Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

    Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

    Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

     

Какво сготвих в моята кухня / авторска тема /


Препоръчан отговор

на 24.03.2017 г. в 15:14, elisavetapankova написа:

Много искам да си направя смути. Разглеждах различни рецепти в интернет, изглеждат много вкусни и свежи. Никога не съм приготвяла и не знам дали ще ми се получи. Вкъщи имам такъв уред https://www.baby.bg/philips-avent-kombiniran-ured-4-v-1.html и мисля с него да го пробвам. Дали ще ми се получи или ще стане повече като пюре? Как мислите?

Би трябвало да се получи с показания уред - това си е някакъв блендер.

Какво точно имаш предвид "като пюре" - смутито си Е като пюре. Гъстотата ти си я определяш.

на 24.03.2017 г. в 15:15, sarito11 написа:
Картофено гнездо с гъби, топено сирене, кис. краставички и кашкавал? Рецепта ?

Ти... това си сготвил (няма снимка) или питаш за рецепта???

Редактирано от jhoro (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 1,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

преди 7 минути, Лин написа:

Ще се получи. Подобни въпроси задавайте в друга подходяща тема от раздела.

Рецептата е на 60-та страница

Я-а-а-а, кой бил тук!!!!!! Щях да си изтърва чашата с кафето.

А вие... какво сготвихте днес?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Намерих си една рецепта и си я модифирах и станаха хубави крилца.Толкова си мога!

Цитат

пилешки крилца - 1.4 кг
морска сол - 2 ч.л. едра
лют червен пипер - 1 ч.л.
червен пипер - 1 ч.л.
черен пипер - 1 ч.л. прясно смлян
подправки за скара(пикантина) - едно пакетче
масло разтопено 50 грама
Начин на приготвяне
Смесете солта с 3-те вида пипер и маслото. 

Разбъркайте добре и старателно оваляйте крилцата в тази смес.След това ги завийте във фолио.Да престоят поне 2 часа. Изпечете ги на загрята скара, като ги обръщате от всички страни.

Приятен апетит! 

6pl4ttY.jpgpPbX6cJ.jpggsHtKFf.jpg

Редактирано от Гост (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Изглеждат доста вкусни. :)

И в тази тема не се състезаваме, кой колко може, а споделяме кулинарното си вдъхновение.

А когато човек има желание, почти винаги резултата е положителен и вкусен.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 часа, Momolord написа:

Изглеждат доста вкусни. :)

И в тази тема не се състезаваме, кой колко може, а споделяме кулинарното си вдъхновение.

А когато човек има желание, почти винаги резултата е положителен и вкусен.

Станаха крехки и доста сочни.Доволен съм.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Днес съм малко на постно.

Картофи във фолио и панирани сиренца.

Рецептите взех от тук:

http://recepti.gotvach.bg/r-43492-Уникални_картофки_във_фолио

http://www.receptite.com/рецепта/сирене-пане

oaMIgiA.jpgjYAJs8L.jpgqudFGem.jpg

После добавих и пресен домат и стана доста вкусно.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 месец по-късно...

Tриумфално изригване на кинг-а на кухнята.
Поредна демонстрация на вдъхновението свише, известно сред плебса като ноу-хау. Изблик на иновативните ми теразния бе баклава по якорудски инспирирано от книгата "22-числото на щастието". Счита се, че ако в всеки ъгъл вкъщи оставите поднос с сладости, злото ще се задоволи и няма да ви настигне.

