Премини към съдържанието

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Велин Петров

manege connections WIN srv 2003

Препоръчан отговор


Здравейте хора Търсих из темите и неможаш да открия подобна , затова пиша нова. Изправен съм пред верояно често срещам проблем , но в действителност не знам как да се оправя :wors: Тъ :) На един сървър 2003 имам 2 програми като всяка е с собствена БД . И двате са MS SqL. Разбира се като всеки СРВ и този има ограничен брой връзки. Проблема при мене е , че когато хората използващи едната програма се накачат на СРВ за другите няма връзка . Тоест и двете проложения правят SqL connection . интересното при моя случай е ,че едната програма се връзва по класическия начин за БД ( прави си връзка и си седи с нея докато не свърши работа ) , а другата е на принципа PIPE , връзва се само когато иска да запише нещо в БД или да чете от там и после се откачва. И проблема е точно в програма2 ( тази с PIPE connection) тя често неможе да се върже към СРВ. Въпроса ми е знае ли някой начин по който да кажа на този СРВ кои връзки са по-приоритетни . И по какви критерии мога да ги задам тези настройки : Порт , програма и т.н. :)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Това за което се сещам е да сложиш ограничение за максимален брой връзки за двете програми или потребители свързващи се със сървъра. Не е най-доброто решение, но поне гарантира, че който се работи на сървъра няма да има проблеми. Имаше нещо за преизползване на връзките, постоянни връзки (persistent).

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Въпроса ми е знае ли някой начин по който да кажа на този СРВ кои връзки са по-приоритетни . И по какви критерии мога да ги задам тези настройки : Порт , програма и т.н.

Само програмиста на програмата може да оправи проблема, никой друг. От личен опит мога да ти кажа, че това е доста тежка задача и ще иска сериозна сума пари. Другото решение е със закупуване на WinSvrCAL SNGL OLP NL UsrCAL - клиентски лицензии за достъп, цената на един такъв е около 30 евро без ДДС на калпак потребител.

Обади се на програмистите, автори на програмата и питай за условия и цени и си направи сметката сравнение с клиентските лицензии. Но трябва да се има в предвид, че само с оптимициране на софтуера също ще има на моменти проблемчета.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.