Премини към съдържанието

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

s_toshkov

Проблем с батерия на ASUS M51VR от какво е ?

Препоръчан отговор


Имам едно лаптопче Asus M51 VR - изведбъж преди около месец ми се скапа батерията /машинката вече е на над 2.5 години явно и е дошло времето /-реших да си купувам нова , само че в БГ много яки цени обаждат за такава батерия А32- F3 - оригиналната и беше на 11.1 волта , 4700 Ач - реших и си поръчах със същите параметри , само че 7200 Ач от ebay ......, батерията пристигна за около 10 дни- сложих я , заредих я и си тръгна , в действителност когато си зареди напълно издържа над 3 часа - с оригиналната не успяваше на надхвърли 2 часа Проблема ми е следният -когато падне до край новата батерия /по съвети на колеги знам че нова батерия поне първите няколко зареждания трябва да се държи на зарядното поне 12 часа , след това да се изтощи напълно и чак тогава да се включва пак за зареждане/ , след като включа зарядното не ми показва на иконката за батерията че е започнало зареждане -имам една програмка EVEREST - проверявам и в нея - там също не ми отчита че е започнало зареждането на батерията - изчаквам няколко минути -резултат е същият - зарядното включено - изписва ми че е на променливо токово захранване и не започва за зарежда - рестартирам лаптопа - резултата същият !!! Всичко обаче се оправя когато докато е включено зарядното откача за момент батерията от лаптопа и когато я върна започва веднага за зарежда ???? Друг проблем с тази новата батерия е че нивото на зареждане не винаги е отразено вярно в лентата на иконите - сега докато пиша това ми показва дълго време че батерията е на 35 %и така без да се смъква показателя - в момента в който включих зарядното да дозаредя батерията веднага ми отчете че са останали 11 % - искам да кажа че не е точно опреснаването на информацията относно състоянието на батерията ??? тема От какво са породени тези проблеми ? Възможно ли е ХР-то да ми ги прави , с преинсталация дали ще се оправи /има ли вариянт операционана система да си е "калибрована" по старите параметри на батерията??? Другото което си мисля в биоса дали има някаква настройка която трябва да се променя ?Знам че има нещо за колиброване /или някакъв подобен термин беше/ на батерията - ако стартирам това дали ще има ефект??? Какво ще ме посъветвате да правя ???

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

не си писал с каква о.с. но глистата и седмицата имат проблеми с правилното отчитане на батерията при някои модели лаптопи, но въпреки това тя си се зарежда нормално... едит: сега видяш че си с xp - ми същия проблем съм го виждал с други лаптопи - с батерията случайно не дойде ли дискче с пач за биоса на лаптопа? повечето марки указват на биос да не зарежда батерията ако не я разпознае (а това става ако не е оригинална)...

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.