Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем след закупуване на ново видео

Featured Replies

Поне засега плановете са ми след нова година да купувам такава карта , а и съм по колите - не по стрелянето ;)

Точно при колите е проблемът при мен - DIRT 2 е като при колегата Hibernate ( при висока филтрация картината замръзва и действието остава на заден план), а понякога когато играя, на играта сякаш не и достигат кадри при повече противници, а всъщност FPS има и то доста. При GRID ситуацията е същата - дребни насичания при много противници ( главно онлайн), което дразни и ме разсейва. Освен това има и от тия раета, които е показал Hibernate при Crysis, макар и в малко количество и не винаги - появяват се по таблото на колата ( ако караш с вътрешна камера) и на други места, но на таблото се забелязват най-вече, защото е неподвижно. Това го имаше и с 8800GT при други игри с коли като например Race ON и серията. Вече забравих имената на всички.

Принципно 7-цата се разгъва повече в РАМ-а. Пробвал ли си по време на игра да пуснеш Task Manager-a и да видиш какво количество РАМ има свободно?

Нещо не му разбирам на таскмениджъра при седмицата. Какво трябва да гледам, защото показването на заетата памет не е като при XP. Кеширана, достъпна или свободна? Защото в момента ми показва общо 2046, 1146 кеширана, 1120 достъпна и 12 MB свободна памет. С Еверест съм правил логове, мога и сега да направя. Мисля, че всичко бе нормално с паметта, но пак ще проверя.

ПП: Ето и един шот от Еверест. Заетата памет не минава 1600 MB. Единствено видеопаметта се пълни при тия настройки на GRID ( 1600х1200 и детайли на макс, включително филтрации). Процесорът редовно е зает над 90 %, а ядрото на видеото е средно 50-70 % заето. Това ме навежда на мисълта, че процесорът би могъл да е ограничаващото звено, когато картината почне да насича. Все пак играх офлайн и там насичането не се усещаше. Само на места.

И не се заблуждавайте от честотите на видеокартата. Еверест нещо се бърка, понеже съм поставил и втората видеокарта - 8800GT и това са нейните честоти, макар реално да не участва в тая игра. Работи само при игри с PhisX.

И още нещо ми хрумна. Възможно ли е насичанията да се дължат на захранването, което е Chieftec 450 W? Няма как да пробвам с друго захранване, но мога да махна 8800GT и да пробвам GTX460 на стандартни честоти.

post-107147-0-26614400-1288877763_thumb.

Редактирано от WildHorse (преглед на промените)

И аз си бях намислил да купувам PALIT 768M GTX460 DDR 5 PCI-E цената падна и в момента е 280лв

Обаче като ви чета оплакванията си мисля дали да не си взема

SAPPHIRE 1024M HD5770 HDMI DDR5 PCI-E DP за около 250лв.

Надявам се цените да паднат още малко до Коледа.

• Автор

И аз си бях намислил да купувам PALIT 768M GTX460 DDR 5 PCI-E цената падна и в момента е 280лв

GTS450 е по-добър вариант от 5770.

...12 MB свободна памет...

Принципно, ако е вярно, това може да е една от причините за накъсванията. Но пък Еверест друго казва. Виж недостигът на видеопамет е по-реален. На каква резолюция играеш? Може да пробваш да вдигнеш честотата на паметта, гледам доста ниски температури държи картата, задължително е да пробваш клока :rolleyes: Едно време NFS го правеха така, че да върви и на слаби карти. Получаваше се уж парадокс как на силни карти върви с малко кадри, а на слаби карти с повече карти. Оказа се, просто по-слабите карти директно не изобразяват част от детайлите. Не знам дали при твоята игра не е подобно положението. Физика има ли включена? Играта за DX9, 10, или 11 е? Или има поддръжка и на трите?

Редактирано от badsector (преглед на промените)

Принципно, ако е вярно, това може да е една от причините за накъсванията. Но пък Еверест друго казва. Виж недостигът на видеопамет е по-реален. На каква резолюция играеш? Може да пробваш да вдигнеш честотата на паметта, гледам доста ниски температури държи картата, задължително е да пробваш клока :rolleyes: Едно време NFS го правеха така, че да върви и на слаби карти. Получаваше се уж парадокс как на силни карти върви с малко кадри, а на слаби карти с повече карти. Оказа се, просто по-слабите карти директно не изобразяват част от детайлите. Не знам дали при твоята игра не е подобно положението. Физика има ли включена? Играта за DX9, 10, или 11 е? Или има поддръжка и на трите?

Отзад напред почвам с отговорите. Играта е само за DX9, доколкото мога да вяртвам на тестовете в нета. Там тая игра се тества като DX9 приложение. Свободната памет бе малко, защото бях пуснал nTorrent, но забелязах едва по-късно. Сега, когато не играя, свободната ми памет е 460 MB,като Операта заема 200 МБ. Резолюцията, на която играя е 1600х1200, но няма разлика в кадрите, ако я намаля. Тая игра няма включена физика. Еверест за жалост не ми показва използваната споделена видеопамет. Няма такава опция. В предните версии имаше, сега не знам защо е така. Но какво означава кеширана и достъпна памет, както пише в таскмениджъра?

