Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

    Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

    Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

     

pit

Windows 7 - впечатления, проблеми, решения - Част 5

Препоръчан отговор


dd if=/dev/zero of=/dev/simtech bs=512 count=1 :D Хайде спрете се.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Предлагам да се въведе санкция за кросплатформен спам :ph34r:

Редактирано от belivakov (преглед на промените)
  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Здравейте, от скоро имам следния проблем ..

Показва ми, че има звук, но няма ?!

 

Говорим за Win7 Ultimate 64-bit-а SP1.

 

Дънна Платка : http://prikachi.com/images/796/7941796v.png

 

Звук : http://prikachi.com/images/805/7941805v.png

 

Видео Карта : http://prikachi.com/images/818/7941818W.png

 

Снимки от Control Panel-а на VIA, мисля, че всичко е настроено както трябва.

 

Playback Devices : http://prikachi.com/images/841/7941841F.png

 

Expert Mode : http://prikachi.com/images/843/7941843z.png

 

Драйвъри : Инсталирал съм подходящи драйвъри (  с помощ от човек от друг форум ) тема : http://cs-bg.info/forum/viewtopic.php?f=81&t=155376,ако все пак мислите, че не е този драйвър, ще се радвам на линк към друг  :)

 

 

 

Без звук кофтии ... :sobbing:

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Здравейте, от скоро имам следния проблем ..

Показва ми, че има звук, но няма ?!

 

Говорим за Win7 Ultimate 64-bit-а SP1.

 

Дънна Платка : http://prikachi.com/images/796/7941796v.png

 

Звук : http://prikachi.com/images/805/7941805v.png

 

Видео Карта : http://prikachi.com/images/818/7941818W.png

 

Снимки от Control Panel-а на VIA, мисля, че всичко е настроено както трябва.

 

Playback Devices : http://prikachi.com/images/841/7941841F.png

 

Expert Mode : http://prikachi.com/images/843/7941843z.png

 

Драйвъри : Инсталирал съм подходящи драйвъри (  с помощ от човек от друг форум ) тема : http://cs-bg.info/forum/viewtopic.php?f=81&t=155376,ако все пак мислите, че не е този драйвър, ще се радвам на линк към друг  :)

 

 

 

Без звук кофтии ... :sobbing:

Здравей. Погледна  ли в контролният панел да видиш кое устройство ти е по подразбиране. Другото което е, тези скрийншоти ми напомнят за една  програма за увеличаване на звукът която ползвах преди много време.Прегледай си звуковите устройства. Долу вдясно на екрана обикновено има един говорител. Цъкни върху него и раздвижи нагоре-надолу. Успех. ;)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Всичко е усилено http://prikachi.com/images/788/7942788w.png

А за това кое ми Set as Default http://prikachi.com/images/788/7942788w.png

 

Също така като искам да си пусна някоя песен излиза това http://prikachi.com/images/798/7942798q.png


Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

А кодеци имате ли инсталирани?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

А кодеци имате ли инсталирани?

Кодеци ? Извини ме не разбирам все още много от компютри ще ми обясниш ли какво представлява ?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Нямам ги тия кодеци ще си ги дръпна. Да насочим внимание към звука 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Всичко е усилено http://prikachi.com/images/788/7942788w.png

А за това кое ми Set as Default http://prikachi.com/images/788/7942788w.png

 

Също така като искам да си пусна някоя песен излиза това http://prikachi.com/images/798/7942798q.png

А пробвали ли сте с друга програма да пуснете някоя песен? (например VLC)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Няма никакви звуци. При опит за тестване на звуковата част, връща грешка. Имам съмнение за неправилно свързване.

Редактирано от belivakov (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
OS Version = 6.1.7601, Platform 2, Service Pack 1
OS Description = Windows 7 - x64 Ultimate Edition Service Pack 1
CommandLine = D:\94798b5e8daf66f97ec479df09\\Setup.exe /x86 /x64
TimeZone = FLE Standard Time
Initial LCID = 1033
 
Using Simultaneous Download and Install mechanism
 
Operation: Installing
Package Name = Microsoft .NET Framework 4 Setup
Package Version = 4.0.30319
User Experience Data Collection Policy: Disabled
 
 
 
Number of applicable items: 11
 
 
 
 
 

Final Result: Installation failed with error code: (0x80070643), "Fatal error during installation. " (Elapsed time: 0 00:00:44).

