Премини към съдържанието
 • Добре дошли!

  Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

  Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

   

Кой любовен роман четете в момента?" (част 3)


Препоръчан отговор


Продължение на темата:

"Кой любовен роман четете в момента?" (част 2)

От заглавието на темата мисля че се подразбира, но да уточня - пишем за книгите върху които сме ориентирали вниманието си в момента - какви са ни очакванията ни, доволни ли сме от сюжета и, разбира се, след дочитане - един цялостен коментар!

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
 • Отговори 1k
 • Създадено
 • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Потребители с най-много отговори

Популярни публикации

Мила, виждам, че упорито се опитваш да преглътнеш романите на Аманда Куик. Явно, че тя не е твоя автор. Защо продължаваш да се измъчваш? Според мен, четенето на любовни романи е едно невероятно удовол

Преди малко свърших с "Чест и величие" на Джули Гарууд и съм очарована от книгата С всяка следваща книга на Гарууд, която прочета все повече и повече се влюбвам в стила й на писане и историите и геро

Лейди, на Вас трябва да Ви сложат ограничение в скоростта, така да се каже При такива увлекателни резюмета на книгите не мога да устоя и пак съм натрупала една огромна купчина на руски. А имам и дец

Аз първа ще повлека крак за новата част на темата-прочетох доста от Аз, вещицата. Момичета, книгата не е за изпускане.Покрай резюмето, корицата и всевъзможните книги за вампири, очаквах някоя и друга битка,малко цуни гуни, но е много повече от това. Авторката много находчиво е вплела в сюжета биология, генетика, история и религия. Вампира е бивш тамплиер, по времето на действието е предводител на друг орден, изучава Дарвин и ДНК, за да проследи еволюцията на 3-те вида свръхестествени - вампири, вещици и демони. Има доста факти за тамплиерите и една теория за изчезванто им, която дори и художествена измислица звучи правдоподобно. Очаквам да има връзка м/у рождената дата на вещицата и края на тамплиерите-тя е родена на 13 август, а те изчезват само за една нощ в петък,13, но не помня месеца(дано не се оплитам нещо).Като прочета цялата книга ще разбера дали съм надушила вярната следа,но ако пишех аз определено бих преплела нещата-все пак вампира е бил тамплиер.Колкото до религията,само от Ватикана да прочетат намека,че Лазар е вампир...Много съм доволна, че в книжарницата книгата, която мислех да си купя бе свършила и си взех тази.

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Айде,честито!Аз прочетох третата на Heidi Betts- Knock me for a loop.Хареса ми,но края можеше да е по-смислен.Главната ми идеше да я хлопна с нещо по главата.

Сега се ориентирам към Арлекин.Това издателство издава доста книги и ми е интересно кои са и как пишат по-важните им автори.

Аз първа ще повлека крак за новата част на темата-прочетох доста от Аз, вещицата.

Коя е авторката?

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

.Коя е авторката?

Дебора Харкнес, изд Бард, излезе миналата седмица и си заслужава 18-те лева (за 650 стр.), ама ти четеш и на друг език,може и да я намериш внякой чужд тракер: Deborah Harkness - "A Discovery of Witches" Редактирано от liq t. (преглед на промените)
Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Дебора Харкнес, изд Бард, излезе миналата седмица и си заслужава 18-те лева (за 650 стр.), ама ти четеш и на друг език,може и да я намериш  внякой чужд тракер: Deborah Harkness - "A Discovery of Witches"

Мерси,ще потърся повече за авторката.


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Тъкмо почвам "Дръзка съдба" на Линда Хауърд. Прясно- прясно купена книжка. За сега книгата започва обищаващо- пак има тамплиери (тъкмо ордена им е бил унищожен от Филип Хубави(датата е 13 октгомври 1307). До колкото разбрах ще има пътуване във времето и ми е любопитно как Линда се е справила. Жалко че не прочетох коментарите за "Аз, вещицата" преди да отида в книжарницата. Обичам Линда и книжките й, но това за вещиците и вампирите щеше да ми дойде добре.