А за клока... 910/4000 MHz е в момента. Мога да дигна паметта още малко. Принципно до 4500 съм я вдигал при Metro2033, но Far Cry II не понася повече от 4100 MHz. Затова и я оставих на 4000 MHz.

Не от захранването,ако то е слабо направо се рестартира компа.

В Hardwarebg някой бе казал, че не е задължително да рестартира захранването, а се получавали микронасичания. Поне такива спомени имам, може и да греша.

Имаше доста оплаквания и от 5770, дори тук в тоя форум. проблемите май бяха подобни - насичане. Ако имаш възможност да погледнеш как се представят двете карти, ще е добре. Ако не, проблемите с GTX 460 са така да се каже на "високо ниво". Подобни неща има при всички видеокарти според мен. Поне аз винаги съм имал по някой проблем с картите, които съм притежавал, а те не са малко.

:offtopic_s: През годините и аз съм сменил доста карти. Не съм чак толкова запален геймър обикновено играя на средни настройки рядко давам повече от 250-300лв за видео карта. Изчаквам да излязат нови предложения цените на старите карти да паднат и тогава купувам. Това обикновено е година след излизане на пазара на дадения модел. До тогава повечето проблеми с драйвери и несъвместимост са решени. Досега проблем с видео карта съм нямал.

А защо просто не прочетете в чичо гугъл какво означават различните варианти за изглаждане и защо има игри които не се разбират с даден вариант с дадена карта.Много е лесно - примерно пишеш "nVidia 460 qcsaa dirt 2 problem" и може да си отчетеш за какво става на въпрос.Да не говорим,че това не е и най-красивия за окото вариант за разхубаввяване ма игра.Поиграйте си просто с вариантите и ако вече съвсем не става винаги можете да си пуснете игрите с "нормален" MSAA и пак няма да видите разлика освен ако не я търсите.Crysis по принцип си има проблем с рам паметта в по старите версии и се стига до напълване и препълване.А това за микрозасечките дето някой си го бил писал в някоя си страница,няма нищо общо със захранването а е ефект на многочиповите графични системи. Разликата в реални и субективни фпс може да се дължи и на input lag-а на мониторите ви.

• Автор

Престъпление ли е Tommygun,ако пусна тема тука? За какво е направен този форум,за да дойде потребител като тебе и да подметне: ми има си гугъл,търсете там. Плюс това,не ме дразни,че не мога да играя на максимални филтрации,а че картата ми не може да работи пълноценно! Абсолютно ненужно мнение. Колкото за 5770 - аз и преди съм казвал,че картата е пълна скръб,бях с такава,но всички игри ми вървяха покъртително гадно.

Редактирано от Hibernate (преглед на промените)

Приятелю,не ме разбирай погрешно.Идеята с гугъл не беше критика или забрана да пишеш където и да било.Просто ти дадох много или малко директен отговор на въпроса за картата ти.Но ако те мързи да направиш copy/paste и да прочетеш,ще пробвам още веднъж. Има дадени карти които при определени игри с определени драйвъри правят проблеми.Както при мен и всички други с ATI и Starcraft 2 с AA например.Най-често решението идва или след пач на играта(малко вероятно ако е засегнат само един модел например а не всички карти тази марка) или след нов драйвър,което е по-вероятно.Единственото,което остава на потребителя е да чака да се оправи.В твоя случай е кофти защото има проблем при повече от една игра и ако не се окаже директен хардуерен проблем,за да ти я сменят,покупката на теоретично доста по-добрата карта не се оправдава.Това естествено е като приемем,че игрите са ти много или малко легални и правилно инсталирани.Както и новите драйвъри и операционна система. Друг е въпросът какво се подразбира под пълноценна работа.По моето очевидно за теб ненужно и некомпететно мнение 16 QCSAA си е малко множко за среден клас карта в нови и/или тежки игри...,но всеки си знае за себе си.

• Автор

Добре,разбрах те,но 16 QCSAA не видя зор на 260-ката ми,защо да види зор на 460? На всичкото отгоре играех с около 50-55 кадъра за секунда.

Сега изрових една статия от преди 2-3 месеца специално за хаоса на AA вариантите при nVidia.Има един трик при който може да накараш всяка 400+ карта да изкара SGSSAA (най-добрия познат вариант на изглаждане,завърнал се на сцената след 10 години с радеон 5000 серията) въпреки че не го поддържат официално.Има 2 програмки за това и хората препоръчват nVidia Inspector.Идеята е да си активираш някакъв по нормален вариант АА в играта или драйвъра и да го "допълниш" с SGSSAA за да не ти товари много картата.Не можах да ти намеря упътване на английски или български така че ако те вълнува дай на ЛС да ти обясня.

