Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем при записа на DVD-R

Featured Replies

Привет! Днес си купих няколко двд-та Verbatim! Реших да запиша малко снимки. Имам ashampoo както и Nero. Но правя си процедурата както винаги давам burn, но при ashampoto чувам странен шум на диска, върти го, скрибучи леко, но не тръгва да се записва. Накрая ми го изхвърля с някаква "medium "error", а при Нерото пак така си го върти, но ми дава - Power calibration error! Слагам на 6, на 8 на 12, все на ниска скорост и пак става нещо. Имам едни cd-та сонита вкъщи изразходих едно за проба и с двете програми си го записва без проблем и то на 32x за секунди. Обаче като пробам с двд-то не става..... къде е проблема. От тия двд-та никой не се е оплаквал и сахубава марка. А си спомням,че последно бях драсно едни оранджево maxell и стана... в момента не вярвам да е ot software, но пък не вярвам да е и от dvd-тата, нито пък от записвачката тъй като не е кой знае какво, но почти не се изпозлзва. Имате ли идеии.... останаха ми още две двд-та не искам и тях да прецакам. :ph34r:

Привет! Днес си купих няколко двд-та Verbatim! Реших да запиша малко снимки. Имам ashampoo както и Nero. Но правя си процедурата както винаги давам burn, но при ashampoto чувам странен шум на диска, върти го, скрибучи леко, но не тръгва да се записва. Накрая ми го изхвърля с някаква "medium "error", а при Нерото пак така си го върти, но ми дава - Power calibration error! Слагам на 6, на 8 на 12, все на ниска скорост и пак става нещо. Имам едни cd-та сонита вкъщи изразходих едно за проба и с двете програми си го записва без проблем и то на 32x за секунди. Обаче като пробам с двд-то не става..... къде е проблема. От тия двд-та никой не се е оплаквал и сахубава марка. А си спомням,че последно бях драсно едни оранджево maxell и стана... в момента не вярвам да е ot software, но пък не вярвам да е и от dvd-тата, нито пък от записвачката тъй като не е кой знае какво, но почти не се изпозлзва. Имате ли идеии.... останаха ми още две двд-та не искам и тях да прецакам. :cool:

Имах едно време DVD-RW Nec която правеше тази номера и записваше само DVD+R дискове когато си искаще, пробвай с друга записвачка най добре, а и това Power calibration error излиза най вече когато записвачката е издала багажа "честито вече имаш DVD-ROM" :ph34r:

• Автор

Не знам как разбра, но наистина е Нек :ph34r: NEC DVD_RW ND-3550A Явно навремто при правенето на конфигурацията са ми сложили най-евтиният боклук. Двд-тата които съм записал от тогава до сега се броят на двете ми ръце тоест не надвишават 10. Сд-тата са повечко, но двд-тата не... и за мене прецакано е или работи или не. Как така иска да запсива сд-та, а двд-та не. Много глупаво.... все повече се надъхвам да събера малко пари и да подновя конфигурацията с някоя по-нова и хубава и да се посъветвам с някои от вас преди това. Пари за нова няма да дам.... не си струва. :cool:

Редактирано от G0ld (преглед на промените)

Според мен си вземи нова записвачка, по късно може да я прежвърлиш на новия компютър, вместо да записаш на CD-та, а и цените са в рамките на 35-45 лева.

Не знам как разбра, но наистина е Нек :cool: NEC DVD_RW ND-3550A Явно навремто при правенето на конфигурацията са ми сложили най-евтиният боклук. Двд-тата които съм записал от тогава до сега се броят на двете ми ръце тоест не надвишават 10. Сд-тата са повечко, но двд-тата не... и за мене прецакано е или работи или не. Как така иска да запсива сд-та, а двд-та не. Много глупаво.... все повече се надъхвам да събера малко пари и да подновя конфигурацията с някоя по-нова и хубава и да се посъветвам с някои от вас преди това. Пари за нова няма да дам.... не си струва. :down:

Според мен си вземи нова записвачка, по късно може да я прехвърлиш на новия компютър, вместо да записаш на CD-та, а и цените са в рамките на 35-45 лева.

