Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

    Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

    Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

     

haidukpikaso

Как се ”прави” бебе в Дивия Запад на медицината

Препоръчан отговор


Публикувано изображение

Компанията ”ПланетХоспитъл” е организирала 459 раждания на сурогатни майки

В болница на гръцкия остров Крит българката Катя Антонова очаква да роди бебе, заченато от яйцеклетка от анонимна европейка и сперматозоидите на италианец.

Самото раждане ще се координира и следи от Лос Анджелис, пише вестник "Уолстрийт джърнъл", цитиран от БТА.

Българката няма да задържи детето - то ще бъде отгледано от бездетното италианско семейство на мъжа, който е биологичен баща на бебето. То ще поеме детето през лятото, един ден след неговото раждане.

Човекът, който стои зад тази програма, е Руди Рупак - главен изпълнителен директор на калифорнийската компания "ПланетХоспитъл", която търси "елементите" на бизнеса си из целия свят.

Бизнесът на компанията е създаването деца. Рупак е пионер в областта на комбинирането на репродуктивните технологии и международното осиновяване. Перспективни родители се отказват от тежките процедури на традиционните осиновявания и заобикалят системата, създавайки свои собствени деца. Често се използва донор на яйцеклетка от една страна, донор на сперма - от друга, а сурогатна майка ражда бебето в трета държава. Така всички тези хора създават едно "глобално бебе".

Клиентите са хора, които искат деца, но не могат да ги създадат сами - стерилни двойки или гей партньори, които в много случаи биха имали проблеми при процедура за осиновяване, пише вестникът. Клиентите предпочитат компанията на Рупак и заради парите - услугата струва между 32 000 и 68 000 долара, сравнено с 200 000 долара за раждане чрез сурогатна майка в САЩ.

Процедурата може да доведе до заплетени проблеми. В някои случаи клиниките създават повече ембриони, отколкото са необходими. Износените до термина бебета пък понякога временно не могат да получат паспорт. Рупак се учи да лавира сред проблемите в неясната си област на дейност - бебета без гражданство и етически оплетени ситуации.

"ПланетХоспитъл" е организирала 459 раждания от началото на дейността си през 2007 година. Миналата година компанията е имала 280 клиенти, а тази година са родени 210 бебета, от които 168 са близнаци. През 2010 година са подписани 200 договора, а 75 сурогатни майки в момента са бременни.

Според критиците обаче този бизнес е пълен с капани.

"На много равнища има голям потенциал за злоупотреби", отбелязва Артър Каплан, директор на Центъра по биоетика към университета на Пенсилвания във Филаделфия, който определи практиката като "Дивия Запад на медицината".

dir.bg

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Публикувано изображение

Компанията ”ПланетХоспитъл” е организирала 459 раждания на сурогатни майки

В болница на гръцкия остров Крит българката Катя Антонова очаква да роди бебе, заченато от яйцеклетка от анонимна европейка и сперматозоидите на италианец.

Самото раждане ще се координира и следи от Лос Анджелис, пише вестник "Уолстрийт джърнъл", цитиран от БТА.

То това си е стандартна практика.Сега се ориентират към българският пазар, понеже тук е по-евтино.За да имат деца хората в повечето случи са готови на всичко.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Просто супер. Все ми се струва ненормална и антиприродна тази работа с бебетата инвитро, продажбите, сурогатното майчинство и т.н.- та нали биологичния смисъл на детето е продължаването на рода.Тоест -твоите, собствени гени да продължат да съществуват във времето, а не бебето да ти е като домашен любимец - тоест да си имаш някакво дребно същество, с което да си играеш и да се радваш.В такъв случай по-добре да си вземеш коте или куче. Да ходиш да си купиш бебе е просто върхът на извратеността на обществото според мен.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Когато системата те спира да си вземеш дете, намираш алтернативи. Този бизнес ненапразно е доходоносен, ясно е че нещо куца, за да се появи, някои хора трябва да си направят съответните изводи. Що се отнася до сурогатството съм с противоречиво мнение. Като цяло смятам, че всяко пълнолетно и отговорно семейство, желаещо да дари обич на някой мъник го заслужава. Не всички имат късмет да имат дете по естествен път, това не означава, че не могат и не трябва да бъдат родители!

