тялото си сме отсъствали само секунди или минути...

2. Може ли тялото да живее без душа? Пояснение: Едва ли е самоубийство напускането на тялото. Даже никога да не се върнете, все някой роднина или дом за безпризорни ще хранят и поддържат тялото до естествената му смърт, или ако предпочитате - докогато му е писано да живее.

Как тече времето - различно!

Медитация - според моето усещане 30 мин. - според часовника 2 часа

Пътуване в астрала - според мен часове - според часовника никога не надхвърлих 5 минути

При регресия според мен около 20 минути - според записа 4 часа

При астралното пътуване връзката между душата и тялото съществува!

Редактирано от октим (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Подкрепям казаното от Октим. При регресивна хипноза се "влиза" в света на душите откъм спомените на човек. Душата не прави астрално пътуване и няма отделяне от тялото. Няма опасност човек да не се върне в тялото си. Най-много да заспи на стола на терапевта, ако онзи се отплесне на някъде :)

Състоянието е на границата на будуване и сън. Тялото чува, помирисва и усеща всичко, което се случва с него или около него (обикновено очите са затворени). Аналитичният мозък си работи с пълна скептична сила :) . Единствено по волево желание му е казано да седи малко назад и да наблюдава само. В пълна свобода е да се намеси и да попречи по всяко време.

1. Няма линейно време. Има едно вечно сега. Част от случващото се излиза напред като спомен. Друго - като, че се случва в момента. Разговорите могат да бъдат провеждани в сегашно време. Това е интересен парадокс, защото спрямо земното време аз съм задала тези въпроси или след смъртта след използвания за преход живот или в бъдещето си, след смъртта на сегашното ми тяло. Обаче за мен сега разговорите се проведоха в момента на сесията.

2. Тялото и душата са в симбиотична връзка. Тяло без душа би трябвало да е нещо като Зомби. Личното ми мнение е, че тяло не може да живее без душа. Или ще умре или ще го заеме друга душа (ако и да е на амеба :) ) Може би тук е мястото да се дефинира що е живот и живо.

3. А за въпросите е хубав съвет. Примерно вчера за първи път след прочитането на Матрицата 5 попаднах на работата на института Монро. Според тях, над света на душите има горно ниво. Където Азът интегрира всички инкарнации в себе си. В света на душите все още има персонификация... По логика на пътя на душата, би трябвало там да става планирането и създаването на бъдещите ни животи и тела...

Почти като в научно-фантастичен разказ :cool:

Всичките ли ? :yanim:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

1. Няма линейно време. Има едно вечно сега.

Следващият път като закъснея за работа ще използвам този аргумент.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Следващият път като закъснея за работа ще използвам този аргумент.

Стига де :) Спретваш нещо по Хайдегер и си оправдал ако не себе си, то поне него :ph34r:

На мен ми е доста по-лесно. Казвам: "Успах се." Правя невинната физиономия и нямам никакви мисли повече.

Това беше шега.

Чета ви...

Според това, което вие разказвате, излиза че душата е една и съща при всяка реинкарнация, а не групова. Така ли е?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Има два вида пътуване!

Единят е - когато астралното тяло се отдели от матереалното и тръгне да пътува и активното съзнание е будно, тоест съзнаваш! При мен двете тела са свързани със сребриста нишка излизаща от отвора между последният шиен прешлен и главата! Няма никакво значение на какво разтояние си, съвсем малка тревожност и дввете тела се събират мигновенно! Колко страх брах докато след години не прочетох Монро и не се убедих, че това е нещо нормално!

Другото пътуване е чрез спомени! Например това което е видяла ЕЛ е преди раждането си в този живот тоест спомен!

ЕЛ както писах преди има разлика мужду връщане назад във мремето чрез медитация (тогава видях Христос) и чрез регресивна хипноза! В единят случай пътуваш сам и се луташ, а в другия си воден от въпросите!

За термина водач или наставник и двата са верни! Когато си с ограничена свободна воля имаш водачи, тоест духовните същности са много по-близо до теб, и контрола е по-осезаем! Когато си със свободна воля ограничавана само от съвеста ти, духовните същности се явяват като наставници! Тогава те те съветват като променят реалноста така, че да вземеш правилното решение! Забележи ти вземаш решението!

Темата е интересна но още не съм чул правилният въпрос!

четеш прекалено много окултни неща и те в повечето случаи са пълни глупости или е изкривена истината

я кажи какво има из астрала, нали там пътуваш, уж де

о ти имаш и духовни водачи, аз нали ти написах вече че всичко което преживяваш около тези пътувания, всъщност тези водачи (енергийни разуми) ти правят мисловна визуализация в твоето съзнание и никъде де факто не пътуваш.

отделиш ли астралното тяло (или енергийното ти устройсство) тоест твоята разумна енергия от материалното тяло, тук на планетата Земя му се вика умиране, да вземем сега да обясняваме че всъщност не се умирало, ама то няма и да има и слушатели.

а искаш ли един правилен въпрос, те твоите духовни наставници (астралните разуми) те ли са Бог или се правят на богове пред хората.

Редактирано от some_spirit (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Душите на групата в преобладаващият цвят са тъмно сини, разлика има като нюанси към по светло! Защо се учудваш?