qbO8frgKIG6wPebHpYWsFO8VTxMc34zZxstE5snRN14pzPUOcmjP7S5euRNvzPmqJh8X-Vm0pjkIJkbzIXGiRVc6Y9QXz0C4-nO5q_60nQC4lmLaowLeJcNiBIxSopOlEDa5VKm-X2u9NP2iIdf9VQRCP213znmMxcYXfgHO6oKdAhtSpVf7KyYYNn5gA3Zsv0dPDJc_nLmkL4-zhKSo2fAANxM1ICXsWIW0cDtM73oSOy4rJh-Mk2VyypssKR6N_AKN_X4E_p3JxNx69a_jNTQ_T7SYDZSp4d6HVbj7SHVRblWQeE3ZiafXUPVjFQc8wacrTXQIMG2SEl07pqVs09_NgSS_mdeMQ9YmlrdKwKNv1f2BHqDstJJHkbsLp8Sis4hJ3BdmiVbxjdhXdIR_JR7urBP1ZNJ4nFHdbBAy6R7nn5Yh9KKtCBT2FZycdbw2vi3IEByOcEQ5cS6LnQXUpGio2BLf8f0dYIexykHpglCa6xzQk6wMSqAyh_lznsa0NgeY-nAvqTnMlW3jNOp_m2L6Okl5UD7avZ3gaDtb_dUc44O8pTYpx0I9diP62PNDb0O3VUNR6viJT6MB0vETf5QVN1qFR2EOePaTxNl8Hwe4920c2gLHhhYTo_IU27xJahcSOykGu_wG8d7Kr12ACHHrGZR_GGlqDKPlqr86Xg=w1197-h673-no

Бонбони с кокос.
А тези долу са с секретна добавка, гарантираща завинаги млад и красив!!!

pOM8WGg5QLLgmgmiJa7eWlvq0Oe4wEQkguoUl4RSbE4UVytEDMV7A-JTlTlSM7ZegTwt5vPouvmOsna9eYo-Uk3Bb2GnBa3jgxM0KF6_cFCBS9gTm0kSjObFPFckv0dKGT8z44r8x1ZCiwctsTXezuoDConTJ4qP2OHfKmcz88AFhTLPZsDJClJrYYo3ri8H3acNEpuACJjcqeTBKJ1Vo4rvEyks1mhzL39aIfy3LIBcA-K4fFLygj7hERwHIVoeuP9AsyvE0wk4eXINbJU85SSOCBT0I10F5xUOEFxLieyPQvz31--wtw_UTCR6XXvQm0yPNRdgcPa6YLpPMGwku7iJFrqM9U3qZktTPJ_AxuDgyYUfu7ZJrSGkmVqjuPRahkY4NWm95kNEULuzZE-z3aGb3BS68v3g5gUMrxSLOT-o_iIZidRaCOLHhjOa5WH2cvUcUAcp2MG9JgVwYHpVKUqDfUDDoCnCTsaDAbuM69cBHidSivP2zN4g41qRGQgIxwrL_63ua0i1jN38Lh5R9q5GBF6wuk-9VzdlQX_-zE4qNOAx5yik0fU0Snj7hqe7f7sLLFHCrXW6qnOukN61lh34e5DdJFKJXH_vVvcjIojExRYeYTY4k6ENwpO1Hb7IN5SKh0lAMiP5NN8KXa--MKpGKiyPMdUsoZFdSLO67w=w1193-h671-no

Ако искаш да го направиш, бъди убийствен блондин!

 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 седмици по-късно...

Днес реших да си направя въпросния Миш-маш от  заглавието на  темата! До сега  не съм  виждал рецепата из нета и за това реших да я споделя с вас!

Необходими продукти:

2 супени лъжици зехтин

Един буркан "Печена капия"

250-300 грама саламурено сирене

3 броя големи домати (настъргани)

Едно бурканче лютеница на ARO (домашна)

Едно бурканче лютеница Олинезко

Едно бурканче лютеница Олинеза (едро смляна - домашна)

6 до 8 яйца

2 супени лъжици (с гръб) маргарин

Връзка магданоз (мерудия)

 

Начин на приготвяне:

Слагате в дълбок съд (аз използвах тенджера) зехтина и нарязаните чушки (големината на късовете е по избор)! Като се позапържат леко се слага натрошеното сирене. След около 2-3 минути слагате настърганите домати. Вари се около 5 минути. След това изсипвате съдържанието на бурканчетата с лютеница. Бъркате постсянно до леко сгъстяване и слагате яйцата, които са предварително разбити. Отново бъркате до леко сгъстяване, но на по-слаб огън! След това изключвате котлона и оставяте съда (в случая тенджерата) да постои захлупена още 2-3 минути. Слагате маргарина и разбърквате до разтопяването му! Като престои още 10-на минути слагате нарязания магданоз. Това е - приятен апетит с мързеливия Миш-маш по Тетевенски!

