Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

    Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

    Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

     

Pif_4e

На къде е тръгнал света?

Препоръчан отговор


Стоя си вкъщи и чувам ужасяващата, смразяваща новина за двете зверско убити момичета и си задавам въпроса "На къде върви света?". Стоя и се чудя!?! Защо? Как? По какъв начин може света да се оправи ако невинни деца стават жертви или още по зле бъдат извършители на нечовешки престъпления??? Кое нормално човешко същество би изнасилило и убило с камъни две деца??? ДВЕ ДЕЦА???? Та това е бъдещето на България? На къде върви света? Какво можем да направим ние? Аз съм момиче и майка ми винаги ми казва "Внимавай!". Признавам си че ме е страх...Страх ме е! Но какво мога да направя аз в един такъв момент? Не знам дали някой би прочел това и би се трогнал, но аз съм искрено съкрушена и ужасена, меко казано, от животинските постъпки на някой изверг наречен човек.... възможно ли е? Може ли такова зверство да бъде извършено. Извинявам се че повтарям само няколко думи, но наистина съм изключително разтроена и изплащено от пътя по който е поел света. Как да имаме хубаво и весело детство при положение че такива, не знам как точно да ги нарека, "хора" обикалят по пътищата и остават безнаказани въпреки всичко което правят. Мразя това абсурдно място! Къде е спокойният живот? Къде?

Редактирано от Pif_4e (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Първо, такова нещо като спокоен живот няма. Второ убийства винаги е имало и винаги ще има. Кое е по- различното да убиеш дете и да убиеш възрастен човек или някой на 30-40 години? За мен няма разлика. Все си е убийство. Не отричам, че е нечовешко... Но замислила ли си се как може някой да продаде детето си, как може някой да дава едно 5-6 месечно бебе на педофили, и това собствените им родители. Какво искаме от чуждите, от непознатите? Когато земята спре да се върти, ще спре и всичкото това...

Възмущението няма да ни докара до никъде, нито съпричастието към семействата. Ако има действие, ще има и резултати, ще има и продиводействия естествено. Така е устроен света. Той не върви в тази посока - той винаги си е бил на това дередже...

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Съгласна съм с misunderstood^girl. Аз също съм потресена и възмутена от цялата тази жестокост. Но наистина нищо няма да се промени, докато не се вземат необходимите мерки. В ръцете ни е.

Така или иначе, за мен спокоен живот няма. И не мисля, че може да има..

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Спокоен живот... какво е това нещо?? Всеки ден стават злополуки и всички го знаем - катастрофи.. десетки жертви.. изнасилвания.. убийства.. прекратени кариери и животи само за няколко минути. Това е света.. света не се върти около България, осъзнайте се!

Black Eyed Peas - Where Is The Love

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
Когато земята спре да се върти, ще спре и всичкото това...

Браво! :clap:

Много точно казано!

На къде отива света? На къде ли? Ами напред. И само напред. Назад няма да върви. За добро или за лошо, но само напред. Всяко действие е следствие от предно действие. Последствието пък се превръща в причина за друго действие, което пък става причина ... и т.н. и т.н.

Как да спрем всичко това (убийства, изнасилвания)? Ами няма как! ДА ГИ ОТРЕЧЕМ ОЗНАЧАВА ДА ОТРЕЧЕМ ЧОВЕШКАТА СИ СЪЩНОСТ! Означава да отречем, че човекът е егоестично животно. При това най-вредното от всичките(поне на тая планета). Убийства е имало преди 5000 години, убийства има сега, убийства ще има винаги!

Само че тая тема като я чета почвам да се ядосвам. Не за друго, ами защото се сещам за едни същества от които (почти) няма полза - само вреда :angry: ТЪПИ ЖУРНАЛИСТИ!!! Тия трябва да ги бият всеки ден, все ще има за какво. Единствената съществена причина, убийствата преди 5000 години да са били по - малко на брой е, че населението е било по - малко. И тогава си ги е имало тези работи, само че хората нямали телевизия, нямали радио, нямали каквито и да било медии. И били по - щастливи! Тези жалки същества манипулират мнението на народа както си искат, и само търсят да създават сензации и паника в народа. АБЕ НАРОДЕ! ЩО ИМ ВЕРВАШ? ...

Е, като си мисля за тях вече мноого се ядосвам! Затова да спрем с журналистиката.

