Премини към съдържанието
hide`and`seek

Сайт за начално училище

  Препоръчан отговор


  www.ng-school.hit.bg

  Сайтът е на едно бургаско начално училище,още е under construction :help: Ще се радвам да науча мнението ви за дизайна :bye:

  Сподели този отговор


  Линк към този отговор
  Сподели в други сайтове

  Като цяло добре. Но на първо място опитай цветовете на менюто да ги промениш. Това зелено хич не ми седи някак си... Пробвай например да ги степенуваш в низходящ ред от по-светло към по-бледо. Фона също може да го разнообразиш с един градиент - от нещо по-топличко да започва, например HEX - FACE8A. Това разбира се е по твое осмотрение. Просто такова е моето мнение.

  За хедъра - нещо много важно - не със този шрифт. Не, не, не. Абсолютно същото се отнася за менюто в ляво. За менюто пробвай с Verdana. А хедъра го направи с нещо по-нетипично, например комбинация от Helen и някой друг, или пък просто "Найден Геров" да е получер. Освен това кавичките са излишни. Заприличва на заглавие на административен документ. В загллавия на сайтове се избягват кавичките обезателно.

  Снимките в централната част не се връзват с боксовете в които са разположени. Опитай да заоблиш и техните ръбчета. Освен това оранжевия им бордър е твърде натрапващ се според мен. Предлагам следното - фона (с градиента) отзад и фоновете на боксовете в бодито да са с един цвят, а фона на хедъра, фона на заглавията на кутийките в бодито и на рамките на снимките - в друг. Така ще се получи нещо като цветова композиция.

  Това е от пръв поглед. По-късно евентуално ще доложа.

  Сподели този отговор


  Линк към този отговор
  Сподели в други сайтове

  Благодаря за отделеното внимание! Това сътворих тази вечер,но е много късно вече и утре ще порължа да го пооправя :wors:

  Сподели този отговор


  Линк към този отговор
  Сподели в други сайтове
  Благодаря за отделеното внимание! Това сътворих тази вечер,но е много късно вече и утре ще порължа да го пооправя :)

  <{POST_SNAPBACK}>

  Първо да поправя една своя глупост - с толкова светъл фон (с шестнайсетичния код, който аз ти дадох) преливка (градиент) не е нужна.

  Забележка към сегашната промяна: първо - серфни шрифтове в хедърите се избягват, защото употребата им е много тънко майсторство и изисква голям усет (който, признавам си, като че и аз нямам и затова не ги използвам). Второ - основно правило на хедърите - многото лъскавеникави ефекти не водят до добър резултат. Така надписа седи твърде изпъкнал и малко... абе не се използва този ефект в хедърите. Сега на мода е стъкловидния (glassy) ефект.

  Ще видим довечера какво си направила и евентуално ще ти постна примерче за това, което имам предвид. :)

  Сподели този отговор


  Линк към този отговор
  Сподели в други сайтове

  Идеята ти да направиш сайт на едно начално учиище е много добра. Помисли и по още един аспект, а именно наличието на вариант на сайта на поне един западен език. Ще ти обясня защо. В момента, а и след приемането на България в Европейския съюз ще действат няколко програми за финансиране в сферата на образоването като Коменски, Леонардо, Грюндвиг. По принцип се финансират проекти, които са в партньорство с училища от друга страна членка или кандидат за ЕС и в такъв случай наличието на версия на сайта на английски ще бъде от полза при кандидатстването с проекти по тези програми.

  Редактирано от nickfox (преглед на промените)

  Сподели този отговор


  Линк към този отговор
  Сподели в други сайтове

  Нннне... Фона - не. Тези черни точки за фон на хедъра и отдолу - ннне... sad.gif Менюто - определено програес. :hush: Аз казах нещо че ще направя примерно с хедъра, не направих... По-късничко може да постна нещо. :whist:

  Сподели този отговор


  Линк към този отговор
  Сподели в други сайтове

  За фона на страницата и аз приемам че е неподходящ,дайе го смених веднага след поста,трябваше да съобразя да го кажа :whist: Черните точки и те отпадат,защото изобщо не бях сигурна дали имат място там...

  За хедъра-разбирам че още не е на ниво - ами,значи продължавам да работя върху него ! :>

  nickfox,благодаря за идеята за чуждоезичен вариант,струва ми се подходяща,но първо ще го реализирам на български,а после и на друг език. :bye:

  Oтново redone :)

  Направих го по-широк,защото ми се струваха много големи празните полета отстрани,смених и заглавието.Ако може да ми кажете дали има някакви грешки под браузъри,различни от IE i Firefox,защото само на такива го тествам.Благодаря! :bye:

  Редактирано от hide`and`seek (преглед на промените)

  Сподели този отговор


  Линк към този отговор
  Сподели в други сайтове

  Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

  Трябва да имате регистрация за да може да коментирате това

  Регистрирайте се

  Създайте нова регистрация в нашия форум. Лесно е!

  Нова регистрация

  Вход

  Имате регистрация? Влезте от тук.

  Вход


  ×

  Информация

  Този сайт използва бисквитки (cookies), за най-доброто потребителско изживяване. С използването му, вие приемате нашите Условия за ползване.