Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

crossfire на ATi hd5670

Featured Replies

Здравейте колеги, та тези дни един приятел си разпродава конфигурацията и му остана само видео картата (ати 5670) като моята е и ми я дава за 70 лева. Та се чудя гледам в интернета тестове на кросфайър и единична бройка и някой път разликата е доста голяма. В някой игри дори достига 5850 и гтх260. Въпроса ми е дали като я купя ще изисква да взимам ново захранване или не, дали ще трябва да я вкл в захранването или просто слагам кабела на кросфайъра и тръгва без проблеми, а и дали ще има проблем с това захранване, с което съм в момента. Ето това е http://sky.bg/Details.aspx?ID=11247

Здравейте колеги, та тези дни един приятел си разпродава конфигурацията и му остана само видео картата (ати 5670) като моята е и ми я дава за 70 лева. Та се чудя гледам в интернета тестове на кросфайър и единична бройка и някой път разликата е доста голяма. В някой игри дори достига 5850 и гтх260. Въпроса ми е дали като я купя ще изисква да взимам ново захранване или не, дали ще трябва да я вкл в захранването или просто слагам кабела на кросфайъра и тръгва без проблеми, а и дали ще има проблем с това захранване, с което съм в момента. Ето това е http://sky.bg/Details.aspx?ID=11247

http://www.guru3d.com/article/radeon-hd-5670-review-test-crossfire/15

Достига я при 1280х1024!По нагоре разликата става голяма в полза на 5850.

• Автор

http://www.guru3d.co...st-crossfire/15

Достига я при 1280х1024!По нагоре разликата става голяма в полза на 5850.

но пък ето тук е пред нея http://www.guru3d.com/article/radeon-hd-5670-review-test-crossfire/13

но пък ето тук е пред нея http://www.guru3d.com/article/radeon-hd-5670-review-test-crossfire/13

А дъното има ли 2 пълнофункционални PCI Express слота х16.Може да се превключат на режим х8.
  • Автор

направо ми уби желанието за кросфайър с това захранване. С едно кулер мастер гх550 няма ли да стане ? Конфигурацията е долу в подписа

направо ми уби желанието за кросфайър с това захранване. С едно кулер мастер гх550 няма ли да стане ? Конфигурацията е долу в подписа

Аз не бих разчитал на GX-серията за крос.Може би минимум Seasonic S12II-620 Bronze
  • Автор

няма как нямам възможност трябва да се побера в 200лева видеото + захранването, че си счупих телефона и трябва да си взема нов поне 70лева трябва и за него и :P. А това ?CHIEFTEC Захранване GPS-550A, 550W

няма как нямам възможност трябва да се побера в 200лева видеото + захранването, че си счупих телефона и трябва да си взема нов поне 70лева трябва и за него и :P. А това ?CHIEFTEC Захранване GPS-550A, 550W

По-скоро http://www.dekada.com/catalog/psu-500w-silent-140mm-fan-nrppc502-p-734.html или http://www.dekada.com/catalog/psu-gx-550w-p-703.html

Аиде помислета малко преди да пишете.И стига сте се изхвърляли с тези захранвания.

http://www.coolermaster.com/product.php?product_id=6641 напълно достатъчно и изпробвано.

Захранва две видео карти без проблеми.В момента пак е на добра цена около 115-120лв.

Output Capacity 550W

Max. Output Capacity 660W

Connector

20+4 Pin MB x 1

4+4 Pin CPU 12V x 1

6+2 Pin PCI x 2

SATA x 6

4 Pin Peripherial x 3

4 Pin Floppy x 1

Редактирано от Петьо Стоянов (преглед на промените)

Аиде помислета малко преди да пишете.И стига сте се изхвърляли с тези захранвания.

Аз съм помислил и мисля така.Захранването е фортрон 400 вата , което значи , че на 12 волтовата линия имаме 320-330 вата , айде да ги сложим 300 , че нали като мине време там му се намаля мощността.Имаме отключен 4 ядрен процесор ,който дърпа 120-130 вата.Имаме видеокарта , която тегли 60-70 вата под товар , ама вече умножаваме по две.Да сложим и другите части (дъно , хард , вентилаторчета ) още 40-50 вата и се получава , че ни трябва едно около 300 вата на 12 волтовата линия при натоварване.Поне такива са мойте сметки (може и грешни да са , но така разсъждавам) и няма да оставя този фортрон да се мъчи , да грее и да ми върви на максимални обороти!

