Премини към съдържанието

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Анинфид

Търси се (под нет и гугъл) програма която да прави автоматичен бекъп

Препоръчан отговор


Здравейте ! Както споменах си търся програмка която автоматично да бекъпва директория на един дял (и по възможност на друг носител), когато отчете промяна във съдържанието. Предполагам, че има такова животно, защото ми омръзна сам да го правя, ако не, здраве да е ;) !

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Много ти благодаря , върши работа :) !

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Scheduled tasks и batch файлче, в което си пишеш всичко - примерно командата xcopy може да отчита разликите между две директории и да копира само различното съдържание.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Не е точно това - идеята е при промяна на файл дори да го ъпдейтва (нещо което приложението от саентист май не прави ) .


Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

прави имаш опция за 2 вида бек(ер голям*)п единия е цялостен другия е актуализация на промените

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Не е точно това - идеята е при промяна на файл дори да го ъпдейтва (нещо което приложението от саентист май не прави ) .

За да се случва това, трябва програмата непрекъснато да следи какво се случва с файловете, което би било ужасно ресурсоемко. Чрез това, което аз предложих, можеш да си настроиш Task Scheduler да пуска .bat файла през пет минути и ако има променени файлове, той ще ги копира, а ако не - просто ще се затвори. Нещо такова:

xcopy c:\asd\* d:\asd /d /s /i /u /y

c:\asd е оригиналната папка, а d:\asd - там, където копираш нещата от нея

/d ще копира само файловете, които в c:\asd са по-нови като дата

/s ще копира всички поддиректории

/i работи само при първото пускане - указва, че искаш да копираш всичко в директория, а не във файл, ако директорията, в която копираш, липсва

/u ще копира само файлове, които вече съществуват в d:\asd

/y ще прескочи запитванията дали да презапишеш вече съществуващ файл (с положителен отговор)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

SyncBack ми е вършила идеална работа за тази цел. Има freeware версия, а може да си "купиш" и PRO-то от някои места. :giggle1:

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

AdvanceSystem Pro, има таква функция, но мисля, че нямаше фукнция, която отчита кога има разлика и прави бекъп, но можеш да го направиш всеки ден в 5 часа(примерно) да ти бекъпва дяла.. Освен това има фукнция, която ти оптимизира компютъра и чисти л@йна, така че ще ти е от полза... Има я и фрий версия, но там няма фукнцията, автоматично в еди-колко си часа да прави зададените работи, затова си намираш ключ от някъде и така... (не е трудно, потърси в гугъл)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

 • Разглеждащи това в момента   0 потребители

  Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

 • Подобни теми

  • от Plamy Gerova
   Здравейте, може ли помощ за курсовата ми задача?
   съставете програма с функции за:
   а) въвеждане от клавиатурата във файл и в масив( чрез добавяне) данни за морски пътувания (до 25)- Морска гара Варна: маршрут, кораб-име, име на капитан, цени на билетите- I,II класа, брой пасажери в съответната класа, обща сума на продадените билети- през избран месец от годината.Извеждане текущото съдържание на масива(файла) на екрана.
   б) извеждане на екран данните за превозите на кораб по въведено от клавиатурата име на кораб(със запитване за справка)
   в) извеждане на екран данните за морско пътуване с най- голяма обща сума на продадени билети.
   Главна функция main()- с меня за избор на функции и проверка за състоянието та данните.Използване на локални променливи и функции с предаване на параметри. 
    
  • от BWB. Eclipto
   Търся помощ за курсовата си работа по програмиране, защото отсъствах близо два месеца поради операция, а не се имам с колегите си.
   задачата гласи :"Съставете алгоритъм и напишете програма за въвеждане координатите на точки и извеждане на екрана координатите на онези от тях, които не лежат в защрихованата област.Въвеждането се прекратява, когато броят на въведените точки стане най-малко М и броят на лежащите в защрихованата област стане N."

   помощ!!
  • от Emkey
   Здравейте, хорица. 
   Надявам се да не бъда нападната или осмивана, затова че не съм запозната в бранша, а пускам тема за елементарни въпроси. 
   Рисувам върху големи листа хартия, предимно с въглени. Но открих програмки, с които после мога да доукрасявам рисунките си и дотолкова се вдъхнових, че бих искала някои от нещата, които нарисувам да ги занеса за принт рисунка с канава, и да си ги окача на стените в дома ми. 
   От тук идват и въпросите ми. 
   След като си завърша рисунката върху хартия, и й направя снимка, (задължително с фотоапарат)  с коя програма най-добре ще бъде обработена, така че да не й разваля качеството. И размерите какви трябва да бъдат? Като цяло ме вълнува това как трябва да процедирам, за да не съсипя качеството на снимката. И да е годна рисунката ми за такава картина. Досега съм правила снимки на рисунките ми само с тел. Със сигурност не стават за печат. И са с малко пиксели. Изобщо цялата тая работа с пиксели, формати, качество ми е непонятна. Затова искам практични съвети от специалисти  
   Много благодаря предварително
  • от Gabriela Hristova
   Здравейте! Пиша във връзка с програма за автодиагностика Delphi 2015 Release 3. Инсталирах си програмата както е дадено в диска стъпка по стъпка. Програмата тръгва, но когато се зададе за автодиагностика изписва "Автомобилът не реагира на заявката за диагностика, уверете се, че тестерът е свързан правилно към автомобила...". Устройството, което прави връзка между лаптопа и колата (NEW VCI+A-BT) работи и се опитва да се свърже, защото променя цвета си от син на зелен и обратно като е придружен и със звуков сигнал. Прави се връзка с устройството, със софтуера, но няма комуникация с какъвто и да е модел автомобил. Разговарях и с официален представител на програмата като не ми беше казано нищо конкретно, инсталирах Team Viewer, както ми беше казано, но  след многократни опити на отсрещната страна продължава да си изписва същата грешка, като накрая човека ми обясни, че за по-старите модели коли (както е в случая 1999) не може, защото не поддържали това OBD, в което се съмнявам, защото все пак нямаше да ги има като модели в самата програма. А другия проблем можело да бъде от преходниците за различните коли, за което също имам съмнения, понеже моята кола е Пежо 206 и лично на нея не и трябва преходник а си работи с оригиналния кабел без предходник. 
   Та ако някой е имал същия проблем, може да помогне или знае някой, занимаващ се с програмата във областите Велико Търново или Русе искрено ще съм му благодарна. 
  • от Pepi Litkov
   Здравейте колеги ! Спешно ми трябва една задача написана на C++ за понеделник . Много ми е труден този език и не мога да измисля никакъв код ..Ако е възможно погледнете условието : Да се напише програма,която за дадено естествено число N да намира такава тройка числа a,b,c (естествени и c<N), за която a2+b2=c2 (двойките са степен).. Благодаря ви много предварително ! 
 • Дарение

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.