Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

    Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

    Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

     

Velichka Plyakova

Какво сготвих в моята кухня / авторска тема /

Препоръчан отговор

публикувано (редактирано)

Има и други добри готвачи пускащи нагледен материал и рецепти , например Чейни, Ръчна ( напоследък се проявява доста активно) кака Валя , шефката също се старае, Диа миа тоже, Диндан ..... и дори някои мъже...... Ако съм пропуснал някого сега, съм го оценил в репутациите ;)

Редактирано от Hamza (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
публикувано (редактирано)

...

Това не го разбрах какво е? баница ли е, що ли?

Ризото по италиански, което ще рече, ориз, грах, морков, пармезан, босилек и малко чесън. И пилешки филета с ароматен сос от сметана и няколко вида сирена...

Тц....нещо не ми хваща окото това....

Редактирано от shefkata (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Тц....нещо не ми хваща окото това....

Е винцето си заслужава пък

http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/tongue.gif

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Е винцето си заслужава пък

http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/tongue.gif

Трудно е да се каже, докато не се опита....има вино и вино....

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Това не го разбрах какво е? баница ли е, що ли?

Тц....нещо не ми хваща окото това....

:ph34r: Сандвичи Уотсън, сандвичи .. и ако не се лъжа с кашкавал и още нещо под него... може би сирене..

Предполагам по-ти хваща окото, готвеното на думи и снимки от нета нали :wub:


Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

:ph34r: Сандвичи Уотсън, сандвичи .. и ако не се лъжа с кашкавал и още нещо под него... може би сирене..

Виждаш ли, и ти не си сигурен какво е, а предполагаш....аз пък хептен!

Предполагам по-ти хваща окото, готвеното на думи и снимки от нета нали :wub:

Това не го разбрах!?

това ядене просто не е от "моите" манджи, и за това не ми хваща окото...бих го опитал, до едва ли ще го ям с охота...

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
публикувано (редактирано)

Е па нема спасение за мене у тез жеги и тва е. Нема.

Може ли тиквички да пържа за шефа щот това му се ядяло-

мдам,познайте как ще му сбъдна желанието-

в една тава се мятат всичкото зарзават барабар с олио,малко хаш 2 О,сол,след което изчезвам на хладно на покрива.

Времетраене на печенето на 100 градусъ = 2-3... цигари и 1 бира.

Прибираме се в сауната.Вадим тиквите да им става и на тех хладинка.

Нарязваме обилно количество копър и чесън,объркваме с кисело мляко и малко майонеза и отиваме пак на покрива.

Да си пием бирата и да чакаме шефо

:)

Редактирано от shefkata (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
публикувано (редактирано)

Любимият ми бърз сладкиш

Публикувано изображение

Аз пък си падам по всички, които готвят, хапват и снимат!

Е и по тези дето пият, де. :)

Редактирано от Ръчна (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

:) Сандвичи Уотсън, сандвичи ..

Така ли се казва? Сандвич с яйце и сирене....

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Така ли се казва? Сандвич с яйце и сирене....

Ми разни хора-разни имена

:)

Аз тези Принцеси със сирене ги правя с чубрица,много чубрица.

Мммм

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Така ли се казва? Сандвич с яйце и сирене....

Уотсън е обръщението към един вид по низшия в кухнята Киип. :cheers:

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Започвам да пълня едни огромни зелени чушки с ориз и кайма.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
публикувано (редактирано)

Така ли се казва? Сандвич с яйце и сирене....

На мен ми заприлича на кашкавал това отгоре , но може и яйце да си ползвала :cheers:

А Уотсън е един образ ... дето се обади .. та така http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/laugh.gif

П.С Явно мислиш бавно Бел, земай пример от Амбърката... тя понякога е като финикиец ...

Редактирано от Hamza (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
публикувано (редактирано)

Мдам....

Изхождайки от това че днес най-после реших да си заредя газовата бутилка на малкото ми, едва ли не туристическо котлонче ( и втръсналата ми напоследък сухоежбина ) , напълно по ергенски :) реших да направя набързо някакви яйца ...

( бях напазарувал с идеята утре да правя мишмаш, но май ще го отложа, защото яйцата вече ги сготвих, а и едно готвене на седмица е напълно достатъчно за достолепен джентълмен като мен все пак http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/laugh.gif .. макар че не се знае, може да ме хване музата пак..)

И така, моя мишмаш ( уж мислех да е като този --> http://kakvo-da-sgot...og-post_29.html ), който трябва да представлява нещо като яйца с лук , но естествено видоизменен от моята творческа натура и размах в готвенето ( ама съм и скромен нали :) )

Продукти...

3 глави кромид лук - средна големина

8 яйца - все пак порцията е за двама ( имам един дългуч тук, който също трябва да храня )

сирене - на око ( в оригиналните рецепти го няма , но яйцата и сиренето не знам защо, много си пасват )

малко шпек салам ( за да не е без хич, пък и ми се търкаляше на масата )

малко кетчуп - аз използвах чили сос на Дерони ( просто обожавам лютото )

олио - сложих повечко, разбираемо за мен ...

чубрица - 2-4 щипки ( моите бяха 4 големи щипки :wub: )

червен пипер - колко колко.. ами колкото сметнах че е достатъчно

сол - на вкус ( моя е доста )

Та така, лука го нарязах, сложих го да се пържи в доста олио до омекване , заедно със малко сол. Добавих нарязания шпек , чубрицата, червения пипер , още сол ( все пак солта е важна за живота :shy11: ) .След няколко минутки позадушаване на подправките и шпека, добавих вече и натрошеното сирене ..

