Премини към съдържанието
 • Добре дошли!

  Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

  Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

   

За врачките....


Препоръчан отговор

Увличам се по врачки. Защо?

Публикувано изображение

Постоянният стремеж да научим бъдещето си е обясним. Понякога обаче може да се превърне в мания, която да парализира настоящето ни. Може да се стигне до силно изразена нерешителност и невъзможност за вземане на решения. Това би пречило както на конкретния човек, така и на неговите близки и цялото му обкръжение. Увличането по врачки издава несигурност не само в бъдещето, но и в самия себе си. Страхът от грешки, желанието да открием по-лесния начин, всичко това има редица психологически обяснения. Ето някои от най-важните:

- Липса на самочувствие

Най-честата причина за несигурността в собствените сили е липсата на самочувствие. Тя може да се дължи на погрешно възпитание, на домашно насилие. Себеувереността ни може да се наруши, ако сме принудени да се занимаваме с неприсъщи неща, да се заемаме с нова за нас материя или дейност. В такива ситуации ни се струва, че сякаш трябва да изкачим най-високите планини от непознато и непознаваемо. Това е плашещо. Особено ако от крайния успех зависи качеството на живота ни или уважението на околните. Самочувствието може да се създава, да се възвръща и да укрепва. Необходими са време и правилен поглед върху ситуацията.

- Липса на вътрешен баланс

Вътрешният баланс динамично се променя между амбициите и възможностите, между страховете и самочувствието, между агресията и примирението. В един момент успяваме да го поддържаме. В друг всичко се срива. Колкото по-добре познаваме собствените си силни и слабите си страни, толкова по-лесно би било да намерим трайния вътрешен баланс. Загубата на вътрешното спокойствие и уравновесеност създава несигурност в утрешния ден. А това е прекият път към врачките.

- Суеверия

В някои среди допитването до оракули, врачки и всякакви други източници на информация за бъдещето е нещо нормално. Християнската религия отхвърля такова поведение, защото то противоречи на нейния основен принцип, че всичко е в Божите ръце. От друга страна, във всекидневието ни неведнъж се повдига въпросът дали врачките познават, или не. А това няма значение. Тук навлизаме в сериозен философски конфликт. Истинският въпрос е дали вярваме на собствените си сили, или сме готови да се оставим пасивно по течението на времето.

- Заучена безпомощност

Това е термин от психотерапията и психиатрията. Отразява поведенческа реакция на пасивност при продължителни неблагоприятни изживявания и влияния от околната среда. Среща се най-често при депресия. Самите ние нямаме сили да вземем конкретно решение. Имаме желание да предоставим това на съдбата. Но в същото време проявяваме интерес към крайния резултат. Така отиваме при врачките, за да надникнем в бъдещето. Окуражителни думи от тяхна страна могат да ни помогнат, негативни - направо да ни закопаят.

- Тревожни разстройства

Тревожността е универсален симптом. Среща се при всякакви хора в различни моменти от живота им. Едни успяват да я потиснат и регулират. Други стават нейни жертви. Добре е да се направи консултация с психиатър или психолог.

- Личностни разстройства

Някои хора не могат да вземат решения. Гледат да подчинят цялото си битие на някой друг, който да решава вместо тях. Когато са зависими, се чувстват най-сигурни. Такива хора са изложени на най-голямата опасност от злоупотреба от страна на недобросъвестни спекуланти с чуждата несигурност.

Изт.

Редактирано от Moira (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

 • Отговори 898
 • Създадено
 • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Когато си на дъното на пъкъла,

когато си най-тъжен,най-злочест-

от парещите въглени на мъката

си направи сам стълба.

И излез.

Дамян Дамянов

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Преди години изневиделица върху мен се струпаха куп тежки проблеми - покойната ми майка заболя от рак,съпругът ми започна да се държи зле с мен и дъщеря ни,имах здравословни проблеми и т.н.Всички ми приятели се свиха в черупките си... http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gifТрудно ми беше да се справя с този неочакван срив в живота ми и потърсих помощта на жена която лее куршум.Помогна ми.Не ме интересува дали ритуалът ми е помогнал или самовнушението,но намерих сили да се справя с положението в което се намирах.

