Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Угасване на компютъра

Featured Replies

Понеже не мога да определя от какво естество е проблема / хардуер, ОС или нещо друго / реших да питам тук. Ако съм сгрешил, моля да бъда извинен. От около 10 - на дена има някакъв странен проблем с компютъра ми. Както си правя нещо на компа, изведнъж компютъра спира все едно, че съм му дръпнал шалтера. Токът не е прекъсвал, спирал или нещо подобно,освен това ползвам UPS. Просто компа си спира, заедно с него моментално угасва и монитора, няма съобщение или нещо подобно. Индикаторите на монитора, юпиеса и тонколоните си показват, че са включени.Като рестартирам компа тръгва, но след около минута угасва пак. Понякога "захапе " върви 20 - 30 мин и чак тогава угасне. След известно количество опити и време накрая си тръгне, както трябва. Не виждам някаква закономерност или цикличност. Може да угасне след минута или след 10. В началото го направи два поредни дена, после 5-6 нямаше нищо, после един ден пак и последния случай е от тази сутрин. Когато са ставали тези работи, компа не е бил претоварен, да речем да съм играл игри, просто си чета някой форум. Отначало си мислех, че има проблем с ел.мрежа, но другите уреди си работят нормално, лампа, телевизор и т.н., а освен това има и UPS. Той е старичък рекох да не прави той въртели, махнах го и включих директно компа към мрежата, продължи да прави същия номер. Ако пък въпросните дни е имало падове или качване на напрежението в ел.мрежа, не би ли трябвало UPS -а да коригира подавания ток към компютъра, ако изобщо проблема е в тока. Сканирах за вируси, не бе открито нищо подозрително. Един мой познат ми каза, че в един от въпросните дни и той имал същия проблем с компютъра.Може да е съвпадение или да ме е излъгал за успокоение. Изказа предположение, че е от интернет - доставчика, който може да е правел "нещо", и двамата сме на един доставчик. Ако някой се е сблъсквал с подобен проблем или има представа, какво може да е, ще се радвам да го сподели с мен.

А забрави най-важното - да кажеш компонентите на конфигурацията и марка, и модел на UPS-a.

Не става ясно как спира компа , угасва ли или просто губи картина. Ако гасне може да не е добре захранването или прегрява процесора. проверяват се вентилаторите дали са изправни и се чисти прахоляка.Всяка машина иска грижи. :).Провери дъното за надути кондензатори , особено около процесора , същото важи и за захранването.

Редактирано от boche (преглед на промените)

• Автор

А забрави най-важното - да кажеш компонентите на конфигурацията и марка, и модел на UPS-a.

UPS -а е inform, това пише на него. Компоненти и конфигурация, не знам, как да ги видя. Ако имаш предвид това -

Не става ясно как спира компа , угасва ли или просто губи картина. Ако гасне може да не е добре захранването или прегрява процесора. проверяват се вентилаторите дали са изправни и се чисти прахоляка.Всяка машина иска грижи. :).Провери дъното за надути кондензатори , особено около процесора , същото важи и за захранването.

Спира си компютъра, все едно че съм му спрял тока. Смятам, че не е мръсен, чистя го уж, ама де да знам.

post-89840-0-65336200-1305391038_thumb.j

Редактирано от tulski (преглед на промените)

UPS -а е inform, това пише на него. Компоненти и конфигурация, не знам, как да ги видя. Ако имаш предвид това -

Спира си компютъра, все едно че съм му спрял тока. Смятам, че не е мръсен, чистя го уж, ама де да знам.

С тази "обширна" информация която даваш няма кой да ти помогне.Прочети Правила на форум: Общи хардуерни въпроси и питай пак.

Инсталирай си Еверест виж какъв ти е хардуера и публикувай възможно най-изчерпателна информация за него, за да ти помогнат.
  • Автор

С тази "обширна" информация която даваш няма кой да ти помогне.Прочети Правила на форум: Общи хардуерни въпроси и питай пак.

Мисля, че дадох наличната информация. По - подробно не мога да го обесня. " Виж правилата, виж форума ..." аз това го знам. Щом питам, значи не съм намерил решение на проблема, иначе няма да пускам тема.

Е, щом няма, няма. Живи и здрави да сме. Ще го преживеем. Лека вечер.

Мисля, че дадох наличната информация. По - подробно не мога да го обесня. " Виж правилата, виж форума ..." аз това го знам. Щом питам, значи не съм намерил решение на проблема, иначе няма да пускам тема.

Е, щом няма, няма. Живи и здрави да сме. Ще го преживеем. Лека вечер.

Виждам че го знаеш,но не си прочел точка 5.

Виждам че го знаеш,но не си прочел точка 5.

Тази точка, въпреки че е последна е от голямо значение за хора като автора, така че при необходимост от нашата помощ нека се съобрази с нея.

Понеже не мога да определя от какво естество е проблема / хардуер, ОС или нещо друго / реших да питам тук. Ако съм сгрешил, моля да бъда извинен.

