Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

    Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

    Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

     

Windowsa започна да се скапва


doktorkartar
 Сподели

Препоръчан отговор

Windows xp sp3 32bit на 1 година може и повече да е може и на по-малко да е не зам :) От няколко седмици windowsa е много зле. Като за начало 50% от стартиранията на систимата се провалят. Windowsa зарежда ама не всички драйвери. Понякога няма звук друг път пък аваста неще да се включи и показва червен "Х" а докато незареди аваст не ми дава да стартирам интернета дори не мога да отворя папките и се налага рестарт. След натискането на бутона Power on/off са необходими 58сек. докато се покаже десктопа и 2 мин и 31 сек докато ми позволи да го използвам (засичах ги) :D Когато съм в мозила и икам да копирам нещо или просто да използван десния бутон на мишката се налага да изчакам също няколко сек. докато ми се покаже менюто. А кокато изключвам мозила харда почва да се товари доста. Прозореца на мозила се маха но самия процес остава включен за около 20-30сек. и чак тогава се изключва. Понякога мозила изчезва от лентата на задачите и след време се появява. Като прекарвам с alt+tab ми показва че мозила е включена и мога да си я ползвам без проблем но липсва от лентата със задачите. При стартирането на ос ми се е случвало skype да зареди но да ми показва че го няма. Като процес го има но доло при часовника липсва. Когато се опитам да го стартирам от иконата му ми дава да се логна на ново :D ама трябва да е с друг акаунт защото моя вече е пуснат въпреки че не се показва и самият skype не го засича затова ми дава да се логна на ново. Когато се логна с друг акаунт виждам че моят си е на линия и дори мога да го избера :D даже като го избера ми показва че ме търсят по моя си skype но самият skype не се показва. За сега се сещам за тези проблеми. Кажете какво да направя за да се оправи всичко. Не ми се прави нова инсталация щото си отнема време а и после докато набутам вс програми и ми става зле. Маляви даите някакви предложения как да го спася :) Благодаря предварително П.П: Амм... да спомена че можеби не съм го чистил от както е инсталиран :( е може един два пъти да съм пускал tune up.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Еми като начало отговорете: -Този Аваст безплатен или платен е и ако е платен дали е легален или не? -Колко и кои програми са настроени за StartUp? -Проверени ли са регистрите, почистени ли са ненужните файлове? -Ползвате ли много нелегални програми? -Проверено ли е за вируси? -Какво ви е свободното място на C? -Какъв е хардуера все пак и температурите на процесора и видето? От кога не е почистван от прах? -Слагали ли сте някакви теми/украшения на този WIndows?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Може също така харддиска ти да е насъбрал лоши сектори и да се е прецакал... Но аз лично мисля че проблемът не идва само от едно място Свали си hd tune pro(или hd tune) от тук- http://www.hdtune.com/download.html инсталирай го и ни прати един шот на Health статуса на харда

Редактирано от bo4y- (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

-Avast IS свален от замунда преди година (когато се сложена ос) Активиран с лицензен файел намерен по форумите. -Startup http://img197.imageshack.us/i/startup1r.jpg/ -Регистрите не са проверявани, за какви ненужни файлове стана на въпрос ? (сега ще пусна tuneup да почисти регистрите) -Нелегални програми: колкото искаш :) -За вируси проверявам рядко (имам си доверие на аваст ползвам си го от години) -Свободно място: 1гб от 19,5гб -Частите са: Видео карта Nvidia GeForce 7300 LE Дъно ASRock AM2NF6G-VSTA Процесор Amd Sempron 3000+ Захранване Codegen 350w хард Hitachi HDS721616PLA380 (160 GB, 7200 RPM, SATA-II) Рам 1гб a-data 800mhx + 2gb Elixir (Nanya) Също беше на 800mhz но спря да работи мислехме че е изгоряла но по чудо тръгна на 533mhz и сега и двата модула работят на 533мхз. -Температурите са в норма: http://img94.imageshack.us/i/everestq.jpg/ Чисти се от прах наи малко 3 пъти в годината и при всяко чистене се сменят термопастите. -Windowsa е чист няма теми или нещо подобно -Харда беше проверяван наскоро за грешки и нямаше проблеми. Беше тестван с MHDD под Dos с Hiren's Boot CD и ето какво излезе http://img26.imageshack.us/i/img0198jq.jpg/

Редактирано от doktorkartar (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

-Avast IS свален от замунда преди година (когато се сложена ос) Активиран с лицензен файел намерен по форумите.

