Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с Athlon2 X4 640

Featured Replies

Процесора е нов, не е клокван и не преминава тестовете на Prime95! Въпроса ми е дали в магазина ще ми го сменят заради това? Моля някой ако има същия процесор да сподели, как са при него нещата!

това че не е минал този тест по никaкаъв начин не показва , че той не работи ! Щом работи много трудно ще го смениш особено ако е tray !

Редактирано от iliev72 (преглед на промените)

Процесора е нов, не е клокван и не преминава тестовете на Prime95!

Въпроса ми е дали в магазина ще ми го сменят заради това?

Моля някой ако има същия процесор да сподели, как са при него нещата!

Някой път Prime95 не мери коректно.Свали си най-новата версия и пробвай с нея.

• Автор

Ами пробвах с версии 29.2 и 26.3, но все някое от ядрата се дъни! Някой ако е с Убунту да каже аналог на Прайм95 да видя под Линукс как ще е!

Ами пробвах с версии 29.2 и 26.3, но все някое от ядрата се дъни!

Някой ако е с Убунту да каже аналог на Прайм95 да видя под Линукс как ще е!

За Убунту се казва Mprime.

Каква ти е цялата конфигурация , как са температурите ?
  • Автор

Каква ти е цялата конфигурация , как са температурите ?

Ето конфигурацията:

QuadCore AMD Athlon II X4 640, 3000 MHz (15 x 200)

Дънна платка Gigabyte GA-880GA-UD3H v2.0 (3 PCI, 2 PCI-E x1, 2 PCI-E x16, 4 DDR3 DIMM, Audio, Video, Gigabit LAN, IEEE-1394)

Чипсет на дънната платка AMD 880G, AMD K10

DIMM1: Kingston 9905403-174.A00LF 2 GB DDR3-1333 DDR3 SDRAM (8-8-8-22 @ 609 MHz) (7-7-7-20 @ 533 MHz) (6-6-6-17 @ 457 MHz)

DIMM2: Kingston 9905403-174.A00LF 2 GB DDR3-1333 DDR3 SDRAM (8-8-8-22 @ 609 MHz) (7-7-7-20 @ 533 MHz) (6-6-6-17 @ 457 MHz)

Значи рамта е 1600, но АИДА-та я вижда като 1333...незнам защо.

Хитачи 1ТВ 32 МВ

ATI Radeon HD 5600 Series (512 MB)

Публикувано изображение

Ето и температурите в момента!

Публикувано изображение

А иначе по време на тестовете най-високите температури под дефоут настройки и с боксовия охладител са:

Публикувано изображение

Report.htm

Под товар тези 68 градуса за този процесор не ми харесват на мен поне.Имаш ли въздушен поток в кутията , термопаста сложи ли (каква) , правилно ли е инсталиран охладителя и захранването какво е?Паметта на какво напрежение работи и кингстон хайпър екс ли е?

Други признаци за нестабилност има ли? Тествай с OCCT например. А паметите в BIOS как са настроени - честоти, напрежения, тайминги? Да не се окаже, че Прайма се дъни заради паметта, а не заради процесора.

• Автор

Ей сега ще рестартна машината да видя и пак ще пиша. Plomba7a, да не се крие, а да каже дали неговия Атлон преминава Prime95! :rolleyes::huh:

С Phenom съм нещо си се объркал.Ако си сложил боксовия охладител с пастата,която е на него,най-добре я смени.При мен също държеше високи температури с нея.

• Автор

Извинявай!!!

В Биоса нещата са така:

DDR3 1.5 1.472

Set Memfry Clock {Manual}

Memory Clock { x8.00 } 1600

DDR Timing Items { Auto }

SPD>>>>Auto

9T >>>>> 11

9T >>>>> 11

9T >>>>> 11

24T >>>> 29

Да уточня само, че кутията е голяма с два внетилатора - отпред и отстрани!

Захранването е на Чифтек 450 Вата

Термоконтактната паста си е заводската, както и охлаждането!

И паметта е Xyper X

Редактирано от C.O.M.O.D.O (преглед на промените)

не ти е виновен процесора, виновна ти е рамта, или прави лош контакт (разбира се като я разклатиш в слота без да я вадиш, докато компа работи - резултата - замръзване, син екран рестарт...) или е дефектна или не работи на тия таймниги и честоти, които са настроени в биос, a е възможно пък паметта да се дъни в dual chanel...

бих ти препоръчал да смениш пастата, ако ще да е бяла българска за 50 стотинки - по добра е от заводската пластмаса, която е и в пъти повече от колкото е нужно...

Редактирано от the professor (преглед на промените)

• Автор

не ти е виновен процесора, виновна ти е рамта, или прави лош контакт (разбира се като я разклатиш в слота без да я вадиш, докато компа работи - резултата - замръзване, син екран рестарт...) или е дефектна или не работи на тия таймниги и честоти, които са настроени в биос...

Рамта минава Memtest86+ без грешки!

Но вероятно си прав...най-вероятно в паметта ще е проблемчето и по-точно нещо в настройките куца!