По отношение на престъпленията, светът не се е променил много. Появили са се медиите по-точно. Само че (както вече прочетох по- горе) всеки ден стават наистина много нещастия. Примерно в някой си ден (измислен от мен) стават 150 смъртни случая и още куп нещастия. Но по новините гледаме и страдаме как гръмнали поредния боклук - "Крисьо ушите" да го кръстим.

За заключение по тая тема мога да напиша една много хубава мисъл на Сталин:

Има човек - има проблем,

няма човек - няма проблем

Накъде отива света? Вие преценете! :hush:


Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Ами напред. И само напред. Назад няма да върви.

И имам чувството,че колкото и да вървим напрад все повече затъваме във жестокоста,злобата на ''хората'',които са способни да направят такова нещо.Замислете се преди време как е нямало такива работи...можело е дори и да си оставиш дето се вика''вратата отворена'' на къщата,а сега всеки гледа да се пази....светът не е същия.Не че съм била родена,когато е било така,но баба ми е разказвала.Ще кажа само едно"Внимавайте!Пазете се,където и да отивате!Не се доверявайте на никой,който не е заслужил доверието ви"!Успех!

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
Само че тая тема като я чета почвам да се ядосвам. Не за друго, ами защото се сещам за едни същества от които (почти) няма полза - само вреда  :wors: ТЪПИ ЖУРНАЛИСТИ!!! Тия трябва да ги бият всеки ден, все ще има за какво. Единствената съществена причина, убийствата преди 5000 години да са били по - малко на брой е, че населението е било по - малко. И тогава си ги е имало тези работи, само че хората нямали телевизия, нямали радио, нямали каквито и да било медии. И били по - щастливи! Тези жалки същества манипулират мнението на народа както си искат, и само търсят да създават сензации и паника в народа. АБЕ НАРОДЕ! ЩО ИМ ВЕРВАШ? ...

Е, като си мисля за тях вече мноого се ядосвам! Затова да спрем с журналистиката.

<{POST_SNAPBACK}>

Значи според теб да се върнем към първоначалното си състояние - на първобитни хора, неосведомени за околните неща?! Да се качим тогава и на коне, да оставим колите, за да обикаляме като рицарите и да съобщаваме новините. И мислиш ли, че пак биха тръгнали да изминават този път само заради някакъв си обикновен гражданин? Много ясно, че ще кажат само, ако е била важна личност, всеизвестна за всички.

Изпълнен си със злоба към хора, с НИЩО различаващи се от теб и мен, обикновените слушатели... Това им е работата - съобщават новини, понякога помагат, понякога вредят, но го вършат с цел оцеляване! Пък и изначално доброто и злото са вървели ръка за ръка. Това е всеизвестен факт. Светът е един голям кръговрат и ако дори част от него се промени, тогава се променя целия му облик и същност.

Не го казвам с лоши чувства, просто изразявам своето мнение! Поздрави ;)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Да, престъплението е ужасно, наскоро и едно дете разчлени свой съученик, тази вечер дадоха и една жена, която за малко не си отишла при раждането и за друга жена, която нямала този късмет и лекарската грешка е била фатална - случаят беше по-стар, но го вмъкнаха в репортажа (Нова ТВ гледах)... След като свършиха новините се чувствах смазана от това, че бях станла съпричастна с толкова много ужасни човешки съдби. За момент се почувствах така сякаш живея векове назад и не мога да разчитам на лекари, полиция, хората около мен. Но после се сетих за приятелите си, за познатите си, за хората, които са били готови да ми протегнат ръка в труден момент, за хората които ме карат да се усмихвам и които аз карам да се усмихват. Замислих се за това, че съм водила бурен живот по нощните заведения и че страшно много мои познати също са лудели до късно, замислих се, че животът на човек е такъв, какъвто е в мислите му. Знаете ли, такива ужасни неща се случват навсякъде, въпросът е да можем да продължаваме напред независимо от тях, да съчувстваме на жертвите, но да не изпадаме в паника. Видях, че още един човек беше прехвърлил една огромна част от вината върху журналистите и аз съм съгласна с него. Тези хора, водени от нашите вродени човешки инстинкти за драма, ни търсят точно такива потресаващи епизоди от чужди човешки съдби, за да ни приковат вниманието и да изгледаме новините им със затаен дъх. Те подсилват ефекта като преследват родителите, покрусени от загубата и дълбаят с безброй болезнени въпроси и всичко това, за да бъде задоволено нашето нездраво желание за драма. По телевизията често намират повод да ни припомнят драматично минали престъпления. Никога не ни припомнят хубавите неща. Наиситна не мисля, че няма и чудесни събития, които да бъдат отразявани, но е факт, че по-гледани са новините с човешки трагедии. Много пъти съм казвала, че не само медиите са виновни, а и ние като читатели и зрители.

