Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

    Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

    Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

     

pit

Windows 7 - впечатления, проблеми, решения - Част 5

Препоръчан отговор


Проблема с програмите е намирането на 64 битовите версии и отделно други по-малко популярни програми, нямащи 64 битови версии.

Крие ли някакви рискове това патчаване. В крайна сметка компютъра ще подобри значително своята мощност, нали?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
Гост

Проблема с програмите е намирането на 64 битовите версии и отделно други по-малко популярни програми, нямащи 64 битови версии.

Крие ли някакви рискове това патчаване. В крайна сметка компютъра ще подобри значително своята мощност, нали?

Повече Рам естествено ще доведе до по- голяма производителност.Няма смисъл да търсиш 64 битови програми и 32 битовите работят идеално под 64 битов Уиндоус .64 битовия Уиндоус емулира идеално 32 битова среда.

Всяка модификация крие рискове.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
публикувано (редактирано)

Няма проблем 32-битовите версии на програмите да вървят на 64-битова седмица.Аз поне не съм имала проблеми специално с продуктите на Адобе или пък с други програми,нямащи 64-битови версии.

Редактирано от geneviev (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

x32 битови програми може да се ползват на x64 битов Windows. Колко Ram може да ползва Windows 7- тук

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Здравейте, имам следмия проблем : компютъра ми беше бавен и преинсталирах ( Windows 7 x64 SP1 BG ). Понеже доставчика ми ползва PPPOE връзка въвеждам име и парола на връзката и т.н. При рестарт излиза прозорец - Комутируема връзка където има отметка да се свързва автоматично. Ето и същносттана проблема: слагам отметката и давам на бутона "свържи се" след което Windows-a се свързва и всичко е ОК, но когато рестартирам комп-а прозореца излиза ( Комутируема връзка ) но няма отметка ! Тогава се налага някой да натисне "свържи се", а преди го нямаше това ( изтривах и създавах връзката няколко пъти така както са изискванията на доставчика). Преинсталирах 3 пъти ( един път със пълен формат на хард-а) заради това, и няма резултат. Работя в сервиз и имам нужда да си ползвам комп-а макар и от разтояние, а ако се ресетне - край. Имате ли идеи от какво може да е и как мога да реша проблема ? Ако се налага пак ще го преинсталирам с по - новата версия ( 2013 ). Ще съм благодарен ако имате идеи какво може да се направи. :(

Редактирано от krasnika^ (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

създайте *.bat с текст

@ECHO OFFrasdial "името на конекцията" user password

и го сложете в startup папката

  • Харесва ми 2

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Случайно да ползваш програми от сорта на CCleaner и да си сложил отметка на Network passwords? При стартиране или изключване на компютъра да ти се включват автоматично? Можеш да ползваш програма от типа на CiDial Отваряш Internet Explorer->Connecitons->слагаш отметка на always dial my default internet connection->Избираш си връзката по подразбиране и трябва да стане. Друг вариант е който е описал колегата преди мен

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Случайно да ползваш програми от сорта на CCleaner и да си сложил отметка на Network passwords? При стартиране или изключване на компютъра да ти се включват автоматично? Можеш да ползваш програма от типа на CiDial Отваряш Internet Explorer->Connecitons->слагаш отметка на always dial my default internet connection->Избираш си връзката по подразбиране и трябва да стане. Друг вариант е който е описал колегата преди мен

Да ползвам CCleaner, и не нямам отметка на тази опция. Проблема се появява венага след преинсталацията - още преди да инстална каквото и да е. Връзката е по подразбиране, но проблема остава. Дори Windows-а "не помни" и други отметки. Например: пита ме дали да стартира дадена програма, и има опция да не пита всеки път а да запомни избора ми. Махам "тикчето" за да не пита пак, и ако пак отворя подобен/ същия файл "тикчето" си стои... т.е. той не приема/помни избора ми. Друг пример - пускам игра ( WOW ) правя си нстройки на видеото, сейфам, излизам и като вляза всичко е по подразбиране :ohmy: Това е и проблема с нет-а. Благодаря за предложенията колеги ще ги пробвам и 2-та варианта ( който проработи ). Просто се нервирам че не помни избора ми на опций - все едно че има собствено мнение за това кое как трябва да е. Просто не знам дали е от липсващ файл на Windows-а или е ключ от регистъра... В краен случай ще го преинсталирам, но този път ще извадя кабела за инатернет-а ( за по-сигурно ).  :(

