Премини към съдържанието
 • Добре дошли!

  Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

  Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

   

за и против казармата


Препоръчан отговор


вярно че не съм момче но искам да чуя малко мнения по въпроса

Редактирано от Sawi (преглед на промените)
Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
 • Отговори 58
 • Създадено
 • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Потребители с най-много отговори

Въпроса ти риторичен ли е ?

<{POST_SNAPBACK}>

подкрепям мнението ти,та то за тези 9 месеца най-много да се научат да си вързват връзките на обувките.

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

абе обувки обувки ама за 9 масеца наиш ли колко пъти ша та минат докат ги въпзваш?!?!?!

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Българската войска винаги е била светиня за българина и понеже малко поназнайвам история икам да ви кажа,че още няма случай когато българско знаме да е пленено в битка.

Обаче в последните години нещата както в цялата ни държавица са малко по-занемарени.Аз не съм ходил в казарма все още,но смятам,че колкото по-бързо отпадне наборната военна служба и колкото по-бързо войската ни стане професионална толкова по-добре.Казвам това защото съм ходил на предварителен медициннски преглед за определяне на годност за военна служба и някой от там присъсващите определено не бяха как да го кажа-съвсем нормални.Това да напълниш ауспуха на колата на полковника с урината за проба може да е забавно,но надали на такъв човек ако му дадеш автомат "Калашников",който от 50 метра с един куршум прави тухла четворка на прах,може да бъдеш спокоен.


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

За ама в някаъв разумен срок,нещо като школа за подготовка според мен.Задължително на високо ниво и с професионалисти за инструктори,а не мазни старшини и офицери на по 60 години.

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Kaрдиограма на сърцето може да ви уплаши ако не знаете, че за подбор на танкист е нужно три неща.Перфектно зрение, ръст и силно сърце.Поставен в тесни условия пълначът на оръдието е най-за оплакване.Бойно снаражение на танкове от Т-34 до Т-62 се препълва с цел по-голям боезапас.Пълначът на оръдието буквално гази снаряди.Той е стъпил на тях.Омотал ръцете си с парцали на него му е позволено максимум две гилзи от отстреляни снаряди да има неприбрани в магазина.В момент на изстрел откатът на танка е равносилен на неговото тегло и той е 36 тона.Три съединителя пребуксуват в такъв момент и танкът спира за секунда на място от 35км/ч. 8кг барут изстрелват снаряда с възможност да носи ядрен заряд от 10килотона на разстояние до 36км.Гилзата пада на пода нагрята до 800'С.При танкове Т-72 и по-нови, гилзите са от картон, а металното дъно бива изхвърлено през механизиран люк от купола на танка навън автоматично.Снарядите са няколко вида положени в клетки, които са външна стена на резервоарите за гориво.Подкалибрен, кумулативен, бронебоен (това са снаряди единствено за бой срещу вражески танкове.Най-зловещ е подкалибрения.Той е в състояние при прав изстрел на разстояние до 500м да пробие два танка в една линия и да ги превърне на пастет.Представлява стоманен стержен с диаметър 20мм и дължина 400мм воден от оловна плоча.Ако бронебойния снаряд се забие в рейката между купола и шасито, гаранция че може да го вдигне с веригите нагоре.)Друг тип снаряд е осколочно фугасен.Той служи да поразява жива сила на врага като се пръска на над 2000 парчета с неправилна форма.Поразява в радиус от 200м.Ако се сложи подсилена капачка на капсул детонатора, то този тип снаряд се използва за разрушаване на сгради.

Към дулото на оръдието има скрепена картечница с лента от 500 патрона.Грижа на пълнача е да презареди по команда с нова лента.Картечницата е "Дегтарьов" или "Калашников"- 7.62мм.Преди всеки изстрел той се прилепва за купола на танка с една ръка, а с другата задължително крие очите си от откатни изгорели газове.Важно е да има пълна съгласуваност между мерач и пълнач, чрез вътрешната телефона връзка.Всяко недоразумение между тях превръща пълнача на тапет.

За подсилване на ефекта близък до реална бойна обстановка екипажа воюва с противогази-сляпата баба е гарантирана.На 50 см от клина на оръдието, което се отваря с лостов механизъм с помощта на две ръце се намира 12 цилиндров V oбразен всегоривен двигател, запалван с въздух под налягане от 210 атмосфери рециклирани до 70.Над пълнача се намира люк, до когото е монтирана 36кг зенитна картечница с 12мм куршуми поразяващи леко бронирани цели до 3.6км разстояние.Единствено пълначът е въоръжен със сгъваем/десантен автомат "Калашников" 7.62мм.Останалите членове на екипажа са с пистолети ТТ или "Макаров".Ако танкът бъде подбит, жив пълначът е длъжен да разглоби 65кг клин на оръдието и по този начин да го направи неизполваемо от противника, като го завлачи през аварийния изход намираш се в пода на танка.Люкът се освобождава като купула се завърти на 14.00 часа.