Това е гнусно престъпление, случилото се с двете сестри е наиситна нечовешко деяние, но наистина не мисля, че 20-те минути отделени на това и преследването на майката с микрофон заврян в лицето й прави телевизията различна от нечовека и ние като зрители, притаили дъх пред чуждото нещастие...аз не се чувствам по-човек от това. Чувствам се манипулирана, чувствам, че от много време насам се търси само лошата новина, а и самите ние търсим лошата новина, пренебрегваме хубавото около нас и когато се появи нещо толкова долно, то се раздува по един така отваратителен начин от медиите, и ние хората започваме да се питаме накъде отива светът. Мислите ни могат да отидат в две посоки, посоката която ни налагат от медиите и посоката, която ние си изберем, съдейки по нашето обкръжение. Аз отказвам да живея в страх, само заради това, че благодарение на медиите разбирам за всяко по-извратено деяние на някой психопат и за всяко нещастие сполетяло едно от милионите български семейства! Ужасни неща са се случвали и ще се случват, но светът отива в една единствена посока, където ние изберем да отива!

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Откакто стана това ... събитие съм като смазана.

Не знам как съществуват подобни изроди ... как е възможно да дишат и живеят като всички нас ... безнаказано...

Знаете ли, през целия си живот не съм била способна да убия и муха ... обаче ако тези ми попаднат в ръцете, ще ги убивам бавно и мъчително, като всеки ден режа по малко от ония им работи и ги бия с камъни в главата!

Мир на праха на двете невинни същества, които си отидоха толкова рано от този свят.

А за журналистиката ... какво да кажа ? arti го каза вече и то го каза по-добре от мен ...

Чувствам се манипулирана, чувствам, че от много време насам се търси само лошата новина, а и самите ние търсим лошата новина, пренебрегваме хубавото около нас и когато се появи нещо толкова долно, то се раздува по един така отваратителен начин от медиите, и ние хората започваме да се питаме накъде отива светът. Мислите ни могат да отидат в две посоки, посоката която ни налагат от медиите и посоката, която ние си изберем, съдейки по нашето обкръжение. Аз отказвам да живея в страх, само заради това, че благодарение на медиите разбирам за всяко по-извратено деяние на някой психопат и за всяко нещастие сполетяло едно от милионите български семейства!

<{POST_SNAPBACK}>

Само ще добавя един от въпросите, който зададе вчера една журналистка от bTV на майката (!) на двете убити момичета и той беше " Как мислите да живеете оттук нататък?" Майката беше прекалено дрогирана с успокоителни за да реагира адекватно, но ... казвам ви, ако бях там шях да й вкарам един десен прав на тая - директно! как е възможно да се зададе такъв въпрос на жена току-що загубила смисъла на живота си, двете си деца?!

Дори си припомних друг случай, отпреди няколко години - някакво младо момиче в София беше починало вследствие на удар от ток от бойлер, който не е бил в изправност.Момичето имаше една по-малка сестричка. Журналистка (вече не помня от коя телевизия, но е била от 3те национални със сигурност!) отиде при бащата, навря един микрофон в лицето му и попита: "Вече ще проверявате ли бойлера преди да пуснете другата си дъщеря да се къпе?"

...

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

;( За съжаление това е реалноста.

Искам да споделя нещо искрено,което видях днес.

С колегата работим и идва един познат.След него върви малко кученце.На не повече от 2-3 месеца.Малко сладко създание.Ноsad.gif,след като се загледах в малкият сладур,забелязах,че ушите му са ИЗРЯЗАНИ до кокал.Изведнъж се почуствах ужасно кофти.Обожавам кучетата,но за съжаление нямам домашен любимец поради ред причини.Замислих се.Какъв човек си ти,щом като правих такива неща с едно безащитно същество.Какво целиш?Избиваш комплекси ли?Ако имаш деца какъв родител си?Какво ли ще им направиш след време,щом постъпваш така с едно сладко,сладко пале!!!