-Startup http://img197.images.../startup1r.jpg/

-Регистрите не са проверявани, за какви ненужни файлове стана на въпрос ? (сега ще пусна tuneup да почисти регистрите)

-Нелегални програми: колкото искаш :)

-За вируси проверявам рядко (имам си доверие на аваст ползвам си го от години)

-Свободно място: 1гб от 19,5гб

-Частите са:

Видео карта Nvidia GeForce 7300 LE

Дъно ASRock AM2NF6G-VSTA

Процесор Amd Sempron 3000+

Захранване Codegen 350w

хард Hitachi HDS721616PLA380 (160 GB, 7200 RPM, SATA-II)

Рам 1гб a-data 800mhx + 2gb Elixir (Nanya) Също беше на 800mhz но спря да работи мислехме че е изгоряла но по чудо тръгна на 533mhz и сега и двата модула работят на 533мхз.

-Температурите са в норма: http://img94.imagesh...i/everestq.jpg/

Чисти се от прах наи малко 3 пъти в годината и при всяко чистене се сменят термопастите.

-Windowsa е чист няма теми или нещо подобно

-Харда беше проверяван наскоро за грешки и нямаше проблеми.

Беше тестван с MHDD под Dos с Hiren's Boot CD и ето какво излезе http://img26.imagesh.../img0198jq.jpg/

Свали си Ccleaner почисти си темп файловете с нея и след това можеш да махнеш следните програми да не се стартират автоматично:

1 Groovemonitor

2 Nerocheck

3Jusched

4Hamachi

5Google toolbarnotifier

6Skype

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Бих направил тестове на рам паметта, бих оставил xp-то само на 1-ия модул от 1GB, премахни и поне половината от тези стартиращи се процеси, това с термопастата нали е сигурно, че не си сгафил нещо/не искам да те обиждам, но имаше човек тук, който после просто не беше закачил вентилатора на процесора като хората/. Проверка за последни налични драйвери и инсталиране също. Чистене с CCleaner.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Може също така харддиска ти да е насъбрал лоши сектори и да се е прецакал... Но аз лично мисля че проблемът не идва само от едно място Свали си hd tune pro(или hd tune) от тук- http://www.hdtune.com/download.html инсталирай го и ни прати един шот на Health статуса на харда Аз искам да видя какво показват s.m.a.r.t. данните,това че с хирена не ти е дал грешки незначи ,че харда е добре!

Редактирано от bo4y- (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ето: http://img233.imageshack.us/i/hdtunez.jpg/ Аз защо когато Next Update зареди до края програмата се затваря напално ? П.П: Утре ще пробвам само с 1гб рам да видя как е и ще пиша.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ето ме пак :wub: Реших да го тествам повечко време. Махнах нещата от startup, почистих го с tuneup (а не с CCleaner щото не се разбираме с него). Почисти регистрите,подредих ги,изтрити са невалидни преки пътища, общо взето ползвах всичко налично в tuneup 2009. Сега съм само 1гб обаче работата не е мн на добре. Докато съм в мозила често се случва да зацикля за определено време и пак да тръгва. Както си се ровя в нета и почва да се бави цялата система. Харда почва да трака мн силно все едно съм му пуснал някоя програма да го тества и после се оправя. Наи често се случва да зацикля докато играя minecraf и се опитам да отворя мозилата. Minecraft е доста лека игра според мен но въпреки това системата се товари мн яко чак немога да отворя чат в skype. Трябва да чака доста време докато се оправи или да го ресна. Дори и диспечера на задачите не може да се покайе за да спра процесите на играта и мозила. Това са проблемите на сегашното ниво. Иначе проблема с лошите стартирания от предишната седмица вече е решен. Включва се без грешки. Инсталирах на ново всички драйвери. Сега системата се стартира за 48-49сек 10 сек по-бързо :yanim: дано постигне и по добър резултат. П.П: Преди малко докато цъках minecraft компа се ресна сам. До сега (за 5 години) компа не се е ресвал сам никога. Случвало се е да се изключва сам но не и рестарт. Качвам minidump може да е полезен: http://dox.bg/files/dw?a=73abee6bbf

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ето ме пак :)

Реших да го тествам повечко време.

Махнах нещата от startup, почистих го с tuneup (а не с CCleaner щото не се разбираме с него).

Почисти регистрите,подредих ги,изтрити са невалидни преки пътища, общо взето ползвах всичко налично в tuneup 2009.

