Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

    Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

    Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

     

Velichka Plyakova

Какво сготвих в моята кухня / авторска тема /

Препоръчан отговор


Изглежда доста вкусно, нищо че съвсем си се отадлечила от класическото Салтимбока :) Винаги с интерес поглеждам темата, когато видя, че си оставила следите си в нея. Правиш страхотни неща. Поздравления!

Наистина е ужасно вкусно!

Е, само малко се отдалЕчих с няколкото парченца сирене, иначе останалото е същото.

Благодаря ти, Лин :clown:

П.П. Знам, че си страхотен кулинар, включвай се, ако имаш време и желание, разбира се.

ПП2. Неграмотница съм :)

Редактирано от fedora (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Нещо се изложих със сладкиша на Ръчна - не ми изглежда толкова вкусен като нейния, но пък борбата вкъщи за него бе голяма :) . Много наподобява mud cake - влажен, но не клисав - перфектен е за моя вкус.

Ползвах заливката на Хайдукпикасо, но я увеличих тройно.

Благодаря ви момичета за рецептата! Супер елементарна и бърза е, за вкус вече казах - за мен е размазващ сладкиш. Хубаво щеше да има на колко градуса се пече, ама карах по интуиция :D

Стига толкова от мен. Докарах ги на първо, второ, а сега и трето :D

Публикувано изображение

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Браво, Федора, чудесия си сътворила, както винаги де

:)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Браво, Федора, чудесия си сътворила, както винаги де

:)

Благодаря :) Макар, че на външен вид не успях да го докарам ;)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

в момента приготвям пиле с картофи в тава,има лук,краве масло и олио.Всъщност две огромни бутчета със шест,седем картофа,разрязани на дълго.


Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Тъкмо съм се развихрил с един миш маш по дадена преди рецепта :idea: ( то не бе канене и апетит за него , но пустия ми мързел все надвиваше )

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Тъкмо съм се развихрил с един миш маш по дадена преди рецепта :tongue2: ( то не бе канене и апетит за него , но пустия ми мързел все надвиваше )

И аз много обичам миш-маш, не само през лятото.

Но през лятото е по-вкусен, защото са пресни всички зеленчуци.

Ти как го готвиш ?

Аз обичам да е с повече сос, да не е сух.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

И аз много обичам миш-маш, не само през лятото.

Но през лятото е по-вкусен, защото са пресни всички зеленчуци.

Ти как го готвиш ?

Аз обичам да е с повече сос, да не е сух.

По назад съм споменавал мисля рецептата.. с много лук, еднакво количество пипер и домати, люти чушлета за пикантен вкус ( доста пикантен ) , сирене и яйца също в малко по-големи количества и за подправки чубричка, дафинов лист, бахар и черен пипер накрая ... Нито да е много гъст, нито много разводнен , нещо средно....

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Току-що направих принцеси с яйце и сирене за мен и малката госпоица. Много ги обичаме :rolleyes:

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Нещо се изложих със сладкиша на Ръчна ....

Аз пък мисля, че много вкусен се е получил.

Ти не си само майсторка в кухнята, а и зад обектива. Удоволствието да те гледам как се вихриш и на двата фронта е несравнимо!

А щом си се доверила на мен и ти е харесало - голям комплимент!

Аз заливка правя обикновено само с шоколад, ако се стигне до такава де. У дома се реже горещ и се яде топъл. :)

Ако фурната ми имаше градуси щях да ти кажа, ама има степени. Иначе и аз го карам по интуиция. Както дойде, до изхвърляне няма как да се стигне. :ph34r:

Два дена се завъртях в къщи и не се мина без нещо сладко - сладкиш със сини сливи.

Публикувано изображение

На следващия ден имаше повторение. :ph34r:

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Два дена се завъртях в къщи и не се мина без нещо сладко - сладкиш със сини сливи.

На следващия ден имаше повторение. :)

Завъртай се по-често в кухнята, защото страшни нещица правиш - това със сливите е поредното! :)

П.П. Ти да не мислиш, че аз не го нарязах горещ, та даже и с гореща заливка (да не ме чуе сега някой кулинарен специалист, че напук на правилата действам), ама то два броя се навъртат и не чакат.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

много закъснях днеска с вечерята,имах работа,затуй ще си сваря едни спагетки сега.Ще им добавя доматен сос със джоджен и запържена каймичка.Може и парче сирене да натроша вътре в тях.Ще има задължително краве масло.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Аз съм мързелана, ако не знаете, бивша принцеса.