Спирам да пиша,защото се развълнувахsad.gif

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

както каза misunderstood^girl винаги ще има гадости и хора, които са по-близко до зверове. това никога няма да се промени проблемът е че стават все повече и повече sad.gif и ние няма какво да направим. това че журналистите са виновни - виновни са, за това че понякога прекаляват, но не са виновни за самите трагедии (въпреки че силата на внушението е много силна). и GFreeman без информация сме за никъде, животът ни може би ще бъде по-лесен без да знаем за всичко това, но ще бъде не само по-скучен, но и наистина по-примитивен - това ще бъде крачка назад, започнем ли да вървим назад не е сигурно докъде ще стигнем..

dundi_d какво да ти кажа в "онова време" пак е имало крадци и пак е имало мошенници и измамници, просто хората са били по-единни и ако някой влезе в чужда къща винаги ще се разбере че е бил той. за какво да рискува толкова много? хората винаги са имали, имат и ще имат помисли, помисли по-ужасни от всико което показват по новините, защото това им е заложено. това е злото във всеки от нас само че не всеки може да го скрие под доброто. никак не е приятно и това да ти завират микрофон в лицето след такава трагедия, но това вече ли е до принципи и морал. човек с такива качества не би преследвал новината, а би си замълчал. е явно не всички избират това. много ми хареса и фразата "нека не мислим за смъртта им, а за живота им.." колкото и да е тежко, мисля че е по-добре при такива трагедии да се замисляме как да ги предотвратяваме вместо само да плюем. колкото и да сме безпомощни има по-полезни неща , които можем да правим.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
А за журналистиката ... какво да кажа ? arti го каза вече и то го каза по-добре от мен ...

Само ще добавя един от въпросите, който зададе вчера една журналистка от bTV на майката (!) на двете убити момичета и той беше " Как мислите да живеете оттук нататък?" Майката беше прекалено дрогирана с успокоителни за да реагира адекватно, но ... казвам ви, ако бях там шях да й вкарам един десен прав на тая - директно! как е възможно да се зададе такъв въпрос на жена току-що загубила смисъла на живота си, двете си деца?!

Дори си припомних друг случай, отпреди няколко години - някакво младо момиче в София беше починало вследствие на удар от ток от бойлер, който не е бил в изправност.Момичето имаше една по-малка сестричка. Журналистка (вече не помня от коя телевизия, но е била от 3те национални със сигурност!) отиде при бащата, навря един микрофон в лицето му и попита: "Вече ще проверявате ли бойлера преди да пуснете другата си дъщеря да се къпе?"

...

<{POST_SNAPBACK}>

Ами аз какво казвам? ТЪПИ ЖУРНАЛИСТИ! Освен това дето го казах вече за манипулациите и др., ами и не оставят страдащите намира с такива въпроси и то по толкова циничен начин!

Пример: След екзекутирането на единия бълг. шофьор-заложник, въпрос към майката:"Опишете ми точно, какво почувствахте като разбрахте за нещастието?" и "От тук нататък какво смятате да правите?". Жената НЕ е на себе си от мъка, плаче, а оная пикла... И по най - циничния начин, по време на интервюто - няква тъжна песничка. И оная пикла прави някакви муцуни на много съчувстваща и тъжна. Почти става за актриса... Але оставете, жената да си изстрада!

и GFreeman без информация сме за никъде,

<{POST_SNAPBACK}>

Разбира се, но аз не казвам, че трябва да нямаме достъп до информация, а до излишна информация. И не толкова излишна или пък невярна, колкото такава, с цел да ни манипулира! Ей това искам да кажа. :cheers:

EDIT: Е, забравих да дам още 1 пример - на последниия мач Левски - ЦСКА, при сблъсъка агитка - полицаи:

Лежи долу някакъв пазител на реда - очевидно в много тежко състояние, беше окървавен и му оказваха помощ. И какво да видя: насъбрали се 5-6 журналиста с камери и фотопарати и снимат. Не просто снимат, ами се НАВЕЛИ да снимат по - отблизо ранения, буквално над главата му снимат. Очевидно е също, че пречат. Лекарите дават знак на журналистите да се махнат, но те - не. Най - нахално щрак, щрак наобиколили жертвата! А тоя същия полицай беше с опастност на живота!

Ей на тва кво му се вика?

Разбира се, на другия ден трябва да видим във вестниците възможно най-кървавите снимки и заглавия. По възможност с повече смъртни случаи. По възможност, наситени с повече кръв и агресия. По възможност по - сензационни. Сякаш журналистиката очаква с нетърпение такива моменти, където да има колкото се може повече нещастия (повече новини).