Прилагам снимки на бурканите с лютеница и този с чушките, както и на крайния резултат:

IMG_20170622_174837.jpg   IMG_20170622_174757.jpg   IMG_20170622_174805.jpg

IMG_20170622_174745.jpg   IMG_20170622_174849.jpg   IMG_20170622_174855.jpg

IMG_20170622_175138.jpg

Снимкита са правени с телефона и за това цветовете не са много добре!

Надявам се рецептата да ви хареса и чакам мнения след като я опитате! :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 месец по-късно...

Много обичам да ям тук!!! Хем красиво, хем вкусно (надявам се), хем ... 0 калории!!!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 56 минути, jhoro написа:

Много обичам да ям тук!!! Хем красиво, хем вкусно (надявам се), хем ... 0 калории!!!

Сложи пред 0-та поне 100 и ще видиш колко са калориите на порция от фантастичното творение на Лин.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 6 минути, Мойра написа:

Сложи пред 0-та поне 100 и ще видиш колко са калориите на порция от фантастичното творение на Лин.

Ако е „на живо“ - да, така е. Но „онлайн“ - на картинка, са си 0 (нула) калориите!

Даже и по-малко (отрицателна стойност), защото - започва слюнко-отделяне и изгаряна на наличните калории в тялото.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Купиx си трион. Избрах с най-добрата стомана. Прибрах се и над три часа правих аутопсия. Не можах да я вдигна на плота и право на пода, като утилизатор.

Помните ли историята на един евреин, завърнал се от Тибет. Как с една риба нахранил народа. 2017 години по-късно историята се повтори и нищо не е случайно. Един българин от Якоруда повтори чудото и нахрани народа с една тиква. На галено, българинът нарече природния дар урановата тиква.

Режеш, пакетираш, звънец на входната врата и на ти тиква, да ме помниш. Накрая си направи  тиквеник и печена тиква, а каквото остане през рендето. Следва да призная, че вече 24 часа съм на тиквена диета.

K5eeQFLrN69zWa0Ied_Ii4zifnD9-d-CyqusX9qqrjSFE-1lsAUe9iKr4XiJ-s6QqBerYdqnkLJhBiHmD5vnCIo9eQFFSfh6dg71k8LCjE5wUCA4YZ42lR3HpgoVkrJnj4LTTv7FCdrdjVfXrYipFZSZ9Y1sE_2j5Mh5pED18LIQRT1UOFugwVQSiMHb3TryeBWdKrs8xwecYgyKnu2VbcfiyQQLFmMxcyUkf64ItI-JqaNSTKsfI6akAlDnnGwYexno19fehD9JusvmFVTnc94mL-Qm1R7KWpCLIkArWRUfJy6WHpskHGBAVOXgnnczS7VLBJxNgQD-zdaEnNTd07l3xB1YpfPCzoUsP0YXLhK0veAD9yyi4HrNnZuAdUwLd3oshz8vYDbYLqSS7PTf6SsLLcAVnROpJrOl2PsP1BKzmV0Hfzkiip68jphqwHto1VdXVSQt1-FvRGPQO2qXANUg0F9QvewiFbUchq8DNvet4izCSZpZRLAfh8pvLssO8iCIZmVcq4-FtPQoO6HA9rurf-h75GxTf1uf_g435-1z58rT614J_y7vD02Jaw5JvUstXYNAsJOng6LcwAzk-v_kt0PXvCyMjNSsSW5jV1WNfLlmbyA2bayDQgWkDgg3pXGt0vjrhkuMa6HhFx7KQgKpwmL_lQOKTE-GKZZY6FUgOA=w898-h673-noGux2pm8N8wkhdfB1o5KWkpKG517qWwY8mmoFA5MBMg8-LGI4FIYaE-b9dC8lOpdKqDz0_5I_ERAE1c-FYvL2Syn-b_fk4de4CVJmqnVnqEDpNl1XjN-MhXosNO9-ZZLsNXqXvZ-UyPj9M0GSmqyD-BnRIr8lvkStYhOTWgf_-wYpAzXl15tti33ppqykHr3kruDtBaOC1vCnRRVTo3OxUQwV73AurjilqKmjK5-1SPCt_X8B-dgL6Caih58np88vqDfUqCZ7ADLI47c5qjaKUDOFAWrC5opxqwVBLHuHX5Enaemn4gE35e-2XNGoWxdZ8TNF0RO0S2gTOJKSfNWguyACq7-zFzEE6Wq94IGBg3z6D5WvOtMB9nX3ebKZXLbRNdTAJmjoqy7ZGryguytgfKjDgX882ZCaKl2dojajA5r7bl7ZIJBGDpQcYJTQgQ1JCEjdbaDsXcxw17ZjpqtSK6Pn_5T5Z4-IizbkdUEqBUVHkWPwM8ienvv_RHx2TmoOVCZJb0zDocBgyIwvjs1GFImy2g850IO-xEyLMWGfPE3yfbNHhpY6LwLKJNsfvxNOFH0GbjAIzMfCt5dn3aa1rdyDyCknYjCRnCbrTf8Pgx7yKcr-F99eDXsam0G-peYTdvZ7Ked15CJ207mGGOaw1HV_H4CwiQzJuCsIUD22v106zg=w898-h673-no