Някакво решение.... ?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

1424952533_win7.jpg

Windows 7 - достъпен за изтегляне от сайта на Майкрософт:

http://www.microsoft.com/en-us/software-recovery

Редактирано от belivakov (преглед на промените)
  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
Гост

Не е достъпен. Иска проверка на ключа, а си наясно, че повечето хора в България ползват без легитимен такъв ключ.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Здравейте не знам дали в тази тема трябва пак да пиша но не мога да разбера къде е проблема в този комп. софтуерен ли е или хардуерен.Преди време писах тука че комп. се рестартира. "belivakov"  ме написа да направя проверки на дисковете и го направих и проблема изчезна.Но от 3-4 дни пак започна да го прави ,но само при гледане на филм и онлайн мач примерно със "SopCast" -програмата.Рестартирва се при гледане    на филм с  "CyberLink PowerDVD 14"-почти веднага, с КМ -плейър след 15-20мин. А онлайн ако гледам нещо по рядко.Това го правя с един и същ филм.Преместих филма в всички дискове,да не би да е от диска където се намира,но се рестартирва при всички дискове.Днес пробвах "TotalMedia Theatre 6" и VLC  и Пот плейар с тях не се рестартира.Не знам вече какво да правя.Отварях го чистих го от прах,свалих и видеокартата и нея издухах.Сега ще кажете ами ползвай тези плейари и това е.Каква може да е причината и какво да направя за да разбера.Температурите на просесора за добре 45-48градуса.Може ли от видеокартата да е .С различни плеайри да работи или да се рестартирва комп. от нея.С Уиндос 7*64 съм ,картата е Нвидия 9600,просесора е интел коре дуо Е5200

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Здравейте не знам дали в тази тема трябва пак да пиша но не мога да разбера къде е проблема в този комп. софтуерен ли е или хардуерен.Преди време писах тука че комп. се рестартира. "belivakov"  ме написа да направя проверки на дисковете и го направих и проблема изчезна.Но от 3-4 дни пак започна да го прави ,но само при гледане на филм и онлайн мач примерно със "SopCast" -програмата.Рестартирва се при гледане    на филм с  "CyberLink PowerDVD 14"-почти веднага, с КМ -плейър след 15-20мин. А онлайн ако гледам нещо по рядко.Това го правя с един и същ филм.Преместих филма в всички дискове,да не би да е от диска където се намира,но се рестартирва при всички дискове.Днес пробвах "TotalMedia Theatre 6" и VLC  и Пот плейар с тях не се рестартира.Не знам вече какво да правя.Отварях го чистих го от прах,свалих и видеокартата и нея издухах.Сега ще кажете ами ползвай тези плейари и това е.Каква може да е причината и какво да направя за да разбера.Температурите на просесора за добре 45-48градуса.Може ли от видеокартата да е .С различни плеайри да работи или да се рестартирва комп. от нея.С Уиндос 7*64 съм ,картата е Нвидия 9600,просесора е интел коре дуо Е5200

 

Забраняваш рестартирането и преписваш информацията от синия екран.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
публикувано (редактирано)

%SystemRoot%\System32\Winevt\Logs\System.evtx

%SystemRoot%\System32\Winevt\Logs\Application.evtx

Качи тия два файла в http://dox.abv.bg/files/share.

Не е достъпен. Иска проверка на ключа, а си наясно, че повечето хора в България ползват без легитимен такъв ключ.

В случая говоря за легитимен достъп, а не за пиратлък (вж. Правилата)!!! Редактирано от belivakov (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Забраняваш рестартирането и преписваш информацията от синия екран.

 

Забраних рестартирането ,пуснах филм вървя 5 мин. и пак се рестартира.И няма син екран и си тръгна пак комп.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
публикувано (редактирано)

mrawkata, не щеш да качваш логове ли, какъв е проблемът?