И у този живот ми зачезнаха и готвачи и прислужници тяхната мама само да ги открия...

Та взема се йената и режем пилешко филе, картофи, пресен лук доста, скилидка чесън наситно.

Ръсим с подправка за пиле, с подправка за картофи, малко червен пипер, тарос и сол.

Олио, малко вода.

Захлупваме, печем като стане хладно навън и си пием биричката

:hush:

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

... пресен лук доста ....

От къде по това време пресен лук?

Редактирано от Ръчна (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

От къде по това време пресен лук?

Ами във Фантастико има, 34 стинки.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Онзи ден се чудех какво да направя с пилешкото филе, с което разполагах. Разрових се из нета и попаднах на рецепта за Пиле по цигански :) С реших, че това ще е моята манджа. Малко я поокрасих по мое осмотрение :) Първо се запържва филенцето (в рецептата пишеше да се овъргаля в нишесте, а аз го направих с брашно). Сипах и малко водичка, че да не се усеша, че е пържено. После се маха месото и в мазнината се запържва доста лук, морковчета, и гъби трябваше, но нямах, също чушки, аз добавих от себе си тиквички, син домат и малко броколи :) Като поомекнат зеленчуците се добавя месето. Овкусява се със сол и малко чер пипер. Пак сложих малко водичка. И се получи невероятноооо. Всички си облизахме пръстите. А зеленчуците бяха невероятно меки и топящи се в устата. На мен ми напомниха на онези, дето ги приготвят в китайските ресторанти (не може да не сте яли от китайския пиле със зеленчуци, само дето те си имат различни подправки) п.п.нямам снимков материал, но определено тази манджичка ще присъства вече често в менюто ни :wow:

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Чери домати, царевица, риба тон и синьо сирене :)

Публикувано изображение

Публикувано изображение

За десерт ще ядем баклава, локум и ще пием чай :D

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Агвешко - сложих му каквото намерих в хладилника (има една горчица с боровинки, та и от нея нахаках)

Публикувано изображение

И кнедли със сливи, обаче тях ги снимах в тъмницата (кухнята) на лампа, че ми писна да разнасям посуда до терасата.

Публикувано изображение

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
Гост

Агвешко - сложих му каквото намерих в хладилника (има една горчица с боровинки, та и от нея нахаках)

И кнедли със сливи, обаче тях ги снимах в тъмницата (кухнята) на лампа, че ми писна да разнасям посуда до терасата.

Защо ли ги махнаха тези минуси. Ще дразниш народа изгладнял , а? Редактирано от Гост (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Хората си берат гъби, картофи, боб, билки, коприва, а ние си набрахме рапани

(в интерес на истината - кумеца Дино го направи онзи ден).

Та пристигат те гордо вчера при мен от морето с кофа пълна с живи рапани.

Ами сега ...

Изхвърляме морската вода, измиваме ги под силно течаща вода и право в казана.

Публикувано изображение

Заливат се със студена вода в тенджерата, около два сантиметра да са покрити.

Последва варене около час с времето за завиране и животинките са готови.

Изсипваме водата и след десетина минути вече могат да се чистят.

С вилица се набожда месото и се издърпва внимателно от раковината. След което се отстраняват две неща - началната рогова ципа с която охлюва се прикрепва към скалите и края, който представлява отделителната им система.

Измиваме месото и готово.

От една кофа рапани излезе около килограм и половина чиста морска храна.

По мое мнение когато се варят във водата трябва да се добави сол, според мен месото така ще бъде най-добре овкусено.

Публикувано изображение

С този полуфабрикат може да се приготвят различни ястия - с ориз на фурна, пържени само с брашно, панирани, с картофи на фурна, на рибена супа и много други по ваш вкус.

Ние решихме да ги панираме по този начин

- брашно, яйце, галета, яйце :

Публикувано изображение

Публикувано изображение

По същия начин се приготвят и мидите, но на мен вкусът на рапаните ми допада повече.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Това не го ям за нищо на света, сори.

Миди също.

Оставете черупките за мен.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Това не го ям за нищо на света, сори.

Миди също.

Оставете черупките за мен.

Споделям отношението ти към този вид храна! :scared2:

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Споделям отношението ти към този вид храна! :scared2:

Не знаеш, кво изпускаш ;)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Не знаеш, кво изпускаш :scared2:

От морските същества ям само риба и то не всяка.

Въпрос на вкус! ;)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Добави ново...