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Аз приключих с вещицата и вампира. Няма да се повтарям и потретвам, че книгата е много добра(май го направих,хи-хи). Омагьосаният ръкопис не се появи отново, двамата се върнаха назад във времето-16 век, много неща останаха недовършени и се оказа, че краят съвсем не е край, а тази книга е първа от трилогията "All Souls Trilogy" Лошото е, че втората ще излезе през 2012. Ако съдя от финала на тази, втората би трябвало да е още по-интересна. Ще чакаме. В предишния си коментар, споменах нещо за надушване на следа, но се оказа, че обонянието ми е като на плюшено кученце-никакво го няма-рождената дата на вещицата, Даяна, е свързан с деня на богинята Диана.

Редактирано от liq t. (преглед на промените)
Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Сега дочитам "Последният херцог" на Андреа Кейн. И ще ви помоля, ако видите Пиърс Торнтън да му предадете да ми се обади. Спешно е! Абе тоя мъж ми взе акъла :speak: ! През цалото време залагах за какво ще се скарат с Дафни, ама не. Във всяко романче има дрязги и разделяния, заради някоя скрита тайна, ама симпатягата всичко си й казваше. Един път не се скараха. Наред с това притежава още куп други хубави качества. Напълни ми душата. :baby: Горещо я препоръчвам. Продължавам със "Замъка на мечтите" на същата авторка. Преди това прочетох "За честа на брата" на Ан Фергюсън, ама нещо не ми хареса.

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Има ли книжка на Линда , която да е за другото ченге / сега ми бяга името/ от "Мъжът от сънищата Ех , е се изразих :D

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

След като в Дрийма се превежда третата книга от поредицата "Макензи" на Линда Хауърд, и всеки говори за нея, ми стана гузно, че още не съм чела нищо. Та снощи в тъмни дебри, реших да чета "Белязания Макензи", боооже, УНИКАЛНА книга. Супер много ми хареса. Направо сега ще се побъркам докато не открия книгите от поредицата и да ги добавя я колекцията си. :ph34r: Уолф, въпреки ужасното име, беше страхотен, силен, умен мъж, който е бил нараняван толкова пъти, и то заради индианският си произход, че се държи зле със всички, от страх да не го отхвърлят отново. Сина му е пък направо сладурин, днес ще чета неговата книга и нямам грам търпение вече. :blink: А Мери, толкова невинна, сладка и така се изправяше пред всичко и всеки заради тях двамата, че просто ми стана най-любимата от всички героини, които съм чела напоследък. Действието се развива динамично, има си всичко, екшън, романтика, драма. Най-любимия ми момент беше след като изнасилвача нападна Мери, тя беше при лекаря, всички жени около нея и заместник шерифа й каза, че за нападението й са арестували главния. Тя побесня и му каза, че не е нашия и да го пуска. После след известно време, нашия ........ от що разказвам, като мога да пусна цитат http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/kiss.gif

След около час Уолф влезе в къщата на Беси, сякаш беше негова собственост, без дори да почука. Чуха се възклицания, когато той застана на вратата и широките му рамене изпълниха рамката. Той изобщо не погледна останалите хора в стаята. Погледът му бе насочен към Мери, сгушена в одеялото и с пребледняло лице.

Стъпките му отекнаха по пода, когато се приближи до стола и клекна до нея. Черните му очи я огледаха от главата до петите; докосна брадичката й и извъртя лицето към светлината, така че да види одраскванията и синините, които й бяха причинили грубите пръсти. Повдигна ръцете й и огледа разранените длани. Устните му бяха свити.

Мери имаше чувството, че всеки момент ще се разплаче, но успя да се усмихне.

— Подстригал си се — прошепна тя и прокара пръсти през гъстата му коса.

— Първото нещо, което направих днес — отвърна той. — Добре ли си?

— Да, добре съм. Той не успя… Сещаш се.

— Зная. — Уолф се изправи. — Ще се върна по-късно. Отивам да го хвана. Обещавам ти, че ще го хвана.

— Това е работа на полицията — рязко изрече Клей.

— Очевидно полицията не си върши работата тогава. — Той излезе без да каже нито думичка повече и Мери отново усети ледените тръпки по тялото си. Докато беше до нея, вцепененото й тяло се изпълни с живот, но сега Уолф си беше отишъл. Каза, че ще се върне, но тя усещаше, че трябва да се прибере у дома. Всички бяха много мили, дори прекалено мили. Имаше чувството, че всеки момент ще се разкрещи. Повече не можеше да се прави на силна.