Но така трябва! Защото трябва да сме осведомени. Нали така, MasterRalf?

Редактирано от GFreeman (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
Разбира се, на другия ден трябва да видим във вестниците възможно най-кървавите снимки и заглавия. По възможност с повече смъртни случаи. По възможност, наситени с повече кръв и агресия. По възможност по - сензационни. Сякаш журналистиката очаква с нетърпение такива моменти, където да има колкото се може повече нещастия (повече новини).

Но така трябва! Защото трябва да сме осведомени. Нали така, MasterRalf?

<{POST_SNAPBACK}>

Знаеш ли, колкото повече го осъзнавам, толкова по-тъпо ми става, но поне 70% от народа ни да не кажа искат, но нямат нищо против да виждат всяка сутрин кръв и убийства във вестниците, за да имат повод да проклинат и псуват държавата и политиците, щото иначе ще се наложи да фокусират вниманието си върху собственото си съществуване, от което не са доволни и което не си мърдат пръста да променят, тези хора все повече ослепяват за хубавите неща и затъват в негативизъм. Медиите просто са се оставили на вятъра, който издува платната им в посоката, определяна от нас, защото ние сме вятъра, ние определяме най-гледаната телевизия или най-четения вестник. А най-четени са не тези вестници, които съдържат кратки описания на трагедиите и подробна информация за важни събития, свързани с икономика, политика и т.н., а вестниците, които отделят цели страници за всеки битов конфликт или убийство станало на територията на страната ни. Вестниците, които наблягат на мелодрамата и евтините сензации, а не толкова на новините, са на гребена на вълната - кой е виновен журналистите или ние самите??!

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

На къде е тръгнал Света ли? На там...на там, на където ние си изберем.

Кой е виновен - медиите или ние. Ние разбира се. Нали ние определяме какво искаме да се чете, какво искаме да се купува или гледа. Ние опреляме новините. Не бързайте да обвинявате журналистите за всичко. Нали и те са обикновени хора и трябва да си изкарват парите с нещо(Вярно е, аз лично не одобрявам повечето им действие като например, че прекалено много се ровят в личния живот на хората, за това как описват нещата, и в доста често не пишат истината, а това, което искат да чуят хората.)

Аз предпочитам да чета някакви забавни неща. Вече ми е писанло да слушам за убийства. Вярно е, че трябва да сме съпричастни към техните съдби. Но все пак и ние си имаме собствени животи, и за да бъде по-хубав света трябва да се погрижим за това. Защо не се обръща толкова голямо внимание на Добрите Новини ->ДОри на мен много ми харесва по БТВ - "Търсене на добрата новина"(или нещо от тоя сорт).

Искам да кажа на всички хора, живейте пълноценно живота си. Усмихвайте се, помагайте на познати, непознати... Помогнете на света да тръгне в правилната посока.Ако ние не го направим, няма кой да го направи!

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Накъде е тръгнал света ние никога няма да разберем. А на къде вървин ние? На там накъдето ни побутнат. Наистина ли мислите че нещо в тази държава го решаваме ние? Каквото не дадат това четем, каквото не пробутат това гледаме! Единствено сме нужни за да гласуваме и така да узаконим нечия власт. Дори не гласуваме за личности, а за партии.Изберем ли ги един път, никой нищо не мойе да има каже напреки.

Говорят общи приказки, колкото отчетат обществена активност, говорят за реформи, а същевременно си строят хотелчета продават си държавицата ни. И защо е така? Ами защото сме стадо овце. Всичко велико постигнато от България е било дело на отделни индивиди, които после сме предали и убили ние самите. Примери ли искате? Нека започнем от Левски, Ботев, Стамболов, Алеко Константинов, Капитан Петко Войвода и т.н. Надписът над Народното ни събрание " Съединението прави силата" за нас са само празни думи. Не можем да сме единни и в това ни е грешката от която страдаме от векове.

А медиите са по продажни и от политиците ни. Нова Телевизия сега излъчва скандални разкрития за проститутките по улиците, корумпирани нотариуси и недостатъци в правната и съдебна власт. ХЕХЕХЕХ ми то тва всяко дете го знае. Сега ли ще ми откривате топлата вода. След като от горе ви додоха позволение да коментирате открито. Нещастна работа. Ми то това ще бъде - полуанонимни коментари по форуми и кат си пиинем на масата. Това ни е нашия протест.