По-късно разбрах причината за личните ми проблеми - бях допуснала близо до себе си неподходящи хора които не бяха пропуснали възможността която аз самата им дадох да се набъркат в живота ми.http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gifЗаболяването на майка ми и моята тревога бяха развързали ръцете им да действат.Какво ли не правят завистта и омразата!И свекървата...

Всеки човек попада в тежки ситуации,трудно му е да излезе сам от тях и понякога прибягва до помощта на врачки.

Лошото е,че някои се пристрастяват. http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif Познавам хора,които дават колосални суми на измамници,но не се отказват да търсят "истинската" врачка,която ще им помогне да оправят кашите,които са забъркали сами.

Редактирано от Moira (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

 • 1 месец по-късно...

Суеверията и ходенето по врачки може да се обясни с нещо, което в психологията се нарича "наивен реализъм". Друг важен момент е, че въпросните "врачки" умеят много добре да манипулират хората и да им внушават разни неща. Човекът явно така е устроен, че да търси някаква първопричина на случващото се с него и около него. Когато се струпат много неприятни неща, без да има видима причина, намесата на съдбата може да обясни защо е станало така, а врачките се имат за своеобразни посредници на съдбата, като срещу определена сума могат да ни помогнат. :speak:

Аз лично на врачки не вярвам. Но силата на внушението върши чудеса! :whist:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ходенето по врачки си е експеримент по един път, който търсещият още не е извървял. Нека си ходят интересуващите се по врачки - необходима им е тази опитност. Иначе ще го направят в някой последващ момент, когато ответния удар от тази свързаност с локи и същности от нисшия астрал ще е много по-силен, а може би съдбовен. Пожелавам им успешен урок! :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Хора всякакви... Кой в каквото вярва там да търси помощ. Човек се учи най-добре от собствените си грешки и често се налага да повярва в неща,в които не е вярвал,че ще повярва. :rolleyes:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Силата на внушението наистина може да върши чудеса, а врачките владеят много добре това изкуство, докато уменията им да предсказват, са нещо доста съмнително. Внушението работи на подсъзнателно ниво и човек понякога не може да се усети, че го манипулират. Но от този занаят някои хора изкарват добри парички. :wors:

Наистина е интерсно защо хората прибягват до услугите на врачки. Ако се опиташ да им обясниш, че те по-скоро са жертва на много пошличка измама, веднага се сблъскваш със сериозен аргумент като този, че има някаква сила, която кара нещата да се случват по този начин, и трябва да се опита.

Ако някой има излишни парички за ходене по врачки, по-добре да ги даде на някой, който има нужда от тях - знае ли човек, може пък съдбата да го възнагради за това дело. :wors:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Никога няма да сте удовлетворени, ако очаквате да ви потръгне след получената информация!

Редактирано от rimchi (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

 • 1 месец по-късно...