Аз не бих разчитал на GX-серията за крос.Може би минимум Seasonic S12II-620 Bronze

Аз съм помислил и мисля така.Захранването е фортрон 400 вата , което значи , че на 12 волтовата линия имаме 320-330 вата , айде да ги сложим 300 , че нали като мине време там му се намаля мощността.Имаме отключен 4 ядрен процесор ,който дърпа 120-130 вата.Имаме видеокарта , която тегли 60-70 вата под товар , ама вече умножаваме по две.Да сложим и другите части (дъно , хард , вентилаторчета ) още 40-50 вата и се получава , че ни трябва едно около 300 вата на 12 волтовата линия при натоварване.Поне такива са мойте сметки (може и грешни да са , но така разсъждавам) и няма да оставя този фортрон да се мъчи , да грее и да ми върви на максимални обороти!

Твоето мнение го видях след като пуснах моето.

Не коментирах фортрона а горния бисер.

Да кажеш че захранване което се води геймърско "GX" и специално направено за SLI не може да захрани две мижави карти си е бисер.

• Автор

Да кажеш че захранване което се води геймърско "GX" и специално направено за SLI не може да захрани две мижави карти си е бисер.

И аз се зачудих малко на онзи коментар, но ... ама как обиждаш картите ми. Значи сега остана дилемата гх550 или предложеното от Девил?

Казах,че аз не бих заложил на GX серията,особено пък за крос.И аз се бях замислил за едно такова,но прочетох някой неща за него и се разубедих.Под товар са много шумни и държат нестабилни напрежения.

Петьо да те питам,ти ако имаше две видео карти в SLI или CF.Би ли разчитал на 'геймърско' захранване за 100лв?

Редактирано от skidrow (преглед на промените)

• Автор

Казах,че аз не бих заложил на GX серията,особено пък за крос.И аз се бях замислил за едно такова,но прочетох някой неща за него и се разубедих.Под товар са много шумни и държат нестабилни напрежения.

Май съм забравил да кажа, че шума не ми пречи ама изобщо :cool:

Петьо да те питам,ти ако имаше две видео карти в SLI или CF.Би ли разчитал на 'геймърско' захранване за 100лв?

Да в момента имам две карти не точно в SLI или Крос, но въпреки това са две.

Цената за мен не е критерии доскоро беше 138лв а в някои магазини достигаше и до 150лв, аз го купих лятото за 105лв.

Единствения минус са прекалено дългите кабели.

Май съм забравил да кажа, че шума не ми пречи ама изобщо :angry:

sakuraki не съм искал да обиждам теб или картите ти, но са слабички и не биха затруднили захранването.Това имах предвид.

Колкото до шума в никакъв случай не е по-шумно от сегашното ти захранване дори напротив.

Редактирано от Петьо Стоянов (преглед на промените)

400W може би ще стигнат,но не и с този фортрон,дошъл вероятно с Foxcon-a! Всъщност точно тази Фокскон кутия със захранването Фортрон ги бях загледал преди 4 години ако не се лъжа в Мост!Струваха около 70 лв двете неща.Ясно колко е качествено захранването.

Редактирано от Alex&Ramesses_B.H.Л (преглед на промените)

• Автор

мда с foxconna дойде :rolleyes:. Абе ако не ми трябваше за по - бърз rendering за някой 3д програми изобщо нямаше да взимам,но :). И все пак не разбрах дали се включват като са 2 във захранването или не ? и забелязах при някой тестове в интернета на една видео карта като моята изкарва по - малко да речем 30 кадъра, а пък конфигурацията е същатата. Не знам дали другите карти са така,но тая има 2 степени на волтаж 900 и 1,100. Успях да я клокна от нормалните 775/1000 до 930/1125, но пък да и държа вентилатора нон стоп 100 % не ми се вижда удачно и затова я снижих :). Мерси хора за помощта . Тези дни го чакам да се върне и ще ходя да я взема като подарък Публикувано изображение

Редактирано от sakuraki (преглед на промените)

И на двете карти се включва захранването.Ако има мост за кросфаер се слага и тои. Добре е в началото да нулираш Биоса(изключваш компютъра, махаш захранващия кабел и натискаш копчето отзад над двата USB 2.0 CL cmos). С crossfire/sli кадрите в игрите при мен се вдигнаха с десетина процента.Пробвах с две 9600.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.