Редактирано от rrruuummm (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Колето се върти, животът си върви. Светът е жестоко място. Никъде няма спокойствие, ако трябва да се замисляме за всички лоше неща, които може да ни се случат няма да ни остане време за живеене. Може да ви прозвучи грубо, жестоко дори, но когата почнаха новините и започнаха да говорят за това убийство веднага смених канала. Писнало ми е вече от новини за убийства. "Баща уби сина си, Син уби баща си, Майка изхвърли детето си на боклука, момче закла приятеля си". СТИГА ВЕЧЕ. Омръзна ми да слушам такива неща. Те ме смазват, карат ме да мразя живота. Как да живея като знам че утре на улицата някой може да ме убие. Или по-лошо, да убие детето ми, което съм гледал как се ражда и расте. Такива репортажи ме карат да се замислям отнова и отново за тези неща. Нямам деца все още, затова ми е трудно да си представя какво изпитват родителите на двете момичета. Нямам си и най-малка представа. Дано и никога да не получа.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
Стоя си вкъщи и чувам ужасяващата, смразяваща новина за двете зверско убити момичета и си задавам въпроса "На къде върви света?". Стоя и се чудя!?! Защо? Как? По какъв начин може света да се оправи ако невинни деца стават жертви или още по зле бъдат извършители на нечовешки престъпления??? Кое нормално човешко същество би изнасилило и убило с камъни две деца??? ДВЕ ДЕЦА???? Та това е бъдещето на България? На къде върви света? Какво можем да направим ние? Аз съм момиче и майка ми винаги ми казва "Внимавай!". Признавам си че ме е страх...Страх ме е!  Но какво мога да направя аз в един такъв момент? Не знам дали някой би прочел това и би се трогнал, но аз съм искрено съкрушена и ужасена, меко казано, от животинските постъпки на някой изверг наречен човек.... възможно ли е? Може ли такова зверство да бъде извършено. Извинявам се че повтарям само няколко думи, но наистина съм изключително разтроена и изплащено от пътя по който е поел света. Как да имаме хубаво и весело детство при положение че такива, не знам как точно да ги нарека, "хора" обикалят по пътищата и остават безнаказани въпреки всичко което правят. Мразя това абсурдно място! Къде е спокойният живот? Къде?

<{POST_SNAPBACK}>

аз съм точно същия случай! вече не знам какво да мисля! държавата ли не е наред? народа ли откачи? какво стана..... уж вървим напред, а на мен ми се струва , че все повече затъваме в една черна и бездънна яма! както твоята , майка, така и моята винаги ми казва : внимавай, при първа възможност ми се обади, като стигнеш само за да знам, че си стигнала, а като се наложи да пътувам извън България просто не мога да мисля какво преживява докато се върна! Дори и в таксито ме е страх....винаги трябва да имаш едно на ум..... никога не може да си спокоен.....! А за случая с двете сестрички .. просто не знам какво да кажа,аз бях като тресната с парцал по главата...... Просто не мога да го проумея, не мога да си представя кой човек би могъл да стори такова жестоко убийство......... без никаква жал или съжаление..... били са ги като кучета, като че ли са чували с картофи, а не човешки същества със съдба и семейство.......! това за мен е непростимо и ако имах възможност щях да ги хвана тия и да им сторя това ,което те са им сторили. Не знам от къде се взе тази жестокост, агресия, злоба, завист, лудост-момче планира убийството на приятеля си.......завежда го в апартамента , убива го и го разчленява!!! Това е всичко друго осбен дете и човешко същество......такива според мен трябва да ги наказват или да ги убиват,защото те са заплаха за хората! Сигурно и в другите страни се случват такива неща, но напоследък в България убийствата станаха много показни и едва ли не ежедневие,което не е нормално.

Не можем да си затваряме очите и да си мислим, че на нас тва не може да ни се случи..., не дай боже никому такава тъга и мъчение, но никой не е защитен.Това е истината, а света на къде отива не знам,аз гледам ние на къде отиваме.... май на никъде .... просто нямам думи-никъде не ни искат, хората се обезверяват, озлобяват, стават агресивни , някои полудяват ,а тези които все още са нормални емигрират......... :sobbing:

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Аз ще ви кажа едно,че вървиме с все по-бесни темпове към провала към развала и няма изгледи това да се промени скоро. :bedtime2: и аз побеснявам като чуя как някой си е изнасилил и убил 6-месечно бебе,ама нищичко немога да направя,такива изверги винаги ще има.

