Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какво е това нещо Човек

Featured Replies

• Автор

https://www.vesti.bg/sviat/talibanite-zabraniha-na-zhenite-da-poseshtavat-fitnes-zali-i-parkove-6154981

талибаните забраниха средното и висшето образование за момичета; имам въпрос към астрала талибаните няма ли да забранят мензиса на жените им, щото той мензиса на жените осквернява ислямската им религия

• Отговори 777
  • Прегледи 87,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• "Какво е това нещо Човек"   Ми, едно голямо нищо, което си мисли ,че е нещо! 

• 27 въпроса, които ще ви откажат от човечеството  08.11.2013, 10:59, div.bg           Източник: Thinkstock/Guliver   Вероятно сте чували за онлайн платформата Yahoo! Questions. В нея всякак

• човек=развъдник на болести и червеи.

Публикувани изображения

на 10.11.2022 г. в 22:37, some_spirit написа:

имам въпрос към астрала

Астрала отговаря:

"...до края на годината ще тече записването за новата порция ум  и разум, които раздавам по време на сън. Нужно да се направи акаунт и да се плати абонаментна такса.

Не сте получили никаква доза от същото вече няколко живота и съм силно обезпокоен, защото внасяте смут между преражданията си и сваляте общата вибрация, като така ми проваляте вселенския план.

Ако така продължавате още няколко прераждания, ще се позова астрално на член 1000 и ще ви внеса (из)насилствено цялата легенда за "агни йога" по време на сън, за наказание..."

( край на кон-такта)

и следва човек да си взима медикаментите навреме, за да му отговаря "астрала" на въпросите.

Поучете се вече от примерът, който се представлява от друг участник - вече "наказан" със същото, по горния 'член'.

Колко трябва да изгаря някого вътрешно злобата,за да търси изразяване по този жалък и долен начин. А тя дозата все повече и повече няма да достига. ..

И после

Taro Tarot Card GIF by Sagrado Tarot

преди 1 час, Just a Stranger написа:

Колко трябва да изгаря някого вътрешно злобата,за да търси изразяване по този жалък и долен начин.

това пак ли е въпрос към астрала? :lol6:Защото е погрешен.

На твое място бих попитал астрала кога ще ме изнасили с чувство за хумор, по време на сън ( може и наяве), че от наказанията с тия ала-бала-йоги и детски приказки си напълно изтрещел вече.

преди 7 минути, _ramus_ написа:

това пак ли е въпрос към астрала? :lol6:Защото е погрешен.

На твое място бих попитал астрала кога ще ме изнасили с чувство за хумор, по време на сън ( може и наяве), че от наказанията с тия ала-бала-йоги и детски приказки си напълно изтрещел вече.

Ти не знаеш какво е чувство за хумор. Аз зная. А твоето е съвсем друго. Твоето е агония - уж чувството ти за хумор е самозалъгване, жалък опит да избягаш от реалността си.

преди 32 минути, Just a Stranger написа:

уж чувството ти за хумор е самозалъгване, жалък опит да избягаш от реалността си.

Това според коя точно приказка е?

Или е според друга анонимка, в която се вживяваш и героят ти фантазира колко "знае" какво е чувството за хумор, според картите таро и разни йоги?

Въпросите към астрала  трябва да се задават точно и ясно, защото "владиката" хептен ще изтрещи в ролята на "посредник".

преди 32 минути, Just a Stranger написа:

Ти не знаеш какво е чувство за хумор. Аз зная. А твоето е съвсем друго.

Това кърти, просто - душицата, дето е обидена, наранена ( но и не че имала нещо против да е в това състояние. Но от друга страна - няма такова нещо, защото такава "желязна душа" е корава, целенасочена, спокойна, сигурна и балансирана, устремена към вечността и безкрайността на духа... :lol6:

Питам: - колко чувства има относно хумора. Или пък колко "други" варианти има за 'хумор'?

