Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Вярвате ли в прераждането? (част ІІ)

Featured Replies

Проблемът, колега, е че този общ прародител не е открит и колкото повече време минава, толкова по-малка е вероятността това да се случи. Това е едно голямо бяло петно или черна дупка, ако по ти допада, в ЕТ, което поставя под съмнение цялата теория.

Не, не я поставя под съмнение, защото тя теорията е едно голямо цяло.

Човечеството ще има достатъчно време, преди да угасне Слънцето, за да си я доразвие и да си я натъмъни да стане още по-убедителна. 

Ти само трябва да се уредиш да си се прераждал до тогава и ще получиш разсейване на съмненията ти. ;)

• Отговори 2,6k
  • Прегледи 177,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Работата е в какъв контекст се използват въпросните думи, а това вече аз преценявам. Леко започвате да ме изнервяте с тези препирни и детски сръдни. Още малко ще потърпя, после ще хвана голямата метла

• Да видим сега. Започваме с това.     Продължаваме с това     Хубаво, че си го признаваш. Възниква въпросът защо тогава пишеш по тема, от която нямаш понятие? Как би могъл да звучиш достоверно и сериоз

• Как егото само да възприеме че то самото е затвор за себе си. Не помни, че било е друго време без примеси, без клетки и без ереси. Не помни, но защото го е нямало. (преди затвора имало е друго което д

Ти, един от най-лековерните юнаци на форума.Твоята искрена и безрезервна вяра в келепира се нарича прагматизъм и отдавна е щателно проучена и добре опровергана, но ти продължавай да ни забавляваш с нея или по точно с невежеството спрямо собствените си убеждения.Не си първия, който не знае  в какво и защо е убеден.

Дедо попе, 

келепир има в тая работа да те забавлявам.

Ти нали си добър турчин, трябва някой да се грижи за забавлението ти.

Тоя твоя алах като не се грижи да те забавлява, виш сега до къде си я докарал, от мен милостиня да чакаш, аз нещо развлекателно да ти поднеса.

Матей нали е един от 12-те апостоли - що такива неща пише неверни а

Знам ли - питай някой христянин.

Тази теория просто няма от къде да я захванеш.........

И този прародител...е как така престанал да съществува,че тава ми се губи нещо?

Ще повторя един въпрос на Валкирия,с който напълно съм съгласна.

Как така изведнъж спират да еволюират маймуните в човеци?

И защо само една част остават маймуни и друга стават хора?

И сега сигурно ще ме обория с това,че маймуните евоюлират в човеци само в една част на земята нали?

Виж сега, еволюцията не е постоянно, непрекъснато протичащ процес, а се случва само тогава, когато оцеляването на даден вид е под въпрос, например някакъв катаклизъм. Както дадох примерът за домашното прасе.

Ако изхвърлиш в гората домашно прасе, само за няколко поколения то ще се превърна в диво прасе - ще ми израснат бивни, козина, ще стане по-силно, по-агресивно и т.н.  като целта е прасето да се адаптира и оцелее, като вид. Друго важно нещо е, че когато даден вид еволюира е много по-вероятно видът да изчезна от колкото да еволюира както трябва и да се адаптира към факторът довел до съответната еволюция - това обяснява защо има липсващи звена.

Редактирано от ivanxii (преглед на промените)

И сега сигурно ще ме обория с това,че маймуните евоюлират в човеци само в една част на земята нали?

Сега, понеже съм добър човек, ще те успокоя както другарят Ленин е правил.

Той, човекът диктатор, е казал че просто познанието ни не е достатъчно за сега. 

Та трябва да изчакаш да се допълни и ще ти стане ясно.

И ще направя един приятелски жест към теб. Не е добре да поставяш на съмнение точно тази теория, щото набожните само това чакат, за да почнат още по-настойчиво да се опитват да си пробутват библията като единствена истина.

Имаш право да си се съмняваш в част от сегашното състояние на теорията, но е по-добре да го правиш тайно, да не го пишеш.

Редактирано от Belge (преглед на промените)

Защото библията е най-големия бестсейлър в историята на човечеството и писателите й са били много хитри.

