Премини към съдържанието
Trichocephalus

Меле в училище заради обидена ученичка

Препоръчан отговор


Масов бой станал във вторник в Гимназията по хранително-вкусова промишленост в Дупница, след като Жоро Георгиев от 11 клас обидил деветокласничката Василена Роглинова, че "грозна и дебела".

Публикувано изображение

Ядосана, тя звъннала на баща си Георги Роглинов и се оплакала, че съученикът й я тормози, пише в. "Струма".

Бащата и братът на Василена - Юлиян, който е в 11 клас, но в Петрич, веднага пристигнали в училището. Те извикали Жоро от час, уж да се разберат, но се сбили още в коридора.

Съученици на Жоро пък излезли от час и спукали четирите гуми на БМВ-то, с което дошли роднините на Василена. Боят се пренесъл в двора на училището, където ученици се нахвърлили върху Георги и Юлиян и станало меле. Намесил се и братът на Жоро Георгиев, извикан от приятели по мобилния телефон.

Въпреки усилията на учителите да разтърват побойниците, боят спрял след като дошла полиция.

Осем участници в масовото меле са били разпитани, обясни говорителят на Областната дирекция на полицията в Кюстендил Катя Табачка, цитирана от "Деннюз".

"Аз съм миньор, по 12 часа съм под земята, оставил съм съпругата ми да се занимава с децата. Сутринта си дойдох от нощна смяна и дъщеря ми се обади по телефона. Оплаква се, че от две седмици Жоро я тормозел психически", разказа бащата на Василена пред “Струма”.

"Дойдох не с намерение да се бием, а да се разберем и да разговарям с класната ръководителка на Жоро и на дъщеря ми.

В коридора бяхме посрещнати от Жоро, който вместо да разговаряме, ми налетя на бой. Още повече, че ми спукаха гумите на автомобила и сега трябва да се изръся с 500 лева, за да купя нови", ядосва се миньорът.

Жоро Георгиев е буен ученик, имаме проблеми с него, родителите му са в чужбина и живее с брат си, каза директорката на училището Венеция Соколова. Досега от Василена нямало оплаквания да е тормозена.

"На педагогически съвет ще обсъдим поведението на Жоро Георгиев, но не съм съгласна и с поведението на бащата и брата, които влизат в училището и завихрят скандал. Охраната ги е пуснала, тъй като са казали, че търсят класната на Василена и не са показали с нищо, че са дошли да се бият", добави Соколова.

"Всички сме на страната на Жоро Георгиев. Василена се заяжда и псува всички наред. Най-вероятно го е предизвикала с нещо, за да се държи грубо с нея", разказа пък ученикът Мартин Кацарски.

Тримата основни участници в побоя бяха настанени в хирургично отделение на общинската болница, пише "Деннюз". Бащата и синът делят една стая в хирургично отделение.

И двамата са с комоцио и на системи, бащата е вдигнал кръвно, синът със счупена дясна ръка и охлузвания по цялото тяло.

Жоро Георгиев е отделен в стая в ортопедията на втория етаж в съседното крило на сградата, за да няма отново спречквания между тримата.

Настаняването и на тримата бе причина да се отложи готвения им арест от 24 часа в полицейското управление в Дупница.

dir.bg

  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

публикувано (редактирано)

Василена от 9-и клас разкри причината за масовия екшън в училище :angry:

Преди 3 м. се бихме с Елеонора, оттогава Жоро не спира да ме тормози и обижда “проститутка”

Деветокласничката от ПГ по хранително-вкусова промишленост в Дупница Василена Павлова, заради която пламна масов бой в понеделник по време на голямото междучасие, разкри подробности за основите на скандала. Репортер на “Струма” откри Василена Павлова в дома й на улица “Тишина” -1 в Дупница. Тя се грижеше за малкото си братче, но отдели време и разказа:

Преди около 3 месеца се бихме с Елеонора от 11 клас, която е приятелка на най-добрия приятел на Жоро Георгиев - Божидар, на когото не зная фамилията, но знам, че учи в Механотехникума. Боят стана за това, че Елеонора ме гледаше накриво и се опита да ме ритне. Аз й хванах крака, тя падна на земята и започнахме да се ритаме и скубем. Боят приключи и мислех, че повече няма да има проблеми между мен и нея. Оказа се, че приятелят й Божидар е най-близкият на Жоро Георгиев и след боя с Елеонора започна психотерор срещу мен. Жоро, Божидар, който идваше в училище, Ице Близнака, който е от класа на Жоро, и Николай Фильов непрекъснато ме обиждаха и ме псуваха. Имаше моменти, когато не ми се ходеше на училище, тъй като знаех, че ще започнат да ме тормозят още от вратата. Майка ме караше насила с автомобила до училището, отсъствах и се стигна дотам да бъда едва ли не изключена. Взимах бележки от лекари, майка пишеше, че отсъствам по домашни причини.