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

та нали биологичния смисъл на детето е продължаването на рода.Тоест -твоите, собствени гени да продължат да съществуват във времето...

Е, че италианеца го е продължил това, че не познава биологичната майка какво значение има ? Неговото семе е оплодило яицето на жената, а сурогатната майка просто го износва. Вероятно жена му не може да има деца поради някаква причина и за това са прибегнали до сурогатната майка. Всъщност ти си доктор, най-добре би трябвало да знаеш това...


Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Някои хора от съседни държави предпочитат да си купят българско бебе на ниска цена.

Колко струват българските бебета в Гърция?

На този въпрос, трудно може да дадем точен отговор. Легенди се носят за бременните жени от два нови региона у нас, които масово продават дечицата си в съседна Гърция.

Статистиката на Националната комисия за борба с трафик на хора сочи, че търговията с новородени е най-развита в района на плевенските села, както и във варненското село Каменар. Гръцки семейства са предимните купувачи на бебета у нас. Комшиите ни се ръсят по 18 000 евро за момчета и за около 14 000 евро могат да си купят момиченца, съобщава секретарят на комисията Антоанета Василева. Естествено специалисти се съмняват, че тази сума постъпва в джоба на циганките, решили да се плодят с цел търгувия.

По темата

Много семейства желаят да имат деца,но по една или друга причина не са способни да създадат собствено поколение.

Според мен всички хора имат правото да станат родители,а начинът на сдобиване с дете се диктува от...предлагането.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Когато да си майка не е сделка. Доказа го рускиня

Публикувано изображение

Жителката на руския град Уляновск Зинаида Ракова вече има три деца. Последното се появява, след като „поръчителите“ му се отказват от него, а Зинаида е негова сурогатна майка.

Жената се съгласява да износи бебето на непознати, за да подобри стандарта си на живот.

„Мечтаех за собствено жилище, но откъде да го вземем? С мъжа ми нямахме достатъчно пари, макар че работехме на няколко места“, разказва пред Би Би Си Зинаида.

Един ден тя вижда обява, че се търси сурогатна майка, и се „запалва“ по идеята. Скоро след това заминава за Москва, където минава обстоен медицински преглед и приема да износи ембриона на желаещата дете двойка.

Съгласно споразумението Зинаида трябвало да получи 650 хил. рубли за износването на бебето, както и 15 хил. рубли месечно, необходими за витамини и медицински прегледи.

В петия месец от бременността бъдещите родители внезапно променят решението си и развалят договора, изисквайки от Зинаида да абортира. Тя обаче отказва.

„Първо, това носеше риск за живота ми, второ, не можех да убия човек“, споделя Зинаида.

Тя ражда Андрюшка през ноември 2010 г. и го записва като свое дете. Дори не й хрумва да го остави в детски дом.

Неочаквано обаче биологичните родители на бебето размислят и решават, че искат детето. Сурогатната майка отказва да го даде, тъй като те първи са нарушили споразумението. Така се стига до съд, който се произнася в полза на Зинаида.

Случаят е прецедент в Русия, тъй като в страната сурогатното майчинство не е уредено законово.

В процеса на делото става ясно, че „поръчителите“ са използвали още една сурогатна майка, която родила близнаци и получила обещаното възнаграждение.

През цялото време Зинаида е категорична, че няма да даде Андрюшка: “Това е дете, а не коте, което може да се прехвърля от едни ръце в други“.

Биологичните родители ще обжалват решението на втора инстанция. В същото време Зинаида ще се опита по съдебен път да получи обещания хонорар за износването на бебето.

Според директора на службата по закрила на детето в Уляновска област би било рисковано детето да се даде на биологичните родители: “Те вече са се отказали веднъж от него. Кой знае какво ще им хрумне в бъдеще. Роденото от Зинаида дете е записано като нейно и тя чудесно изпълнява родителските си задължения“.

Според противниците на сурогатното майчинство този вид „сделки“ трябва да се преследват от закона, тъй като ставало въпрос за търговия с деца, а така също противоречи на природата на майчинството и на обществения морал.

Според правните експерти случаят ще накара властите да уредят законово сурогатното майчинство в Русия.