Две години и шест месеца от живота ми минаха в изучаване на съветски танкове и всеобразно руско оръжие.Началото ми започна в школа за запасни офицери "Хрито Ботев" и продължи в бойни поделения Горна баня, после Станке Димитров/Дупница и завърши в Кюстендил.

Изводите оставям на вас.

Поздрави

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Извода е,че днес,ако някой кестен,дето не е и чувал какво е това снаряд,му дадат да управлява такъв танк при изпълнение на бойна задача и аз съм на близо,по-добре да взема пистолет и да си пръсна мозъка.

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

ЗА. Определено всеки трябва да се научи как да си служи с оръжие. А колкото до професионалната армия ХА ХА ХА sad.gif не ме карайте да се смея всеки знае що е то ДЪРЖАВНА СЛУЖБА sad.gif недай си боже да стане война просто не виждам какво ще сторят тези "професионалисти", а и все пак се замислете какво могат да сторят толкова малко хора ако няма наборници??

Смятате ли, че една армия като сегашната би могла да стори нещо за да опази България ??? АЗ ЛИЧНО НЕ!!!!!!!

Ще ви разкажа как протичаше упражнение по полагане на мост с БЛГ. Значи идва инструктора заедно с "професионалистите".ТЕ отиват във фургона който се намираше на единия край на полигона влизат вътре удрят му един здрав белот, после пийнат па легнат да поспят. През това време добрия чичко инструктор отива до машината и посред бял ден източи 3 туби по 20 литра :) и какво е това - ДЪРЖАВНА СЛУЖБА - никой за нищо те не търси всичко е един голям ЦИРК. Разказвали са ми приятели служили в други поделения и в други родове войски, че и там картинката е почти същата :down:. От цялото поделение САМО 6 офицери имаше които в действителност са ВОЙНИЦИ и то хора които наистина си разбират от работата а не някакви мърлячи и палячовци както повечето останали. Да не си помислите, че тия 6 са "стабилни" - НАПРОТИВ побъркваха ни НО си разбираха от работата и наистина са "ЛУДИ ЗА СЛУЖБА".

Друго да ви опиша какво се случи когато ни вдигнаха по тревога. За тая прослувута тревога се знаеше от една седмица (имахме хора навсякъде :P) и какво стана вдигнаха ни по тревога стегнахме се и за по - малко от 3 минути вече бяхме снаряжени и на мястото ни от където трябваше да ни приберът с един зил. Добре де НО шофера на зила "ПРОФЕСИОНАЛЕН" войник АКА "КАДРОВИ" се беше напил на свиня и не можа даже и да дойде до поделението та си почакахме там около 4 часа когато най - накрая дойде друг "КАДРОВИ" който уж трябваше да ни закара. Да ама той горкия не знаеше даже как да включи на задна :speak: Е ТЕЗИ ХОРА ЛИ ЩЕ НИ ЗАЩИТАВАТ ??? Да не ви разправям какви неща съм видял пък на стрелбището УЖАС. Поне от мойте впечатления"кадроваците" са нищо повече от едни палячовци и търтеи които гледат по цял ден да си седят на задника за държавна сметка, тези хора са едни паразити и нищо повече. И нека не се лъжем на всеки ще му е гот ако си седи на Д-то по цял ден и му плащат за това. Плаши ме мисълта, че такива "професионалисти" ще пазят родината ни

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
ЗА. Определено всеки трябва да се научи как да си служи с оръжие. А колкото до професионалната армия ХА ХА ХА  sad.gif  не ме карайте да се смея всеки знае що е то ДЪРЖАВНА СЛУЖБА  sad.gif  недай си боже да стане война просто не виждам какво ще сторят тези "професионалисти", а и все пак се замислете какво могат да сторят толкова малко хора ако няма наборници??

Смятате ли, че една армия като сегашната би могла да стори нещо за да опази България ??? АЗ ЛИЧНО НЕ!!!!!!!