а после и това:

В очите на Уолф сега отново се бе настанил хладният, смъртоносен поглед и макар да го разбираше, Клей само можеше да гадае на какво е способен този мъж. Индианецът отново се усмихна и с най-спокоен, почти нежен тон изрече:

— Този мъж допусна груба грешка.

— Защо?

— Нарани моята жена.

— Не е твоя работа да го преследваш. Полицията ще го направи.

— Тогава по-добре полицията да върви по следите ми. — Без думичка повече, Уолф си тръгна.

Клей остана загледан в едрата фигура. Изобщо не се изненада от безцеремонното заявление, че Мери е неговата жена. По гърба му отново преминаха ледени тръпки и той потрепери. Целият град бе допуснал грешка по отношение на този мъж, но изнасилвачът бе сбъркал фатално.

Тааа, който не е чел поредицата да не прави моята фатална грешка, а да я хваща. :scared:

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Ауу, явно доста народ не е спал тази нощ. И аз бях една от тях, само че докато вие сте чели за мойта любов ЗЕЙН, аз открих един нов шедьовър – благодарение на Ив(верапамилчето).Това е „Nobody's Baby But Mine“ – трета книга от поредицата „Чикаго старс“ на Сюзън Елизабет Филипс :cool::mad: .Жалкото е че не е преведена на български.Разкошна книга – много страсти и много хумор, а и сълзички си има. И тъй като аз съм яла много кокоши крака и немога да си трая, да си държа устата затворена, ще ви преразкажа книгата, за да насоча любопитството на тези които четат на английски и руски към една много хубава книга, която си заслужава да се прочете. :mad::)

Кал Бонър е куотърбек в отбора, на 36 години пред край на кариерата си като футболен състезател.затворен, защото преживява трагедията от смърта на снаха си и племеника и скорошната раздяла с приятелката му.За да подържа митта че е млад общува само с двадесет годишни.

Джейн Дарлингтън е професор по физика,34 годишна, преподавател в университет, изследовател на t-кварките,с IQ-180 -гении, живееща самотно и мечтаеща за собствено дете, от мъж който да бъде глупав и с ниско IQ, за да не страда детето, като нея от неразбиране и подигравки.

Затова по едно стечение на обстоятелствата си харесва Кал, защото е футболист и „глупав“.Става така че негови приятели от отбора му , му я поднасят като подарък за рожденния ден, тъй като тя се представя за „скъпо платена проститутка“. А тя никога не е била сериозно с мъж, имала е връзка с един учен , който за две минути правил секс на тъмно без да си сваля чорапите, щото бил кържав и му било студено.И изведнъж попада на здрав, мощен, красив мъжага.Тук има много хумор в диалога и сцените, но в края на краищата успява да спи с него(с продупчен презерватив за да забременее)и без да се съблече.

Минава месец – не успява да забременее, а той се хваща, че често си мисли за нея.

Джейн решава, че ще се пробва още един път – и успява.

Вече бременна и щастлива, тя продължава живота си, докато един ден Кал разбира за измамата и я намира в университета , принуждава я с много заплахи да се оженат за да даде име на детето и после ще се раведат, тъй като нищо не ги свързва.

Футболния сезон свършва и той отива в родния си град за да прекара ваканцията.

Тук я скрива в собствената си къща , като не желае да я запознае с никой от роднините си.

Този епизод е пълен с много хумор и много чувства.Тя разбира,че той е завършил университет и е ботаник с високо IQ, и преживява трагедията на нещастния живот на нероденото си дете. А неговата мечта е да я види гола.Принуждава я да се представи като отвратителна жена пред роднините му и те не я харесват.

Става така,че след няколко месеца двамата се влюбват, но докато тя му признава , той се изплашва.

Тук се развива и историята на неговите родители – баща му лекар - акушер гениколог, майка му бедно провинциално момиче забременяло на 15 години и цял живот живяла в сянката на богатия си съпруг.

Докато в един момент се озовават майката на Кал, Джейн и бабата на Кал по майчина линия в една къща споделящи нещастната си любов.

Има много трогателна сцена, когато цялото семейство се е събрало в къщата на бабата и защитават Джейн(след като разбират цялата истина за връзката им), а той горкия стои от вън и се обяснява в любов, но никой не му вярва.

След много приказки успява да я измъкне от къщата на баба си и за да й докаже любовта си, нахълтва през ноща с нея в магазина за да си избере тя ТАПЕТИ (за да преобзаведе къщата, която вече пренадлежи и на двамата).