Не за друго - потопен си в криза и въобще не си даваш сметка какви глупости ръсиш. Не пречи на това да се посмея - докато ти се вживяваш драматизирано и показваш версиите на сънищата си. Чаплин и другите актьори, с които киното започна с немите си филми, бяха точно такива герои - падат, стават, удрят ги... но всичко е фантазия и вместо зрителите да плачат или състрадават, те се смеят - при това какъв смях... :)

Между другото да ти припомня, че... ти знаеш законите на вселената, знаеш вселенските истини... Не за друго, ами в една анонимка книжка главният герой "владиката" вече всичко ти е разкрил за света, за живота, за вселената, бъдещето и миналото (дето било неизменно ... ). Обикновено пациентите при преглед е важно да разкажат кога за първи път се появяват тия халюцинации, с какво са свързани, имало ли е преди тях, чуват ли гласове, виждат ли картини...

Добре че не си даваш дори миг да погледнеш какво става отвъд филма сред който се сънуваш, щото без патерички и повярванки сигурно се живее кофти.

• Автор

https://www.vesti.bg/sviat/osydiha-na-smyrt-trima-demonstranti-v-iran-6155379

Цитат

Те са обвинени в корупция в големи размери и "разпалване на война срещу Аллаха"

ей ги кретените на астрала, извънземните астрални енергийни разуми това правят с хората по света (в Иран в случая), някой си бил обявил война на бог, смешници това са от астрала

• 11 месеца по-късно...
  • Автор

вижте каква новина си имаме тук и по точно как е озаглавена - https://www.vesti.bg/bulgaria/symnitelen-predmet-v-centyra-na-gabrovo-vdigna-policaite-nakrak-6181912

Цитат

Съмнителен предмет в центъра на Габрово вдигна полицаите на крак

абе как  са ги вдигнали полицаите на крак, те като ги изпращат спешно на акция те използват двата си крака и отиват така да си правят акцията, те не вървят на един крак както пише в заглавието ами на два, значи заглавието трябва да е така:

Цитат

Съмнителен предмет в центъра на Габрово вдигна полицаите на крака

• Автор

абе пичове аз забелязвам нещо  много интересно и всъщност ненормално в нашия политически живот, когато въвеждаха машинното гласуване и всички депутати ревяха от телевизорите колко хубаво нещо е това, как нямало да се продават гласове и апропо и какво стана  въведоха  го това нещо и сега след 2-3години изведнъж всички почнаха да надават луд вой да се премахва машинното гласуване, това е точно положение когато се вижда че здравия разум на хората е отишъл на боклука,те са просто марионетки на някого си

От “True Detective”-великолепен филм, сериал.

Създател на филма е Nic Pizzolatto(италиански ген)

“След 14 часа взиране в трупове (убити) такива неща ти се въртят в ума.

Вглеждаш се в очите им, макар и на снимка. И знаете ли какво се вижда? Приели са го радушно. Първоначално не, но в сетния си миг изпитват осезаемо облекчение. Защото са се бояли и тепърва разбират колко лесно е да се откопчат. В онази последна наносекунда те са разбрали какво са и че твоето “АЗ”, цялата тази бурна драма е била само едно паянтово скеле от тъпо упорство. И можеш да се пуснеш от него. Най-сетне да разбереш, че напразно си го стискал със всички сили. Да си дадеш сметка, че целият ти живот, цялата ти любов и омраза, цялата ти болка и радост, цялата ти памет са били едно и също нещо - все същия сън който си сънувал в една заключена стая, сънят че си човек.”

• Автор
преди 2 часа, Sleda написа:

От “True Detective”-великолепен филм, сериал.

Създател на филма е Nic Pizzolatto(италиански ген)

“След 14 часа взиране в трупове (убити) такива неща ти се въртят в ума.

Вглеждаш се в очите им, макар и на снимка. И знаете ли какво се вижда? Приели са го радушно. Първоначално не, но в сетния си миг изпитват осезаемо облекчение. Защото са се бояли и тепърва разбират колко лесно е да се откопчат. В онази последна наносекунда те са разбрали какво са и че твоето “АЗ”, цялата тази бурна драма е била само едно паянтово скеле от тъпо упорство. И можеш да се пуснеш от него. Най-сетне да разбереш, че напразно си го стискал със всички сили. Да си дадеш сметка, че целият ти живот, цялата ти любов и омраза, цялата ти болка и радост, цялата ти памет са били едно и също нещо - все същия сън който си сънувал в една заключена стая, сънят че си човек.”