п.п.И гледай да не си купиш NEC a.k.a Optiarc отново :ph34r:

Редактирано от ludfen (преглед на промените)

• Автор

А какво. Понеже намирам едни теми с препоръки за записвачки ив секи втори ми хвали нек и плюе LG. И имаше нещо като Plextor за вече по-заможните.... O,o и каква би ми препоръчал до 50 лв. :)

А какво. Понеже намирам едни теми с препоръки за записвачки ив секи втори ми хвали нек и плюе LG. И имаше нещо като Plextor за вече по-заможните.... O,o и каква би ми препоръчал до 50 лв. :)

Ами след този NEC съм ползвал само LG и съм доволен, в момента съм с H12N (ако не бъркам модела) на LG който е на 3 години и нямам проблеми.

Лазера е различен за ДВД-та и СД-та, така че е напълно възможно едното да се записва без проблем а другото не. Не знам как стигнахте до заключението, че марката NEC прави по-долнопробна електроника от LG,Asus...

• Автор

Тъжното при мене е,че тва прослувото НЕК не е видяло записване като хората дето се вика... ако не е вуийна ми за която прави дискове с музика понякога за колата почти не се ползва. АКо съм записал 30, 40 сд-та за толкова години двд-тата да са най-много 10-12! Тоест как по-малко изпозлваният лазер се е прецакал или записва когато си поиска.... в техниката никога няма логика....

Тъжното при мене е,че тва прослувото НЕК не е видяло записване като хората дето се вика... ако не е вуийна ми за която прави дискове с музика понякога за колата почти не се ползва. АКо съм записал 30, 40 сд-та за толкова години двд-тата да са най-много 10-12! Тоест как по-малко изпозлваният лазер се е прецакал или записва когато си поиска.... в техниката никога няма логика....

В техниката винаги има логика, докато в човека тя твърде често липсва. Пооправи си компа. поизчисти го, махни някоя и друга програма. Остави си само Nwro -то. Обърни внимание на регистрите си, на настройките и се научи да си поддържаш компа в порядък. Аз нямам и никога няма да имам такива проблеми по простата причина, че всяка седмица поне веднаж му правя нужната профилактика. Какво правя, що правя, изчиствам го, изчиствам и регистрите.За записвачките. Всичките работят добре, когато си внимателен със тях.Дисковете, които съм записал в продължение на 12 години навярно надвишават 10000 броя/ не разбира се с една записвачка/
  • Автор

И по hardware и по software за пс-то се грижи добре и редовно. Този проблем го отписваме. Благодаря все пак ;]

• 4 седмици по-късно...
  • Автор

Здравеите отново! Не се оказахте прави както вие така и аз,че записвачката ми която е записала не повече от 10-15 двд-та се е скапала. Един мой приятел работещ в сервиз ми каза,че в тях записвачката му например също цака или въобще не записва дискове като verbatim и други марки. Но той лично е тествал и видял,че най-добре и "се отразяват" sony (лично за него). Та реших да послушам съвета му и преди да си правя такива заключения взех три марки. Сони, Емтек и Максел. Имах време да пробам само емтек. Още щом сложих емтек двд-то се записа почти на максимална скорост. Тоест от тук нататък знам каква марка да купувам и определено има значение. Може verbatim наистина да са добри и никой да не се оплаква, но факт е,че на някои хора едни се записват по-добре от други. (а при мен тия специално ХИЧ) Тоест всеки трябва сам да провери кои са за него най-добрата марка. От тук нататък ще карам на емтек(ако стане някоя и от другите две марки и на тях разбира се) Поне съм сигурен,че ги записва. Чудно, но марки като verbatim не са вържвени при мен. Спокоен съм и няма да сменям двд-то. :):ph34r: (утре ще драсна и максела, да видим) :down: п.с. И сонито го "изхвърли". Ся ще тествам с максела. (а може би не е до марката, ами да прави когато му кефне, затова ще пробам като купя още 5 емтека, пък да видим! ) :)

И аз на времето имах NEC,с CD-та нямаше проблем,но DVD четеше и записваше само когато си поиска.От 2 години съм с LG,никакви проблеми с нея.

• Автор

Май е това! И сонито и максела не ги отрази. И тъй като съм малко упорит да съм на 100% сигурен утре ще купя поне 3,4 ЕМтека. АКо ги запише на веднъж всичките ще вземам само такива макар,че е тъпо да и слугувам като на човек, но нямам пари за нова, а и рядко ще записвам. Но ако някои от трите или четерте емтека не го запише, значи е от нея и записва когато му кефне, а не е до марката. Утре ще пиша пак. Поздрави. :)

• Автор

Преди малко взех два емтека. Туко що записа и двата..... явно ще вземам само от тях и това е.