От около 10 - на дена има някакъв странен проблем с компютъра ми. Както си правя нещо на компа, изведнъж компютъра спира все едно, че съм му дръпнал шалтера. Токът не е прекъсвал, спирал или нещо подобно,освен това ползвам UPS. Просто компа си спира, заедно с него моментално угасва и монитора, няма съобщение или нещо подобно. Индикаторите на монитора, юпиеса и тонколоните си показват, че са включени.Като рестартирам компа тръгва, но след около минута угасва пак. Понякога "захапе " върви 20 - 30 мин и чак тогава угасне. След известно количество опити и време накрая си тръгне, както трябва. Не виждам някаква закономерност или цикличност. Може да угасне след минута или след 10. В началото го направи два поредни дена, после 5-6 нямаше нищо, после един ден пак и последния случай е от тази сутрин. Когато са ставали тези работи, компа не е бил претоварен, да речем да съм играл игри, просто си чета някой форум. Отначало си мислех, че има проблем с ел.мрежа, но другите уреди си работят нормално, лампа, телевизор и т.н., а освен това има и UPS. Той е старичък рекох да не прави той въртели, махнах го и включих директно компа към мрежата, продължи да прави същия номер. Ако пък въпросните дни е имало падове или качване на напрежението в ел.мрежа, не би ли трябвало UPS -а да коригира подавания ток към компютъра, ако изобщо проблема е в тока. Сканирах за вируси, не бе открито нищо подозрително. Един мой познат ми каза, че в един от въпросните дни и той имал същия проблем с компютъра.Може да е съвпадение или да ме е излъгал за успокоение. Изказа предположение, че е от интернет - доставчика, който може да е правел "нещо", и двамата сме на един доставчик.

Ако някой се е сблъсквал с подобен проблем или има представа, какво може да е, ще се радвам да го сподели с мен.

имах същият проблем.

наложи се смяна на вентилатора на процесора.

не държеше стабилни обороти и компа гаснеше от високата температура.

Ако имаш възможност да опиташ с друго захранване - направи го.Захранването (ако е от евтините) е от най-бързо износващите се компоненти.Можеш да пробваш с друг захранващ кабел или да го включиш в друг контакт.

• Автор

Друго захранване за компютър нямам. Друг контакт в стаята няма. Инсталирах Everest, ама не знам коя опция да включа и къде да гледам, дали всичко е наред. Досега не съм работил с нея.

Друго захранване за компютър нямам. Друг контакт в стаята няма. Инсталирах Everest, ама не знам коя опция да включа и къде да гледам, дали всичко е наред. Досега не съм работил с нея.

Как да направим отчет с еверест.

Контакта е хубаво да се провери дали правилно е занулен/заземен! Другото нещо е захранващият кабел на компютъра да се провери най-обстойно дали не е прекъснат някъде или дали контактува добре в буксата на захранващия модул. Тези две неща можеш да си провериш и без да имаш компютърни умения. Почни от тях и дай тука отговор!

• Автор

Днес беше върха - 6 пъти ми ги прави тези номера, последния път преди половин час. Проверих кабелите на компа и юпиеса, и буксите, нищо им няма. Нямам фазомер да гледам контакта, ама според мен е наред. Направих някакви тестове с Еверест, не съм сигурен това ли трябва да се гледа.

post-89840-0-37123300-1305474794_thumb.p

post-89840-0-52702500-1305474805_thumb.p

post-89840-0-10591200-1305474859_thumb.p

Занеси го на една гумаджийница и го попродухай малко че като гледам бая е прашлясъл , наблегни на процесора , ако трябва и паста да се смени :)

Днес беше върха - 6 пъти ми ги прави тези номера, последния път преди половин час. Проверих кабелите на компа и юпиеса, и буксите, нищо им няма. Нямам фазомер да гледам контакта, ама според мен е наред. Направих някакви тестове с Еверест, не съм сигурен това ли трябва да се гледа.

Много са ти високи температурите на процесора,изпълни съвета на jonov.Дай си температурите на видео картата.Тук можеш да си видиш максималната температура на процесора.

• Автор

Утре освен да отворя кутията и да го продухам. За видеокартата не знам, как да я тествам.

Утре освен да отворя кутията и да го продухам. За видеокартата не знам, как да я тествам.

Би ли споделил все пак с нас каква видео карта имаш,може пък някой да се навие да ти помогне.

Ами и на мен лаптопът ми прави странен бъг. Когато го включвам, издава някакъв по-силен шум и след това се изключва сам. Така става 2 пъти поред и накрая си тръгва нормално...много странна работа са тия съвременни машини :clap:

Май имаш блокирали от прахта вентилатори и от там високи градуси . Смяна или опит за смазването им.

Ох ох,по-добре бързо отивай го чисти,че като нищо ще сдаде багажа до няколко дни(най-вече визирам харда-41 градуса-горкичкият :clap: )

• Автор

Би ли споделил все пак с нас каква видео карта имаш,може пък някой да се навие да ти помогне.

Това ли трябва да е ?

post-89840-0-56011600-1305490580_thumb.j

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.