Публикувано изображение

Поразбърках го ..

Публикувано изображение

и добавих яйцата ... ( виждате само първите няколко )

Публикувано изображение

Та след известно време, и бъркане да добавя, че иначе залепва , се получи това ...

Публикувано изображение

Още няколко минути постоя на котлончето, за да се получи след пресипването следното ....

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Мдам, оказа се че гения не ме е подвел..беше вкусно :ph34r:http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/tongue.gif

П.С Не обръщайте внимание на разните странични обекти, все пак всичкото това изкуство, се провежда в ергенска квартира http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/laugh.gif

П.П.С Снимките ги направих със скромния ми Е52 , и само малко ги поорязах...

Редактирано от Hamza (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

От снощи, мързеливо - пица с готово тесто за блат

Публикувано изображение

Тази сутрин - пак буркани домати. :super:

п.п. Нищо лично, ама да напомня, че темата е авторска.

Пише го в първия пост!

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Тази сутрин - пак буркани домати. :eek:

аз вчера затворих малко бамя с домати :baby:

колкото набера от градината и я заливам с настъргани доматки

И да отбележа:

Хамзата е един виден готвач. БРАВО! И себе си наханил и дългуча. Майка му може да се гордее с него. :super:

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Хамзата е един виден готвач.

А не... :D Ако си мисли, че ще ни "прекара" с едни яйца :mad: - не съм съгласна....Да запрята ръкави, да туря престилката :) и да се развихря в кухнята с нещо по-сложно (за справка виж Пителя кви ги майстори)...

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
публикувано (редактирано)

От снощи, мързеливо - пица с готово тесто за блат

Това принципно го приветствам, но като гледам- малко си я изпуснала пицата....попрепечена е отдолу, краищата от тук ги виждам, че са корави... http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/wink.gif Редактирано от shefkata (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Това принципно го приветствам, но като гледам- малко си я изпуснала пицата....попрепечена е отдолу, краищата от тук ги виждам, че са корави...

някой да ти е захлюпвал препечена пица на главата? http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/wink.gif

А не... Ако си мисли, че ще ни "прекара" с едни яйца :tease: - не съм съгласна....Да запрята ръкави, да туря престилката :lol6: и да се развихря в кухнята с нещо по-сложно (за справка виж Пителя кви ги майстори)...

чакай, не го стресирВай па ти! :down:

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
публикувано (редактирано)

аз вчера затворих малко бамя с домати :tease:

Хич не мога да я ям тази бамя и не я и консервирам.

Това принципно го приветствам, но като гледам- малко си я изпуснала пицата....попрепечена е отдолу, краищата от тук ги виждам, че са корави... :down:

Следващия път ти я направи и после ела ни почерпи. ;)

И много моля - и Доктора готви. :lol6:

Редактирано от Ръчна (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Мисля, че е време да спрете с коментарите, които нямат нищо общо с темата. За спам си има раздел. Моля, цитирайте другарчето с което искате да си кореспондирате и се пренесете в "Празни приказки." Предварително, благодаря.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

.................

Хамзата е един виден готвач. БРАВО! И себе си наханил и дългуча. Майка му може да се гордее с него. :yanim:

Хм ... с мен се гордее цялата рода, за селото да не говорим :ph34r:

А не... :down: Ако си мисли, че ще ни "прекара" с едни яйца :lol6: - не съм съгласна....Да запрята ръкави, да туря престилката :lol6: и да се развихря в кухнята с нещо по-сложно (за справка виж Пителя кви ги майстори)...

Бел, не ме карай да купувам печка , и сие кухненско оборудване :ph34r: .. на един военен - несемеен , по табел се полага следното ..

1 бр. едно котлонче - газово, или електрическо

1 бр. микровълнова

1 бр. фрутюрник - за картофки основно ( стига да има желание може и друго, мекици, някое и друго пилешко бутче и тем подобни )

1-2 бр. тигани - ( размера няма значение , важното е да става поне за бъркани яйца ) http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/laugh.gif

1-2 бр. тенджери - за макарони, някоя и друга яхния, боб, супи и тем подобни .

Няколко чинии , няколко вилици и лъжици, ножове, и още дребни кухненски аксесоари по желание :)

Но, и това е достатъчно за доказване на кулинарни умения , поне на средно ниво :wub:

Хич не мога да я ям тази баня и не я и консервирам.

http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/tongue.gif

Бамята е супер, особено на яхния ( май му викат и гювеч ) с домати, чушки, патладжан, малко картофи ( и по моя рецепта и с късчета месо ) :) с консервирана бамя съм го правил, и става супперррррр

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Днес почивам и реших да изненадам половинката,като направя

Гръцка мусака /Ελληνική Μουσακά/

Пуснах си хубава гръцка музика и запретнах ръкави.

Рецептата я взех оттук.

Вече е във фурната и се надявам да се получи добре,още повече че не я правя за първи път.

post-10799-0-06749700-1311860214_thumb.j

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
публикувано (редактирано)

Вечерята ... ;) .. наденички на брадърс ( сурова ) запържени в тигана, с картофи тоже на тигана ( следващия път няма да си играя, направо във фритюрника ) и малко сиренце... ще полея с чили сос разбира се допълнително ... когато вторите наденички станат готови и те :mad:

Бон апети.. пур моа оф коурс :shock11: ( да не забравя , ще поливам с кока кола - мъжете знаят защо хихи )

П.С Получих идея да нарежа и домати...май идеята е добра...

Публикувано изображение

Редактирано от Hamza (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Сръбска наденица с топено сирене на барбекюто на покрива

:ph34r:

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Добави ново...