Сигурна съм, че ясновидството е способност, която имат някои хора. Вследствие на какво или защо се е развило това умение, не съм се замисляла. Само веднъж ходих при една баба, беше над 80 години и категорично отказа да вземе пари. На около 4 години дъщеря ми започна да въздиша много тежко и често през деня, а през нощите имаше кошмари. След срещи с педиатри и стриктно изпълнение на съветите и терапиите, нямаше никакъв резултат. В отчаянието си се обърнах към тази баба, за която бях чувала. Тя погледна детето... посипа го с малко брашно (буквално), промърмори нещо неразбираемо и ни изпрати с "Бог да ви пази.". Това беше всичко от бабата. Проблемът изчезна. Не мога да си го обясня. Споделям написаното в горните постове за внушението, но на това малко дете няма как да му се внуши нещо. Разбира се, тази баба не беше врачка, по-скоро - един много добър и чист човек.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Това, в което вярваш е покзателно за нивото на еволюция на душата. Имам приятели, които нито във врачки вярват, нито в прераждане, нито в задгробен живот. Това са млади души и я имат 2-3 инкарнации, я нямат. Тези способности, които имат врачките са заложени във всеки човек, но не са проявени. Човек, който има способности, ги има и на наталната астрологична карта, следователно, нещата пак опират до небето и нашите духовни учители. Ако трябва да си врачка, то ще си врачка. Аз ходя само при една единствена жена със способности, но много рядко. Тя ми разправяше, че като дете си мислела, че нещата които вижда ги виждат и другите хора и едва след години, когато станала осъзнат човек, разбрала за необикновената си дарба. Тази жена ми спаси живота, но това е друг филм. Да, има и фалшиви врачки, ако това ще ви успокои.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Колкото и да ни е трудно да повярваме,има хора,които се раждат с дарби - да "виждат" невидимото,да предсказват събития,да лекуват... Всеки един от тях го прави по неговия си начин - с помощта на карти,кафе,захар,предмет,кристална сфера,восък,куршум и т.н. За съжаление обаче,има и такива хора,които използват човешкото страдание за да печелят.Нароилите се "екстрасенси","магове","ясновидци" и т.н. петнят доброто име на тези,които наистина притежават дарба и помагат,често пъти безвъзмездно. Как може да се различи истинския ясновидец от псевдоясновидеца без да сме ползвали услугата му?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

...На около 4 години дъщеря ми започна да въздиша много тежко и често през деня, а

през нощите имаше кошмари. След срещи с педиатри и стриктно изпълнение на съветите и терапиите, нямаше никакъв резултат. В отчаянието си се обърнах към тази баба, за която бях чувала. Тя погледна детето... посипа го с малко брашно (буквално), промърмори нещо неразбираемо и ни изпрати с "Бог да ви пази."...

Това ми напомня случката със счетоводителя, който нямал интернет и админа :) Ако не я знаете:

Този човек е истински магьосник! Влезе' date=' падна на колене пред компютъра, прекръсти се, промърмори нещо неразбираемо, завъртя ме три пъти, както си седях на стола и изведнъж интернета ми тръгна![/quote']

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

mr_nobody, вицът е много свеж, но не видях нищо общо между него и случая, който разказах.

Има тема за най-готин виц и там ще си number one.:)

Ти нямаш ли душа? :offtopic_s:

Всеки има, Мистър никой, даже и ти.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

mr_nobody, вицът е много свеж, но не видях нищо общо между него и случая, който разказах.

Има тема за най-готин виц и там ще си number one.:dollars:

Ти нямаш ли душа? :baby:

Всеки има, Мистър никой, даже и ти.

EFFE, общото между случката с дъщеря ти и вица е, че незапознатите със случващото се хора са склонни да го мистифицират. Неща като хипнотично внушение и нервно-лингвистично програмиране не са открити вчера. Още преди два века Месмер демонстрира как, допирайки бучка лед до кожата на хипнотизиран субект, на когото казва, че това е нажежено желязо, причинява локално изгаряне от втора степен с поява на мехури. Фактът, че някаква баба е открила емпирично 2-3 начин на въздействие или е била обучена на това от своя предшественичка не е повод да вярваме в свръхестественото. Ти описваш типичен сценарий на сугестия чрез НЛП техника - детето се поставя пред непознат човек, който се държи съвсем необичайно и нелогично (посипва го с брашно), което причинява тревожност и критичните бариери на съзнанието (доколкото изобщо има изградени такива у 4-годишно дете) престават да анализират получената вербална информация, защото вниманието е фокусирано върху поведението на непознатия субект и опит да предскажат следващия му ход. В този момент жената тихо казва нещо, което се възприема и изпълнява на подсъзнателно ниво директно като команда, програмираща поведението, без да бъде преценена и анализирана. А ти стоиш отстрани и се чудиш точно като счетоводителя, който отново има интернет ;)