за какво се  изсра  така в темата  ми, ако ти се ходи до едното място има си тоалетна там го прави, не и в моята тема

преди 33 минути, some_spirit написа:

за какво се  изсра  така в темата  ми, ако ти се ходи до едното място има си тоалетна там го прави, не и в моята тема

Друг цитат от същия супер филм “True detective”: “Колко брутално, да вземеш една душа и да я напъхаш в това…месо”.

на 30.10.2023 г. в 21:06, some_spirit написа:

Това твоя нужник ли е??? :laughing5:

Чувал съм за Персонален Господ, но не знаех, че има и персонален нужник в свободен форум. :lol6:

п.п Съвет: Обърни се към някой модератор да я заключва тази тема и по твое усмотрение да те пуска в нея. :) 

на 30.10.2023 г. в 18:26, Sleda написа:

Да си дадеш сметка, че целият ти живот, цялата ти любов и омраза, цялата ти болка и радост, цялата ти памет са били едно и също нещо - все същия сън който си сънувал в една заключена стая, сънят че си човек.

Не можах да разбера от какво се е възмутил @Някой дух? Че оприличаваш неговата стая  на заключена ли???

Но, той ли се е заключил в нея или друг го е направи??? 

Виждам как се опитваш да го изведеш от въпросната стая, но според мен не е заключена. Отделно виж какво му е поведението -> "Не желая да ме безпокоят". "Тук, в стаята ми се чува само моя глас." Всички вън!!! "Тук аз казвам какво е нужда!!!" "Ходи другаде да си задоволиш нуждата!!!"

Основното нещо което трябва да направиш, за да разбереш какво е човек е = Да станеш такъв! Но, за това си трябва Силен дух, а не обезличен. 

Тук не става въпрос да станеш като хората, а да намери индивидуалната си същност. Иначе, да, вярно си в една стая и сънуваш, че си човек като в тази книга:

image.jpeg.6aa833670a3bf2de1c77709bd326aafc.jpeg

на 16.11.2022 г. в 15:49, Just a Stranger написа:

Ти не знаеш какво е чувство за хумор. Аз зная. А твоето е съвсем друго. Твоето е агония - уж чувството ти за хумор е самозалъгване, жалък опит да избягаш от реалността си.

Това е душевно сношение атеист с вярващ. Води до астрален оргазъм.Всеки си докарва дозичката. Вие с Будизъм и медитация и агни йогата а той с това.

на 4.11.2023 г. в 21:00, Sleda написа:

Човешкото същество обича да подскача  😁

Въпроса се свежда дали под ритъма на музика (може и да е в главата му) или, за да избегне заплаха. ;) 

п.п. :offtopic_s:Когато си на Луната, то какво друго да правиш??? :) 

...

По-точно е да се каже: Душата на човек блуждае между земята и небето, докато нещо не го побутне и полети в небето и тогава само остава следата, че е била на Земята. ;) 

преди 11 минути, dioib написа:

Въпроса се свежда дали под ритъма на музика (може и да е в главата му) или, за да избегне заплаха. ;) 

п.п. :offtopic_s:Когато си на Луната, то какво друго да правиш??? :) 

Всякак  :jumping11:.

преди 10 минути, Sleda написа:

Всякак  :jumping11:.

Казваш да се оставят повече следи, а??? :) 

• Автор
на 2.11.2023 г. в 5:44, dioib написа:

Чувал съм за Персонален Господ, но не знаех, че има и персонален нужник в свободен форум

писах да не ми серат в темата,а не в някакъв си нужник (който бил във форум някакъв  си), ти български  език като го  четеш  разбираш ли го или просто си ги праскаш  изреченията така както си вървят писанията в любимата ти  Библия

преди 10 минути, some_spirit написа:

писах да не ми серат в темата,а не в някакъв си нужник (който бил във форум някакъв  си), ти български  език като го  четеш  разбираш ли го или просто си ги праскаш  изреченията така както си вървят писанията в любимата ти  Библия

Не, не го чета!!! Споделям по темата, а ти си въобразяваш, че е твоя. = Иначе щеше и форума да е твой!!! = Сега щеше или да изтриеш поста или да ми наложиш бан, щото не обичаш да наказваш!!!

Ти, с чужда пита помен ли правиш???

Твоя дух ли тук да жалим??? Щото бил важен. :laughing5:

п.п. Това, че не владееш интерфейса е ясно, но явно и твоя дух не го владее!! = Определено няма как да разбереш какво е човек!!! +> След като не желаеш!!1

• Автор
преди 1 минута, dioib написа:

Споделям по темата, а ти си въобразяваш, че е твоя.