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Добре е че е по подразбиране, въпроса ми е дали си сложил отметка тук на always dial my default connection. Подозирам, че и UAC е активиран. Прилича ми на "пипан" релийз, ако не е това причината, който те съветвам да смениш. :D

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Добре е че е по подразбиране, въпроса ми е дали си сложил отметка тук на always dial my default connection. Подозирам, че и UAC е активиран. Прилича ми на "пипан" релийз, ако не е това причината, който те съветвам да смениш. :D

Отметката е сложена, UAC не е активиран (спирам го веднага след преинсталация - дразни :) ) Използвам този релийз отдавна и досега не ми е създавал каквито и да е проблеми, но щом ме съветваш ще го сменя :)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Здравейте от мен. Вчера инсталирах Уиндолс 7 64 бита Ултимейт на HP Pavilion g6-1208eu с параметри 4 Gb Ram Pentium Dual Core B950 2.1 ghz 640 HDD и Radeоn HD6470m. Та след записа всичко си е ок и пуснах профилактично да проверя програмата за Дефрагментация и попаднах на съответното нещо: Както са ми посочени локалните дискове за дефрагментация съответно Ц, Д и Е под тях имам ?Volume{7669c89b-a377-11e2-91ab-806e6f6e6963}  Посочено и то за дефрагментация. Имате ли представа какво е това фатално ли е и ако е как да го махна или оправя.

Редактирано от Orlinzer (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

да

не

недей да пипаш

дефрагментация от потребителя се правеше едно време , сега няма никакъв смисъл да го правите, още повече уин сам си поддържа дисковете в това отношение

  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

да

не

недей да пипаш

дефрагментация от потребителя се правеше едно време , сега няма никакъв смисъл да го правите, още повече уин сам си поддържа дисковете в това отношение

Значи да не го пипам. А какво точно е това Волуме..... и прочие че ми е интересено

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

 А какво точно е това Волуме..... и прочие че ми е интересено

Това е някакъв допълнителен заделен дял.Отвори го и виж какво има в него.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Здравейте нов съм във форума, научих за него от приятел и се надявам да разреша своя проблем.Имам лаптоп HP pavillion dv6000 малко стара машинка но ми върши работа все още, та моя проблем е че си преинсталирах windousa, и всичко си работеше докато в един момент лаптопа не започна да забива по няколко пати на ден, имам предвид повече от 6 пъти на ден... гледам филм забива , гледам клипове забива играя някаква игра забива, времетраенето на забиването е през 50 до 60 минути от предходното забиване ,,, моля помогнете 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Здравей, би ли дал малко повече информация за проблема, снимки, логове на грешки и т.н.? Какво значи забива? Сложил ли си всички драйвери? Да си инсталирал нещо и след това да започва да "забива"? Ако случайно "замръзва" потърси причината за проблема и в хардуера захранване, диск, памет и т.н.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Здравей, би ли дал малко повече информация за проблема, снимки, логове на грешки и т.н.? Какво значи забива? Сложил ли си всички драйвери? Да си инсталирал нещо и след това да започва да "забива"? Ако случайно "замръзва" потърси причината за проблема и в хардуера захранване, диск, памет и т.н.

Буквално замръзва както ти казваш, не знам сутрин като го пусна за първи път е много шумен след 15 минути като по върви и става тих и си охлажда нормално,, 1гб рам е ... като замръзне както ти казваш след рестарта преди да ми се стартира windousa излизат три опции Safe MOde Safe mode network и Start windous normaly ... и започва да работи пак нормално до следващото замръзване 

Буквално замръзва както ти казваш, не знам сутрин като го пусна за първи път е много шумен след 15 минути като по върви и става тих и си охлажда нормално,, 1гб рам е ... като замръзне както ти казваш след рестарта преди да ми се стартира windousa излизат три опции Safe MOde Safe mode network и Start windous normaly ... и започва да работи пак нормално до следващото замръзване 

Преди да замина за Англия демек преди 5 месеца го занесох на сервиз, там го почистиха отвориха и т.н  и пича каза че е ок. и за това сега леко ме съмнява да е прашен или нещо от сорта...