Морал
За да получиш, първо трябва да дадеш! И колкото повече раздаваш от сърце, толкова повече ще получиш.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 седмици по-късно...
на 8/12/2017 в 21:28, Profruit написа:

Купиx си трион. Избрах с най-добрата стомана. Прибрах се и над три часа правих аутопсия. Не можах да я вдигна на плота и право на пода, като утилизатор.

Помните ли историята на един евреин, завърнал се от Тибет. Как с една риба нахранил народа. 2017 години по-късно историята се повтори и нищо не е случайно. Един българин от Якоруда повтори чудото и нахрани народа с една тиква. На галено, българинът нарече природния дар урановата тиква.

Режеш, пакетираш, звънец на входната врата и на ти тиква, да ме помниш. Накрая си направи  тиквеник и печена тиква, а каквото остане през рендето. Следва да призная, че вече 24 часа съм на тиквена диета.

K5eeQFLrN69zWa0Ied_Ii4zifnD9-d-CyqusX9qqrjSFE-1lsAUe9iKr4XiJ-s6QqBerYdqnkLJhBiHmD5vnCIo9eQFFSfh6dg71k8LCjE5wUCA4YZ42lR3HpgoVkrJnj4LTTv7FCdrdjVfXrYipFZSZ9Y1sE_2j5Mh5pED18LIQRT1UOFugwVQSiMHb3TryeBWdKrs8xwecYgyKnu2VbcfiyQQLFmMxcyUkf64ItI-JqaNSTKsfI6akAlDnnGwYexno19fehD9JusvmFVTnc94mL-Qm1R7KWpCLIkArWRUfJy6WHpskHGBAVOXgnnczS7VLBJxNgQD-zdaEnNTd07l3xB1YpfPCzoUsP0YXLhK0veAD9yyi4HrNnZuAdUwLd3oshz8vYDbYLqSS7PTf6SsLLcAVnROpJrOl2PsP1BKzmV0Hfzkiip68jphqwHto1VdXVSQt1-FvRGPQO2qXANUg0F9QvewiFbUchq8DNvet4izCSZpZRLAfh8pvLssO8iCIZmVcq4-FtPQoO6HA9rurf-h75GxTf1uf_g435-1z58rT614J_y7vD02Jaw5JvUstXYNAsJOng6LcwAzk-v_kt0PXvCyMjNSsSW5jV1WNfLlmbyA2bayDQgWkDgg3pXGt0vjrhkuMa6HhFx7KQgKpwmL_lQOKTE-GKZZY6FUgOA=w898-h673-noGux2pm8N8wkhdfB1o5KWkpKG517qWwY8mmoFA5MBMg8-LGI4FIYaE-b9dC8lOpdKqDz0_5I_ERAE1c-FYvL2Syn-b_fk4de4CVJmqnVnqEDpNl1XjN-MhXosNO9-ZZLsNXqXvZ-UyPj9M0GSmqyD-BnRIr8lvkStYhOTWgf_-wYpAzXl15tti33ppqykHr3kruDtBaOC1vCnRRVTo3OxUQwV73AurjilqKmjK5-1SPCt_X8B-dgL6Caih58np88vqDfUqCZ7ADLI47c5qjaKUDOFAWrC5opxqwVBLHuHX5Enaemn4gE35e-2XNGoWxdZ8TNF0RO0S2gTOJKSfNWguyACq7-zFzEE6Wq94IGBg3z6D5WvOtMB9nX3ebKZXLbRNdTAJmjoqy7ZGryguytgfKjDgX882ZCaKl2dojajA5r7bl7ZIJBGDpQcYJTQgQ1JCEjdbaDsXcxw17ZjpqtSK6Pn_5T5Z4-IizbkdUEqBUVHkWPwM8ienvv_RHx2TmoOVCZJb0zDocBgyIwvjs1GFImy2g850IO-xEyLMWGfPE3yfbNHhpY6LwLKJNsfvxNOFH0GbjAIzMfCt5dn3aa1rdyDyCknYjCRnCbrTf8Pgx7yKcr-F99eDXsam0G-peYTdvZ7Ked15CJ207mGGOaw1HV_H4CwiQzJuCsIUD22v106zg=w898-h673-no