Редактирано от belivakov (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

mrawkata, не щеш да качваш логове ли, какъв е проблемът?

Нали трябваше от синия екран да поместя какво пише.Син екран нямаше и затова ,просто комп. си тръгна нормално.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Нали трябваше от синия екран да поместя какво пише.Син екран нямаше и затова ,просто комп. си тръгна нормално.

 

Проблемът ти е хардуерен - захранване, дъно, видеокарта.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Виж пост №1894

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Виж пост №1894

То е ясно че уиндоса не е купен,но досега как вървя ,да не е от вчера инсталиран и го ъбтейтвам редовно.На лаптопа съм с 8.1 защо там си върви всичко.Инсталирани са оригинални копия на Уиндосите от MSDN и активирани със съответните лекарства.Остава нещо да се прецакал уиндоса .Вече мисля и да   преинсталирам и да видя какво ще стане.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

%SystemRoot%\System32\Winevt\Logs\System.evtx

%SystemRoot%\System32\Winevt\Logs\Application.evtx

Качи тия два файла в http://dox.abv.bg/files/share.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

  • Разглеждащи това в момента   0 потребители

    Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

  • Подобни теми

    • от Refoll
      В момента лаптопа ми е с 10-ка и има ли вариант да добавя и 7-ца без да скапя всичко понеже гледам и чета, че първо се инсталира по-старата версия и след това по-новата ?
    • от rabotlivko
      Здравейте приятели, 
       С преинсталиран уиндоус съм и машината ми работеше перфектно, но уви... Последните два дни забелязвам, че машината става бавна. Отворих таск мениджъра и видях. че explorer.exe ми взима 6гб от рамта?
      Някой да се е сблъсквал със такъв проблем? 
       