изт.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Искам-не искам-

такива не заслужават коте,камо ли дете.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Камелия дава 50 бона за бебе

Публикувано изображение

Фолк певицата Камелия е първата популярна личност у нас, която ще се сдобие с бебе чрез метода сурогатна майка. Блондинката от Чипровци е опитала какви ли не начини, за да има дете - няколко пъти ин витро, медикаменти, билки, шамани, но всичките неуспешни.

Чаровната изпълнителка и водеща е намерила друг начин, който да се увенчае с успех. Сурогатната майка, която ще износи първородната рожба на Камелия ще получи 50 бона плюс всичките разходи около бременността.

Засега личността на жената, която е предвидена да износи в утробата си детето на пайнерката, се пази в тайна. Знае се само, че е на 26 години и е от Бургас. Била изключително близка приятелка на звездата от няколко години.

slava.bg

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Камелия дава 50 бона за бебе

...

Първата снимка в темата е безценна, не се сдържах :(!

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Сурогатното майчинство мина на първо четене

Публикувано изображение

Калина Крумова

Забранява се да се плаща възнаграждение на заместваща (сурогатна) майка, предвиждат промени в Семейния кодекс, приети днес на първо четене от парламента.

Измененията регламентират т.нар. сурогатно майчинство, а техен вносител е депутатът от "Атака" Калина Крумова.

На заместващата майка могат да се плащат само "разумните разноски" във връзка със здравословното поддържане на бременността, необходимите средства за възстановяването й след раждането, както и финансовото обезпечаване във връзка с временната й нетрудоспособност.

С измененията се дава и определение за заместващо майчинство - това, при което съпрузи възлагат с договор на друга жена да износи бременност и да роди дете, което е заченато чрез асистирана репродукция с генетичния материал на съпрузите или със сперматозоид на мъжа и донорска яйцеклетка.

Разписва се и какво трябва да съдържа договорът за заместващо майчинство, който се отнася само за една процедура по асистирана репродукция и поражда действие след одобрение от съда.

Жената, която e заместваща майка, има право на отпуск поради бременност и раждане от 87 дни за всяко дете, записаха още депутатите. 45 от тези дни задължително трябва се ползват преди раждането. Тя има и право на майчинство от 365 дни от деня на раждането на детето.

Парламентът реши ако двойката, която се ползва от услугата, е семейна или съжителства, бащата да има право на 15-дневен отпуск от датата на изписването на детето от родилния дом.

Работодателят и служителите на работа са длъжни да опазват в тайна обстоятелствата по отношение на заместващото майчинство.

Заседанието на парламента беше прекратено предсрочно от председателстващия Анастас Анастасов поради липса на кворум. Утре депутатите ще продължат работата си от 9 ч.

Калина Крумова посочи, че промените са обсъждани от психиатри, юристи, лекари и са огледани добре от всички страни.

По думите й в България има 270 хил. двойки с репродуктивни проблеми и въпросът става все по-сериозен, затова трябва да им се помогне.

Според нея руското законодателство за сурогатното майчинство е най-добре работещото в света, въпреки позицията на Руската православна църква.

Измененията провокираха дискусия в пленарна зала.Любен Корнезов от левицата и Лъчезар Тошев от Синята коалиция възразиха срещу измененията.

Корнезов по принцип подкрепя идеята, но е резервиран спрямо конкретните промени, тъй като според него детето може да се окаже с три майки: едната, която е донор на яйцеклетката, другата - заместващата майка, и третата - тази, която ще го отгледа.

Депутатът има притеснения и от това, че в държави, където е разрешен този тип майчинство, има много дела, водени от заместващата майка и съпрузите, които искат да отгледат детето, тъй като по време на бременността сурогатната майка може да се откаже от намерението си да даде детето.

Лъчезар Тошев пък е против законопроектите, тъй като според него те объркват отношенията между хората. За него самото дете и животът му ще бъдат объркани още от самото му раждане.

Той припомни, че българската и руската православна църква не подкрепят заместващото майчинство.

Лъчезар Иванов от ГЕРБ смята, че проблемът с трите майки не стои, тъй като донорите - както на сперма, така и на яйцеклетки, са анонимни, а "в България репродукцията е на много високо ниво".

