Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

    Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

    Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

     

Препоръчан отговор


Един малък тест на Опера срещу фишинг сайтове. Много са нещата в Опера, заради които я ползвам, но от както започна колаборацията им с ЕйВиДжи, тази програма определено дръпна още повече.

В какво се изразява теста: два от известните сайтове за докладване на малуер файлове и страници. Проба върху пресно докладвани сайтове (от днес). Пуснах и едно-две доказателства, защо са блеклистнати съответните страници. Не съм сравнявал с други браузъри, а и нямам желание. В този клип се опитвам да покажа успеха на сътрудничеството между AVG и Opera, а не да "развенчавам митове" относно други програми. Допълнителна антивирусна защита на системата няма. Това обаче! е строго непрепоръчително! Просто компа с който съм е с цпу 598 мхц, и 256 мг рам.

Малкият тест, който предоставям не означава, че може да се използва Опера вместо антивирус. Уточнението мисля е нужно...

http://dox.bg/files/dw?a=7b81e2af51

Редактирано от Мальчик Бананан (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Поздравления за труда който си положил. Няма ли начин да го конвертиращ и качиш в някой сайт за споделяне на клипове?! Файлчето е доста голямо.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Сцепих го с avi splitter на 2, ма ми каза, че бил голям. Преди това го бях чакал 100 часа да се ъплоудне като не знаех, че нямам право да качвам такива големи файлове... така че, ще видя. Може би ще го сплитна още веднъж, и ако не стане...

Редактирано от Мальчик Бананан (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Как да направя така, че страниците от Speed dial-a да се обновяват автоматично при пускането на браузъра?

Редактирано от mita4e (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Как да направя така, че страниците от Speed dial-a да се обновяват автоматично при пускането на браузъра?

Опитай така:

Публикувано изображение


Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Това не върши работа, защото при пускане на операта тя чака зададеното време и тогава рефрешва страниците. Трябва ми при самото и пускане автоматично да си ги презарежда.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Това не върши работа, защото при пускане на операта тя чака зададеното време и тогава рефрешва страниците. Трябва ми при самото и пускане автоматично да си ги презарежда.

В custom има чек бокс за опресняване, ако има промяна в страницата. Другото предложение, в което не съм 100% сигурен - при включена опция Sync Speed Dial май ставаше това, което искаш, но се забавяше самото стартиране на Opera.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Това не върши работа, защото при пускане на операта тя чака зададеното време и тогава рефрешва страниците. Трябва ми при самото и пускане автоматично да си ги презарежда.

Има начин при пускане да ги презарежда зарежда наново - отвори си profile директорията (ако не знаеш къде е, отвори opera:about и виж какво пише срещу 'Opera Directory'), в нея трябва да има папка thumbnails - ако при затворена Opera изтриеш всичко от папката, то при следващо пускане ще се генерират нови картинки. Недостатък - колкото повече страници имаш в Speed Dial, толкова по-бавно ще става, тъй като на практика всяка страница трябва да бъде заредена, за да й се генерира картинка.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Някой ще може ли да сподели ,как да запаметявам сайтовете в лентата с отметки .От 15 минути се ровя и не мога да намеря начин .Предполагам че ,е недоглеждане от моя страна ,но пробвам този браузър за първи път .

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Някой ще може ли да сподели ,как да запаметявам сайтовете в лентата с отметки .От 15 минути се ровя и не мога да намеря начин .Предполагам че ,е недоглеждане от моя страна ,но пробвам този браузър за първи път .

Не знам с коя версия на Opera си и не се сещам при коя версия беше нужно това, но пробвай да държиш Shift, докато влачиш адреса към някоя лента.

Друг вариант е Ctrl + D на страницата, която искаш да запаметиш (ще ти се появи последното прозорче от скрийншота на mahamadurche) - в прозорчето може да щракнеш на 'Details' и там ще имаш отметка за показване в Bookmarks bar.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Kак се настройваше като маркирам дадена дума и дам десен бутон search - резултатът от търсенето да ми се отваря в нов таб, а не на мястото на съществуващия?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Kак се настройваше като маркирам дадена дума и дам десен бутон search - резултатът от търсенето да ми се отваря в нов таб, а не на мястото на съществуващия?