      Предварително Ви благодаря!
    • от xXx*Triple*xXx
      Добър вечер колеги !!! От няколко дни имам един много странен проблем който преди НИКОГА не ми се е случвал и незнам вече към кой да се обърна за помощ,защото не ги разбирам много проблема може да е от от дънната платка от захранването видеокартата или някоя плочка рам да прави проблеми !!! Но нека да не гадая а да ви споделя проблема и се надявам някой от вас да може да помогне !!! Проблема започна когато чаках да ме пусне в игра на League докато бях в Loading Screen екрана стана черен компа заби рестартирах го след като зареди ми излезе прозорец с надпис :
      Сигнатура на проблем:
        Име на проблемно събитие:    BlueScreen
        Версия на ОС:    6.1.7601.2.1.0.256.1
        ИД на езикова променлива:    1026
      Допълнителна информация за проблема:
        BCCode:    124
        BCP1:    0000000000000000
        BCP2:    FFFFFA8004CF98F8
        BCP3:    0000000000000000
        BCP4:    0000000000000000
        OS Version:    6_1_7601
        Service Pack:    1_0
        Product:    256_1
      Файлове, които помагат проблемът да бъде описан:
        C:\Windows\Minidump\102018-17531-01.dmp
        C:\Users\COMPUTER\AppData\Local\Temp\WER-41546-0.sysdata.xml
      Прочетете нашата декларация за поверителност онлайн:
        http://go.microsoft.com/fwlink/?linkid=104288&clcid=0x0402
      Ако онлайн декларацията за поверителност не е налична, прочетете офлайн версията на декларацията ни за поверителност:
        C:\Windows\system32\bg-BG\erofflps.txt
      А когато отворих Event Viewer в графата на Errors имаше един BugCheck Event 1001 който изглеждаше така :
      Компютърът е рестартиран от проверка за грешки. Проверката е: 0x00000124 (0x0000000000000000, 0xfffffa8004d598f8, 0x0000000000000000, 0x0000000000000000). Разтоварването е записано в: C:\Windows\Minidump\102018-18375-01.dmp. ИД на доклада: 102018-18375-01.
      И 4  Event ID 18 WHEA Logger които изглеждаха така :
      A fatal hardware error has occurred.
      Reported by component: Processor Core
      Error Source: Machine Check Exception
      Error Type: Bus/Interconnect Error
      Processor ID: 0
      A fatal hardware error has occurred.
      Reported by component: Processor Core
      Error Source: Machine Check Exception
      Error Type: Bus/Interconnect Error
      Processor ID: 1
      A fatal hardware error has occurred.
      Reported by component: Processor Core
      Error Source: Machine Check Exception
      Error Type: Bus/Interconnect Error
      Processor ID: 2
      A fatal hardware error has occurred.
      Reported by component: Processor Core
      Error Source: Machine Check Exception
      Error Type: Bus/Interconnect Error
      Processor ID: 3
      Проверих температурите на процесор/видеокарта/харддиск всичко си е ОК с тях Снощи направих system restore и след това всичко си беше наред цяла вечер не ми е правило проблем но днес същата работа когато отворя браузера или клиента на League екрана става черен и след рестарт ми дава прозорец с надпис :
      Windows се възстанови от неочаквано затваряне и отдолу следното :
      Сигнатура на проблем:
        Име на проблемно събитие:    BlueScreen
        Версия на ОС:    6.1.7601.2.1.0.256.1
        ИД на езикова променлива:    1026
      Допълнителна информация за проблема:
        BCCode:    124
        BCP1:    0000000000000000
        BCP2:    FFFFFA8004CF98F8
        BCP3:    0000000000000000
        BCP4:    0000000000000000
        OS Version:    6_1_7601
        Service Pack:    1_0
        Product:    256_1
      Файлове, които помагат проблемът да бъде описан:
        C:\Windows\Minidump\102018-17531-01.dmp
        C:\Users\COMPUTER\AppData\Local\Temp\WER-41546-0.sysdata.xml
      Прочетете нашата декларация за поверителност онлайн:
        http://go.microsoft.com/fwlink/?linkid=104288&clcid=0x0402
      Ако онлайн декларацията за поверителност не е налична, прочетете офлайн версията на декларацията ни за поверителност:
        C:\Windows\system32\bg-BG\erofflps.txt
      ето и частите на системата ако е нужно да се знае : Windows 7 64bit SP 1
      Процесор : Процесор
          Intel Xeon E5420 @ 2.50GHz  
      Оперативна памет
          4,00ГБ Двуканална-канална DDR2 @ 403 MHz 
      Дънна платка
          BIOSTAR Group G31-M7 TE
       Графика
      1024 MB ATI Radeon HD 4600 Series (Gigabyte) HD4670
      Storage
          232GB Western Digital WDC WD2500JD-55HBC0 ATA Device (SATA)
      Силно се надявам проблема да не е сериозен и да не се налага подмяна на някой компонент,защото в момента нямам финансовата възможност
      P.S. - Незнам дали тази вечер отново ще мога да вляза да отговоря на въпросите ви понеже този проблем с черен екран започна да го прави и когато вляза в браузера Ако не стане от компа ще пиша от телефона !!! Мерси Предварително на всички които ми помогнаха да реша проблема !!!
       
       
       
    • от hong yeonduk
      Лаптопа ми беше много бавен и реших да го сканирам за вируси и си изтеглих една антивирусна. Когато го сканирах ми излизе прозорче с отметка и ме попита дали искам да ми следи и онлайн сърфирането(или нещо от сорта) и аз натиснах да, и след това ми поиска рестарт. След рестарта нямах икони, показва ми че няма връзка с интернет и няма налични връзки. Това на снимката е съобщението което ми излиза.
      Също така каквото и да се опитам да направя(например да проверя за неизправности) ми дава грешка.
      Моля помогнете не разбирам от компютри.(Понеже не знам какъв е проблема най-вероятно категорията на темата е грешна).
    • от miromixailov
      Здравейте, днес за първи път от много години реших да си вържа аудио системата към компютъра.
      И забелязах че не мога да настроя каналите да работят 5.1
      Някой има ли идея защо, и как мога да добавя други канали за да работи аудио системата ми с всички говорители.
      Благодаря

  • Дарение

×
×
  • Добави ново...