Премини към съдържанието

Препоръчан отговор

публикувано (редактирано)

Как може да се преведе цялата страница, т.е. как то в Лисицата, SRWare Iron, CometBird, Epic се използва Google Translate.

Преди година бях задал подобен въпрос и отговорите поне за мен бяха неудибни за използване, т.е. с замръзване на мишката и т.н.

Благодаря предварително!

Меню / разширения /каталог с разширения / Translate;Достъп до цялата мрежа: това разширение използва Google Translate за откриване на езика на всяка страница, които посещавате, и предлага да го преведе на родния си език.

Има опция за автоматичен превод.

Редактирано от tokito78 (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Как може да се преведе цялата страница, т.е. как то в Лисицата, SRWare Iron, CometBird, Epic се използва Google Translate.

Преди година бях задал подобен въпрос и отговорите поне за мен бяха неудибни за използване, т.е. с замръзване на мишката и т.н.

Благодаря предварително!

http://translate.google.com/translate_tools?hl=bg&layout=1&eotf=1

Заставаш с мишката точно по средата на "Български",(надписа трябва да стане червен) натискаш левия бутон, и леко дърпаш първо надолу , после слагаш бутона горе в лентата.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Вчера си ъпдейтвах операта до последната версия, днес добавих един буукмарк, след което на следващото отваряне на браузера ми изчезнаха всички буукмаркс. Има ли шанс да възстановя нещо?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Вчера си ъпдейтвах операта до последната версия, днес добавих един буукмарк, след което на следващото отваряне на браузера ми изчезнаха всички буукмаркс. Има ли шанс да възстановя нещо?

Имаш ли работещ Opera Link?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Имаш ли работещ Opera Link?

? Какво е това?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
публикувано (редактирано)

Не знам споменавано ли е тук, но искам да споделя нещо, което пробвах днес с успех. Спря да ми отваря Опера да отваря пидиефи в браузъра и реших да я преинстална. Отметките ясно. При тях е лесно съхранението, но "Бързото избиране" не знаех как да изнеса, а имам 18 бутона там. Та, ето го и бързото решение: нужно е да изнесем едно файлче - speeddial.ini. Aко не знаем къде е пишем в адресната лента opera:config В горната част на страницата има сърч кутиийка (където пише "намери") и пишем: speed dial file, натискаме Enter и хоп резултата изкача. Цъкате в кутийката с адреса (или ако не стане така, просто го копираме след това, Start->Run пействаме го и натискаме ок), намирате го, копирате го и го пействате, където ви е нужно. Такааа, след като сме деинсталнали Опера, искаме да върнем Бързото избиране в новата Опера. Как?! Нужно е да пейстнем.ini файла в профилната папка на Опера (не е в Програмната папка). Ако не знаем къде е цъкаме Помощ (Help)-> Относно Опера (About) и тук (при мен е четвърто отгоре-надолу) виждаме местоположението на профилната папка. При мен (Уиндоус ЕксПи) е C:\Documents and Settings\(потребителското ви име)\Application Data\Opera\Opera. Пействаме файла, рестартираме Опера и готово. Надявам се на някой да свърши работа. :ph34r: Инфо от: http://answers.yahoo.com/question/index?qid=20070520170719AAEfPV9

Редактирано от metodidamianov (преглед на промените)
  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Не знам споменавано ли е тук, но искам да споделя нещо, което пробвах днес с успех.

Спря да ми отваря Опера да отваря пидиефи в браузъра и реших да я преинстална. Отметките ясно. При тях е лесно съхранението, но "Бързото избиране" не знаех как да изнеса, а имам 18 бутона там.

Та, ето го и бързото решение:

нужно е да изнесем едно файлче - opera.ini.

Aко не знаем къде е пишем в адресната лента opera:config В горната част на страницата има сърч кутиийка (където пише "намери") и пишем: speed dial file, натискаме Enter и хоп резултата изкача. Цъкате в кутийката с адреса (или ако не стане така, просто го копираме след това, Start->Run пействаме го и натискаме ок), намирате го, копирате го и го пействате, където ви е нужно.