Мая Манолова от левицата обеща подкрепа за измененията с уговорката, че те не са съвършени и могат да се добавят мерки за защита както на заместващата майка, така и на ползващите родители.

Заместващото майчинство съществува "на черно" и има много възможности за злоупотреба, така че по-добре е да бъде регламентирано, смята тя.

Подобно мнение изрази и Четин Казак от ДПС, според когото въпреки някои несъвършенства, промените отварят вратата за решаване на този социален проблем, а и сурогатното майчинство "вече се използва от български семейства извън всякаква законова регламентация".

vesti.bg

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Значи, ако по закон, това нещо където се ражда от сурогатна утроба се счита за човек, как хем като го убиеш носиш съдебна отговорност, но като го продадеш не?

А ма то излизало, че е на доброволни начала(еми да, нали ще се спестят данъци за услугата) и че хората не го правят за парите а за ...(свободен отговор свързано с нещо положително)

Някой ден и кабелните оператори да кажат, че доставят услугите си доброволно и потребителите подписвали абсолютно доброволно договор, да помагат на оператора в негово израстване и финансово блаженство.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Църквата се обяви против сурогатното майчинство

Публикувано изображение

Българската православна църква се обяви против зачеването "ин витро" и сурогатното майчинство в становище, публикувано на сайта на Светия Синод.

Методите на асистирана репродукция и сурогатно майчинство са в явно противоречие с православното разбиране за произхода и смисъла на човешкия живот, за устоите и призванието на семейството, пише там.

В становището се казва, че църквата е крайно резервирана към всяка противоречаща на Божията воля човешка намеса в основополагащите екзистенциални аспекти на човешкия живот.

Българската православна църква смята, че правомощията на науката и в частност на медицината не са безусловни и безгранични, особено когато се отнасят до венеца на творението - човека.

Църквата е обезпокоена от рисковете, пред които тези медицински практики поставят съвременните хора, въпреки че в основата им може би залягат положителни мотиви в името на живота.

"Тъй като методът на асистираната репродукция и заместващото майчинство сериозно нарушават благословената среда и богоустановените форми на човешкото зачатие, чадорождение, отглеждане и възпитание, светата ни Църква изразява силното си безпокойство от множеството рискове и предизвикателства, пред които тези медицински практики поставят съвременните хора, въпреки че в основата им нерядко може би залягат искрени въжделения и положителни мотиви "в името на живота", пише в становището.

Там се отбелязва още:

"Единствено Бог е този, който задава физическите и духовните измерения на човешкото съществуване".

Светият Синод призовава българската държава да съдейства на семействата с репродуктивни проблеми, но не като въвежда богопротивни и подкопаващи семейните устои законодателни промени, а като помага на бездетните съпрузи да надмогнат болката си, като пренесат копнежите и любовта си върху деца, лишени от родителска грижа.

Становището на Светия Синод ще бъде изпратено до председателя на парламента и до всички председатели на парламентарни групи, за да може позицията да стане ясна преди второто четене на законопроекта за сурогатното майчинство.

vesti.bg

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Значи т.н. Бог е против съществуването на лекарите, тъй като те са способни да се месят в измеренията на човешкото съществуване. Хайде тогава да се обяви и медицината извън църковния закон и съвсем да се върнем в Средновековието!

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Много ми харесва средновековната реакция на Църквата! Както винаги бързи,актуални и най-вече в час....Въобще реакция в стил 15 век.Доколкото разбирам,служителите на култа ни карат да не се възползваме от достиженията на науката - защо?.Няма смислено обяснение.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Много двойки имат проблем, че не могат да имат деца, и се правят закони да им се реши проблемът, а в същото време домовете за сираци са пълни...

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Много двойки имат проблем, че не могат да имат деца, и се правят закони да им се реши проблемът, а в същото време домовете за сираци са пълни...

Ами пълни са - най-вече от малцинствата.

След като си родил дете - ще си носиш последствията.

Например бих въвела закон за издръжка - оставяш го в дом, плащаш някаква такса всеки месец, до пълнолетие.

Че то с нашите данъци кое по-напред а ?