За душата няма да спорим. Аз лично не разполагам с такава. На времето имах една не особено чиста съвест, но я занесох в пункт на "Багра" и после загубих разписката, така че никога не си я получих обратно. Може би и душата ми е останала там или се е оказала алергична към почистващи препарати и е избягала надалеч, знам ли? Или се е развела тайно с мен, посочвайки в исковата молба за развода фиктивен адрес на ответника и сега се скита по света в търсене на разум, с който да си подхождат... :bday19: А на мен ми остава само да компенсирам липсата и с интелект и ерудиция...

Редактирано от mr_nobody (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ти описваш типичен сценарий на сугестия чрез НЛП техника - детето се поставя пред непознат човек, който се държи съвсем необичайно и нелогично (посипва го с брашно), което причинява тревожност и критичните бариери на съзнанието (доколкото изобщо има изградени такива у 4-годишно дете) престават да анализират получената вербална информация, защото вниманието е фокусирано върху поведението на непознатия субект и опит да предскажат следващия му ход. В този момент жената тихо казва нещо, което се възприема и изпълнява на подсъзнателно ниво директно като команда, програмираща поведението, без да бъде преценена и анализирана. А ти стоиш отстрани и се чудиш точно като счетоводителя, който отново има интернет :wors:

Продължавам да не съм съгласна с аналогията, която правиш, но, ако това ти харесва-ОК.

Нямам обяснение на случая, за мен беше достатъчно, че проблемът беше решен.

Твоите "разяснения" не ме убеждават в нищо.

Тази баба не беше врачка.

Де да можехме всички така да програмираме поведение като нея.

:cool:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Много странно мдам-

жена,която не ме познава и не знае нищо за мен,описва починалия ми баща така,както го видях за последен път.

Само и единствено аз.

А обяснете го,неверниците

:help wanted:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Способностите на врачките могат да се дължат главно на две неща:

1. Някои хора възприемат информация и през по-ниските нива на нервната система или, казано на прост език, успяват да контролират това, което при повечето хора е информация, която е останала несъзнавана - по този начин врачките могат и да внушават определени неща на хората срещу тях.

2. Някои просто са добри мошеници, които умеят много добре да се нагаждат към дадена ситуация.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

защо ... ами заради бъдещето, по-несигурно нещо от това няма ... особено когато имаш милион започнати планове и не можеш да спиш, а живееш в една неувереност какво ще се случи с всичко ... аз съм скептичен към подобен род гадания, въпреки че преди време една жена ми позна, че ще уча в Блг висше образование и няма да стане на този етап за друг град, ама тогава се изсмях вътрешно ... но иначе не бих повторил пак ... предпочитам бъдещето да ме изненадва, отколкото да го знам!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

защо ... ами заради бъдещето, по-несигурно нещо от това няма ... особено когато имаш милион започнати планове и не можеш да спиш, а живееш в една неувереност какво ще се случи с всичко ... аз съм скептичен към подобен род гадания, въпреки че преди време една жена ми позна, че ще уча в Блг висше образование и няма да стане на този етап за друг град, ама тогава се изсмях вътрешно ... но иначе не бих повторил пак ... предпочитам бъдещето да ме изненадва, отколкото да го знам!

И аз не искам да знам бъдещето.

При тази арменка отидох в тежък момент от живота си-трябваше да водя дело за смъртта на татко.

Тя контактува с тези,които са си отишли у Дома.

Трябваше само да занеса една свещ-това искаше.

Не ме е питала нищо,абсолютно нищо-освен как се казвам и кога и къде съм родена.Само това.

Запали свещта и изпадна в транс-каза ми:

"Татко ти е тук,до теб е,дойде,облечен е с черен панталон и бял потник-точно така беше облечен татко,когато се видяхме за последно.

Казва се Богомил-тя му каза името му.

Висок,красив мъж със сини очи и бяла коса.