Морал
За да получиш, първо трябва да дадеш! И колкото повече раздаваш от сърце, толкова повече ще получиш.

 така де който не умее да реже тиква с  кухненски нож я реже с трион>....

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 23 часа, Лин написа:

Шоколадова импровизация. Ами...получи се

Spoiler

9168644N.jpg

 

Хммм... защо ли не се учудвам??? Че се е получило!

И типично по български ще добавя - „Да, ама ще е калорично!!! Ще се задоволя само със снимката!

Пп. Даже ще я скрия в спойлер - да не прекалявам!

Редактирано от jhoro (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 седмици по-късно...

Браво и от мен!

И пак да напомня - слагайте ги тия неща в спойлер, моля  :wors:  И не щото са големи снимките, ам щото...

Ся цяла нощ ще сънувам БРАУНИ!!!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте!

Аз съм нова тук ,но ако ме приемете при вас ,ви обещавам, много бързи,лесни , вкусни  и достъпни за всички рецепти.

Тези курабийки ги правих преди няколко дни и станаха невероятни,дано ви харесат и на вас!

СОДЕНИ КУРАБИЙКИ

Рецептата може да я видите в линка

http://zi4e57.blogspot.bg/2017/08/blog-post_31.html

IMG_20170831_094254-001.jpg

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 19 минути, Здравка Зиче написа:

Здравейте!

Аз съм нова тук ,но ако ме приемете при вас ,ви обещавам, много бързи,лесни , вкусни  и достъпни за всички рецепти.

 

Ами добре дошла :)

Страхотни курабийки

Ще се радваме да ни показваш своите творения. Разделът определено има нужда от хора като теб. 

Поздрави :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

И още едни 

БАКЛАВА С ЛОКУМ

http://zi4e57.blogspot.bg/2016/06/blog-post_22.html

 

 

 

 

 

IMG_20160614_122232.jpg

IMG_20160614_122327.jpg

преди 38 минути, Лин написа:

Ами добре дошла :)

Страхотни курабийки

Ще се радваме да ни показваш своите творения. Разделът определено има нужда от хора като теб. 

Поздрави :)

Благодаря ,за милите думи!

Взаимно ще си помагаме и учим! :)

Редактирано от Здравка Зиче (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 седмици по-късно...

Сготвих заек.Снимах набързо.

Рецептата e като оригиналната.

https://receptite.com/рецепта/задушен-в-бира-заек-в-канапе-от-лук-и-моркови

 Единствено замених целината с пресен розмарин.

2mx0cqx.jpg

Редактирано от Гост (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Мммм,тая вечер у форума май са закръглят кулинарни вкусотийки.

Аз цакам с едни мидички с чесън, копър и сок от лайм, свалени то що от котлона.

21c13a69ecf3fb40.jpg

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 седмици по-късно...

Ами патица по пекински. Пържени филии с канела и тиквена баница.

29m8y78.jpg

2labngl.jpg

se7rjp.jpg

Рецепта за патицата

https://receptite.com/рецепта/патица-по-пекински

За пържените филии:

https://receptite.com/рецепта/холандски-пържени-филийки-с-канела-wentelteefjes

За баницата:

 

http://www.1001recepti.com/recipe/?recipe_id=1892-tochena-banica-s-tikva

 

 

 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави ново...

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите Условия за ползване