През това време родителите ми разговаряха с класната ми ръководителка Радка Хаджийска. Тя водеше разговори с Жоро Георгиев и за няколко дни спираше тормозът срещу мен. В понеделник чашата преля, след като Жоро за пореден път ме напсува на майка. Преди това, в петък, се обадих на брат ми, който учи в Петрич, че Жоро Георгиев ме тормози. Той каза, че в понеделник ще си дойде в Дупница и ще се разберат. Жоро ме обиждаше с думите “к***а”, “проститутка”, което трудно понасях.

В понеделник баща ми и брат ми дойдоха в училище, за да разговарят с класната ми ръководителка. В коридора брат ми срещнал Жоро и поискал да разговарят по мъжки, но не да се бият, за да спре да ме обижда. Вместо да вземе под внимание думите на брат ми, Жоро налетя на бой още в коридора. Бодигардът и учителят Стоян Цветков се опитаха да ги разтърват. След това боят се пренесе на двора. Тогава се намеси и парнаджията на училището, за да не се стига до кървав инцидент. Докато траел боят, Ице Близнака спукал и четирите гуми на автомобила на баща ми.

След обяд в деня на инцидента отидох да взема малкия си брат от детската градина. Там ме чакаха Николай Фильов и Ице Близнака, които директно ме заплашиха, че ще избият цялото ми семейство, да внимаваме и да се пазим от тях. След малко отивам в Районното управление на полицията, за да кажа на разследващия за заплахите, отправени ми от двамата. Аз се страхувам за живота си, искам да продължа да ходя на училище в ПГ по хранително-вкусова промишленост, там са ми съучениците и приятелките, заключи Василена Павлова.

Вчера стана ясно, че в понеделник късно след обяд бащата Георги Роглинов-Павлов отишъл в Спешен център в Дупница с оплаквания за световъртеж. Настанен е в хирургичното отделение на общинската болница с комоцио и със съмнения за спукано тъпанче. Георги и синът му Юли са настанени в една стая в отделението.

Юли, както “Струма” писа, беше приет в болница няколко часа след инцидента с комоцио и счупен палец на едната ръка. Жоро Георгиев е настанен в ортопедичното отделение на общинската болница в Дупница с комоцио и счупена ръка. Първоначално хирурзите решили и тримата да сложат в една стая, но след като разбрали за инцидента, Жоро бил настанен в ортопедия вместо в хирургия, за да не се стигне до нов бой.

От болничното легло вчера Юли Павлов заяви, че ако Жоро е бил настанен в тяхната стая, щял да го “лекува” цяла нощ. Няма да оставя случая така, ще отмъстя за сестра си, категоричен бе Юли.

След като излязат от болница, баща и син ще подадат жалба в Районното управление на полицията срещу Жоро Георгиев, че заради него и приятелите му са получили лека телесна повреда при разразилия се бой в средното училище.

Репортер на “Струма” се опита да влезе и в стаята на Жоро в ортопедично отделение, за да разберем и неговата версия за боя, но две жени стояха като бодигардове пред вратата и не допускаха никого. Коментарът им бе: Не тормозете Жоро, има следствие, от там ще ви кажат цялата истина.

Редактирано от ined (преглед на промените)
  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Вай вай вай вече всичо живо откача бре!Иначе като я видях тая на снимка отидох веднага да драифам!То вярно че е грозна!И аз бих направил това със психо терора коя е тя няква минюорка!Принципно съм против боя ама с кеф бих влязал и аз малко да потрепа.И ся в крайна сметка не разбрах в коридора ли е почнал боя от страна на братът и бащата или този Жоро е почнал да бие възрасните :angry:

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
публикувано (редактирано)

Тази история става за сценарий на нов български филм,отразяващ нравите на времето в което живеем. http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif

Редактирано от Moira (преглед на промените)
  • Харесва ми 3

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

ако почнат да правят ще кандидатствам да съм актъор.Ще играя ролята на бодигарда.Или пък някой от тея ама да е рапер :angry::doh::super::lol6:


  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
публикувано (редактирано)

Тази история става за сценарий на нов български филм,отразяващ нравите на времето в което живеем. http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif

При липса на закони и живот в нещо, което се е наричало "Дивият запад" в Америка, какво ви учудва ситуацията?

На първо място, въобще не трябва да се позволява на учениците да се тормозят психически по между си...Но всеки ден виждаме противното. На кого ще се оплаче тормозеният ученик и кой ще направи нещо по този въпрос? Никой...

От там нататък картинката е ясна...

Е..поне не сме стигнали момента, като в Америка-Някой да влезе с нож/пистолет и да коли/стреля безразборно, докато полицията не го обезвреди... ВСЕ ОЩЕ. Никога не е късно...

Редактирано от jjjjjk (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

При липса на закони и живот в нещо, което се е наричало "Дивият запад" в Америка, какво ви учудва ситуацията?

