Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Нова конфигурация до 2000лв

Featured Replies

Привет. Моля, предложете ми най-свясната и хубава геймърска конфигурация до 2000лв. :) Без монитор, предложенията да включват: кутия,процесор,видеокарта,хард диск,рам,дъно и захранване. Ако може и някой хубав COOLER за процесор.Благодаря

Изчакай след две седмици да пуснат Sandy bridge, че сега няма от къде да ги купиш, мака да присъстват в ценовите листи на някои фирми. Нещо такова: Дъно с P67 ~ 250лв. Core i5-2400 ~ 380лв. Охладител ~ 100лв. Prolimatech Megahalems/Alpenföhn Matterhorn/Thermalright Silver Arrow RAM 2x2GB DDR3 1600 ~ 150лв. Corsair CL8 1600 например HDD 1TB ~ 120лв. WD Blue SATA III/Seagate 7200.12 GTX570 ~ 730лв. Кутия ~ 110лв. NZXT Beta - Black Metal Edition/Lian Li PC-7BYCF/CM HAF-912 Захранване ~ 150лв. 600W Xigmatek Silent 140mm fan NRP-PC602/Seasonic SS-600ET/ Грубо 1900-2100лв. в зависимост от къде купуваш и кои точно компоненти избереш.

• Автор

Аз за сега съм измислил следната конфигурация: CPU: AMD Phenom II X6 1055T 2.8GHz, 9MB - 370лв RAM: 3 x 2GB Kingston DDR3 1600MHz - 150лв Video: Inno3D GeForce 570 GTX - 730лв HDD: Western Digital 1000GB Caviar Black - 175лв Motherboard: ASRock 890GX Extreme4 - 260лв CASE: Cooler Master Elite 335 - 80лв PSU: Cooler Master GX 650W APFC - 150лв Все пак ще изчакам Sandy Bridge, както Lyudmil спомена :nono:

Всъщност Sandy Bridge с какво са по-добри? Дали AMD Bulldozer ще им бъдат достоен конкурент? От къде да чета повече за такива изследвания, тестове и т.н.? Пишете ми на Л.С. Честита Коледа!!!

Редактирано от vorgin (преглед на промените)

Аз за сега съм измислил следната конфигурация:

CPU: AMD Phenom II X6 1055T 2.8GHz, 9MB - 370лв

RAM: 3 x 2GB Kingston DDR3 1600MHz - 150лв

Video: Inno3D GeForce 570 GTX - 730лв

HDD: Western Digital 1000GB Caviar Black - 175лв

Motherboard: ASRock 890GX Extreme4 - 260лв

CASE: Cooler Master Elite 335 - 80лв

PSU: Cooler Master GX 650W APFC - 150лв

Все пак ще изчакам Sandy Bridge, както Lyudmil спомена :nono:

При АМД контролера на паметта е двуканален така че рамта трябва да е 2х __ ГБ.

Новите процесори на AMD ще излязат март или април.Засега може само да гадаем за тяхната производителност,дали ще са по-бързи от SB или не.В момента информацията за тях е доста оскъдна.

Новите процесори на AMD ще излязат март или април.Засега може само да гадаем за тяхната производителност,дали ще са по-бързи от SB или не.В момента информацията за тях е доста оскъдна.

:nono:

Ако AMD си запазят политиката до момента очаквам цените процесор+ дъно да са много примамливи.

Както и на "старите" дъна сокет AM3 да могат да се слагат новите процесори.

Пък и все още се надявам AMD да пусне четири ядрен процесор с възможност за отключване.

:)

AMD Benchmarks Zacate APU. На мен лично ми изглеждат доста обещаващи. И искренно се надявам AMD да са по-производителни от Intel!

AM3+ процесорите няма да са съвместими със сегашните AM3 дъна. Виж, обратното ще е възможно - AM3 процесор на AM3+ дъно. Та купуването сега на AM3 конфигурация с мисълта за лесен ъпгрейт към AM3+ няма да го бъде. Ама пък се оказа, че май Core i5-2400 и т.н. които са без "K" няма да може да се овърклокват, H67 дъната няма да работят с памет по-бърза от 1333, а и при P67, и при H67 шината ще е заключена - абе все сме прецакани. :ph34r: Който иска мощен клокърски процесор и бърза памет взема P67+Core i5-2500K/2600K и DDR3 1866/2000 и клоква по множите, и паметта, и процесора, или взема дъно с H67+K процесор и клоква само по множител, и се примирява с 1333 памет. Или взема скъпо дъно с Z68 чипсет, скъп Core i7 процесор и клоква както му е кеф.