не си въобразявам  че темата е моя, аз съм създателя на темата и първият пост  в нея е мой, май пак караш на пиянски изпарения

Може би дарвинистката теория за човешкия произход скоро ще рухне напълно.

Учените надникнаха по-дълбоко в молекулите на ДНК и видяха там кодирана информация, чието присъствие ни прави нещо като биокомпютър със сложни генетични програми. Експерти от Института по квантова генетика се опитват да дешифрират мистериозния текст в молекулите на ДНК. Техните открития са все по-убедителни, че в началото е имало Словото, а ние сме продукт на вакуумния Супермозък.
Учените стигнаха до неочаквано откритие: молекулата на ДНК се състои не само от гени, отговорни за формата на лицето, ухото, цвета на очите и т.н., но най-вече от кодирани текстове. Освен това тези текстове заемат 95 – 99 процента от общото съдържание на хромозомите! И само 1 – 5 процента са заети от прословутите гени, които синтезират протеини. Основната част от информацията, съдържаща се в хромозомите, остава неизвестна за нас.
Според учените ДНК е същият текст като текста на книга. Но има способността да се чете не само буква по буква и ред по ред, но и от всяка буква, защото няма прекъсване между думите. Като се чете този текст с всяка следваща буква се получават нови и нови текстове. Можете да го прочетете в обратна посока, ако редът е равен.
И ако верига от текст се разгъне в триизмерно пространство, като в куб, тогава текстът се чете във всички посоки. Текстът не е неподвижен. Постоянно се движи, променя се, защото нашите хромозоми дишат, люлеят се, генерирайки огромен брой текстове. Работата с лингвисти и математици от Московския държавен университет показа, че структурата на човешката реч, текстът на книгата и структурата на ДНК последователността са математически близки, тоест това наистина са текстове на все още непознати за нас езици. Клетките говорят помежду си, точно като вас и мен – генетичният апарат има безкраен брой езици.
Човекът е саморазчитаща се текстова структура.

Нашите хромозоми изпълняват програмата за изграждане на организъм от яйцеклетка чрез биологични полета – фотонни и акустични. Вътре в яйцето се създава електромагнитен образ на бъдещия организъм, записва се неговата социална програма, неговата съдба, ако искате. Това е друга неизследвана характеристика на генетичния апарат, която се реализира по-специално с помощта на една от разновидностите на биополето – лазерни полета, способни не само да излъчват светлина, но и звук. Така генетичният апарат проявява своите потенции чрез холографска памет. В зависимост от светлината, с която се осветяват холограмите – а те са много, защото върху една холограма могат да се запишат много холограми – се получава едно или друго изображение. Освен това може да се чете само в същия цвят, в който е написана. И нашите хромозоми излъчват широк спектър, от ултравиолетово до инфрачервено, и следователно могат да четат множеството холограми на другия. В резултат на това се появява светлинен и акустичен образ на бъдещия нов организъм, а в последствие – и всички следващи поколения.
Програмата, която е записана върху ДНК, не би могла да възникне в резултат на еволюцията на Дарвин – за записването на такова огромно количество информация е необходимо време, което е многократно по-дълго от съществуването на Вселената. Това е като да се опитвате да построите сграда на Московския държавен университет, като хвърляте тухли.
Генетичната информация може да се предава на разстояние; ДНК молекулата може да съществува под формата на поле. Прост пример за трансфер на генетичен материал е проникването на вируси в тялото ни, като вируса Ебола. Този принцип на „непорочното зачатие“ може да се използва за създаване на някакъв вид устройство, което позволява да се въведе в човешкото тяло и да му се въздейства отвътре.

Институт по квантова генетика.

https://bnppress.com/2023/11/09/истината-за-нашето-днк-и-лъжата-че-прои/

преди 3 часа, _Aumi_ написа:

Е обикновен фейк - поредния който мъкнеш сред калдата.

Такъв "институт" е само сред фантазиите на райтъри, опитващи се да припечелят от подходящия таргет.

Едно надникване в тази... "медия", дава общ поглед на нейната... "насоченост" - например останалите т.н. "статии", автора им...