Не можех дъх да си поема от това,което се случваше.

Каза че не е паднал под влака,а са го хвърлили под него,убили са го.

Недей да водиш дело-защото ще пострадаш.

Не търси истината.Той казва че е добре и ще бъде винаги до теб.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Казва се Богомил-тя му каза името му.

Висок,красив мъж със сини очи и бяла коса.

Не можех дъх да си поема от това,което се случваше.

Каза че не е паднал под влака,а са го хвърлили под него,убили са го.

Недей да водиш дело-защото ще пострадаш.

Ако е познавала правилните хора, не е трудно да намери тази информация. :cool:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ако е познавала правилните хора, не е трудно да намери тази информация. :cool:

И от къде ще ги познава?

Тя даже и не ме е питала за какво отивам при нея.

Просто попаднах на обявата й в един вестник,и си записах час за посещение.

Тя не ме е разпитвала-казах вече.

Пита ме само как се казвам и кога и къде съм родена.

От къде ще знае как е бил облечен татко-това само и единствено аз го знаех-никой друг.

Нито съм го споделяла с някого.

От къде ще знае името му?

Родена съм в Шейново,но това не съм й казала-ако й бях казала може би щеше да звъни да пита архивите,така ли? Да ровят родените от 1968 година бебета,смешки

Ако щете вярвайте.

P.S.По-късно разбрах че отишлите си от нас близки се явяват наистина с дрехите,с които са били при последната среща.

Това е тяхното доказателство.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Тя не ме е разпитвала-казах вече.

Пита ме само как се казвам и кога и къде съм родена.

Ако познава нужните хора, с тази информация може да разбере много неща за теб и роднините ти. Ако баща ти е умрял във влаков инцидент, има протоколи за неговата смърт, които се съхраняват някъде.

Аз пиша това, не заради друго, а защото има много шарлатани, които могат да преобърнат живота на някои хора. http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ако познава нужните хора, с тази информация може да разбере много неща за теб и роднините ти. Ако баща ти е умрял във влаков инцидент, има протоколи за неговата смърт, които се съхраняват някъде.

Аз пиша това, не заради друго, а защото има много шарлатани, които могат да преобърнат живота на някои хора. http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif

Знам,прав си,едно 90 процента са си чисти шарлатани и правят пари за сметка на чуждото нещастие и чуждата болка

http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif

Годината беше 1988-ма,беше още режима на Тодор Живков.

И вестник "Работническо дело" едва ли ще пише за моя татко-един обикновен работник.

Плюс това още тогава бяха покрити много неща,нали ми даваха да гледам папките в съда.

Камо ли публичност да става случая,абсурд.

Той загина при изпълнение на служебния си дълг в рудник "Кремиковци".

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

mr_nobody, вицът е много свеж, но не видях нищо общо между него и случая, който разказах.

Има тема за най-готин виц и там ще си number one.:P

Ти нямаш ли душа? :hush:

Всеки има, Мистър никой, даже и ти.

Има душа, но е животинска и няма дух в себе си, а демон. Разбирайте го буквално. Поне 75% от двукраките сапиенси на тази планета са такива. И това го разбирайте буквално. Резултатът е "Кали Юга". Тези индивиди в следващите 18 месеца ще откачат, защото егрегора им ще се разпадне, а ще се разпадне, защото демонът властващ в Кали Юга е на смъртен одър. Йеховата е туй. Може и да не ми вярвате, за мен е без значение.

Способностите на врачките могат да се дължат главно на две неща:

Ако говорим за хората с истински способности, ясновиждането е функция на епифизната жлеза. Точния механизъм, изключително добре описан го има във филма "2012 Енигма" на Дейвид Уилкок. Може да го свалите от колибката.

Има един фактор, който пристрастно някои хора избягват и това е че бъдещето в известна степен е променлива величина. Нали все пак имаме някаква свободна воля.

Редактирано от npn (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Сподели

×
×
 • Добави ново...