Или задържаш Shift, докато цъкаш в менюто с търсачките, или отиваш в настройките до Advanced > Tabs и махаш отметката на 'Reuse current tab'.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Или по другия начин, натискаш на "инструменти" >> "настройки" >> "разширени" >> "раздели" >> махаш отметката от "преизползвай активния раздел" >> слагаш отметка на "нов раздел отваряй до текущия".

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Или по другия начин, натискаш на "инструменти" >> "настройки" >> "разширени" >> "раздели" >> махаш отметката от "преизползвай активния раздел" >> слагаш отметка на "нов раздел отваряй до текущия".

Мисля, че изключая "отваряй до текущия", казах точно същото...

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
публикувано (редактирано)

Има ли начин да си копирам всички файлове от "Записки" едновременно в Word или Опенофис?

Редактирано от polaana (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
публикувано (редактирано)

С Word става, макар да се получава малко объкация. Влизаш в папката на браузъра operaprofile търсиш файла notes.adr, натискаш на него, и ще те пита с коя програма да го отвори - показваш му Word. Ако те пита с каква кодировка да е - показваш unicode (UTF-8).

Редактирано от krali (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

С

С Word става, макар да се получава малко объкация.

Влизаш в папката на браузъра operaprofile търсиш файла notes.adr, натискаш на него, и ще те пита с коя програма да го отвори - показваш му Word. Ако те пита с каква кодировка да е - показваш unicode (UTF-8).

От същия файл, отворен обаче в Notepad++ с малко заигравка с регулярни изрази може да се изкара само полезната информация за крайния потребител, понеже иначе се пазят едни номера, едни папки и т.н. Не че не може да се направи и в Word, но там ще е ръчен труд...

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Kопирам даден текст или дума, давам paste и нищо. Само в Опера се получава, дразнещето е, че е от днес.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Kопирам даден текст или дума, давам paste и нищо. Само в Опера се получава, дразнещето е, че е от днес.

Ползвай клавишната комбинация [Ctrl]+[V] .

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Kопирам даден текст или дума, давам paste и нищо. Само в Опера се получава, дразнещето е, че е от днес.

Puppet Master, това може да е следствие от инсталирани програма или разширение, които изтриват съдържанието или блокират достъпа до Clipboard.Ти знаеш какво си правил наскоро. Поздрави.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
публикувано (редактирано)

Puppet Master, това може да е следствие от инсталирани програма или разширение, които изтриват съдържанието или блокират достъпа до Clipboard.Ти знаеш какво си правил наскоро. Поздрави.

Разширение в Opera няма как да има достъп до клипборда, тъй като разширенията ползват JavaScript, а JavaScript пък от своя страна работи само в браузъра и умишлено няма системни привилегии.

Външна програма обаче би могла да омаже нещата, да.

Puppet Master, как точно копираш и поставяш текст - от клавиатурата, от менюто...? Ако си правил нещо по menu.ini или keyboard.ini, е възможно след надграждане да не ти работи нещо, въпреки че скоро пък не е излизала нова версия с кой знае какви промени. Аз ползвам финалната 11.64 и бетата на 12 и нямам такива проблеми.

Edit:

Проблемът е копирането е само в този форум.

Значи проблемът ти далеч не е в Opera - и аз съм имал известни проблеми с текстовия редактор тук.

Редактирано от Disasterpiece (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
публикувано (редактирано)

И аз имам същия проблем. Аз все си мисля че това е от самия сайт.Също така, когато съм с Линукс операта, не може да се набере "ъ" от клавиатурата, и това го прави само в този сайт.

Редактирано от krali (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
публикувано (редактирано)

"Проблемът е копирането е само в този форум." (текстът е копиран с десен клик --> Copy --> десен клик --> Paste) При мен няма проблем ... :eek: ПП. Обаче пък от няколко дена има друг - влизам в някоя тема, и за да се върна обратно, трябва по 3 пъти да натискам стрелката за "Назад" ...

Редактирано от RudeBoy (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Добави ново...