Премини към съдържанието

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Evellon

Температурен дисплей

Препоръчан отговор


Намерих температурен дисплей (или поне така мисля) върху кутията на стар компютър. Устройството ми изглежда интересно и ми се иска да проработи, но не знам точно как да го подкарам.

Най-отгоре на платката има 4 групи пинове. Върху всяка от тях има инициали, но имам само предположения за значението им. Отляво надясно са: TSW (Temperature SWitch?), TLED (Temperature LED?), PLED (Power LED?) и POWER, което ми е ясно.

Кабелите от първата група пинове (TSW) бяха отрязани и нямам представа какво е било вързано там.

Към втората група (TLED) е закачен жълт диод с жълт и черен кабел. Диодът свети когато подам захранване и черния кабел е свързан към десния минус (ако е закачен към левия не става нищо).

Към третата група пинове (PLED) има свързан зелен диод със зелен (+) и черен кабел (-). Този така и не светна.

Към последните 2 пина бяха вързани кабелите, захранващи устройството.

Когато го свържа към някой 5-волтов кабел на захранването, дисплеят светва. А какво показва - зависи от подредбата на джъмперите. Има 2 големи групи пинове отгоре и отдолу на дисплея. Всяка отговаря за съответната половина от цифрите. Всяка голяма група може да се раздели на седем по-малки от по 4 пина. Свързването на 2 пина от една малка група води до светването на определа чертичка от някоя от цифрите. 14 малки групи - 14 чертички.

Въпросите:

- Какво може да е било свързано към двата пина с инициали TSW, ако контакт между тях води до угасване на дисплея?

- Има ли значение подредбата на джъмперите, отговарящи за дисплея?

- Какво показва зеленият диод и защо не свети?

--> СНИМКА <--

Благодаря предварително.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове


×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.