И накрая последната сцена, която ме разби – раждането.

Джейн поиска да роди в къщата на баба му сред цялата му рода и да я изражда бащата на Кал.Бебето дойде седалищно и свекър й накара сина си Кал, да легне под нея да я държи , да диша с нея и да поема цялата болка.Така на бял свят посрещната с много любов дойде дъщеричката им Роуз.

Другата книга„Знойни сънища“, която е преведена на български се разказва за брата на Кал – Гейб и другия, отчето – Етън.

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Еее Рум-рум ти им разказа най интересното значи, трябваше ги попържиш малко, аз бих казала така -

Какво общо имат един професор по физика и един звезден куотърбек, долу горе каквото имат стриптиза и музикалното произведение "Полета на пчелата " на Римски Караков ( по име може в първият момент да не загреете коя е но като я чуете сигурна съм ще се сетите ) - или с други думи нищо кой знае какво, поне не и на пръв поглед. По странен ход на съдбата обаче най-неспокопсаното съблазняване на света ( ако още някой не е загрял включващо гореспоменатото произведение ) прераства в най-странният брак на света, който пък противно на всеки малшанс дава възможност на един залязващ в кариерата си спортист и на една поувяхнала кабинетна роза да открият истинската любов. А не търси ли нея всеки, дори и когато тя дойде неканена в 34-годишна опаковка .

И последно да добавя, че аз мисля не ботаник, а биолог е по точно по диплома куотърбека и отчето е Итън - усещам тия рускини пак са изфантазирали нещо хихи.

Та пак се зивинявам на Рум-рум , че заради мен е стояла до 5 сутринта, но книжката наистина си заслужава, не помян кой я спомена преди време, но горещо му благодаря, защото ми остана в главата и денс я довърших и аз.

Редактирано от Тор (преглед на промените)
Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Тъкмо почвам "Дръзка съдба" на Линда Хауърд. Прясно- прясно купена книжка. За сега книгата започва обищаващо- пак има тамплиери (тъкмо ордена им е бил унищожен от Филип Хубави(датата е 13 октгомври 1307). До колкото разбрах ще има пътуване във времето и ми е любопитно как Линда се е справила. Жалко че не прочетох коментарите за "Аз, вещицата" преди да отида в книжарницата. Обичам Линда и книжките й, но това за вещиците и вампирите щеше да ми дойде добре.

Какво стана, дочете ли я? Че и при мен е наредана за четене. Едно коментарче ще ми дойде добре :blink:
Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Еее Рум-рум ти им разказа най интересното значи, трябваше ги попържиш малко, аз бих казала така -

Какво общо имат един професор по физика и един звезден куотърбек, долу горе каквото имат стриптиза и музикалното произведение "Полета на пчелата " на Римски Караков ( по име може в първият момент да не загреете коя е но като я чуете сигурна съм ще се сетите ) - или с други думи нищо кой знае какво, поне не и на пръв поглед. По странен ход на съдбата обаче най-неспокопсаното съблазняване на света ( ако още някой не е загрял включващо гореспоменатото произведение ) прераства в най-странният брак на света, който пък противно на всеки малшанс дава възможност на един залязващ в кариерата си спортист и на една поувяхнала кабинетна роза да открият истинската любов. А не търси ли нея всеки, дори и когато тя дойде неканена в 34-годишна опаковка .

И последно да добавя, че аз мисля не ботаник, а биолог е по точно по диплома куотърбека и отчето е Итън - усещам тия рускини пак са изфантазирали нещо хихи.

Та пак се зивинявам на Рум-рум , че заради мен е стояла до 5 сутринта, но книжката наистина си заслужава, не помян кой я спомена преди време, но горещо му благодаря, защото ми остана в главата и денс я довърших и аз.

Скай заричам се публично оттук на сетне сички резюмета на дрийма да ги пишеш ти. Никви постни оригинални преводи повече.

Редактирано от Тор (преглед на промените)
Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Скай заричам се публично оттук на сетне сички резюмета на дрийма да ги пишеш ти. Никви постни оригинални преводи повече.

Сънчо, абсолютно съм съгласна с тебе!!!