Ще ви разкажа как протичаше упражнение по полагане на мост с БЛГ. Значи идва инструктора заедно с "професионалистите".ТЕ отиват във фургона който се намираше на единия край на полигона влизат вътре удрят му един здрав белот, после пийнат па легнат да поспят. През това време добрия чичко инструктор отива до машината и посред бял ден източи 3 туби по 20 литра :) и какво е това - ДЪРЖАВНА СЛУЖБА - никой за нищо те не търси всичко е един голям ЦИРК. Разказвали са ми приятели служили в други поделения и в други родове войски, че и там картинката е почти същата :down:.  От цялото поделение САМО 6 офицери имаше които в действителност са ВОЙНИЦИ и то хора които наистина си разбират от работата а не някакви мърлячи и палячовци както повечето останали. Да не си помислите, че тия 6 са "стабилни" - НАПРОТИВ побъркваха ни НО си разбираха от работата и наистина са "ЛУДИ ЗА СЛУЖБА".

Друго да ви опиша какво се случи когато ни вдигнаха по тревога. За тая прослувута тревога се знаеше от една седмица (имахме хора навсякъде  :P) и какво стана вдигнаха ни по тревога стегнахме се и за по - малко от 3 минути вече бяхме снаряжени и на мястото ни от където трябваше да ни приберът с един зил. Добре де НО шофера на зила "ПРОФЕСИОНАЛЕН" войник  АКА "КАДРОВИ" се беше напил на свиня и не можа даже и да дойде до поделението та си почакахме там около 4 часа когато най - накрая дойде друг "КАДРОВИ" който уж трябваше да ни закара. Да ама той горкия не знаеше даже как да включи на задна  :speak:  Е ТЕЗИ ХОРА ЛИ ЩЕ НИ ЗАЩИТАВАТ ??? Да не ви разправям какви неща съм видял пък на стрелбището УЖАС. Поне от мойте впечатления"кадроваците" са нищо повече от едни палячовци и търтеи които гледат по цял ден да си седят на задника за държавна сметка, тези хора са едни паразити и нищо повече. И нека не се лъжем на всеки ще му е гот ако си седи на Д-то по цял ден и му плащат за това. Плаши ме мисълта, че такива "професионалисти" ще пазят родината ни

<{POST_SNAPBACK}>

А кой ще ни пази-Манго от Каспичан или Сулю от Нова Загора.Да ви обясня как се води война днес.Такива работи като пехотата да изнасят цялата битка вече няма.Минават танковете,няколко изтребителя с лазерно насочване на бомбите правят няколко курса,обстрел с ракети земя-въздух-земя.И край с врага е причключено.Просто пехотата е вече мит.Я вижте американците в Ирак дали първо пуснаха пехотата или първо май имаше няколко курса с големите машини.А после пехотинците само минаха да видят какво е останало от Садам.

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Аз съм за новобрански център. Да е 40 дни, но както трябва. Да се става в 6 сутринта и да се бягат 5км примерно. После други упражнения и стрелба. 40 дни здраво натоварване. Без почивки, без мама и тати, без алкохол, GSM, компютър, интернет, калдата и цигари. С истински военни. накрая да се прави нещо като изпит или по-скоро учение и това да е. Да се научим какво е ред и какво е да стреляш с автомат. Мисля че това е по-добрият вариант и за нас, а и за държавата.

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
А кой ще ни пази-Манго от Каспичан или Сулю от Нова Загора.Да ви обясня как се води война днес.Такива работи като пехотата да изнасят цялата битка вече няма.Минават танковете,няколко изтребителя с лазерно насочване на бомбите правят няколко курса,обстрел с ракети земя-въздух-земя.И край с врага е причключено.Просто пехотата е вече мит.Я вижте американците в Ирак дали първо пуснаха пехотата или първо май имаше няколко курса с големите машини.А после пехотинците само минаха да видят какво е останало от Садам.

<{POST_SNAPBACK}>

Благодаря НО аз не съм нито МАНГО от Каспичан нито Сулю от нова загора sad.gif

А колкото до Садам ами какво да кажа поостаряла Руска бронетехника срещу най - новите разработки на Америка - демек ОПИТЕН ПОЛИГОН и нищо повече а да и НЕФТ :)

Без почивки, без мама и тати, без алкохол, GSM, компютър, интернет, калдата
:speak::down::P Редактирано от DEAM (преглед на промените)
Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
Благодаря НО аз не съм нито МАНГО от Каспичан нито Сулю от нова загора  sad.gif

А колкото до Садам ами какво да кажа поостаряла Руска бронетехника срещу най - новите разработки на Америка - демек ОПИТЕН ПОЛИГОН и нищо повече а да и НЕФТ :speak:

<{POST_SNAPBACK}>

Не не,не исках да кажа,че си Манго.Извинявай! Грешно си ме разбрал:bye:

Просто става въпрос,че днес не е неоходима някаква огромна армия,защото всичко се свежда до техника.На дали американските войски са някакви супер войници.Имат там някакви "Тюлени". Но имат най-добрата техника и това е.