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

:rolleyes:  5 месеца са много време, особенно за стар компютър. Съвета ми е да направиш архив на информацията от лаптопа и тест на твърдият диск  Възможно е и друг да е проблема, но от тази информация която си споделил, 6-тото ми чувство подсказва само за това в момента(а то рядко ме подвежда), макар че може да е всичко. Препоръчвам ти да прегледаш тази тема. Ако се притесняваш да го направиш сам, обърни се към сервиз.

  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
Здравейте!
Имам следния проблем с лап-топ Lenovo G580.
Същият е купен с инсталиран Windows 7 Home Premium X64.
Тръгнах да го преинсталирам с Windows 7 Enterprise X64 от сайта на technet, който беше качен, 90 дневната трайъл версия. Изтрих всички дялове и при създаването на новите дялове освен Ц, Д и систем резерв се създаваше и някакъв друг дял, не знам как. Поради тази причина имах проблем с инсталирането на драйверите за видето. Като качвам драйвера на НВидия ми изписваше, че първо трябва да инсталирам Интелския драйвер и тогава НВидия. След инсталацията на Интелския драйвер, при рестарт се получаваше син екран и всикчо умираше. Това се оправи като махнах след поредната инсталация въпросния дял за който споменах по-горе.
Сега обаче се опитвам с ключ да активирам уиндоуса и ми изписва, че е превишен лимит на ползване или нещо такова.
Като дам на 30 дена за активиране онлайн пак същото ми изписва.
Ключа съм сигурен, че работи защото днес един приятел, който ми даде този ключ ми каза че е инсталирал днес и не е имало проблеми с активацията.
Някой да има идеи от какво може да се получава така?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

за чий ще минаваш от оригиналния си уиндоус, на такъв който дори не знаеш какви плюсове/минуси има спрямо твоя, камоли пък как седи въпросът с активацията, който въпрос е забранен за дискусия в този, конкретно, форум?

та тъй:

за активацията не очаквай помощ а прочети правилата

моя съвет е да си пуснеш recovery дяла (ако все още имаш такъв) и да си ползваш оригиналния уиндоус

  • Харесва ми 2

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Искам да мина от 32 - битово ХП на 64 - битова 7 - ца. Изкарва ми обаче грешка, търси някакъв драйвър. Един приятел ми каза, че трябва да си сложа драйвер на хард диска, но не намирам нищо. Хардът ми е ST3500320AS. Доколкото разбрах е на Seagate. Ако някой е имал подобен проблем, ще се радавм да удари едно рамо с информация. :)

Редактирано от ACCESS DENIED (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Здравейте!

Тъй като съм абсолютен лаик, що се отнася до компютърни операционни системи моля да ми помогнете с един проблем!

Опитвах се да инсталирам една CAD програма и постоянно ми изписва C:Windowssistem32cmd.exe  Грешка във файловата система (65535). Гледах в нета за решение имаше някакви опции за решение чрез командния прозорец, но иска да го изпълня като администратор! При опита ми с десен бутон да изпълня действието като администратор ми изписва абсолютно същата грешка!

 

Какъв е проблема? Или програмата не е съвместима...?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Искам да мина от 32 - битово ХП на 64 - битова 7 - ца. Изкарва ми обаче грешка, търси някакъв драйвър. Един приятел ми каза, че трябва да си сложа драйвер на хард диска, но не намирам нищо. Хардът ми е ST3500320AS. Доколкото разбрах е на Seagate. Ако някой е имал подобен проблем, ще се радавм да удари едно рамо с информация. :)

снимайте грешката и я покажете тук, за да преценим какво се търси

 

Здравейте!

Тъй като съм абсолютен лаик, що се отнася до компютърни операционни системи моля да ми помогнете с един проблем!

Опитвах се да инсталирам една CAD програма и постоянно ми изписва C:Windowssistem32cmd.exe  Грешка във файловата система (65535). Гледах в нета за решение имаше някакви опции за решение чрез командния прозорец, но иска да го изпълня като администратор! При опита ми с десен бутон да изпълня действието като администратор ми изписва абсолютно същата грешка!

 

Какъв е проблема? Или програмата не е съвместима...?