На първо място, въобще не трябва да се позволява на учениците да се тормозят психически по между си...Но всеки ден виждаме противното. На кого ще се оплаче тормозеният ученик и кой ще направи нещо по този въпрос? Никой...

От там нататък картинката е ясна...

Е..поне не сме стигнали момента, като в Америка-Някой да влезе с нож/пистолет и да коли/стреля безразборно, докато полицията не го обезвреди... ВСЕ ОЩЕ. Никога не е късно...

Доколкото знам,в училищата има педагози и психолози.Те нали са за това?!

Друг е въпроса,че повечето не си вършат работата,а познавам и една училищна психоложка,която не е добре психически...

  • Харесва ми 2

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Прости хора... Това е единственият и напълно достатъчен коментар по темата.

  • Харесва ми 6

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Тази история става за сценарий на нов български филм,отразяващ нравите на времето в което живеем. http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif

То да е само тази...

http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif

  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Тази история става за сценарий на нов български филм,отразяващ нравите на времето в което живеем. http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif

Защо пък непременно български, ако си гледала Kidulthood (2006) и продължението му Adulthood (2008) - нещата там не са по-различни - побоища, наркотици, проституция и т.н - все познати неща и от нашите училища.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Доколкото знам,в училищата има педагози и психолози.Те нали са за това?!

Друг е въпроса,че повечето не си вършат работата,а познавам и една училищна психоложка,която не е добре психически...

и аз така ама чесно ви казвам

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

То да е само тази...

http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif

Да,за съжаление подобни истории се случват всеки ден,и за съжаление участниците в тях не винаги са първични хора.

Много деца от интелигентни семейства се държат арогантно и парадират с просташко си поведение.

Немалко престъпления се извършват тъкмо от такива деца.

Нали училището е за това - ако едно дете не може да получи добро възпитание от родителите си,учители и педагози да запълнят празнотите?!

Да,ама не!

Получава се точно обратното - умни и възпитани деца затъпяват и изпростяват.

Защо се получава така и кой е виновен?

  • Харесва ми 2

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
публикувано (редактирано)

Доколкото знам,в училищата има педагози и психолози.Те нали са за това?!

Друг е въпроса,че повечето не си вършат работата,а познавам и една училищна психоложка,която не е добре психически...

Не в повечето. В почти всички.

Но аз не говоря само за тях, а за цялостно затягане на контрола и дисциплината, и недопускането на подобни неща.

Относно интелигентните семейства->повечето такива са и заможни. От там идва арогантността, просташкото поведение- хлапето има всичко, има дори и понякога повече от другите, придобива самочувствие, че е нещо повече от всички останали и от там подобното поведение. За непредодвратяването на това имат вина родителите и прекаленото глезене и/или липсата на достатъчно време за възпитание/обръщане на внимание.

Редактирано от jjjjjk (преглед на промените)
  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Бащата и сина Георги и Юлиян Роглинови, участвали в мелето, бяха изписани от хирургично отделение днес. Завеждащият д-р Ботьо Шаранков обясни, че състоянието и на двамата вече е стабилизирано и не се налага да се удължава престоят им в болница.

Двамата бяха приети по спешност вечерта след побоя на 29-и март и докарани от полицията, където трябваше да им бъде наложена 24-часова мярка задържане под стража. Бащата Георги беше получил след разпита високо кръвно, а за сина му се оказа, че е със счупена дясна ръка.

Другият участник в побоя Жоро Георгиев все още е в ортопедично отделение на общинската болница в Дупница.

Той бе посочен от бащата и сина като виновник за побоя, тъй като те били провокирани от него заради обидите, които нанасял на дъщерята в семейството Веселина, която е ученичка в 9-и клас в гимназията по хранително-вкусова промишленост.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Защо се получава така и кой е виновен?

Чунчовците от жълтите павета дето на идея си нямам кои малоумници пък ги избират

;)

Относно интелигентните семейства->повечето такива са и заможни. От там идва арогантността, просташкото поведение- хлапето има всичко, има дори и понякога повече от другите, придобива самочувствие, че е нещо повече от всички останали и от там подобното поведение. За непредодвратяването на това имат вина родителите и прекаленото глезене и/или липсата на достатъчно време за възпитание/обръщане на внимание.

То винаги е имало тежкарчета,не са от вчера тия.

И аз съм имала такива съученици едно време-с привилегии отвсякъде в даскалото щото бащата директор на АПК,майката на друга пък у БКП...

Нищо ново под Слънчото.

Те като бурените-не може без тях

http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif

  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Като са искали да водят културен разговор, защо не са се обадили първо на директора на училището?! Ма и големи садисти има в училищата, не че няма такъв момент в израстването, но на 17-18год би трябвало да избягва сбивания, освен ако няма друг изход.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Такива работи са си ежедневие в българското училище. :)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Трябва да имате регистрация за да може да коментирате това

Регистрирайте се

Създайте нова регистрация в нашия форум. Лесно е!

Нова регистрация

Вход

Имате регистрация? Влезте от тук.

Вход

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.