Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какво сготвих в моята кухня / авторска тема /

Featured Replies

преди 20 минути, haidukpikaso написа:

вкусна чорбичка по тази рецепта

Абе на теб не ти ли стига, че създаде 1000 теми за манджи, ами и в тема със заглавие писано да те спре, пак прехвърляш канала на Звездев.

Там горе, в заглавието пише АВТОРСКА ТЕМА. Нещо, което никога не си правила - да сготвиш.

• Отговори 1,8k
  • Прегледи 295,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Така е! Преди няколко години за пръв път я пробвах във варианта на полския козунак, а сега минах на повитица. Това е от миналата седмица. Ние не си падаме по козунаци, но този е жесток, най-вече зарад

• Къпана питка С масло, ама ми се видя сухичка. И без сирене в рецептата, но мисля че ще изтърпи една плънчица. Така хубаво я окъпах, че и мачоците от махалата разбраха колко съм зле с формите :D

• Шоколадова торта (ала devil cake)

Публикувани изображения

преди 4 часа, haidukpikaso написа:

Добро утро с вкусни пържени филийки

Темата е какво си сготвила в твоята кухня. Не се представяй за Иван Звездев!

Да напомня, че темата е авторска. Всичко останало ще бъде изтривано,  така че не се напъвайте с линкове от кулинарни предавания, блогове и т.н 

Има предостатъчно теми за това

Редактирано от Лин (преглед на промените)

пържени филийки

взимаш 2 филийки, потапяш в яйце и прясно мляко и пържиш

пица с кайма, гъби и кисели краставички

:licklips:

Днес сме на лазаня Болонезе

преди 8 минути, haidukpikaso написа:

Днес сме на лазаня Болонезе

Нещо снимка, рецепта? Ако мислиш, че ще оспамиш И тази тема драскайки през няколко часа , отсега ти казвам, че няма да стане

Темата е авторска! Не копирай рецепти, а дай нещо с твои думи. Ако си го сготвила, няма да е трудно и да го опишеш

• 2 седмици по-късно...
преди 3 часа, haidukpikaso написа:

и що триеш ма - руска салата с коприва е АВТОРСКА РЕЦЕПТА !!!

как дишаш с тази омраза не знам как още си жива

Няма да ти позволя да обърнеш И тази тема в помийна яма. Не знам, как не осъзнаваш, че авторката на темата, я създаде с една единствена цел. Ако заради мен бъде създадено нещо подобно, аз бих се срамувала. Ако имаш да казваш и показваш нещо в тази тема- заповядай. В противен случай най учтиво ще те помоля да не я омазваш , както направи с останалите ( в които през няколко часа нарушаваш едно от правилата в този форум) 

И не с този тон. Нито към мен, нито към останалите 

• 2 седмици по-късно...
  • 2 седмици по-късно...
на 5.03.2011 г. в 19:40, emmi написа:

Паниран свински език и пържени картофки. Нищо претенциозно, но адски вкусно. А с чаша червено вино е една малка приказка

Публикувано изображение

Хубаво ни припомни нещо от темата, но другото тук не се толерира. 

преди 7 часа, Alletheya написа:

Представи си ,че ти отрежат езика и го панират. Предполагам ,ще се чувстваш чудесно ...Няма да  споменавам с другите ти части какво ще правят.

И рови чак в 2011-та година? Сериозно? 

П. П вчера вечерята беше печени пилешки крилца и бутчета със два вида сос. 

Месото се подсушава, овалва в брашно и подрежда на решетката на фурната. Под нея се слага тавичка с нарязани гъбки в която да капе соса от пилешкото. 

След като се запекат се приготвя сос от краве масло с чесън и билки. 

received_411244653239125.jpeg

на 27.09.2020 г. в 21:24, haidukpikaso написа:

пица с кайма, гъби и кисели краставички

Кайма ядем, а език не ядем? 

преди 21 часа, Alletheya написа:

Представи си ,че ти отрежат езика и го панират. Предполагам ,ще се чувстваш чудесно ...Няма да  споменавам с другите ти части какво ще правят.

Направила съм ти едно предложение. Бягай да го четеш в другата тема. Тук темата е за друго.

---------------------------------------------------------------------------------

Обяда преди малко агнешко и ризото със зеленчуци и къри. Капчици сладко-кисел сос .Като я няма домашната помощничка, викам пет минути неволята и после почвам.Още пет дни ще се мъча. 

Лин, да не бъде много  строга. 

spacer.png

• 2 седмици по-късно...
  • 3 седмици по-късно...

Мексиканска кухня.Чили-конкарне.Сервира се със сварен бял ориз.

F47E8CBD-4739-44F9-B5F7-EA2F943794DA.jpeg

• 3 седмици по-късно...

Боб яхния.Май оставих повече да му изври водата от необходимото и стана прекалено гъст.После мога да досложа.С тараторче и Кайлъшка гроздова.

B862BAAB-4925-4C97-B6AA-FA5738DC95F2.jpeg

3A7045CF-4DE6-469B-A65F-A763F8AD048D.jpeg

91D2AE1E-40F6-4772-819C-E972C13F9C4C.jpeg

• 1 месец по-късно...

Пълнени калмари/ плънката е тиквички, праз лук,гъби, моркови задушени с бяло вино, зехтин  и билки/  поляти/след изпичането във фурната/ със сос  приготвен от портокал, лимон,зехтин, щипка канела, бренди, мед ,черен пипер, сол и бейби лукчета.

Лина да бъде снизходителна. Това е първият ми опит с тази рецепта.

spacer.png

spacer.png

Огретен. Подозирам, че не е класически, но си признавам, прегледах няколко рецепти и направих тази, която ми се стори най-вкусна. Не сгреших.

5 картофа, се обелват и сваряват.

150-200 гр. краве масло се разтапя, добавят се 2 с.л. брашно, като през цялото време се разбърква. Добавя се ч.ч. прясно мляко, и отново се разбърква.

3 яйца се разбиват и се добавят към горната изстинала смес.

Средно голяма тавичка намазваме с мазнина по дъното и стените.

Нарязваме изстиналите побланширани картофи за 10 мин.

И редим. Картофи- овкусяваме с малко сол и чубричка, може и копър, сирене натрошено, пак картофи. Заливаме със сместа от маслото-брашното-млякото-яйцата, настъргваме сирене/кашкавал Гауда, слагаме няколко парченца отгоре масълце, и печем на 250 градуса за 20 мин.

Ето резултата

20210210_225646.jpg

на 10.02.2021 г. в 19:51, valkiria1 написа:

Пълнени калмари/ плънката е тиквички, праз лук,гъби, моркови задушени с бяло вино, зехтин  и билки/  поляти/след изпичането във фурната/ със сос  приготвен от портокал, лимон,зехтин, щипка канела, бренди, мед ,черен пипер, сол и бейби лукчета.

Лина да бъде снизходителна. Това е първият ми опит с тази рецепта.

Страхотно си се справила :) И перфектно си балансирала съставките в соса. С канелата ме нацели в десятката😍 С удоволствие бих опитала от това творение

Ето защо не „влизам“ в тази тема!

Само като Ви гледам творенията и ... ще стана 150 килограма!

Пилешки хапки/BBQ/, артишок / предварително поставен за около 10 минути в гореща вода с лимонов сок за да не потъмнее / след това запечен на фурна  със зехтин, пармезан, сметана, един жълтък и розмарин/ всичко накрая полято със сос от лимончело, мед, щипка канела, зехтин  и лимонови корички/ и   клонче плод касис.Соса отново е моя импровизация.

spacer.png

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.