Премини към съдържанието
xentia

Проблеми при инсталирането на Adobe Acrobat 7.0

    Препоръчан отговор


    Здравейте. Проблемът е следния: ОС - XP-SP2, при инсталиране на AA 7.0 след началното задаване на типа на инсталацията и потвърждение на EULA се появява съобщение за грешка: Error 1606. Could not locate network path \Startup. В сайта на Adobe за този проблем са дали две решения:

    - инсталиране от папка на десктопа - т.е. да се копира всичко от инсталационното ЦД на диска - НЕ РАБОТИ!

    - използване на msconfig за деактивиране на всички startup програми и рестарт във VGA режим - НЕ РАБОТИ!

    Проведох опити на 3 различни машини. И на трите неуспех. Опитах като за последно на 4-та машина която имаше качен само Win и нищо друго - там инсталацията мина!

    Отделно имат бележка че антивирусните програми можели да пречат на инсталацията - спрях ги, дори и като сервизи и като всичко останало, но на първите три машини положението не се промени.

    Ня кой да има идея как може нормално да се инсталира Adobe Acrobat без да се налага да се преинсталира Windows?

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове

    Проблемът, може би се дължи на некоректен тип на стойност в Registry-то.

    Стартирай regedt32 и иди на

    HKEY_CURRENT_USER \ Software \ Microsoft \ Windows \ CurentVersion \ Explorer \ User Shell Folders

    В десния панел намери Startup

    Типът би трябвало да бъде REG_EXPAND_SZ. Ако е REG_SZ, трябва да го изтриеш и да го създадеш наново с коректния тип.

    Рестартирай WIndows.

    Успех !

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове

    Проверих, типът е REG_EXPAND_SZ, така че явно не това е проблема. А интересно ми е защо го търси като мрежов ресурс това \Startup

    Проблемът, може би се дължи на некоректен тип на стойност в Registry-то.

    Стартирай regedt32 и иди на

    HKEY_CURRENT_USER \ Software \ Microsoft \ Windows \ CurentVersion \ Explorer \ User Shell Folders

    В десния панел намери Startup

    Типът би трябвало да бъде REG_EXPAND_SZ. Ако е REG_SZ, трябва да го изтриеш и да го създадеш наново с коректния тип.

    Рестартирай WIndows.

    Успех !

    <{POST_SNAPBACK}>

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове

    Тогава да не би пък самите стойности да не са коректно зададени. На този адрес някъде около средата на страницата е описан същия проблем и има списък на стойностите които трябва да се намират в съответните ключове.

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове

    Аз това решение вече май съм го пробвал. Само да те питам - на адреса койт оси закачил никъде не е написано какви трябва да бъдат по тип тези стойности - REG_SZ или REG_EXPAND? Иначе стойностите им са съвсем коректни и верни, и проблема съответно не се решава от това. Единствената разлика доколкото видях е че в страницата са дали като пример да зиползват системна променлива %AllUserPrifile% която в моя случай просто е заменена с конкретният път, който е верен и физически съществува, както и няма ограничения към него. sad.gif Вече нищо не мога да разбера, защото на много места за този проблем препоръчват именно така да си прегледам регистъра за тези стойности, а на сайта на Adobe препоръчват всичко друго, но не и да си погледне човек там. Ти пробвал ли си да инсталираш Acrobat-a?


    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове

    Стойностите трябва да са от тип REG_EXPAND. На служебния компютър имам инсталиран Acrobat Reader 7.0. У дома не съм го инсталирал. Използвам по-стара версия.

    На един сайт съветваха да се използва RegMon на SysInternals, за да се проследи какво се променя по регистъра. Може пък да откриеш какъв е проблема.

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове

    Проблемът с грешка 1606 е описан дори и в базата знания на микрософт, но и там пишат за същото - да се погледнат настройките на регистъра за тези папки. Обаче при мен всичко е наред - и пътища, и пермишъни до тях, всичко си е както трябва! Програмката за следене на промени в регистъра не прави кой знае какво в конкретния случай, защото инсталатора на акробат-а дори не е започнал да пише по диска, така че нищо не хваща. Просто не мога да си обясня защо на току що инсталиран WIndows инсталацията минава, а като имаш качен софтуер не става.

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове
    Просто не мога да си обясня защо на току що инсталиран WIndows инсталацията минава, а като имаш качен софтуер не става.

    <{POST_SNAPBACK}>

    Според мен си е напълно логично. Зависи и от софтуера които е инсталиран :speak: Винаги съществува вероятност нещо да се е омазало, за разлика от чистичък и новичък Windows.

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове

    Здрасти знам решението, а понеже вие сте спецове по регистрите ще кажете какво да се прави.

    Тъпата грешка се появава винаги когато ми е инсталиран първоначално Microsoft Office.

    Ако деинсталнеш офиса целия после веднага можеш да инсталнеш Adobe Proff7.0

    бати скапания бъг

    :speak:

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове

    Малко странично решение - защо не пробваш да инсталираш версия 6 например, ако стане инсталацията и след това да ъпгрейднеш до 7 и нагоре.

    @toto - не е това. Аз винаги след инсталация на Win качвам офиса, а Акробат когато се сетя или не ми потрябва. Понякога и 2 - 3 седмици след това.

    Но от Офис качвам само Word, Excel и понякога PowerPoint. Никога не съм качвал Офис с настройките по подразбиране на инсталатора, т.е. Tipical , а винаги на Custom.

    Така че , ако ти качваш по друг начин Офиса, може и от това да е при теб

    :bye:

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове

    Това е проблема. И аз инсталирам офис пакета на cutom настройки - само ексел и уорд. Денисталирах го и акробат-а се качи без никакъв проблем.

    БЛАГОДАРЯ!

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове
    Малко странично решение - защо не пробваш да инсталираш версия 6 например, ако стане инсталацията и след това да ъпгрейднеш до 7 и нагоре.

    @toto - не е това. Аз винаги след инсталация на Win качвам офиса, а Акробат когато се сетя или не ми потрябва. Понякога и 2 - 3 седмици след това.

    Но от Офис качвам само Word, Excel и понякога PowerPoint. Никога не съм качвал Офис с настройките по подразбиране на инсталатора, т.е. Tipical , а винаги на Custom.

    Така че , ако ти качваш по друг начин Офиса, може и от това да е при теб

    :bye:

    <{POST_SNAPBACK}>

    Значи тука говорим за Acrobat Proffesional 7.0 и бъга се проявява ако първо ти е инсталиран офиса и след това се мъчиш да инсталнеш Acrobat Proffecional 7.0.

    А ако инсталираш просто Acrobat няма проблеми.

    Късмет и аман от разбирачи дето само флуудват.

    PS: Шега разбира се дискусия да има :) :)

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове

    Искам само да вметна че бъга го има и при инсталация на акробат про 6, 7 та дори и 8

    независимо дали самостоятелно или е пакет ЦС, ЦС2 Аио и прочие :clap:

    браво на toto - скубах си брадата 4 пъти за тез акробати... ;)

    Редактирано от alexanderbg (преглед на промените)

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове

    Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

    Трябва да имате регистрация за да може да коментирате това

    Регистрирайте се

    Създайте нова регистрация в нашия форум. Лесно е!

    Нова регистрация

    Вход

    Имате регистрация? Влезте от тук.

    Вход


    ×

    Информация

    Този сайт използва бисквитки (cookies), за най-доброто потребителско изживяване. С използването му, вие приемате нашите Условия за ползване.