Такааа, след като сме деинсталнали Опера, искаме да върнем Бързото избиране в новата Опера. Как?! Нужно е да пейстнем.ini файла в профилната папка на Опера (не е в Програмната папка). Ако не знаем къде е цъкаме Помощ (Help)-> Относно Опера (About) и тук (при мен е четвърто отгоре-надолу) виждаме местоположението на профилната папка. При мен (Уиндоус ЕксПи) е C:\Documents and Settings\(потребителското ви име)\Application Data\Opera\Opera. Пействаме файла, рестартираме Опера и готово.

Надявам се на някой да свърши работа. :ph34r:

Инфо от:

http://answers.yahoo.com/question/index?qid=20070520170719AAEfPV9

Файлът се казва speeddial.ini, а такъв с име opera.ini изобщо не съществува.

  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Някой, да има идея може ли да се променят броя на редовете, с показваните thumbnails в Photo Sharing - Opera Unit? По подразбиране излизат два реда с по 6, но когато в папката има стотици става много тегава работа.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Някой, да има идея може ли да се променят броя на редовете, с показваните thumbnails в Photo Sharing - Opera Unit? По подразбиране излизат два реда с по 6, но когато в папката има стотици става много тегава работа.

Кратък отговор: не.

Дълъг отговор: да, може. В \profile\widgets\ се намира файлът на приложението (photo-sharing.ua) - въпреки уж 'частното' разширение, файлът е всъщност архив (ZIP, ако не се лъжа) и можеш да го отвориш с нужната програма, за да разровиш вътре - приложението е написано изцяло на JS и HTML, т.е. всичко е в "суров" вид. Сега го разчоплих и видях как става това, което търсиш - в папката serverScripts в архива има един файл - photoSharing.js - отвори го в текстов редактор и още на петия ред ще видиш ' _config.itemsPerPage = 12;' . Смени стойността с по-голямо число, например 24, запиши файла и го вкарай обратно в архива.

P.S. Смяната на това чисълце изглежда променя само броя на редовете - колонките пак са си шест. Сигурно може и те да се променят, но ще трябва да се заиграя с целия layout, което ще е голяма играчка, а това, което вече опитах, си работи и като изключим, че се получава по-висока страница, когато има уголемена картинка, не би трябвало да има проблеми.

  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Благодаря :wors:

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Здравейте. След Разочарованието наречено ФФ5 сега тествам Опера. В момента съм със 11.50 Build 1067, който все още е кандидат за финален билд. Искам да попитам има ли Адблокер който да работи подобно на Adblock Plus във който да мога да внеса филтрите ми от Adblock Plus на Firefox? :speak:

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Ами аз направо съм си внесъл моите филтри от ABP във вградения такъв на Опера (urlfilter.ini)

Иначе има отделен extension Opera AdBlock

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
публикувано (редактирано)

И аз все още ползвам urlfilter, въпреки че има доста на брой extensions. А иначе те съветвам да обновиш до 1074, тъкмо излезе :)

Редактирано от Disasterpiece (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Някой дали знае начин да се разкара недоразумението, което минава за меню бутон в последните версии? Или поне да се редактира, като се замени съдържанието му с истинското меню?

Отбелязвам че въпросът ми е може ли да се махне бутонът, а не може ли да се скрие тулбара, в който е сложен - последното не е решение.

<flame>Не разбирам защо разработчиците на Опера и FF решиха че щом M$ са набутали на използващите бозата им бутон с безполезни функции вместо меню всички трябва да викат ура и да ги копират. Смятам софтуерните патенти за връх на идиотизма, но в случая ако M$ ги осъди и ги накара да го махнат ползата ще е безспорна.</flame>

post-252720-0-93881100-1309187733_thumb.

Нещо такова ,или...

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
публикувано (редактирано)

post-252720-0-93881100-1309187733_thumb.

Нещо такова ,или...

Може да се махне, получава се нещо такова, но мен лично не ме устройва изобщо, понеже си държа на разстоянието в ляво от първия таб, а за да се махне бутона, на практика се изключва целия тулбар, който го съдържа - Shift + F12 > Toolbars > ляв клик върху бутона с менюто > Placement > Off е начинът, а и иначе, когато се пусне "старото" меню (като на картинката от retribution), но така пък се губи вертикално пространство, а на мен поне повече ми харесва минималистично и с тънички ленти (даже и на голям дисплей).