Редактирано от baby_cat (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

според мен света отивам кам пална разруха защото секи изка власт и пари, изка да е по силен и се избиваме взаимно скоро от света няма да остане нищо освен машините :clap: но за жалост вече е почти неизбежно рано или късно тапите (извинявам се за израза) иракчани и те може да ни бомбардират, китаиците пък продалжават да правят роботи и машини които след време ще изместят хората и те ще останат безполезни и безработни и тогава ще настане голям хаос. и т.н sad.gif

моля да ме извините но бях много ядосан когато писах поста ако тои е в противоречие с правилата моля да бъде изтрит и да буда съответно наказан както по добава отново се извинявам :bye:

Редактирано от Wassap (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
според мен света отивам кам пална разруха защото секи изка власт и пари, изка да е по силен и се избиваме взаимно скоро от света няма да остане нищо освен машините :clap: но за жалост вече е почти неизбежно рано или късно тапите (извинявам се за израза) иракчани и те може да ни бомбардират, китаиците пък продалжават да правят роботи и машини които след време ще изместят хората и те ще останат безполезни и безработни и тогава ще настане голям хаос. и т.н sad.gif

моля да ме извините но бях много ядосан когато писах поста ако тои е в противоречие с правилата моля да бъде изтрит и да буда съответно наказан както по добава отново се извинявам :bye:

10 удара с камшик! laugh.gif

Никакви правила няма нарушени. Напротив - доста забавно звучи:

рано или късно тапите (извинявам се за израза) иракчани и те може да ни бомбардират, китаиците пък продалжават да правят роботи и машини които след време ще изместят хората и те ще останат безполезни и безработни и тогава ще настане голям хаос. и т.н

Особено "и т.н.". 24.gif Доста апокалиптична визия за бъдещето. Я по-оптимистично! 4.gif Вярата в по-доброто бъдеще дава мотивация. Критикувайте настоящето, но с вяра в бъдещето!

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Света е тръгнал нагоре и с технологията и със всичко.Лично мнение :bye:

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
Света е тръгнал нагоре и с технологията и със всичко.Лично мнение :bye:

може би е така но аз мисля че по скоро е тръгнал към самоунищожението защото никой(или почри никой) не се замисля за последиците от това което прави. sad.gif бива "погазено" всяко усилие, да върмвим на горе,технологиите може да се усъвършенстват, но не това е единственото в което трябва да напредваме. Ако можех да порменя нещо би било отношението на хората към малките неща,към нещата над които имат власт, защото в повечето случаи когато някой се ползва с някъква власт, той злупотребява с нея. Прескачат се всякъкви принципи, правила и граници и става все по трудно за човек да си живее спокойно, особенно за по-притеснителните, по-бедните..място има само за нахлните и богатите!!! :)sad.gifsad.gif

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Вижте,наистина има много неща в съвременния свят,които не харесвам и които смятам,че биха могли да бъдат направени по много по-добър начин.Но не бива изцяло да изпадаме в такъв краен песимизъм и да отричаме всичко.Просто живеем в много динамично и бурно време.И не говоря за България,а за света като цяло.Това е епохата на големите научни открития,които могат да променят бъдещето,епохата на все по-голямото демократизиране на обществата,с всички произтичащи от това положителни и негативни последици.Епоха,в която ще бъдат изтрити границите и светът ще стане едно голямо село,като това не значи,че всички ще са еднакви.Ще има универсални правила,но на местно ниво ще продължи да съществува уникалната култура и традиции.Напълно нормално е в такава преходна епоха да има много лоши неща,но аз вярвам,че човек поначало е добър и ще преодолее затрудненията по пътя си към един по-добър свят.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
Ами аз какво казвам? ТЪПИ ЖУРНАЛИСТИ! Освен това дето го казах вече за манипулациите и др., ами и не оставят страдащите намира с такива въпроси и то по толкова циничен начин!

Пример: След екзекутирането на единия бълг. шофьор-заложник, въпрос към майката:"Опишете ми точно, какво почувствахте като разбрахте за нещастието?" и "От тук нататък какво смятате да правите?". Жената НЕ е на себе си от мъка, плаче, а оная пикла... И по най - циничния начин, по време на интервюто - няква тъжна песничка. И оная пикла прави някакви муцуни на много съчувстваща и тъжна. Почти става за актриса... Але оставете, жената да си изстрада!