като за начало опитайте с sfc /scannow (в cmd с администраторски права

проверете и вида на файловата система с която сте - някойи системи имат ограничения относно броя на файловете

http://support.microsoft.com/kb/929833 , както и:

http://windows.microsoft.com/en-us/windows7/Check-a-drive-for-errors

Редактирано от Aquaris (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Искам да мина от 32 - битово ХП на 64 - битова 7 - ца. Изкарва ми обаче грешка, търси някакъв драйвър. Един приятел ми каза, че трябва да си сложа драйвер на хард диска, но не намирам нищо. Хардът ми е ST3500320AS. Доколкото разбрах е на Seagate. Ако някой е имал подобен проблем, ще се радавм да удари едно рамо с информация. :)

Ако имаш диск с драйверите на дъното, постави го в CD четящото устройство и намери драйверите за SATA контролера когато те попита, ако не можеш да се справиш дай повече информация за производителя и модела на дънната платка.

 

като за начало опитайте с sfc /scannow (в cmd с администраторски права

проверете и вида на файловата система с която сте - някойи системи имат ограничения относно броя на файловете

http://support.microsoft.com/kb/929833 , както и:

http://windows.microsoft.com/en-us/windows7/Check-a-drive-for-errors

Съмнява ме че UAC контрола ти е включен и потребителя ти е стандартен. Пробва ли да инсталираш програмата като с десен бутон на Setup дадеш Run as Administrator? Всичко това което колегата ти обяснява трябва да го направиш като администратор, за целта отваряш старт менюто и в появилият се прозорец пишеш cmd като ти излезе файла щракаш с десен бутон на мишката, даваш Run as Administrator и след това изпълняваш горепосочените действия.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Защо когато натисна бутона "show desktop" ми се скриват всички притурки? Когато задържа мишката "peek a desktop" си се показват.

pvc дограма цени

Редактирано от kir400 (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

  • Разглеждащи това в момента   0 потребители

    Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

  • Подобни теми

    • от ninov
      здравейте закупих от германия компютър с windows  10 ъпдейтван от windows 7. но на немски сега искам да го инсталирам на български мога ли директно да  кача windows 10 Компютъра е с оригинален windows 7 ключ прочетох че ако директно инсталирам windows 10 мога да загубя електрония ключ
    • от Refoll
      В момента лаптопа ми е с 10-ка и има ли вариант да добавя и 7-ца без да скапя всичко понеже гледам и чета, че първо се инсталира по-старата версия и след това по-новата ?
    • от rabotlivko
      Здравейте приятели, 
       С преинсталиран уиндоус съм и машината ми работеше перфектно, но уви... Последните два дни забелязвам, че машината става бавна. Отворих таск мениджъра и видях. че explorer.exe ми взима 6гб от рамта?
      Някой да се е сблъсквал със такъв проблем? 
       
