Премини към съдържанието

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

prwvu

Проблем с Windows 7 и Counter-Strike 1.6

Препоръчан отговор


Здравейте. Проблемът е следния. Нерядко се случва по време на игра да зацикля за 2-3 секунди. Което за такава игра е проблем. Забелязах, че когато се случи, лампата на харда свети без прекъсване. Ползвам 64 битовия уин7; машината е 4ядрена с 4гб памет. Наблюдавах докато играя с Performance Monitor-a и той показва, че процес, който прави хдд в този момент, е само играта и конкретно wav файл от чат радиото, който се е стартирал тогава. Не реализира голям трансфер, но за сметка на това има сериозен респонс тайм - 4000 милисекунди..... пробвах да сваля друг CS, но нямаше разлика. Пробвах да сменя OpenGL с Direct3D, но и това не помогна. Проблемът логично ме насочва към звуковия драйвер, обаче май не е от него - ползвам официалния от сайта на лаптопа ми, сложих най-новия след това - никаква промяна. Последни видеодрайвери и всичко останало.. лаптопът е Acer 7551G. Освен с CS с други игри не съм забелязвал проблем с такова зацикляне.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Здравейте. Проблемът е следния. Нерядко се случва по време на игра да зацикля за 2-3 секунди. Което за такава игра е проблем. Забелязах, че когато се случи, лампата на харда свети без прекъсване. Ползвам 64 битовия уин7; машината е 4ядрена с 4гб памет. Наблюдавах докато играя с Performance Monitor-a и той показва, че процес, който прави хдд в този момент, е само играта и конкретно wav файл от чат радиото, който се е стартирал тогава. Не реализира голям трансфер, но за сметка на това има сериозен респонс тайм - 4000 милисекунди..... пробвах да сваля друг CS, но нямаше разлика. Пробвах да сменя OpenGL с Direct3D, но и това не помогна.

Проблемът логично ме насочва към звуковия драйвер, обаче май не е от него - ползвам официалния от сайта на лаптопа ми, сложих най-новия след това - никаква промяна. Последни видеодрайвери и всичко останало.. лаптопът е Acer 7551G. Освен с CS с други игри не съм забелязвал проблем с такова зацикляне.

Цък! Май трябва да се ползва в ХР мод!

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Здравей, тази тема я четох преди време, не ми помогна.. и в ХП мод нямаше разлика http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif

Ами пробвай с CS 1.8. По-нова е.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Току-що сложих последния CSS v61 ot man1a, и пак същото. Перформанс монитора изкарва в момента на цикленето: hl2.exe C:\Program files (x86)\Counter Strike Source v61\cstrike\sound\weapons\m4a1\m4a1_unsil-1.wav със Response Time 1700 ms... и CS1.6 изкарваше на wav файлове тези проблеми. Лошото е, че понякога става почти веднага, понякога трябва да играя половин час, за да се прояви проблема.


Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Току-що сложих последния CSS v61 ot man1a, и пак същото. Перформанс монитора изкарва в момента на цикленето:

hl2.exe C:\Program files (x86)\Counter Strike Source v61\cstrike\sound\weapons\m4a1\m4a1_unsil-1.wav със Response Time 1700 ms... и CS1.6 изкарваше на wav файлове тези проблеми. Лошото е, че понякога става почти веднага, понякога трябва да играя половин час, за да се прояви проблема.

пробвай със спряна антивирусна... ако се реши проблема или направи тая да не проверява файла или пробвай с друга...

http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=168782

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Нямам антивирусна. Иначе пробвах да сканирам диска с програмката, както и от сайта на производителя на диска ми - не откриват грешки (доста часове прекара в тестване тоя диск..) Сега виждам, че и другия ми лаптоп с win7 има такива проблеми с тази игра. Той не е геймърски и върви много тегаво, но се помъчих половин час и на няколко пъти и той зацикля на wav-файловете от играта.. под Виста и ХП нямаше такива грижи. Интересното е, че масово хората нямат проблеми с играта под Уин 7....

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Оправих го. Трябваше да оставя дифолт-настройката за вертикалната синхронизация (application controlled), защото я бях спрял по навик - на старите компютри с WinXP вървеше така по-добре.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Пак проблемите се появиха.. намерих информация, че някои харддискове имат проблем "head parking", със същите симптоми съм. Деактивирах таймера за паркирането на главите, вече е наред.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.