Разбира се, но аз не казвам, че трябва да нямаме достъп до информация, а до излишна информация. И не толкова излишна или пък невярна, колкото такава, с цел да ни манипулира! Ей това искам да кажа. :)

EDIT: Е, забравих да дам още 1 пример - на последниия мач Левски - ЦСКА, при сблъсъка агитка - полицаи:

Лежи долу някакъв пазител на реда - очевидно в много тежко състояние, беше окървавен и му оказваха помощ. И какво да видя: насъбрали се 5-6 журналиста с камери и фотопарати и снимат. Не просто снимат, ами се НАВЕЛИ да снимат по - отблизо ранения, буквално над главата му снимат. Очевидно е също, че пречат. Лекарите дават знак на журналистите да се махнат, но те - не. Най - нахално щрак, щрак наобиколили жертвата! А тоя същия полицай беше с опастност на живота!

Ей на тва кво му се вика?

Разбира се, на другия ден трябва да видим във вестниците възможно най-кървавите снимки и заглавия. По възможност с повече смъртни случаи. По възможност, наситени с повече кръв и агресия. По възможност по - сензационни. Сякаш журналистиката очаква с нетърпение такива моменти, където да има колкото се може повече нещастия (повече новини).

Но така трябва! Защото трябва да сме осведомени. Нали така, MasterRalf?

И какво сега да не покажат и тази трагедия ли? Да не покажат какви простаци и селяни сме ние и цялата ни република ли? Не мислиш ли че си го заслужаваме. След като има виновни и няма кой да поеме отговорност какво правим? Всеки гледа да се измъкне, а ако бяха успели да снимат и този който го е проснал на земята, а може и да са го направили, знае ли човек.... Има хора, които четат само страниците с некролозите, защото изобщо не ги интересува какво става в държавата и други, които знаят колко е зле положението и как изобщо не заслужаваме да влезем в ЕС - ужасно, но факт. И все пак като погледнат първата страница и видят картинката на полицая може би ще се замислят точно за това. Светът не е шарен, весел и щастлив и не трябва да бъде представян така, иначе всички ще живеем в заблуда, а той няма да се промени от това.

Погледни през прозореца си и се загледай в хората. Може да си представяш кой какъв е, но знаеш ли нещо за него в действителност. Утре може някой в дискотеката да тръгне да закача приятелката ти и ти да решиш да го биеш, а той да извади пистолет и да те застреля само защото не си прочел предният ден, че това се е случило някъде другаде и не си видял снимката му. А може просто да хванеш момичето под ръка и да си излезеш. (не че трябва да сме страхливи, но има и моменти, в които трябва да действаме водени от разума, а не от чувствата). Хората трябва да знаят и да виждат какъв е света навън, защото повечето от нас научават за това само от медиите. В забързаното ни ежедневие ставаме сутрин, отиваме на работа, най-много чуваме клюки, прибираме се вечер изморени и ако няма кой да ни каже че има нищожества, които изнасилват и убиват деца или им дават наркотици как ще разберем, в този кръговрат на живота, че това е станало пред нашият блок или дори е бил приятният на външен вид съсед. Всеки ден водим борба за оцеляване с едни или други средства, дали за да платим храната си и да ни е колкото е възможно уютно или за да се предпазим от болката, мъката и страха, които изпиват пътя от автобуса до входната врата. За мен пак казвам медиите са необходимото зло и винаги ще останат такива.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
Гости Ghostface Killah
Първо, такова нещо като спокоен живот няма. Второ убийства винаги е имало и винаги ще има. Кое е по- различното да убиеш дете и да убиеш възрастен човек или някой на 30-40 години? За мен няма разлика. Все си е убийство. Не отричам, че е нечовешко... Но замислила ли си се как може някой да продаде детето си, как може някой да дава едно 5-6 месечно бебе на педофили, и това собствените им родители. Какво искаме от чуждите, от непознатите? Когато земята спре да се върти, ще спре и всичкото това...

Възмущението няма да ни докара до никъде, нито съпричастието към семействата. Ако има действие, ще има и резултати, ще има и продиводействия естествено. Така е устроен света. Той не върви в тази посока - той винаги си е бил на това дередже...

Пред детето стои един неизживян живот, което не може да се каже за 40-годишен до такава степен.

ЕДИТ: Случая с двете деца според мен е родителска грешка

Редактирано от Ghostface Killah (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Добави ново...