1468201617_.png.b26aae5edef240d8b0b036776bb89fc3.png

Та подобни глупости може да си измисли всеки, а "подходящия" неграмотен таргет да ги ползва да си изживее фантазиите. Все пак - всяка социална сделка се основава поне на "две страни"... :) 

• 2 седмици по-късно...
на 12.11.2023 г. в 8:16, _Aumi_ написа:

Може би дарвинистката теория за човешкия произход скоро ще рухне напълно.

Учените надникнаха по-дълбоко в молекулите на ДНК и видяха там кодирана информация, чието присъствие ни прави нещо като биокомпютър със сложни генетични програми. Експерти от Института по квантова генетика се опитват да дешифрират мистериозния текст в молекулите на ДНК. Техните открития са все по-убедителни, че в началото е имало Словото, а ние сме продукт на вакуумния Супермозък.
Учените стигнаха до неочаквано откритие: молекулата на ДНК се състои не само от гени, отговорни за формата на лицето, ухото, цвета на очите и т.н., но най-вече от кодирани текстове. Освен това тези текстове заемат 95 – 99 процента от общото съдържание на хромозомите! И само 1 – 5 процента са заети от прословутите гени, които синтезират протеини. Основната част от информацията, съдържаща се в хромозомите, остава неизвестна за нас.
Според учените ДНК е същият текст като текста на книга. Но има способността да се чете не само буква по буква и ред по ред, но и от всяка буква, защото няма прекъсване между думите. Като се чете този текст с всяка следваща буква се получават нови и нови текстове. Можете да го прочетете в обратна посока, ако редът е равен.
И ако верига от текст се разгъне в триизмерно пространство, като в куб, тогава текстът се чете във всички посоки. Текстът не е неподвижен. Постоянно се движи, променя се, защото нашите хромозоми дишат, люлеят се, генерирайки огромен брой текстове. Работата с лингвисти и математици от Московския държавен университет показа, че структурата на човешката реч, текстът на книгата и структурата на ДНК последователността са математически близки, тоест това наистина са текстове на все още непознати за нас езици. Клетките говорят помежду си, точно като вас и мен – генетичният апарат има безкраен брой езици.
Човекът е саморазчитаща се текстова структура.

Нашите хромозоми изпълняват програмата за изграждане на организъм от яйцеклетка чрез биологични полета – фотонни и акустични. Вътре в яйцето се създава електромагнитен образ на бъдещия организъм, записва се неговата социална програма, неговата съдба, ако искате. Това е друга неизследвана характеристика на генетичния апарат, която се реализира по-специално с помощта на една от разновидностите на биополето – лазерни полета, способни не само да излъчват светлина, но и звук. Така генетичният апарат проявява своите потенции чрез холографска памет. В зависимост от светлината, с която се осветяват холограмите – а те са много, защото върху една холограма могат да се запишат много холограми – се получава едно или друго изображение. Освен това може да се чете само в същия цвят, в който е написана. И нашите хромозоми излъчват широк спектър, от ултравиолетово до инфрачервено, и следователно могат да четат множеството холограми на другия. В резултат на това се появява светлинен и акустичен образ на бъдещия нов организъм, а в последствие – и всички следващи поколения.
Програмата, която е записана върху ДНК, не би могла да възникне в резултат на еволюцията на Дарвин – за записването на такова огромно количество информация е необходимо време, което е многократно по-дълго от съществуването на Вселената. Това е като да се опитвате да построите сграда на Московския държавен университет, като хвърляте тухли.
Генетичната информация може да се предава на разстояние; ДНК молекулата може да съществува под формата на поле. Прост пример за трансфер на генетичен материал е проникването на вируси в тялото ни, като вируса Ебола. Този принцип на „непорочното зачатие“ може да се използва за създаване на някакъв вид устройство, което позволява да се въведе в човешкото тяло и да му се въздейства отвътре.

https://bnppress.com/2023/11/09/истината-за-нашето-днк-и-лъжата-че-прои/

Публикация на откритие на български учен в САЩ, копирала съм го от интернет, сега нямам време да го търся.

ХРОМАТИН

То е за неизвестната до сега роля на ЕЛЕКТРИЧЕСКИТЕ ЗАРЯДИ НА ХРОМОЗОМИТЕ в строежа, ролята и ползата на онези 97% от ДНК на човека, в които няма важни гени за кодиране на протеини и ензими, и които се считат за инертен и ненужен „боклук” от ДНК. Това ДНК е известно като хетерохроматин. 

