Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

AMD Phenom II X6 vs Intel Core i5 750

Featured Replies

Можете ли да ми кажете кой процесор е по-добър за игри: AMD Phenom II X6 1055T 2.8GHz 6MB или Intel Core i5 750 Quad-Core 2.66GHz(Turbo Boost) 8MB. Разликата им е 2 ядра, но ми е интересно кой е по-добър за гейминг, защото гледам че са на еднакви цени? :hush:

За да не си навличам ядове ... ще кажа нещо за което съм сигурен ... Има една статийка в един известен сайт /ако е толкова важно ще я поставя тука/ и името на темата беше: 'Колко ядра са ми нужни за да играя игри' е не точна това де беше нещо близо ... Та накрая излезе че все още се оптимизират игрите за 3 или 4 ядрени и 6 е излишно .. имаше и проведен тест и така ..

Няма две мнения тук щом ще е за гейминг - избираш Фенам! Хем две ядра повече, хем и с перспектива! Ако ще се работи АМД-то няма шанс пред Интел! Аз лично повече никога няма да взема машина с платформа на АМД, но не играя на игри!

Точно при тези двата процесора е обратното.Шестте ядра са предимство при работа с програми изискващи повече ядра,интела е по-бърз в игрите.

Редактирано от skidrow (преглед на промените)

Грешиш!!! Този 6 ядрен Фенам по производителност се равнява на 4 ядрен интелски процесор! Погледни и виж, че интела дори има и повече кеш! 100% съм сигурен, че при работа с тежки програми за обработване на графики и изчисления Интела ще го размаже тоя Фенам!!!

аз залагам на i5 па тестове много :blink:

ето един: http://www.anandtech...duct/147?vs=109

за работа феномена за игри Интелчето

п.с па и за работа интела не е чак толкова назад де и на мене да ми подарят такъф за коледа :gift::wub:

Редактирано от CbuGHaT (преглед на промените)

AMD Phenom II X6 1055T разбира се. Когато търсиш под вола теле обикновено го намираш, проблемите се дължат на зад клавиатурното устройство в 99% от случаите. Ако си фен и имаш излишни пари си купуваш Интел при всички останали случай си взимаш AMD.

AMD Phenom II X6 1055T разбира се.

Когато търсиш под вола теле обикновено го намираш, проблемите се дължат на зад клавиатурното устройство в 99% от случаите.

Ако си фен и имаш излишни пари си купуваш Интел при всички останали случай си взимаш AMD.

е какво му каза на човека че амд е по добре за игрите? - точно това ни е попитал...

И аз съм на мнението на skidrow.

Ако ти трябва процесор само за игри скачай смело на и5 750.

Ако ли не, по-добре избери 1055т.

Редактирано от wlyl0pez (преглед на промените)

Мисля че малко повече производителност е добре дошла. Така че AMD. ПП AMD имат много добри възможности за овърклок.

Редактирано от BaiGrozdan (преглед на промените)

ПП AMD имат много добри възможности за овърклок.

Всички нови процесори се клокват добре,но това изисква добро дъно и рам.Автора бих го посъветвал,ако не е на зор,да изкара още месец-два със старата кошара.Да изчака новите процесори и сокети.В началото на 2011г-1366,1156 и AM3 отиват в отвъдното :angry:

Аз също съм на мнение,че няма игра понастоящем,използваща повече от 3-4ядра.Логично в такъв случай Intel да е по-бърз.За работа може би Phenom.

Ако ще го ползваш за игри , даже три ядрен на 3.5гхз би се справил с всички съвременни игри и няма да затормози новите видеокарти.Има една тема в статии и ревюта погледни я.Аз бих се спрял на 4 ядрения Core I5 щом определящи са игрите с една хубава видеокарта!Кажи общо взето на какво си се спрял?

• Автор

Еми аз в началото на 2011 някаде ще сглобявам PC, ето и всичките части които мисля да сложа: CPU:AMD Phenom II X6 / Intel Core i5 750 RAM: 2x4GB DDR3 1333MHz MotherBoard: ASRock 890GX Extreme3 (Зависи дали процесора ще е AMD, ако не е ще слагам друго дъно) Videocard: Palit GeForce 460 GTX (сигурно ще е 768МБ версия, но ако паднат цените може и 1ГБ да сложа) Supply: FORTRON 550-600W OS: Windows 7 Ultimate x64 Това е :ph34r:

Редактирано от panew (преглед на промените)

Еми аз в началото на 2011 някаде ще сглобявам PC

В такъв случай, защо сглобяваш отсега ? Изчакай Sandy Bridge. Платформата ще бъде представена официално на 5-ти януари.

с това захранване от 550-600 вата ще си на ръба ! И едва ли ще ти позволява дори и минимален оверклок !

• Автор

с това захранване от 550-600 вата ще си на ръба ! И едва ли ще ти позволява дори и минимален оверклок !

Да съм споменавал че ще искам да правя оверклок? :rolleyes:

Ако прави SLI или CF може и да са му малко 600В.В случая са му достатъчни,дори и за клок,че даже и аванс ще има.Разбира се говорим за хубаво захранване.

@panew щом си се спрял на тоя палит,помисли и за по-хубава кутия,GTX460 не е от най-хладните карти,а пък и това охлаждане на палит е конструирано да вкарва топлия въздух в кутията,а не извън нея.

Не мога да ви разбера ! За части които се ъпгрейтват едва ли не през 1г дори по често сте готови давате луди пари , но за двете най-важни неща на едно РС - кутия и захранване винаги се скъпите. Хубаво и мощно захранване винаги ни се отплаша.Същото важи и за кутията - голяма и с хубави потоци и добор охлажадне ! Тези два неща най-рядко се сменят и всеки се скъпи именно за тях и винаги взима най-евтиното и ако може да е на ръба - захранването ! Не бъдете скъпчии и после тук да ревете не ми стига захранване и не ми стига охлаждане ! Тези две неща човек ги купува през няколко да не кажа 5 и повече години ! Малко повече за захранване и кутия винаги си заслужава да даде човек :biggrin:

Редактирано от iliev72 (преглед на промените)

Съгласен съм за това,че не трябва да се пести от кутия и захранване.Но в случая 600W са му пре-достатъчни,тоя палит и 4/6 ядрен процесор не вярвам да харчат повече от 350W при натоварване.Аз с 400В захранване храня Феном х4 и 5850 видео,при пуснат фурмарк консумацията на системата ми не надвишава 330W.Така,че ще е на ръба с 600W,това са пълни глупости.

Съгласен съм за това,че не трябва да се пести от кутия и захранване.Но в случая 600W са му пре-достатъчни,тоя палит и 4/6 ядрен процесор не вярвам да харчат повече от 350W при натоварване.Аз с 400В захранване храня Феном х4 и 5850 видео,при пуснат фурмарк консумацията на системата ми не надвишава 330W.Така,че ще е на ръба с 600W,това са пълни глупости.

пробвай с този калкулатор и ще видиш да ли 500 ще са му достатъчно ! Поне аз съм ел.инженер и винаги оставам поне 20% резерв !

Аз с 400В захранване храня Феном х4 и 5850 видео,при пуснат фурмарк консумацията на системата ми не надвишава 330W.Така,че ще е на ръба с 600W,това са пълни глупости.

Това и да го видя няма да го повярвам,освен захранването да е Enermax super multi нещо такова.
Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.