Редактирано от randb (преглед на промените)
Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Въпросът не се отнася до времетраенето на казармата, а до съществуването й!

благодаря на всички за отговорите, продължавайте в същия дух

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

@DEAM,в днешно време войната не се води с изгорели танкове като нашите.Трябва ни истинска техника.

@ISSABELA,аз викам и вас да взимат защото и вие трябва да видите за какво иде реч все пак :speak:

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

ЗА - но не повече от 6 месеца

Много е полезна - действително прави от момчетата - мъже. Характера. biggrin.gif

Поне при мен беше така

:bye:

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
@DEAM,в днешно време войната не се води с изгорели танкове като нашите.Трябва ни истинска техника.

@ISSABELA,аз викам и вас да взимат защото и вие трябва да видите за какво иде реч все пак  :)

<{POST_SNAPBACK}>

Честно казано и аз си мисля че и жените трябва да ходят в казарма, ще им бъде полезно да знаят как да се защитавят например, защото в днешно време не се знае кога ще ни е необходимо

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Аз лично съм ЗА казармата , както каза някой преди мене там човек си създава характер , навици , дисциплина , които определено са нужни на всеки истински мъж в живота. И смятам , че наборната военна служба е най-добрия вариант за армията ни . Една голяма и стабилна войска (не казвам да е 100 хиляди но в сегашния си вид е направо смешна и все по-смешна става)

би била в голям плюс на държавата . В крайна сметка това е една структура с голямо социално значение . При наводнения , пожари , земетресения и др. именно тези млади хора , чрез дълга към родината си се в ключват в борба срещу стихиите . Тея дълги , дълги ЖП линии май също не ги е полагал някой частник...и т.н и т.н

На някой хора от форума мога да кажа само , че гледат много телевизия и американски филми , че така яко са се пропагандирали . Да не си мислят , че американската армия е толкова добра , просто по телевизията не дават кадри как хеликоптери за милиони долари ги трепят с по-един GSM и РПГ в ръка. И съм сигурен ,че ако се забъркат с някоя по-мощничка държава , трябва само да им свалят сателитите и ще увиснат....

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

"СДС ще внесе законопроект за отмяна на задължителната казарма от 2007 г.

Съюзът на демократичните сили ще внесе за разглеждане в Народното събрание законопроект за отмяна на задължителната наборна военна служба от 2007 година, съобщи зам.-председателят на парламента и член на Националния изпълнителен съвет (НИС) на СДС Филип Димитров във вторник.

По думите на Филип Димитров в момента съществува тенденция на постоянно отлагане на решението за отмяна на задължителната наборна служба, въпреки че това е залегнало във военната доктрина на страната, която бе приета през 2002 г.

“Доктрината предвижда превръщането на българската армия изцяло в професионална. Прието е, че това е доброто решение. Затова законопроектът за отпадането на задължителната военна служба и произтичащите от нея алтернативни служби към 1 януари 2007 г. представлява назряла обществена потребност”, заяви още Димитров.

В началото на февруари началникът на отдел “Личен състав” на Българската армия Динчо Карамунчев заяви, че в момента съотношението между наборни и кадрови военнослужещи е 50 на 50. Той прогнозира отпадане на военната служба най-късно през 2008 година."

Не мога да взема компетентно мнение по тази тема.Но има голяма вероятност да направят армията ни професионална през 2008г.Така че ако не ви се ходи отлагайте. :bye:

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
Честно казано и аз си мисля че и жените трябва да ходят в казарма, ще им бъде полезно да знаят как да се защитавят например, защото в днешно време не се знае кога ще ни е необходимо

<{POST_SNAPBACK}>

честно да си кажа найстина и ние жените може да ходиме в казарма,поне да поналучи ме нещо

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

да си кажа честно ми е малко гадно че казармата вече не се приема нсериозно

като чуя момчетата да говорят почти уплашено за нея изпитвам нещо средно между отвращение и съжаление примесени с присмех

и ми е кофти от този фактsad.gif

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
 • Добави ново...

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите Условия за ползване