Редактирано от октим (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

.................... те твоите духовни наставници (астралните разуми) те ли са Бог или се правят на богове пред хората.

Моята водачка се казва Паалла и е душа коята се преражда, като мен и теб! Разликата между мен и нея е, че тя е едно ниво по-нагоре!

И аз имам едно въпросче: Защо не изхвърлиш злобата, не усещаш ли, че те души??

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

http://www.selenabg.com/index.php/2008-07-29-08-08-24/42-2008-07-27-20-30-31/230-2008-08-24-16-26-10.html Интервю с Далай Лама в България.

Далай Лама казва че ако е нямал тези способности за връзка с невидимите светове, никога е нямало да повярва в тези неща. Ето на него също му е било нужно доказателство=лично преживяване за да повярва.

Редактирано от Ивет (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

На мен пък не ми е трябвало никакво доказателство-

и преди да се върна от Дома знаех всичко.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

На мен пък не ми е трябвало никакво доказателство-

и преди да се върна от Дома знаех всичко.

За какъв Дом става въпрос и какво значи всичко?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

За какъв Дом става въпрос и какво значи всичко?

Нашият Дом-от където сме дошли,

и където ще се върнем пак някога.

http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=12997

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Нашият Дом-от където сме дошли,

и където ще се върнем пак някога.

http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=12997

Както виждам и на теб ти е трябвало доказателство, казваш че си говорила с бог той ти е дал право на избор и т.н........тоест вярата ти в невидими светове и прераждания не е дошла от нищото!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Напоследък,взех много да се съгласявам с мненията на haidukpikaso. Мисля че няма прераждане,а и аз не знам какво ми е мнението по тези въпроси,но рано или късно всеки от нас ще разбере...

Редактирано от VESSSKO95 ™ (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Както виждам и на теб ти е трябвало доказателство, казваш че си говорила с бог той ти е дал право на избор и т.н........тоест вярата ти в невидими светове и прераждания не е дошла от нищото!

Не,мила,на мен не ми е трябвало никога доказателство.

Не съм възпитана и в религия дори.

Нашите са атеисти.

Просто се случи и го преживях.

Доказателството го давам на тези,които не вярват.

Доказателство е и Ирина-

с която станахме и приятелки-

вдовицата на моя съсед Влади,той си отиде у Дома.

И идва понякога при мен за да се свърже с нея,с жената,която толкова много обича,и аз й предавам всичко.

Последното послание беше да пазят кучето от кола,огромна кола,с големи гуми-

видях всичко пред очите си,най-напред като картина,после и той дойде,слязох и й казах.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Моята водачка се казва Паалла и е душа коята се преражда, като мен и теб! Разликата между мен и нея е, че тя е едно ниво по-нагоре!

И аз имам едно въпросче: Защо не изхвърлиш злобата, не усещаш ли, че те души??

Много ми е странно с тези имена, дали нарочно се измислят да не съвпадат с някои реално използувани от хората(живите хора), та ако трябва с тази цел да удвояват(удължават), някои от звуковете... То не че няма такъв тип използуване и тук в "реалният" свят, но обикновено се използува от глезени кинозвезди или за име на фирми и търговски марки, произлизащи от името на притежателят на фирмата(по-скоро от фамилията)...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Много ми е странно с тези имена, дали нарочно се измислят да не съвпадат с някои реално използувани от хората(живите хора), та ако трябва с тази цел да удвояват(удължават), някои от звуковете... То не че няма такъв тип използуване и тук в "реалният" свят, но обикновено се използува от глезени кинозвезди или за име на фирми и търговски марки, произлизащи от името на притежателят на фирмата(по-скоро от фамилията)...

Е все на някого му е нещо криво! Не мога да ти кажа приятелю защо така чувам името й! Моето истинско име е Дик и така се казвам повече от 2000 годи, а тя е по-стара от мен! Какви ли са били имената и как ли са звучали преди хиляди години не смея да гадая, съжалявам!!

Допуснал съм грешка в пост 1088 книгата е Упражнения на йогите Малинов Борисов, а не Йога на Ефтимов извинете ме за пропуска!!!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Душите на групата в преобладаващият цвят са тъмно сини, разлика има като нюанси към по светло! Защо се учудваш?

Каза, че са 10. Помислих, че това е много за така напреднала група. От книгата на Нютън бях останала с впечатлението, че на по-високите нива групите намаляват. Може да съм го разбрала неправилно:

СРЕДНО РАЗВИТАТА ДУША

След като нашите души напреднат от Ниво II до средните нива на развитие, активността на групата-грозд значително намалява. Това не означава, че се връщаме към изолацията, която наблюдавахме при младите души. Душите, намиращи се в средните нива на развитие, имат по-слаба връзка с основните групи, защото са придобили зрелост и опитност да действат по-самостоятелно. Тези души освен това намаляват броя на своите прераждания.

глава 10

Хората, които притежават души, които са и стари и много напреднали, са рядкост. ... Сини от Ниво V, те винаги ...

глава 11

Слидерум, аз пък въобще забравих да питам за име. Обаче така ме запали да проверя твърдението ти, че намерих думата паалла и какво значи и като съществително и като глагол. Пробвай уикито за дума на фински. Пише се с точици над "а"-то в оригинала. Много интересен избор на име или забавна случайност. :yanim:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...