Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

VMware проблем

Препоръчан отговор

Здравейте, Проблемът е следния - на машина със 768 MB RAM се опитвам да "запаля" 3 олекотени виртуални XP-та. Реално свободната памет на машината без да е включена нито една виртуална машина е около 500 МВ. Трите виртуални машини са абсолютно едни и същи - на всяка съм указал, че може да ползва 100 MB RAM. Работата е там, че като включа една, тя бързо изгълтва 250 MB RAM (нищо, че настройката е за 100) и не пада това количество. Съответно аз на този компютър мога да подкарам само 2 машини, а третата няма начин да я "запаля". Според мен това не е нормално, иначе за какво са тези настройки? Във виртуалния Windows наистина си е ограничено до 100 MB, но на хоста реално дърпа около 250. Как да го оправя? ПС: Намерих настройките за паметта и зададох по-голямата част от паметта да идва от swap-а, но и това не помага.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте,

Проблемът е следния - на машина със 768 MB RAM се опитвам да "запаля" 3 олекотени виртуални XP-та. Реално свободната памет на машината без да е включена нито една виртуална машина е около 500 МВ. Трите виртуални машини са абсолютно едни и същи - на всяка съм указал, че може да ползва 100 MB RAM. Работата е там, че като включа една, тя бързо изгълтва 250 MB RAM (нищо, че настройката е за 100) и не пада това количество. Съответно аз на този компютър мога да подкарам само 2 машини, а третата няма начин да я "запаля". Според мен това не е нормално, иначе за какво са тези настройки? Във виртуалния Windows наистина си е ограничено до 100 MB, но на хоста реално дърпа около 250. Как да го оправя?

ПС: Намерих настройките за паметта и зададох по-голямата част от паметта да идва от swap-а, но и това не помага.

колко е виртуалната памет на хост машината, динамично ли се заделя или е дефинирана статично? Каква е хост ОС? Коя весия на vmware?
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Виртуална памет: Initial Size - 1150 mb; maximum - 2300 mb (така че предполагам е динамична). Между другото да подпитам дали няма да е по-добре откъм performance да я настроя като "system managed"? Иначе ОС на хоста е WinXP (обикновена, не рязана). VMware версия - 7.1.2

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Виртуална памет: Initial Size - 1150 mb; maximum - 2300 mb (така че предполагам е динамична). Между другото да подпитам дали няма да е по-добре откъм performance да я настроя като "system managed"?

Иначе ОС на хоста е WinXP (обикновена, не рязана). VMware версия - 7.1.2

настройте я твърдо на примерно 2048МБ, рестартирайте и опитайте пак. И все пак какво очаквате с толкова малко памет. Опитайте да спрете всички ускуги и програми, които не ви трябват. Но за да имате истинска работа ви трябва повече реална памет...
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Не очаквам чудеса, но все пак очаквам щом съм задал по 100 МБ на машина, то наистина да ползват толкова. Самият компютър съм сигурен, че ще се справи с работата, която очаквам от него, ако успее да подкара и третата машина. Благодаря за помощта! Сега ще пробвам :rolleyes:

Редактирано от barakuda28 (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Не очаквам чудеса, но все пак очаквам щом съм задал по 100 МБ на машина, то наистина да ползват толкова. Самият компютър съм сигурен, че ще се справи с работата, която очаквам от него, ако успее да подкара и третата машина.

Благодаря за помощта! Сега ще пробвам :)

Множко ти гълта VM-a. 100 MB за машината и още 150 самия той. Аз съм с VMware Workstation 7.0. Само той ми заема около 50МБ със стопирани машини. Компютъра ми е Athlon X2 5200+/2GB RAM с WinXP SP3. Пускам 3 машини - WinXP с 950 МБ РАМ, Win 7 с 1GB и Ubuntu 9.1 с 512MB. Виртуалните машини заработват, като заемат около 500-600МБ от физическата памет всяка, останалото явно от swap-a. VM-a не увеличава повече дяла си от физическата. Компютъра се затормозва много сериозно и почти не може да се работи с виртуалните машини, освен ако човек не е много търпелив.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Множко ти гълта VM-a. 100 MB за машината и още 150 самия той. Аз съм с VMware Workstation 7.0. Само той ми заема около 50МБ със стопирани машини. Компютъра ми е Athlon X2 5200+/2GB RAM с WinXP SP3. Пускам 3 машини - WinXP с 950 МБ РАМ, Win 7 с 1GB и Ubuntu 9.1 с 512MB. Виртуалните машини заработват, като заемат около 500-600МБ от физическата памет всяка, останалото явно от swap-a. VM-a не увеличава повече дяла си от физическата. Компютъра се затормозва много сериозно и почти не може да се работи с виртуалните машини, освен ако човек не е много търпелив.

за това оставяйте поне 500 мегабайта свободни. При мен с VMware server 1.x пускам две машини с 768 мегабайта всяка, трета с 128 и имам известни затруднения (при 2 ГБ физически)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• 11 години по-късно...

При VMware 16 Pro инsтaлирана ОС W10+ персонализирайки екрана за резолюция 1366х768 (колкото е резолюцията на дисплея на Dell Latitude  E6430) се получава следното:

DSC_0459.JPG

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...