Премини към съдържанието
Avito

Проблем с ASUS P4V800D-X

    Препоръчан отговор


    Значи купих си ASUS P4V800D-X.Това е за интел сокет 478. Аз съм със Селерон на 1.7 Гх. ядро Willamette Lite, Willamette-128. Проблема е че не пали нито с AGP нито с PCI express. Ако някой може да помага да помага плс.Дъното е ново и не е дефектно.Връщах го и ми казаха че работи, но с моя процесор не иска.

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове

    Такам.

    Щом си с двата слота за видео карти значи в биоса може да има настройки за предимствата на слотовете - кои от тях да е с предимство. Не видях дъното да има вградена карта и затова предполагам, че може да имаш някаква грешка в видеокартите, които си слагал.

    Ако си пипал в БИОС и разбираш опитай се да видиш и промениш настройките, но ако НЕ разбираш недей пипа cool.gif

    П.П.: Предполагам след мен ще мине nickfox и ще даде още повече яснота по проблема cool.gif

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове
    Значи купих си ASUS P4V800D-X.Това е за интел сокет 478. Аз съм със Селерон на 1.7 Гх. ядро Willamette Lite, Willamette-128. Проблема е че не пали нито с AGP нито с PCI express. Ако някой може да помага да помага плс.Дъното е ново и не е дефектно.Връщах го и ми казаха че работи, но с моя процесор не иска.

    <{POST_SNAPBACK}>

    Какво значи не пали? До BIOS стига ли или не? Каква ти е паметта?

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове

    Значи че не пали.Не стига до никъде.Не пали видеото просто.Черен екран дава.Пробвах със всякакви карти и ПСИ и АГП и не става.Съмнявам се че мое да е от това че процесора работи на 400 FSB a дъното на 800 но не разбирам чак толкова от хардуер.Иначе като го пусна си свети зеления диод който е някакъв вид статус и си завърта перката на процесора .... но просто не пали видеото.

    Благодаря

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове

    Връщане към заводските настройки (Reset) на BIOSa

    Попринцип твоя проблем става, когато си прекалил с клока на процесор, рам или видео - друг случай не съм срещал!

    Ако си клоквал нещо ресетвай, ако незнаеш не пипай cool.gif


    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове

    човек как да клоквам като не пали дъното ?!?!? Не съм го пуснал и до биоса не стигам просто не пали монитора и видеото! пробвах сичко + ресетване на биоса и пак не става.Принципно новите дъна след клок ако им е множко след 20 сек се ресетват сами но при мен не е това проблема.Проблема е че не пали!

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове

    След като от фирмата от която си го закупил ти казват, че работи, то попитай ги с какъв процесор го тестват, с каква памет. Ако трябва ги накарай да го тестват с твоя процесор пред теб. Не виждам в спецификацията на дънната платка на сайта на Асус да има някакви ограничения за процесорите.

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове

    Avito, кажи светодиодите на клавиатурата при стартиране на машината как светят, най-вече Num Lock.Вътрешният високоговорител издава ли сигнали? Какви модули рам памет ползваш?Знай, че неправилно включен кабел към контролер забива от BIOS и нямаш post, тоест първоначална инициализация на хардуер.

    Твоето дъно по подразбиране от BIOS стартира с PCI-E видеокартата.

    Разкачи флопи дисковод, твърд диск, оптично устройство и всякакъв друг инсталиран на PCI слотовете наличен хардуер.

    Нека бъде зацепен само дъно, процесор, вентилатори, памет, PCI-E видеокартата, високоговорител, клавиатура, мишка, захранване, бутони на кутията.В този ред, какво става при опит за стартиране?

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове
    Значи че не пали.Не стига до никъде.Не пали видеото просто.Черен екран дава.Пробвах със всякакви карти и ПСИ и АГП и не става.Съмнявам се че мое да е от това че процесора работи на 400 FSB a дъното на 800 но не разбирам чак толкова от хардуер.Иначе като го пусна си свети зеления диод който е някакъв вид статус и си завърта перката на процесора .... но просто не пали видеото.

    Благодаря

    <{POST_SNAPBACK}>

    Някое от тези неща да се чува :

    1 short beep ->  Normal POST - system is ok

    2 short beeps -> POST Error - error code shown on screen

    No beep ->  Power supply or system board problem

    Continuous beep ->  Power supply, system board, or keyboard problem

    Repeating short beeps -> Power supply or system board problem

    1 long, 1 short beep ->  System board problem

    1 long, 2 short beeps -> Display adapter problem (MDA, CGA)

    1 long, 3 short beeps -> Enhanced  Graphics Adapter (EGA)

    3 long beeps -> 3270 keyboard card

    Монитора преминава ли от Stand by в режим на работа, т.е. свети ли му зелената лампичка, независимо, че екрана е черен.

    :bye:

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове

    Открих проблема.Понеже мойто ядро е старичко и просто не се поддържа от дъното защото работи на 400 bus speed a дъното поддържа от 533 до 800 FSB и един вид процесора се клоква и затова не пали.Все пак благодаря!

    Поздрави :bye:

    Редактирано от Avito (преглед на промените)

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове

    Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

    Трябва да имате регистрация за да може да коментирате това

    Регистрирайте се

    Създайте нова регистрация в нашия форум. Лесно е!

    Нова регистрация

    Вход

    Имате регистрация? Влезте от тук.

    Вход


    ×

    Информация

    Този сайт използва бисквитки (cookies), за най-доброто потребителско изживяване. С използването му, вие приемате нашите Условия за ползване.