Библията е определено най-продаваната книга, но според проучванията и анкетите сред читателите знаеш ли коя е най-скучната и безсмислена книга според тях?  Може би вече се досещаш - библията :) 

Виж сега, еволюцията не е постоянно, непрекъснато протичащ процес, а се случва само тогава, когато оцеляването на даден вид е под въпрос, например някакъв катаклизъм. Както дадох примерът за домашното прасе.

Ако изхвърлиш в гората домашно прасе, само за няколко поколения то ще се превърна в диво прасе - ще ми израснат бивни, козина, ще стане по-силно, по-агресивно и т.н.  като целта е прасето да се адаптира и оцелее, като вид. Друго важно нещо е, че когато даден вид еволюира е много по-вероятно видът да изчезна от колкото да еволюира както трябва и да се адаптира към факторът довел до съответната еволюция - това обяснява защо има липсващи звена.

И къде има данни,че маймуните са били в опастност,за да еволюират?

и какво ще ми кажеш за интелектуалната еволюция?

И еволюцията е процес,който се развива в много голям период от време.

Колко време е продължила еволюцията от маймуна до човек?

И ще направя един приятелски жест към теб. Не е добре да поставяш на съмнение точно тази теория, щото набожните само това чакат, за да почнат още по-настойчиво да се опитват да си пробутват библията като единствена истина.

Имаш право да си се съмняваш в част от сегашното състояние на теорията, но е по-добре да го правиш тайно, да не го пишеш.

Благодаря за съвета ;)

Това не е вярно.

Това е вярно по принцип. Значи питането е следното: Как материята, която е инертна и несъзнателна се самоорганизира и достига такава степен на сложност, че поражда съзнание? Не че няма теории, които се опитват да решат този парадокс (като ГЕБ,ако се сещаш за какво става дума), но те са твърде неубедителни дори за техните създатели.  

това обяснява защо има липсващи звена.

Няма го! Разбираш ли? Въпросното звено го няма, т.е. никой до днес не го открил. Виж кога Дарвин е писал "Произход на видовете" и колко време е минало оттогава. Колко проучвания са направени и колко усилия са хвърлени в доказването на това. Но не се получава засега. И няма да се получи по причини, които не е подходящо да посочвам тук.

Редактирано от scepsis (преглед на промените)

Знам ли - питай някой христянин.

какво да питам

ми питам - как може да е ученик на Исус Христос те тоя Матей и да говори против Бог (баща му)

И къде има данни,че маймуните са били в опастност,за да еволюират?

и какво ще ми кажеш за интелектуалната еволюция?

И еволюцията е процес,който се развива в много голям период от време.

Колко време е продължила еволюцията от маймуна до човек?

Ами то данни няма или може би има не знам, но това няма значение, защото щом са еволюирали значи е имало причина. Както казах еволюцията се случва само тогава, когато е необходимо

На останалите въпроси не мога да ти отговоря, защото не съм специалист, темета за еволюцията никога не ме е вълнувала особено.  

Редактирано от ivanxii (преглед на промените)

Проблема тук е съвсем друг.Просто тази теория не предоставя отговори на ключови въпроси.В този смисъл тя е антинаучна.

Претендира за аргументирано изложение на въпроса за произхода на видовете.

Но ако бъде зададен въпросът така.

Какво ще стане и в какъв вид ще еволюира човека или пък някой друг животински вид?

На този въпрос тази теория не дава никакъв отговор.От това следва, че ползата от нея е нулева.За какво ни е тази теория, която при известни начални условия и въздействия в/у обекта на изследване, не може да предвиди резултат.

Главно условие за да бъде наречена една теория  научна е нейната прогнозна сила.

А с ЕТ и без нея, ние пак не знаем дали човек ще еволюира и ако евоюлира, то в какво ще се изрази тази еволюция.

Така тя просто се явява пилеене на ресурси.Ако в резултат на изследванията  са сполучили развитие други дисциплини това може донякаде да компенсира провала на концепцията.

.