      Предварително Ви благодаря!
    • от xXx*Triple*xXx
      Добър вечер колеги !!! От няколко дни имам един много странен проблем който преди НИКОГА не ми се е случвал и незнам вече към кой да се обърна за помощ,защото не ги разбирам много проблема може да е от от дънната платка от захранването видеокартата или някоя плочка рам да прави проблеми !!! Но нека да не гадая а да ви споделя проблема и се надявам някой от вас да може да помогне !!! Проблема започна когато чаках да ме пусне в игра на League докато бях в Loading Screen екрана стана черен компа заби рестартирах го след като зареди ми излезе прозорец с надпис :
      Сигнатура на проблем:
        Име на проблемно събитие:    BlueScreen
        Версия на ОС:    6.1.7601.2.1.0.256.1
        ИД на езикова променлива:    1026
      Допълнителна информация за проблема:
        BCCode:    124
        BCP1:    0000000000000000
        BCP2:    FFFFFA8004CF98F8
        BCP3:    0000000000000000
        BCP4:    0000000000000000
        OS Version:    6_1_7601
        Service Pack:    1_0
        Product:    256_1
      Файлове, които помагат проблемът да бъде описан:
        C:\Windows\Minidump\102018-17531-01.dmp
        C:\Users\COMPUTER\AppData\Local\Temp\WER-41546-0.sysdata.xml
      Прочетете нашата декларация за поверителност онлайн:
        http://go.microsoft.com/fwlink/?linkid=104288&clcid=0x0402
      Ако онлайн декларацията за поверителност не е налична, прочетете офлайн версията на декларацията ни за поверителност:
        C:\Windows\system32\bg-BG\erofflps.txt
      А когато отворих Event Viewer в графата на Errors имаше един BugCheck Event 1001 който изглеждаше така :
      Компютърът е рестартиран от проверка за грешки. Проверката е: 0x00000124 (0x0000000000000000, 0xfffffa8004d598f8, 0x0000000000000000, 0x0000000000000000). Разтоварването е записано в: C:\Windows\Minidump\102018-18375-01.dmp. ИД на доклада: 102018-18375-01.
      И 4  Event ID 18 WHEA Logger които изглеждаха така :
      A fatal hardware error has occurred.
      Reported by component: Processor Core
      Error Source: Machine Check Exception
      Error Type: Bus/Interconnect Error
      Processor ID: 0
      A fatal hardware error has occurred.
      Reported by component: Processor Core
      Error Source: Machine Check Exception
      Error Type: Bus/Interconnect Error
      Processor ID: 1
      A fatal hardware error has occurred.
      Reported by component: Processor Core
      Error Source: Machine Check Exception
      Error Type: Bus/Interconnect Error
      Processor ID: 2
      A fatal hardware error has occurred.
      Reported by component: Processor Core
      Error Source: Machine Check Exception
      Error Type: Bus/Interconnect Error
      Processor ID: 3
      Проверих температурите на процесор/видеокарта/харддиск всичко си е ОК с тях Снощи направих system restore и след това всичко си беше наред цяла вечер не ми е правило проблем но днес същата работа когато отворя браузера или клиента на League екрана става черен и след рестарт ми дава прозорец с надпис :
      Windows се възстанови от неочаквано затваряне и отдолу следното :
      Сигнатура на проблем:
        Име на проблемно събитие:    BlueScreen
        Версия на ОС:    6.1.7601.2.1.0.256.1
        ИД на езикова променлива:    1026
      Допълнителна информация за проблема:
        BCCode:    124
        BCP1:    0000000000000000
        BCP2:    FFFFFA8004CF98F8
        BCP3:    0000000000000000
        BCP4:    0000000000000000
        OS Version:    6_1_7601
        Service Pack:    1_0
        Product:    256_1
      Файлове, които помагат проблемът да бъде описан:
        C:\Windows\Minidump\102018-17531-01.dmp
        C:\Users\COMPUTER\AppData\Local\Temp\WER-41546-0.sysdata.xml
      Прочетете нашата декларация за поверителност онлайн:
        http://go.microsoft.com/fwlink/?linkid=104288&clcid=0x0402
      Ако онлайн декларацията за поверителност не е налична, прочетете офлайн версията на декларацията ни за поверителност:
        C:\Windows\system32\bg-BG\erofflps.txt
      ето и частите на системата ако е нужно да се знае : Windows 7 64bit SP 1
      Процесор : Процесор
          Intel Xeon E5420 @ 2.50GHz  
      Оперативна памет
          4,00ГБ Двуканална-канална DDR2 @ 403 MHz 
      Дънна платка
          BIOSTAR Group G31-M7 TE
       Графика
      1024 MB ATI Radeon HD 4600 Series (Gigabyte) HD4670
      Storage
          232GB Western Digital WDC WD2500JD-55HBC0 ATA Device (SATA)
      Силно се надявам проблема да не е сериозен и да не се налага подмяна на някой компонент,защото в момента нямам финансовата възможност
      P.S. - Незнам дали тази вечер отново ще мога да вляза да отговоря на въпросите ви понеже този проблем с черен екран започна да го прави и когато вляза в браузера Ако не стане от компа ще пиша от телефона !!! Мерси Предварително на всички които ми помогнаха да реша проблема !!!
       
       
       
    • от hong yeonduk
      Лаптопа ми беше много бавен и реших да го сканирам за вируси и си изтеглих една антивирусна. Когато го сканирах ми излизе прозорче с отметка и ме попита дали искам да ми следи и онлайн сърфирането(или нещо от сорта) и аз натиснах да, и след това ми поиска рестарт. След рестарта нямах икони, показва ми че няма връзка с интернет и няма налични връзки. Това на снимката е съобщението което ми излиза.
      Също така каквото и да се опитам да направя(например да проверя за неизправности) ми дава грешка.
      Моля помогнете не разбирам от компютри.(Понеже не знам какъв е проблема най-вероятно категорията на темата е грешна).
  • Дарение

×
×
  • Добави ново...