Сега изрових една статия от преди 2-3 месеца специално за хаоса на AA вариантите при nVidia.Има един трик при който може да накараш всяка 400+ карта да изкара SGSSAA (най-добрия познат вариант на изглаждане,завърнал се на сцената след 10 години с радеон 5000 серията) въпреки че не го поддържат официално.Има 2 програмки за това и хората препоръчват nVidia Inspector.Идеята е да си активираш някакъв по нормален вариант АА в играта или драйвъра и да го "допълниш" с SGSSAA за да не ти товари много картата.Не можах да ти намеря упътване на английски или български така че ако те вълнува дай на ЛС да ти обясня.

Били обяснил тук в темата :) след месец може би и аз ще се сдобия с такава карта и ми е интересно.

Добре,разбрах те,но 16 QCSAA не видя зор на 260-ката ми,защо да види зор на 460? На всичкото отгоре играех с около 50-55 кадъра за секунда.

Съгласен съм. Специално с моята GTX460 нямам никакви проблеми с количество кадри при АА, какватао и да било, с изключение на описаните от теб случаи. В ниакъв случай не мога да обвиня 16 QCSAA, освен само и единствено при DIRT 2 и Win7. Ако имам проблеми с тая карта, то те се появяват и без наличието на каквато и да било AA.
  • Автор

А мога ли да върна картата? В някой си кодекс за защитата на потребителя пишеше,че може да се върне закупен продукт в едносмедмичен срок,това възможно ли е? Мисля направо да събера пари за 470

Редактирано от Hibernate (преглед на промените)

Може да я върнеш в тридневен срок ако е от нормален магазин и в седем дневен ако е купена онлайн. В оригинална опаковка максимално запазена.

А мога ли да върна картата? В някой си кодекс за защитата на потребителя пишеше,че може да се върне закупен продукт в едносмедмичен срок,това възможно ли е? Мисля направо да събера пари за 470

Да, в седем дневен срок от доставянето на картата. Ако си я платил преди това, би трябвало да се зачита датата на доставка. Точно това коментирахме днес с един колега на работа. Обаче ще ти кажа нещо. Сега играх може би 2 часа DIRT 2. Пробвах, дали нещата не са се оправили с новите драйвери 261.00, но не са. При включване на 16 QCSAA и 16CSAA, картината замръзваше , аз спирах играта от таскмениджъра и връщах записаните предварително настройки. Мислех си да направя следният експеримент, понеже забелязах нещо при тая игра. Мислех да запомня менюто наизуст, да изляза от играта на сляпо и да я включа наново. Има някаква вероятност да тръгне, понеже при включване на 8AA, играта се замисля, преди да приеме настройките. После насича. След рестарт всичко се оправя и си върви отлично с 8АА. Сетих се обаче, че преди правих тоя експоеримент и няма смисъл от него. Играта пак не тръгва под 16 АА. Аз лично не забелязах дефекти и се кефих максимално на графиката. Върви си добре и с 8QCSAA. Всъщност, пуснах си 8MSAA, понеже ми се стори, че при зареждане има най-малко насичания. Някак си се губи смисълът от 16АА, след като и при 8АА имам идеална картина, която не насича както при GRID онлайн. Но като си решил, връщай картата. И без това за мен си бе грешка, че заменяш GTX260. При мен обаче не е така. Аз замених 8800GT и при мен разликата е голяма. Имам DX10, 11, максимум детайли при настройките и 1600х1200. 8800GT бе добра карта, но за резолюции 1024х768 до 1280х1024 и DX9. Разбира се всичко на макс, но нямаше DX10 и 11. Е, имаше DX10 и аз я пробвах с Виста още през 2007 година. Просто игрите не вървяха под тая ОС и нямаше смисъл от DX10. Сега мисля да врътна още няколко игрички и да направя заключенията си. После ще преинсталирам Win 7 64 bit и ще сложа 32 битовата версия. Ако и тогава нещата не тръгнат гладко, ще се примиря с хардуера и софтуера и ще си гледам кефа при игри. Все пак затова вземаме нови видеокарти, нали?

ПП: Tommygun ми даде някои съвети и материал за размисъл. Благодарение на него смених изхода на видеокартата за монитора, попритегнах преходника, включих антивирусната Avast в режим " тих/игрален режим", изключих процесите на Open Office и за всеки случай продължих с опцията при Advanced Sistem Care - Turbo boost, която изключва някои сервизи и процеси ( например Java и Daemnon Tools). Засега проблемите с насичанията при игри онлайн изчезнаха. Трябва да мине още време, за да твърдя това със сигурност, че го няма и при други игри, но засега действа. 10х!

• Автор

Aз говорих с човека,от който взех картата и ще мога да я върна,после тепърва ще го мисля какво да взема...

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.