Сега съм само 1гб обаче работата не е мн на добре.

Докато съм в мозила често се случва да зацикля за определено време и пак да тръгва.

Както си се ровя в нета и почва да се бави цялата система.

Харда почва да трака мн силно все едно съм му пуснал някоя програма да го тества и после се оправя. Наи често се случва да зацикля докато играя minecraf и се опитам да отворя мозилата.

Minecraft е доста лека игра според мен но въпреки това системата се товари мн яко чак немога да отворя чат в skype. Трябва да чака доста време докато се оправи или да го ресна.

Дори и диспечера на задачите не може да се покайе за да спра процесите на играта и мозила.

Това са проблемите на сегашното ниво.

Иначе проблема с лошите стартирания от предишната седмица вече е решен.

Включва се без грешки. Инсталирах на ново всички драйвери. Сега системата се стартира за 48-49сек 10 сек по-бързо :down: дано постигне и по добър резултат.

П.П: Преди малко докато цъках minecraft компа се ресна сам.

До сега (за 5 години) компа не се е ресвал сам никога. Случвало се е да се изключва сам но не и рестарт.

Качвам minidump може да е полезен: http://dox.bg/files/dw?a=73abee6bbf

Като си инсталирал драйвъри нови версии ли сложи или тези от диска?На прави едно сканиране с Malwarebytes Anti-Malware за гадинки.Пусни си таск мениджъра и виж кой процес товари компютъра.Направи си една дефрагментация на хард диска.

Редактирано от mergy_1 (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Mincecraft въобще не е лека във някой отношения...Да графиката и е дървена,но ако я играете много хора мулти и сте построили нещо огромно дори компютър със i7 процесор няма да я издържи без да има лаг... "Дори и диспечера на задачите не може да се покайе за да спра процесите на играта и мозила." Това никак не е добре,какво ти изписва при въвеждане на ctrl+alt+del?Ако можеш да го отвориш постни един скриин на това какви процеси вървят. Също така забелязах че смарт технологията показва 2000+ unsafe shutdown count...Ти как си изгасяш машината?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

публикувано (редактирано)

Сложих нови драйвъри за видеото и аудио а на дъното сложих тези от диска (щото в дикса пише all in 1 и не знаех какво да търся в нета).

Сега направих бързо сканиране с Malwarebytes показа само 2 проблема (изключената защитната стена и спрените обновявания на ос.)

Направих и пълно сканиране на C:\ и не откри нищо.

Сега за таск мениджъра:

Отваря си се нормално. Само когато системата зацикли при игра на minecraft и ровене в мозила тогава всичко почва да забива и му трябва време докато се покаже таск мениджъра.

Като натисна ctrl+alt+del нищо не ми изписва просто трябва да чакам докато зареди.

И след като се покаже таск мениджъра интересното е че почти нищо не товари.

Изписва ми че minecraft заема около 300 000к от паметта.

А при използване на процесора няма нищо необичайно както винаги процесите на аваст и "процес на престпй на системата" са си на първо място.

Интересното е че след като спра (с малко мъки) процеса на minecraft харда продалжава да се тормози още малко време (10-15сек).

Ето скриин на мениджъра: http://imageshack.us/f/849/tmg.jpg/

Ще кача и друг когато системата зацикли.

Ще се опитам да го дефрагментирам по късно ама няма да е никак лесно щото е леко препълнен.

Компа го гася както си е нормално от старт=>изключи комп.=>изключване.

Преди го изкючвах от прак път: %windir%\system32\shutdown.exe -s -t 00

П.П:Сега се сетих Миналата седмица докато бях с модула от 2гб и докато играех minecraft се случваше машината за замръзне тотално. Нищо не реагираше и светеше само зелената лампичка на кутията. Тогава се е случвало 2-3 пъти да го изгася от бутона power on/off

Редактирано от doktorkartar (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Сложих нови драйвъри за видеото и аудио а на дъното сложих тези от диска (щото в дикса пише all in 1 и не знаех какво да търся в нета).

Сега направих бързо сканиране с Malwarebytes показа само 2 проблема (защитната стена и спряните обновявания на ос.)

Направих и пълно сканиране на C:\ и не откри нищо.

Сега за таск мениджъра:

Отваря си се нормално. Само когато системата зацикли при игра на minecraft и ровене в мозила тогава всичко почва да забива и ми трябва време докато се покаже таск мениджъра.

