Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как да проверя оставащите мегабайти на мобилния интернет

Featured Replies

Имам мобилен интрнет на VIVACOM 750 МВ на месец. Първия вариант е да звъня всеки път да проверявам оставащите МВ, втория е да изкарам сим картата да я сложа в телефон и да набера *123#. Интеренета е с модем тип флашка. Въпроса ми как до като сим картата е в модема и е сложена в USB-та но лаптопа да намера *123#. Ако има друг по лесен вариант споделете.

Имам мобилен интрнет на VIVACOM 750 МВ на месец. Първия вариант е да звъня всеки път да проверявам оставащите МВ, втория е да изкарам сим картата да я сложа в телефон и да набера *123#. Интеренета е с модем тип флашка. Въпроса ми как до като сим картата е в модема и е сложена в USB-та но лаптопа да намера *123#. Ако има друг по лесен вариант споделете.

набирането на номера, завършващи с # предизвиква изпращане на USSD съобщение до MSC/VLR (като някои кодове могат да се препратят до HLR), който в зависимост от кода го препредава на някаква услуга, която в зависимост от MSISDN/IMSI отговаря със USSD съобщение до подателя. Съмнява ме софтуера да поддържа подобни съобщения и за това не мисля че е възможно. Както и не знам дали от софтуера можете да набирате каквито и да е номера
  • Автор

Наистина не може да се набира номер, за това питам дали не може да стане с допълнителен софтуер. Или ако изпратя СМС до 123 или нещо подобно....? и ще се таксува ли този СМС

Редактирано от Lambi (преглед на промените)

Наистина не може да се набира номер, за това питам дали не може да стане с допълнителен софтуер. Или ако изпратя СМС до 123 или нещо подобно....? и ще се таксува ли този СМС

трябва да имате софтуер, който може да набира телефони и да приема USSD съобщения. Те нямат нищо общо с SMS подсистемите (освен ако оператора не е имплементирал специални SMS услуги)

П.П. До сега не съм виждал такъв софтуер за ПС (което не означава не няма)

Редактирано от capnemo (преглед на промените)

Има имааааа :help: Освен дето може да стане с АТ команди с Putty, ама това е хамалогия.

http://3g-modem.wetpaint.com/page/MDMA+%28generic%29

http://www.nerve.org.za/mdma/

Публикувано изображение

Спасих ли положението или да :(

Редактирано от teou (преглед на промените)

Има имааааа :speak: Освен дето може да стане с АТ команди с Putty, ама това е хамалогия.

http://3g-modem.wetp...A+%28generic%29

http://www.nerve.org.za/mdma/

Спасих ли положението или да :)

не точно, защото не видях начин за приемане на USSD :)

Малко оф-топик: Виваком-ските стикове в какъв комплект вървят - стик-а..... и друго освен упътвания...? Няма ли софт като този на Водафон (в М-Тел стиковете)? Интересно ми е, затова и задавам тези въпроси.. може ли да приложиш принт-скрийн?

не точно, защото не видях начин за приемане на USSD :mad:

Капитане огледай картинката още веднъж. Долу в ляво е тази функционалност. Специално на скриншота е дадена средата на една сесия. Изпратена е първата команда, върнато е (приет е стринга на оператора, за което питаш) е меню, вижда се, че има бутон за край на сесията. Чака се отговор от потребителя да си избере нещо от менюто, и да изпрати в отговор цифра, примерно 1 за проверка на баланса.

Ако търсиш само приемане, без да си инициирал сесията, това не знам изобщо дали е възможно и със сигурност не се ползва от нашите оператори. Ако имаш предвид cell broadcast, то е друга бира - има го уж долу вдясно, но не съм го тествал, защото нащите оператори доколкото знам не го ползват (да ме поправи някой ако греша).

п.с. Тук е момента да се допълня: програмата сама сканира ком портовете и ако има само 1 модем го открива, така че настройка не е необходима. Съответно е добре да се знае, че ако в момента е включена операторската програма за връзка с нет, този порт е зает и програмата не може да се свърже с модема, за което се показва съобщение.

Редактирано от teou (преглед на промените)

Капитане огледай картинката още веднъж. Долу в ляво е тази функционалност. Специално на скриншота е дадена средата на една сесия. Изпратена е първата команда, върнато е (приет е стринга на оператора, за което питаш) е меню, вижда се, че има бутон за край на сесията. Чака се отговор от потребителя да си избере нещо от менюто, и да изпрати в отговор цифра, примерно 1 за проверка на баланса.

Ако търсиш само приемане, без да си инициирал сесията, това не знам изобщо дали е възможно и със сигурност не се ползва от нашите оператори. Ако имаш предвид cell broadcast, то е друга бира - има го уж долу вдясно, но не съм го тествал, защото нащите оператори доколкото знам не го ползват (да ме поправи някой ако греша).

п.с. Тук е момента да се допълня: програмата сама сканира ком портовете и ако има само 1 модем го открива, така че настройка не е необходима. Съответно е добре да се знае, че ако в момента е включена операторската програма за връзка с нет, този порт е зает и програмата не може да се свърже с модема, за което се показва съобщение.

Да, усетих се. Софтуера изглежда интересен, за съжаление нямам под ръка стик и акаунт да го пробвам на живо :mad:

П.П. И имам някакви спомени че сесията може да се затвори и от отсрещната страна, но не ми се рови стандарта :)

Май че тайм аутва след половин или една минута, ако правилно си спомням. Иначе оператора ще си задръсти мрежата, примерно ако ми падне батерията на тел по време на сесия, или се откажа да си проверявам сметката и не я затворя, в един момент ако се натрупват сесии ще клекне клетката. Колкото и мижав ресурс да е USSD

Май че тайм аутва след половин или една минута, ако правилно си спомням. Иначе оператора ще си задръсти мрежата, примерно ако ми падне батерията на тел по време на сесия, или се откажа да си проверявам сметката и не я затворя, в един момент ако се натрупват сесии ще клекне клетката. Колкото и мижав ресурс да е USSD

Това с таймаут-а зависи от MSC и приложението/сървъра, което е зад този кратък номер, не знам иначе как ще изтича

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.