Ивче, дай да направим една комбина и да вземем да преведем тази разкошнотия. Да могат и другите да й се радват , така както ние с тебе. :blink:

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Само да не си обърка комбинациите Ив, че ще стане страшно. Пък и не разчитай много на нея Руми, защото съм и прогнозирала, че още на първия плаж ще я отвлече някой гларус и отиде се не видя.

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Мамо Бошке как казала и по рано с най-голямо удоволствие ша са запробвам. Рум-рум и аз как вече казах си мислех ти го предложа, стига завършим пасторксата щерка успешно , ша изнаправим и тази убавиня нямаш грижи. Поки споко аз по плажове не обичам да ходя много , много хихи.

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Я марш да превядате, че ша видите вий едни плажове. Нема само на етинка спирам кайветата я. ххихихихихихи

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Я марш да превядате, че ша видите вий едни плажове. Нема само на етинка спирам кайветата я. ххихихихихихи

хахахаха , айде марш междучасието свърши, че мама Бошка ей ся ша развърти линиала примерно :blink:

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Скай заричам се публично оттук на сетне сички резюмета на дрийма да ги пишеш ти. Никви постни оригинални преводи повече.

Я,я, туй мънаното, ако ми анонсира книгите, най-много да са чудя дали не ми требе гинкобилоба,че да навържа измишльотините ;) Накрая, че ме ядоса и ша я ступам. :( Нъл тряба си го изкарам на някой кат не вдяна.
Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Аз в момента чета Разбивача на сърца на Джули Гарууд. Решиха да ги видя и тез братя как са :baby: Но за сега не съм очарована...Минах вече 4 глави и е доста муден романа. Нищо чудно, че е над 250стр :cool: Много се улива в описанията тази жена. Аз не си падам по толкова задълбочени обяснения и всякакви подробности - кой какво натиснал, пък кое къде подредил...Претрупване с ненужна информация, която прави сюжета да върви много тромаво. До момента нищо не се случи, чета само описания от началото на книгата...Дано се оправят нещата скоро време :ph34r:

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Току-що прочетох "Удоволствието на Мекензи"-ЛЕЛЕЛЕЛЕЛЕЛ!!!!

Дами, Благодаря за прекрасните мигове с тези умопочрачителни Макензи!!!!

:baby::):wors::wors::wors::wors:

Румка,ей сЯ точно зацепих ,що Зейн ти е на сърце.............

Историята е пленителна,затрогваща,караща ме да се усмихвам и да тъпна!!!

Това е нищожна част от емоиите ,изпълващи в момента цялата МеН!!!

ПС:Финала е "грубо"зарибяващ по Чанс..............

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Започнах "Годеницата на дявола" на Стефани Лорънс и се надявам да имам време да я дочета тази седмица, защото книгата е страхотна. :)

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Я,я, туй мънаното, ако ми анонсира книгите, най-много да са чудя дали не ми требе гинкобилоба,че да навържа измишльотините :cool: Накрая, че ме ядоса и ша я ступам. :beat: Нъл тряба си го изкарам на някой кат не вдяна.

Гале, що така бе мило?Ивето е прекрасна, талантлива дама, на която вдъхновението й иде от вътре.Дните с нея във „Вила Великула“ са един безкраен купон!Аз много я уважавам и обичам! http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/kiss.gif http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/kiss.gif

Току-що прочетох "Удоволствието на Мекензи"-ЛЕЛЕЛЕЛЕЛЕЛ!!!!

Дами, Благодаря за прекрасните мигове с тези умопочрачителни Макензи!!!!

Румка,ей сЯ точно зацепих ,що Зейн ти е на сърце.............

Историята е пленителна,затрогваща,караща ме да се усмихвам и да тъпна!!!

Това е нищожна част от емоиите ,изпълващи в момента цялата МеН!!!

ПС:Финала е "грубо"зарибяващ по Чанс..............

Наде, Слънчице, къде изчезна?Толкова много ми липсват коментарите ти!

Ох, този Зейн така дълбоко се настани в сърцето и душата ми :cheers::inlove1::inlove1: ,че другите герои не могат да го изместят.Интересното е, че е любимец, заедно с Чанс и на Линда, защото и в книжката за Марис се говори непрекъснато за тях, а и в историята за Чанс, Зейн присъства неотлъчно до брат си.

В най-скоро време ще имате възможност да се насладите и на тях! http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/kiss.gif http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/kiss.gif

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
 • Добави ново...

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите Условия за ползване