Като натисна ctrl+alt+del нищо не ми изписва просто трябва да чакам докато зареди.

И след като се покаже таск мениджъра интересното е че почти нищо не товари.

Изписва ми че minecraft заема около 300 000к от паметта.

А при използване на процесора няма нищо необичаино както винаги процесите на аваст и "процес на престпй на системата" са си на първо място.

Интересното е че след като спра (с малко мъки) процеса на minecraft харда продалжава да се тормози още малко време (10-15сек).

Ето скриин на мениджъра: http://imageshack.us/f/849/tmg.jpg/

Ще кача и друг когато системата зацикли пак.

Ще се опитам да го дефрагментирам по късно ама няма да е никак лесно щото е леко препълнен.

Компа го гася както си е нормално от старт=>изключи комп.=>изключване.

Преди го изкючвах от прак път: %windir%\system32\shutdown.exe -s -t 00

П.П:Сега се сетих Миналата седмица докато бях с модула от 2гб и докато играех minecraft се случваше машината за замръзне тотално. Нищо не реагирваше и светеше само зелената лампичка на кутията. Тогава се е случвало 2-3 пъти да го изгася от бутона power on/off

Дръж си таск мениджърът минимизиран.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Мм махни си пънк бъстера,немисля че ти трябва.Друго нещо-ползваш avast+USB fire wall+евентуално mbam,Може да правят конфликти една със друга и затова така да ти зацикля.Ако искаш да си спреш авторъна на флашките и други у-ва със цел предотвратяване на инфекции: Start > Run > gpedit.msc Computerer Configuration > Administrative Templates > System Set “Turn off autoplay” to “Enabled” Също така влез във биоса и провери следните неща намери къде са настроиките за рам паметта и виж следните графи Ако някоя от тях не е авто/стандарт я сложи да се конфигурира автоматично от биоса. Performance enchance-standart System memory multiplayer-auto DRAM timing selectable-auto DRAM voltage-auto

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 седмици по-късно...
публикувано (редактирано)

Почти изчезнаха забиванията но се появи нов проблем. Машината започна да се рестартира всеки ден. Даже и когато не е натоварена се рестартира. П.П: В биос всичко е на ауто.

Редактирано от doktorkartar (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Windows xp sp3 32bit на 1 година може и повече да е може и на по-малко да е не зам :)

От няколко седмици windowsa е много зле.

Като за начало 50% от стартиранията на систимата се провалят.

Windowsa зарежда ама не всички драйвери. Понякога няма звук друг път пък аваста неще да се включи и показва червен "Х"

а докато незареди аваст не ми дава да стартирам интернета дори не мога да отворя папките и се налага рестарт.

След натискането на бутона Power on/off са необходими 58сек. докато се покаже десктопа и 2 мин и 31 сек докато ми позволи да го използвам (засичах ги) :P

Когато съм в мозила и икам да копирам нещо или просто да използван десния бутон на мишката се налага да изчакам също няколко сек. докато ми се покаже менюто.

А кокато изключвам мозила харда почва да се товари доста. Прозореца на мозила се маха но самия процес остава включен за около 20-30сек. и чак тогава се изключва.

Понякога мозила изчезва от лентата на задачите и след време се появява.

Като прекарвам с alt+tab ми показва че мозила е включена и мога да си я ползвам без проблем но липсва от лентата със задачите.

При стартирането на ос ми се е случвало skype да зареди но да ми показва че го няма.

Като процес го има но доло при часовника липсва. Когато се опитам да го стартирам от иконата му ми дава да се логна на ново :D ама трябва да е с друг акаунт защото моя вече е пуснат въпреки че не се показва и самият skype не го засича затова ми дава да се логна на ново. Когато се логна с друг акаунт виждам че моят си е на линия и дори мога да го избера :D

даже като го избера ми показва че ме търсят по моя си skype но самият skype не се показва.

За сега се сещам за тези проблеми.

една чиста преинсталация отнема около 30-40.минутки.

преинсталиране на програми и драйвъри още толкова.

до сега колко време вложихте?

Кажете какво да направя за да се оправи всичко.

Не ми се прави нова инсталация щото си отнема време а и после докато набутам вс програми и ми става зле.

Маляви даите някакви предложения как да го спася ;)

Благодаря предварително

П.П: Амм... да спомена че можеби не съм го чистил от както е инсталиран :( е може един два пъти да съм пускал tune up.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Сподели

×
×
  • Добави ново...

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите Условия за ползване