РОЛЯТА и ПОЛЗАТА ОТ ХЕТЕРОХРОМАТИНА се търси от 1928 година, когато Emil Heitz (Фигура 1) разделя хроматина (ДНК) на две съставни части: 

ЕУХРОМАТИНА (Euchromatin) (Фигура 2) е светъл на цвят и богат на гени. В него ДНК и хистоните са навити рехаво. Той е само 3% от генома на човека. Заради наличието на гени еухроматина се счита за важната съставна част на ДНК.

ХЕТЕРОХРОМАТИНА (Heterochromatin) (Фигура 3) е тъмен на цвят и лишен от гени. В него ДНК и хистоните са навити плътно. Той е 97% от генома на човека. Заради липсата на гени той се счита от повечето генетици за инертен и ненужен „боклук”в строежа на ДНК. 

В ЕДНОТО МНЕНИЕ хетерохроматина е считан за инертен, безполезен и ненужен “боклук ДНК”. Зад това мнение стоят онези учени, които знаят, че в него няма гени за кодиране на протеини. За тях, той е “боклук” който не върши никаква полезна работа.  Това е най-широко разпространеното мнение което се разпространява и защитава на конференции и симпозиуми по генетиката и молекулярната биология

ТРЕТОТО МНЕНИЕ е наше. Ние вярваме, че ползата от  хетерохроматина трябва да се определя не от гените, които той не притежава, а от това което той има в изобилие в милиони бройки. Това са положително заредените хистони около които отрицателно заредено ДНК се увива и формира нуклеозоми (Фигура 5).  Както бе посочено в предишна статия с номер 6 нуклеозомите са основните единици за опериране с електрически заряди (ECOU) на ниво хромозоми. Този неизвестен до сега факт показва, че ползата на хетерохроматина е да предоставя в генома на човека онези 97% ДНК, което няма гени, но има в изобилие заредени хитони и ДНК благодарение на които хромозомите  имат собствени електрически заряди. 

В подкрепа на нашето мнение са резултатите от проведените с модерни методи сравнителни изследвания на броя и строежа на хетерохроматина, гените и хромозомите на човека, животни и растения. Преди тези изследвания в  продължение на близо 100 години специалистите по генетика и еволюция развиваха тезата, че човека е достигнал по-високо ниво на развитие от останалите примати защото в генома му има повече на брой гени и хромозоми. Тази теза се оказа невярна. Направените през последните години изследвания показаха, че шимпанзето има повече на брой хромозоми и гени от човека. Единственото нещо което човека има повече в генома си е считаният за “боклук”  хетерохроматин (Фигури 6 и 7). Този факт показва, че ако човека има някакво генетично предимство пред шимпанзето, то заслугите за това са в хетерохроматина. 

Представените по-горе данни и факти водят до следните изводи:

1). Гените са безспорно важен компонент в генома на човека, но те далеч не са всичко от което е изграден генома. Това се доказва от факта, че гените са само около 3% от генома на човека. Останалите 97% са геном, който е свободен от гени, но богат на компоненти които са заредени положително и отрицателно. И това не е случайно. Тези заредени с електрически заряди компоненти предоставят онази енергия без която гените на могат сами да се разпознават, локализират, намират, рекомбинират, репликират, работят, контролират и поправят. 

2). В продължение на много години ползата от хетерохроматина е била търсена там където я няма – в гените за кодиране на протеини. Те липсват в строежа на хетерохроматина и по тази причина ползата от него не е била видяна и е останала неразбрана. 

3). Ползата от хетерохроматина е в наличието в него на онези милиони положително заредени хистони обвити с отрицателно заредено ДНК, които позволяват на хромозомите да генерират и оперират собствени електрически заряди. Заради тези заряди хетерохроматина е най-голямата съставна част в генома на човека.  

4). Богатият на хетерохроматин геном на човека е онази фактор, чиито мощни сигнали правят мозъка на човека способен да твори и използва говорене, писане и други дейности, които са непознати и недостъпни за другите животни. Тези заряди и сигнали са сред онези важни фактори, които правят развитието на човека и неговата еволюция по-успешни от тези на другите примати и животни.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.