Не виждам защо са ти глупави софтуери за да записваш снимки на дискове ако ползваш Windows XP или 7 или Vista (няма значение кой) можеш да записваш директно без да са ти нужни каквито и да било софтуери (copy -> Paste -> burn files to Disk)... обикновено не дисковете се дънят а самите софтуерни продукти поради някои излишни алгоритми в тях, които понякога вместо да помагат просто пречат... единствено ако ти трябват някакви по специфични параметри на записа например някакви специални видео или аудио дискове може да се ползва "Неро" аз го използвам понякога и за Img файлове но смятам, че за нормален запис по-добре е да се ползва Windows

• Автор

Ами писна ми да купувам нови двд-та за даси правя тестове, но другата седмица ще опитам пак както казваш ти. Ще взем пак от емтеките които ги драска без проблем и още две марки да видим по твоя начин кои ще запише. Макар,че според мен няма нищо общо software-то.

ако ползваш Windows Explorer за да заспиваш DVD-та - ако у спеещ да запишеш 1 от 10 ще си герой ! не случайно повече програми за записване на CD/DVD са платени и има много малко безплатни които вършат работа ! Случайно да си проверил къде ти прави Неро-то временен файл и дали на този дял има достатъчно място за този файл ?!

Оптичните устройства много се влият и праха и цигарения дим в помещението. Не се изключва и възможноста за дефектни партиди от дискове. Аз на времето имах няколко НЕК записвачки и последната изкара 3,5 години, като след 2-та година направи един напълно нелогичен номер. Преди използвах дискове Принко, но от известно време и аз смених марката с Вербатим. Та проблема беше точно с тия дискове. Записва си ги нормално ДВД с Неро и проверката преминава успешно, но накрая не ги чете - казва че диска бил празен. След консултации тук във форум смених фърмуера на записвачката и чудо - записвачката си „видя“ своите записи на дисковете. Накрая почна да прави абсолютно същите мизерии като твоите. Сменях различни марки, Емтека най си го харесваше, но не винаги. Оказа се, че вади грешка точно като твоята, а това означава на практика нова записвачка. Сега съм с едно Ел Джи и се държи прилично.

ако ползваш Windows Explorer за да заспиваш DVD-та - ако у спеещ да запишеш 1 от 10 ще си герой ! не случайно повече програми за записване на CD/DVD са платени и има много малко безплатни които вършат работа !

Случайно да си проверил къде ти прави Неро-то временен файл и дали на този дял има достатъчно място за този файл ?!

Ми не мога да кажа, че записвам често дискове но до сега не помня да съм имал проблем... но ми се е случвало Nero да изплюва грешка а Win да го запише. Явно за тебе ще съм голям герой... :P:cool: :cool: :ass:

Ми не мога да кажа, че записвам често дискове но до сега не помня да съм имал проблем... но ми се е случвало Nero да изплюва грешка а Win да го запише. Явно за тебе ще съм голям герой... :cool: :cool: :beer::ass:

от години не ползвам Неро ! Предпочитам продуктите на Roxio и на 100 диска(DVD и CD) имам брак не повече от 2-3% :P

p.s След като си свалиш ISO как ще го запишеш с Windows Explorer ?!

Редактирано от iliev72 (преглед на промените)

• 1 месец по-късно...

Здравейте, и аз имах проблем със записването на двд (работех с неро). Докато не намерих SCDWriter-малка е и дори не се нуждае от инсталация. Няма много опции, но пък за сметка на това работи перфектно. Ето и линк... http://masters-tb.com/details.php?id=42056

Здравейте, тъй като го обърнахте на споделяне на опит ще споделя и аз моя: имам два АСУС-а и две ЛГ-та и четирите си работят нормално. Иначе от наблюденията, които имам от продадени около 400бр. (повечето АСУС-и, съвсем малко НЕК и останалото ЛГ)имаше около 15 рекламирани, в това число половината от продадените НЕК-ове(5 от 11 продадени) и останалото ЛГ. На база на тези данни се сещате какви изводи съм си направил.

Здравейте, имах ASUS,с него за 5 години съм записал около 2000 диска,един проблем не съм видял,в крайна сметка се скапа и го смених с нов ASUS.Иначе записвам с ImgBurn,лека и достойна алтернатива на Неро(направо забравих за Неро)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.