Премини към съдържанието
drundrun

Проблем със стартирането на пц

Препоръчан отговор


Здравейте, днеска тръгнах да сглобявам един компютър, но не се справих добре тъй като не тръгна или тръгва но има само черен екран, тоест монитора не се включва. Пробвах видео картата и харда на друг комп тръгват. Това са частите Мб: ASRock M3A770DE; РАМ- А-дата 2х2гб 1333;AMD athlonII x2 255; видео- sapphire hd5670 512mb; WD500gb sata3; fortron 400w и някакво двд . Това което се съмнявам че не съм успяк да направя е да свържа правилно бутона за включване и рестарт както и предния панел за звука. Кабелите от кутиява за звука са Speakerout L Speakerout R- като те са двойни, а другите единични MIC Bias MIC IN i 2xGND. За бутона за вкл и рес са (1)HDD LED; (2)MB S/W; (3)RESET SW, като (1) съм включил към HDD LED+ и -; (2) към GND i RESET#,а (3) към PWRBTN# i GND. Прикачил съм снимки от ръководството за дъното към схемите за звука и бутоните. Дано съм успял да обясня добре и да успеете да ми помогнете!

post-92537-0-20449200-1296320350_thumb.j

post-92537-0-94035400-1296320360_thumb.j

Редактирано от drundrun (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Имах същия проблем с този модел дъно и ati hd5xxx серия . Сложи му по-старо видео и флашни последния биос : http://www.asrock.com/mb/download.asp?Model=M3A770DE&o=BIOS . След това слагаш новата видеокарта . Успех :)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Имах същия проблем с този модел дъно и ati hd5xxx серия . Сложи му по-старо видео и флашни последния биос :

http://www.asrock.com/mb/download.asp?Model=M3A770DE&o=BIOS .

След това слагаш новата видеокарта .

Успех :cool:

Пробвах с hd3450 но отново екрана стои черен и монитора не тръгва....Някакви други идеи?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Успях да го подкарам, оказа се от процесора..Не знам поради каква приина тръгнах да махам вентилатора на процесора и самия процесор беше залепнал за вентилатора, явно не се е бил закрепил добре процесора в гнездото...Благодаря все пак!

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Трябва да имате регистрация за да може да коментирате това

Регистрирайте се

Създайте нова регистрация в нашия форум. Лесно е!

Нова регистрация

Вход

Имате регистрация? Влезте от тук.

Вход

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.