Няма нищо безплатно на този свят и държавата не е длъжна да се грижи.

То се мисли бе - преди да се създава дете.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Ами пълни са - най-вече от малцинствата.

Да ти кажа честно, много пъти съм се замислял дали наистина са най-вече от малцинствата или някой има сметка да си мислим, че е така, за да се оправдае безхаберието на държавата.

.............................................................................

А това със сурогатното майчинство на мен лично ми се струва не особено естествен начин някой да се сдобие с дете.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Да ти кажа честно, много пъти съм се замислял дали наистина са най-вече от малцинствата или някой има сметка да си мислим, че е така, за да се оправдае безхаберието на държавата.

.............................................................................

А това със сурогатното майчинство на мен лично ми се струва не особено естествен начин някой да се сдобие с дете.

Статистиката е че около 70% от изоставените деца са от ромски произход.

Виж в гугъла, файла е PDF и нямам на идея как да ти го цитирам.

Трябва да се спре това - те се множат бетер хлебарки, че и ще им ги храним и гледаме по домовете баси.

Колкото до сурогатното майчинство - не го приемам.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Колкото до сурогатното майчинство - не го приемам.

А с какво по-точно сурогатното майчинство е по-лошо от осиновяването? Дори в този случай си сигурен, че детето носи твоите собствени гени, само се е развило в друга майка. Има много жени, биологически неспособни да износят дете, но силно желаещи да имат. Това е според мен добра алтернатива на осиновяването, където не се знае нищо за родителите- начин на живот, заболявания в семейството и т.н.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Бих определила сурогатното майчинство като даване на утроба под наем срещу солидно заплащане. Законно или не, ще го има, защото за много жени това е начин да подобрят материалното си положение.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

А с какво по-точно сурогатното майчинство е по-лошо от осиновяването? Дори в този случай си сигурен, че детето носи твоите собствени гени, само се е развило в друга майка. Има много жени, биологически неспособни да износят дете, но силно желаещи да имат. Това е според мен добра алтернатива на осиновяването, където не се знае нищо за родителите- начин на живот, заболявания в семейството и т.н.

Ако се узакони и легализира като осиновяването - да.

На този етап е рисковано както за сурогатната майка, така и за другата.

Ако се привърже към бебето и не иска да им го даде а ?

Пък другите ако се откажат - както наскоро имаше случай в Русия.

Това е човешки живот - не кукла, днес исках, ама после вече не ща.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Поздравления за темата :) Много добро заглавие :) А по повод реакцията на църквата за сурогатното майчинство, отново неадекватни изцепки, да си гледат църквата и да не се бъркат в другите работи... Как църквата ще ми определя дали да имаме дете или не, ами ако аз не мога да имам деца по нормален начин или жена ми има проблеми, кои са те, че да ми отнемат последния шанс за наследник?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

10 бона за утроба под наем

Публикувано изображение

Черният пазар на сурогатни майки в България е в разцвета си.

Кризата накара млади жени да си сложат цена 10 000 лева, срещу които да износят чуждо дете и да престъпят сега действащите забрани.

Погасяване на кредит и фалирал бизнес са най-честите мотиви, които посочват в интернет обявите си. 10 000 лв. Толкова струва утроба на чужда жена, която можете да наемете, за да ви износи бебето. Въпреки че все още няма закон за сурогатното майчинство, обявите са в изобилие - както в български, така и в международни сайтове, пише в. "Преса".

На адрес http://bgchart.net/ например се намират 8 обяви „предлага” и 4 „търси” утроба под наем. „Аз нямам нужда от дете, раждам го от финансова гледна точка. За някой лев”, заявява една от жените. На 30 години, от Приморско. Имам едно дете, а мъжът ми има още 2. Правя го, защото имам нужда от пари. Съпругът ми знае и е съгласен, разказва кандидатсурогатната майка.

Допълва, че най-големият й стимул е фактът, че има неизплатен кредит от 3000 лева. А й трябвал някой лев отгоре, след като закрила магазина си за дрехи. Не ме притеснява дали е приет законът или не, предлагам ви да не чакаме. Не знам дали някой би го направил без пари, аз лично не бих, казва още тя.

БЛИЦ

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Добави ново...