Щото дъното поддържа 1600, но с овърклок...хм нещо и тези тайминги "миришат"!

Рамта минава Memtest86+ без грешки!

Но вероятно си прав...най-вероятно в паметта ще е проблемчето и по-точно нещо в настройките куца!

Щото дъното поддържа 1600, но с овърклок...хм нещо и тези тайминги "миришат"!

memtest тества рам ама само четене/запис, грешки породени от dual chanel не ги чува, те се чуват само под windows щото там рамта работи в "protected mode"

ako ще тестваш под дос само windiag на exTended tests (пускаш теста и натискаш веднъж T) го признавам:

http://oca.microsoft.com/en/windiag.asp

имаш повече от 3,5 гб рам за това като пуснеш теста няма да тръгне веднага, а ще пита искаш ли да продължиш и да изтестваш само част от паметта - натискаш c - continue...

p.s. каква е маркировката на рамта все пак - според лепенката? и на колко върви рамта гледай в cpu-z, както и какъв е множителя спрямо тоя на процесора

http://www.kingston.com/hyperx/products/khx_ddr3.asp

Редактирано от the professor (преглед на промените)

• Автор

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Много благодаря за препоръките сега ще изтегля програмката и ще тествам.

А това: " Т ", кога да го натисна - в началото на теста ли...как точно да го направя?

ako ще тестваш под дос само windiag на exTended tests (пускаш теста и натискаш веднъж T) го признавам:

http://oca.microsoft.com/en/windiag.asp

имаш повече от 3,5 гб рам за това като пуснеш теста няма да тръгне веднага, а ще пита искаш ли да продължиш и да изтестваш само част от паметта - натискаш c - continue...

Сигурен ли си, че тази програма е съвместима са Ундоус 7 Ултимейт х64?

Редактирано от C.O.M.O.D.O (преглед на промените)

Паметите ти като тези ли са http://sky.bg/Details.aspx?ID=1945 .Иначе тези тайминги са доста височки , задай ги на 9-9-9-24 CR2 и ако са като горните , повиши им волтажа на 1.65 волта!

ako ще тестваш под дос само windiag на exTended tests

Сигурен ли си, че тази програма е съвместима са Ундоус 7 Ултимейт х64?

Паметите ти като тези ли са http://sky.bg/Details.aspx?ID=1945 .Иначе тези тайминги са доста височки , задай ги на 9-9-9-24 CR2 и ако са като горните , повиши им волтажа на 1.65 волта!

Моите са на 1,5 волта,на 1600 с тайминги 9-9-9-24.
  • Автор

Да паметите са същите!

И това: "...и ако са като горните , повиши им волтажа на 1.65 волта!" имаш предвид температурите на процесора ли?

Моите са на 1,5 волта,на 1600 с тайминги 9-9-9-24.

Под SPD или AUTO ти са 9 9 9 24?

И това CR2 какво означава?

Волтажа на рам-та от 1.5V да го вдигнеш на 1.65,защото на толкова го дават от производителя.При мен пак бачка на 1600 9-9-9-27 ,на 1.5V.Но не съм пускал Prime95.

Под SPD или AUTO ти са 9 9 9 24?

И това CR2 какво означава?

Моите като ги пусна на 1600 на ауто тръгват 10-11-11-29.

Та се наложи сам да си ги наглася.Като отключих процесора въртях тестове в продължение на една седмица и всичко беше ок.Тогава бях само с една плочка рам в момента съм с две.

• Автор

Значи и на Auto ли да задам 9 9 9 24

И напрежението как се променя т.е как се вдига - ръчно ли се изписва?

Волтажа на рам-та от 1.5V да го вдигнеш на 1.65,защото на толкова го дават от производителя.При мен пак бачка на 1600 9-9-9-27 ,на 1.5V.Но не съм пускал Prime95.

Сигурен ли си, че от производителя ги дават на 1.65...да не се бъркаш?

Влизаш в BIOS>MB Intelligent Tweaker>DRAM Configuration>DDR3 Timing Items даваш го на Manual и променяш първите 3 цифри 9-9-9-24.В момента трябва да са 11-11-11-29.

Да на 1.65V ги дават но дънoто на Auto ги пуска на 1.5.Това е моята:

Публикувано изображение

Редактирано от Plomba7a (преглед на промените)

• Автор

DDR3 Timing Items ми е на Manual SPD - 9 9 9 24 Auto ми е 11 11 11 29 както писах в предишния пост. AIDA ми показва този номер, това ли е - Kingston 9905403-174.A00LF ?

• Автор

Значи с таймингите се получи без да променям волтажа на рамта! Пуснал съм Прайм95 да върти сега.Иначе с версия 26.2 пак имаше гаф, но вероятно е бъгъва.Пуснах пак последната версия 26.3 да видим! Plomba7a ти смяташ ли да пускаш Прайма? И сподели какви ти бяха температурите със заводската паста?Охладителя смени ли го или си с боксовия? И сега как са нещата?

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.