Няма го! Разбираш ли? Въпросното звено го няма, т.е. никой до днес не го открил. Виж кога Дарвин е писал "Произход на видовете" и колко време е минало оттогава. Колко проучвания са направени и колко усилия са хвърлени в доказването на това. Но не се получава засега. И няма да се получи по причини, които не е подходящо да посочвам тук.

Добре какво е твоето становище по въпроса? И кои са тези причини? Да не отиде сега темата от прераждане към извънземни?

Добре какво е твоето становище по въпроса? И кои са тези причини? Да не отиде сега темата от прераждане към извънземни?

Веднага ще ти кажа.Скептика е достатъчно наясно какво ще стане след шабаата и далеч не иска да налива вода в мелницата на теистите.

Тя и без това вашата не е лесна.

ми питам - как може да е ученик на Исус Христос те тоя Матей и да говори против Бог (баща му)

Mи не знам. Питай Глен примерно.

Ако в резултат на изследванията  са сполучили развитие други дисциплини това може донякаде да компенсира провала на концепцията.

Несъмнено е така, според мен. Но вече и е време да бъде развенчана, макар че ще стане бавничко като гледам.

.........Баси, в смисъл схвана ли нещо, щото аз не. Проблемът е, че горното съм го сътворил аз, което опровергава ЕТ на Дарвин - нашата раса дееволюира, а не еволюира, според мен. ;)   ....

и ти почна да бъркаш раса с вид ми се струва  :tongue2:   p.s. не съм съгласен с теб - видът ни нито еволюира, нито деволюира - седим си на едно и също място, по един и същ начин, мислим по един и същ начин с предците ни от около 6-7 хиляди години назад.Единственото което ни се променя са технологиите. Но матрицата на мислите, чувствата, целите на живота  и действията ни са едни и същи, както .... да речем в древен Вавилон.  Физически не се отличаваме по никакъв начин от древните. Нямаме нови сетива или някакви други нови приспособления за оцеляване. Просто си седим на Земята и повтаряме една песен на repeat.  между другото - това дава смисъл в теорията за инкарнацията, мей би.  

Виж сега, еволюцията не е постоянно, непрекъснато протичащ процес, а се случва само тогава, когато оцеляването на даден вид е под въпрос, например някакъв катаклизъм. Както дадох примерът за домашното прасе....

Колкото и прасета да даваш за пример еволюцията е именно постоянен, непрекъснато протичащ процес протичащ пред очите ти.    p.s.  прочети малко за естествен подбор, мутации, хромозомни аберации, кросоуър, генетичен дрейф, мгирация,  адаптация, изменчивост, фенотип, генотип,  РНК и ДНК и чак тогава се върни на примера си с прасета, от който щах да се задавя от хилеж и ще се посмееш сам на глупостта, която си написал ;)  

.....Какво ще стане и в какъв вид ще еволюира човека или пък някой друг животински вид? ..... 

Бъркаш - мутациите могат  да се предскажат, стига да се знаят действащите върху човека фактори.

Ако ти би казал какви еволюционни  фактори ще използваш за да въздействаш върху човека, аз с голяма степен бих могъл да ти кажа на какво ще заприлича след определен период от време, който зависи от факторите, които ще приложиш. 

Ама няма да спестяваш нищо - искам да изложиш програмата си за въздействие точка по точка.

Вече съществуват компютърни програми които с успех във виртуална среда симулират ускорена еволюция на живи организми.Между другото -тези разработки са в основата на разработките за ИИ и благодарение на тях имаме такова бурно развитие на компютърните програми в последните години. ...... Да, хардуерът не се е променял съществено, но "smart" технологиите навлизат все повече и повече в бита ни.

Веднага ще ти кажа.Скептика е достатъчно наясно какво ще стане след шабаата и далеч не иска да налива вода в мелницата на теистите. Тя и без това вашата не е лесна.

:) Ай, сега кви неща ми приписа... ЕТ е сбъркана независимо дали сме теисти или атеисти. Аллах нали освен справедлив е и милостив. Тъй че имам някакъв шанс. ;)

Mи не знам. Питай Глен примерно.  

кой този и той ли от апостолите

между другото - това дава смисъл в теорията за инкарнацията, мей би.

