Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

    Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

    Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

     

Препоръчан отговор


Звук от тая карта няма да извадиш ако ще и 5 кабела да има. Когато гледаш 1080p процесора и видеото виждат голям зор и затова насича. Отделно от това си прегледай резолюциите и херците на които ти са пуснати монитора и телевизора. При някой модели телевизори има 1080i което не е баш Full HD и се получава трептене на екана когато е на тоя стандарт.

Ами ясно разбрах защо е така. Монитора е 60Hz, а за телевизора не съм сигурен но мисля че е 200Hz. Телевизора поддържа FULL HD 1920x1080p така че няма място за съмнение в телевизора.

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Доста интересни отговори се изписаха... Според мен проблемът е в това, че в плеъра който използваш за гледане на филми не си задал HDMI аудиото да ти е по подразбиране. Погледни си в аудио опциите. Ако изкарваш картина само на телевизора, би трябвало картината стандартно да ти е 1920х1080 при 60Hz. Тези 200Hz при телевизора са друго нещо и единствено при спорт имат смисъл. Не знам кой плеър ползваш за филми, но ти препоръчвам Daum PotPlayer - лек е и поддържа хардуерното ускорение на видео-картата ти, така че процесора ти да не се натоварва на 100% (надявам се, че с nVidia 9600GT няма да имаш проблем). Плеъра можеш да го намериш във форума, на български. При него настройката на аудиото по подразбиране става с десен бутон на мишката -> "Аудио" -> "Устройство по подразбиране" -> и оттам избираш HDMI аудиото. Дано да съм помогнал. Поздрави! Весело посрещане на Новата 2011 година!

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Доста интересни отговори се изписаха... Според мен проблемът е в това, че в плеъра който използваш за гледане на филми не си задал HDMI аудиото да ти е по подразбиране. Погледни си в аудио опциите. Ако изкарваш картина само на телевизора, би трябвало картината стандартно да ти е 1920х1080 при 60Hz. Тези 200Hz при телевизора са друго нещо и единствено при спорт имат смисъл. Не знам кой плеър ползваш за филми, но ти препоръчвам Daum PotPlayer - лек е и поддържа хардуерното ускорение на видео-картата ти, така че процесора ти да не се натоварва на 100% (надявам се, че с nVidia 9600GT няма да имаш проблем). Плеъра можеш да го намериш във форума, на български. При него настройката на аудиото по подразбиране става с десен бутон на мишката -> "Аудио" -> "Устройство по подразбиране" -> и оттам избираш HDMI аудиото. Дано да съм помогнал.

Поздрави!

Весело посрещане на Новата 2011 година!

Благодаря ти много много :) този плеър работи безотказно само че не успях да разбера как мога да разпъна картината изцяло понеже сега е 16:9 а аз искам да е 5:4 ( на цял екран да е ). Весели празници и на тебе :inlove1: .

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Благодаря ти много много :) този плеър работи безотказно само че не успях да разбера как мога да разпъна картината изцяло понеже сега е 16:9 а аз искам да е 5:4 ( на цял екран да е ). Весели празници и на тебе :bye1: .

Телевизорът ти е със съотношение на страните 16:9. Ако имаш черни петна отгоре и отдолу, това е защото филмите не са точно в това съотношение. Ако искаш да разпънеш картината, разгледай "Съотношение на страните" (Aspect Ratio). Предполагам, че с 5:4 си имал предвид 4:3 - такива бяха старите телевизори...

Поздрави!

Редактирано от TyRsEn (преглед на промените)
Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Ето и още един проблем с PotPlayer така става когато заредя субтитри ( ЦЪК ). Пробвах да пусна субтитрите на друг плеър и тръгнаха без проблем. Някаква идея?

П.С. - В филма има вградени субтитри обаче щом тръгнаха на същия филм с друг плеър едва ли е от това проблема. Не знам дали е нужно, но за всеки случей ето това е ОС на която работя Windows 7 Ultimate 32 Bit ( English Version ).


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Ето и още един проблем с PotPlayer така става когато заредя субтитри ( ЦЪК ). Пробвах да пусна субтитрите на друг плеър и тръгнаха без проблем. Някаква идея?

П.С. - В филма има вградени субтитри обаче щом тръгнаха на същия филм с друг плеър едва ли е от това проблема. Не знам дали е нужно, но за всеки случей ето това е ОС на която работя Windows 7 Ultimate 32 Bit ( English Version ).

Здравейте, не съм работил с този плеър, но предполагам проблема се решава както при другите. Намерете настройките за големина/цвят/тип на шрифта, там се указва и т.н. Script, виж на картинката:

Публикувано изображение

там където сега е Western трябва да е Cyrilic

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Здравейте, не съм работил с този плеър, но предполагам проблема се решава както при другите. Намерете настройките за големина/цвят/тип на шрифта, там се указва и т.н. Script, виж на картинката:

Публикувано изображение

там където сега е Western трябва да е Cyrilic

Въпросът може да е малко глупав. Къде точно мога да намеря този панел понеже съм с Windows 7 и 15 минути се ровичкам и нищо не мога да намеря. Извинявам се отново, но понеже работя с Windows 7 от близо 3-4 месеца и още не съм разгадал всички функции.

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Въпросът може да е малко глупав. Къде точно мога да намеря този панел понеже съм с Windows 7 и 15 минути се ровичкам и нищо не мога да намеря. Извинявам се отново, но понеже работя с Windows 7 от близо 3-4 месеца и още не съм разгадал всички функции.

Да, така е, но никой не се е родил научен. Както съм написал:

Здравейте, не съм работил с този плеър, но предполагам проблема се решава както при другите.

настройките са някъде в плеъра, но къде точно не мога да кажа, понеже не съм работил с него. Щом с друг плеър всичко е нормално не би трябвало да има нужда от настройки на Windows-а.
Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Няма значение успях да го намеря благодаря :). Благодаря на всички за помощта и търпението беше много полезна понеже не съм много навътре с компютрите и ми трябваше малко време. Благодаря на всички отново и весели празници :).

Редактирано от joniop (преглед на промените)
Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави ново...

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите Условия за ползване