Хрумна ми и за друг начин - като се промени skin-а и на бутона за менюто се даде стойност, сочеща никъде - така, предполагам, изобщо няма да се зареди бутон, но ще си стои на мястото в тулбара, съответно там ще може да се сложи и спейсър и т.н.

Иначе цялата идея бутонът да не може да се маха е заради нови потребители, на които се случва да го махнат по погрешка и после да не могат да се спасят, по тази причина е "твърдо" закодиран така.

Редактирано от Disasterpiece (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Може да се махне, получава се нещо такова, но мен лично не ме устройва изобщо, понеже си държа на разстоянието в ляво от първия таб, а за да се махне бутона, на практика се изключва целия тулбар, който го съдържа - Shift + F12 > Toolbars > ляв клик върху бутона с менюто > Placement > Off е начинът, а и иначе, когато се пусне "старото" меню (като на картинката от retribution), но така пък се губи вертикално пространство, а на мен поне повече ми харесва минималистично и с тънички ленти (даже и на голям дисплей).

Хрумна ми и за друг начин - като се промени skin-а и на бутона за менюто се даде стойност, сочеща никъде - така, предполагам, изобщо няма да се зареди бутон, но ще си стои на мястото в тулбара, съответно там ще може да се сложи и спейсър и т.н.

Иначе цялата идея бутонът да не може да се маха е заради нови потребители, на които се случва да го махнат по погрешка и после да не могат да се спасят, по тази причина е "твърдо" закодиран така.

Днес инсталирах 11.50-1074 но не ми излиза падащото меню с адресите,аз ли нещо бъркам или по принцип са го премахнали

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

my.opera.com/desktopteam/blog/2011/06/26/swordfish-release-candidate-4 Тук е обяснено. В новата версия по подразбиране стрелкичката е скрита, но може пак да се покаже от въпросната опция в opera:config

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Ами аз направо съм си внесъл моите филтри от ABP във вградения такъв на Опера (urlfilter.ini)

Иначе има отделен extension Opera AdBlock

Тоя екстенжън подобно на оригиналния АБП плющи рам като за световно и забавя връзката.

Моля - качи твоят адблок филтър тук или дай идея как да преработя Patterns.ini на АБП от Мозила така че да мога да приложа всичките филтри които имам там във опера Ефектнивно.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Имам още едно питане. Как се създава праивло за изключване на сайт във urlfilter.ini

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Имам още едно питане. Как се създава праивло за изключване на сайт във urlfilter.ini

Ctrl + F12 > Advanced > Content > Blocked Content, а иначе можеш да си създадеш такъв бърз клавиш (естествено трябва да имаш отметка на Enable single-key shortcuts в Advanced > Shortcuts). Като ти се покаже прозорчето, от Add добавяш ново правило, като можеш да ползваш wild marks (звездички), за да блокираш цели поддомейни например.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Ctrl + F12 > Advanced > Content > Blocked Content, а иначе можеш да си създадеш такъв бърз клавиш (естествено трябва да имаш отметка на Enable single-key shortcuts в Advanced > Shortcuts). Като ти се покаже прозорчето, от Add добавяш ново правило, като можеш да ползваш wild marks (звездички), за да блокираш цели поддомейни например.

Аз искам филтъра да не го блокира а не да го блокира. Явно не се изразявам достатъчно ясно.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Аз искам филтъра да не го блокира а не да го блокира. Явно не се изразявам достатъчно ясно.

Сега включих, извинявай - значи искаш решение за "бял списък". Ако искаш филтърът да не работи за даден сайт, можеш да отвориш въпросния сайт и от десен клавиш > Edit Site Preferences да махнеш отметката на Enable content blocking в Content, а иначе ако искаш да зададеш правило, което да е в белия списък, можеш да пробваш да го впишеш ръчно под [include] секцията в urlfilter.ini (при затворена Opera), само че това не съм го пробвал и не мога да кажа как работи на практика.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
публикувано (редактирано)

Интересува ме тази опция къде се е изгубила? Поне доколкото помня и в Опера я имаше?

Публикувано изображение

Редактирано от naruto (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Трябва да имате регистрация за да може да коментирате това

Регистрирайте се

Създайте нова регистрация в нашия форум. Лесно е!

Нова регистрация

Вход

Имате регистрация? Влезте от тук.

Вход

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.