AM3+ процесорите няма да са съвместими със сегашните AM3 дъна. Виж, обратното ще е възможно - AM3 процесор на AM3+ дъно. Та купуването сега на AM3 конфигурация с мисълта за лесен ъпгрейт към AM3+ няма да го бъде. Ама пък се оказа, че май Core i5-2400 и т.н. които са без "K" няма да може да се овърклокват, H67 дъната няма да работят с памет по-бърза от 1333, а и при P67, и при H67 шината ще е заключена - абе все сме прецакани. :ph34r: Който иска мощен клокърски процесор и бърза памет взема P67+Core i5-2500K/2600K и DDR3 1866/2000 и клоква по множите, и паметта, и процесора, или взема дъно с H67+K процесор и клоква само по множител, и се примирява с 1333 памет. Или взема скъпо дъно с Z68 чипсет, скъп Core i7 процесор и клоква както му е кеф.

А какво стана с тази недомислица на интел срещу доплащане да се отключват допълнителни възможности на процесора? Или това отпадна?

Бях чел някаква статия преди време по въпроса че ще присъства подобна "екстра" в новите процесори.

Ето - зелените няма да могат да се клокват, жълтите ще са с отключен множител. Все пак разлика в цената е много малка между отключените и заключените.

Публикувано изображение

Тук дадените цени са на едро за 1000бр. За крайни цени в България добавете около 10% надценка и 20% ДДС.

Привет... Малко изостанах в последните месеци и изпуснах новите продукти, най-вече видеокартите и процесорите при интел, за това ще задам въпрос към Людмил... Значи конфигурацията е за 2000лв... Аз като изявен фен на АМД ще питам следното: Не е ли възможно да се направи по-производителна за игри комбинация между един 1055Т например, 790FXTA или 890FX или там каквито са върховите чипсети, със две по-леки видеокарти във кросфайър или слай режим? В смисъл става въпрос за геймърска конфигурация...

Ти май сам си си отговорил на въпроса. Я сметни колко пари излиза конфигурация с 890 чипсет с 2х16 PCI-e(~300лв..)+Phenom II 965/970/X6 1055, макар че последния ще е най-зле ако не се овърклоква(350лв.)+2х6850(при AMD чипсета няма SLI)(700лв.) за да има шанс да се пребори с P67(250-260лв.)+Core i5-2500K(~420лв.)+GTX570(~700лв.). Да не говорим, че при две карти ще трябва и по-сериозно захранване, голяма кутия с отличен въздушен поток и всички неудобства причинени от драйвери и неоптимизирани игри.

Привет... Малко изостанах в последните месеци и изпуснах новите продукти, най-вече видеокартите и процесорите при интел, за това ще задам въпрос към Людмил...

Значи конфигурацията е за 2000лв... Аз като изявен фен на АМД ще питам следното:

Не е ли възможно да се направи по-производителна за игри комбинация между един 1055Т например, 790FXTA или 890FX или там каквито са върховите чипсети, със две по-леки видеокарти във кросфайър или слай режим? В смисъл става въпрос за геймърска конфигурация...

А дали две карти по 350лв. ще преборят една от 700лв?При crossfire и SLI производителността мисля не се удвоява.

СПАМ

Аз ако имах излишни 2000 лв. и да кажем че не ми се чака до след празниците,(по скоро март месец като знам колко са мудни нашите търговци) бих си взел нещо такова.

COOLER MASTER STORM SCOUT ACRYLIC PANEL - 167лв.

COOLER MASTER GX 750W, Active PFC - 150лв.

ASROCK 890FX DELUXE4, AMD 890FX, DDR III - 284лв.

AMD Phenom II X6 Six Core 1055T, 2.80GHz, 9MB, BOX, AM3 - 347лв.

CORSAIR 2 x 4GB DDR III 1600 XMS3 CL9 - 275лв

SAPPHIRE 1024M HD6870 DDR 5 PCI-E FULL - 456лв + една карта на NVIDIA за физиката примирно 240 ДДР5 или нещо втора ръка.

2 х WD 640GB 7200 64MB SATA III Black - 235лв

Ще останат и малко пари за COOLER MASTER Hyper N520, s.All CPU, 1800 rpm, 19 dB - 60лв

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.