Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Позициониране на текст

Featured Replies

Здравейте! Опитвам се да позиционирам текст и ...неуспявам. Това, което правя е: във FW съм заложил картинките и линковете към тях. Експортирам в DW, за да сложа там текста, защото иначе текста ми става на "картинка". В DW слагам един AP DIV и в него текста. Когато запиша и погледна в браузера текста все не си е на мястото спрямо всичко останало, т.е. променям размера на браузера и текста не се мести с останалото, а все е на м... си. Не разбирам от "писане" и затова така лаишки обяснявам, но се налага да го направя. Изчетох сума ти уроци, но все тая. Моля, ако някой може да ми бъде полезен, да ми обърне внимание и да помогне! Предварително се извинявам за объркания пост и благодаря за вниманието!

• Автор

Сайта, с който се боря е този: http://www.tryavna-museum.com/ Текстовете трябва да бъдат не "картинки", а текстове. Търся най-лесния начин да го направя. Имам всички .png, от които е експортирано в htm.

Позицията на текста ли е проблема, или просто не можеш да напишеш текст в страницата ? На тази страница има само един текст dir.bg. Нямам познания от DW и FW така, че ще трябва да разбереш как в тях може да се въвежда текст на определено място в страницата. Накрая не се ли прави публикуване (publish) от DW, за да се генерират страниците в локална папка или на сървър ?

И ? Къде има тук текст ? Всичко е картинки. Така си го направил с програмата. Колко добре си изучил програмата DW ? Ето информация : http://www.referati.org/rykovodstvo-za-dreamweaver/39045/ref/p3

• Автор
:cool: Точно това искам да променя! Имам .png файловете без текст - чисти. Искам в DW да сложа текста, за да не е както до сега "картинка" Въпроса е как най-лесно да го направя в DW. Опитах с AP DIV, но или неуспявам правилно да му задам "настройките" или не е това варианта.
  • Автор

Ще оптам пак да обясня: В страницата: http://www.tryavna-museum.com/mainL.htm има "текст", който в момента е реално една картинка. Този текст е сложен там при работа във FW и после всичко е експортирано в htm, но текста така става на картинка. Идеята е сега да се махнат текстовете от .png файловете, да се експортират в htm, и после (според мен в DW, ама ако кажете с друго... ще го намирам) да се сложи текста на мястото му. Понеже съм много "бос" опитах да го правя в DW в "дизайн превюто", защото от код не разбирам. Опитах текста да го пейстна в AP DIV, но каквито и стойности да му дам на него,като го погледна в браузъра, текста е все не на мястото си. Въпроса ми е: защо не става? къде греша? има ли друг "елементарен" начин? (те стана три...)

• Автор
http://uroci.net/urok/389/Слоеве-в-Dreamweaver-(видео-урок).html Ето тук са се сблъскали със същият проблем като моя и никой не е отговорил защо слоя се мести на различни места при превю в браузера (по-надолу е във мненията)! Ей това питам и аз!

http://uroci.net/uro...ver-(видео-урок).html

Ето тук са се сблъскали със същият проблем като моя и никой не е отговорил защо слоя се мести на различни места при превю в браузера (по-надолу е във мненията)!

Ей това питам и аз!

Е как да не е отговорил ?

Я виж втория коментар.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.