Човешката сфера... Разбира се, но не виждам смисъл да пропагандирам това. То си се случва независимо от нашите мнения, хипотези и теории. Лично за себе си съм се убедил, но нямам илюзии или мотивация да убеждавам някой друг.

кой този и той ли от апостолите

Ще се класира скоро, предполагам.

Редактирано от scepsis (преглед на промените)

майко мила по-голяма глупост не бях чела

скоро

Ем , не съм си го измислила аз ,в Библията пише така , че Господ създал човека от кал  явно си изостанала с информацията щом за 1-ви път го чуваш ....

А ,ако не знаеш ,че 70/75 % в тялото на човек има вода ,както и че от костите става пепел това е друг въпрос 

Разбира се, но не виждам смисъл да пропагандирам това. То си се случва независимо от нашите мнения, хипотези и теории. Лично за себе си съм се убедил, но нямам илюзии или мотивация да убеждавам някой друг.

разбира се - нито ти, нито аз пропагандираме нещо.

просто споделяме мисли, избистряме собствения си мироглед, сравмнявайки го с този на другия  и се включваме в някоя дискусия, едва когато видим някой Моцарт със слънчеви очила.

p.s. темата обаче си е именно за прераждането, не за друго. прекалено се отклонихме в посока еволюция, мисля. В последните 4 страници от темата няма нито думичка за прераждането като теория и практика.....стана късно сега и ще си лягам, но утре ще обърна внимание и ще взема решение какво да направя по въпроса.

dixi.

стана късно сега и ще си лягам, но утре ще обърна внимание и ще взема решение какво да направя по въпроса. dixi.

Хубави сънища! Ако не те затруднява прехвърли тези постове в темата за еволюцията. Имаше такава. А инак, знаеш, някой каже едно, друг - друго и накрая съвсем се отклоняваме. Модерирал съм малко един форум и знам кво е, ако го правиш сериозно. Но форума беше малък, с ограничен брой участници... И изтрий този спам. :)

Бъркаш - мутациите могат  да се предскажат, стига да се знаят действащите върху човека фактори.

Ако ти би казал какви еволюционни  фактори ще използваш за да въздействаш върху човека, аз с голяма степен бих могъл да ти кажа на какво ще заприлича след определен период от време, който зависи от факторите, които ще приложиш. 

Ама няма да спестяваш нищо - искам да изложиш програмата си за въздействие точка по точка.

Вече съществуват компютърни програми които с успех във виртуална среда симулират ускорена еволюция на живи организми.Между другото -тези разработки са в основата на разработките за ИИ и благодарение на тях имаме такова бурно развитие на компютърните програми в последните години. ...... Да, хардуерът не се е променял съществено, но "smart" технологиите навлизат все повече и повече в бита ни.

Нищо не бъркам.Никакви мутации не могат да се предсказват.Във виртуални среди може всичко.В реални резултати няма нищо.Има извършени опити с някаква нещастна мушица, резултати от които са още по-спорни.

Следващото възражение е, че аз трябва да ти описвам еволюционните фактори на въздействие, а ти ще ми сочиш адаптацията към тези условия.

Не така.Посочи ми в какъв друг вид, ще еволюира човека, а не как ще се адаптира към околната среда.

Ето я околната среда измери всеки параметър, който пожелаеш и ми покажи новият вид получен като резултат от изменнията.

А ,ако не знаеш ,че 70/75 % в тялото на човек има вода ,както и че от костите става пепел това е друг въпрос

Това е силен аргумент. То и с краставицата въпросът стои сходно.

Това е силен аргумент. То и с краставицата въпросът стои сход

Това не е мое мнение ,не съм си го измислила аз ,това е научно доказано , поинтересувайте се и ще ви кажат същото 

Човешкото тяло съдържа около 70-75% вода при новородените до около 60% на средна възраст.  http://www.puls.bg/health/food/news_1372.html

Колкото до костите мисля,че на всички е ясно ,че могат да се превърнат в пепел.

То не само в краставиците има вода ,в доматите също ,в ябълките ,в ягодите  както казах растенията и животните са свързани с човека  ;)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.