Премини към съдържанието
 • Добре дошли!

  Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

  Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

   

Протести в страната


Препоръчан отговор


Социалното напрежение ескалира в почти всички сектори на икономиката заради антикризисни решения на кабинета

Социалното напрежение в цялата страна ескалира и е на път да достигне своя пик през следващите дни. Очертават се ефективни стачки и протести в почти всички сектори на икономиката, породени от недоволство на съответните браншове от определени правителствени решения.

Окончателно решение за ефективни стачни действия са взели железничарите, земеделците и двата синдиката КНСБ и КТ „Подкрепа“ срещу новата пенсионна реформа. Лекарите, полицаите и военните служители в Министерството на отбраната до дни ще решат дали да протестират и под каква форма.

Железничарите стачкуват на 24 ноември

Поводът за ефективната стачка в железниците е предложената реформа, според която ще бъдат съкратени над две хиляди души, работещи в железопътния транспорт. Работниците и служителите на БДЖ заявиха, че започват безсрочни ефективни стачни действия на 24 ноември. Тогава всички влакове ще спрат в интервала между 8 до 16 часа.

Сблъсъкът е между синдикалните организации в железопътния сектор и ръководството на БДЖ. Според синдикалните лидери в железниците става въпрос за битка за спасяването на това, което „още може да бъде спасено" от дружеството.

От друга страна ръководството на компанията твърди, че дружеството е във фалит и ще продължи реформите при всякакви обстоятелства. Управлението на холдинга е твърдо решено да доведе докрай започнатата реформа.

Земеделците блокират пътища на 28 ноември

Националната асоциация на зърнопроизводителите обяви безсрочни национални протестни действия заради орязаните средства за земеделие в Бюджет 2012.

Заложените пари за сектора са с 230 млн. лв. по-малко от договорените 570 млн. лв. във финансовата рамка, която браншът подписа с правителството през септември.

Земеделците настояват за изпълнение на споразумението от есента, за предсказуемост и яснота в размера на субсидиите. Фермерите предупреждават, че освен блокиране на пътища, се предвиждат и протести в граничните пунктове на България.

Протест срещу пенсионната реформа на 30 ноември

Двата синдиката призовават към митинг-протест пред парламента на 30 ноември заради намеренията на правителството да повиши възрастта за пенсиониране с една година от 2012 г. и да отпадне добавката за прослужено време.

След като кабинетът предложи тази нова поредна промяна на пенсионната реформа синдикатите обявиха, че социалният диалот е взривен и напускат Тристранния съвет, поискаха и оставката на вицепремиера Симеон Дянков.

Повод за горещите спорове е последното решение на правителството, с което от 2012 г. възрастта за пенсия ще скочи с една година и с по 4 месеца всяка поредна година след 2015 г. Стажът за пенсиониране също ще се увеличава плавно с по 4 месеца на година от 2012 година нататък.

Скандалът придоби сериозни измерения, заради едноличното решение на управляващите да се откажат от споразумението, подписано миналата година и заради намерението им да внесат поправките чрез гласуването на Бюджет 2012. Изненадващо една от работодателските организации – Българската стопанска камара, подкрепи синдикатите по темата за пенсионната възраст.

Допълнителен повод за стачката на синдикатите е предложената реформа в администрацията, според която ще отпадне добавката за натрупан стаж и възнаграждението ще зависи от свършената работа. Синдикатите остро възразиха срещу тази идея с мотива, че тя акцентира върху субективния фактор.

Лекари, полицаи и военни също обмислят протести

Медиците от спешната помощ обявиха готовност за протестни действия. Тяхното недоволство беше предизвикано от намерението на здравното министерство от догодина спешните центрове да преминат към областните болници.

Според управляващите, които внасят проекта за промяна, целта е да се оптимизира работата и да се повишат възнагражденията на лекарите. Но медиците прозряха в това предложение опит за съкращаване на бюджетни разходи и алармираха, че тази стъпка няма да доведе до нищо добро, а само до нови дългове за болниците.

До дни полицаите, военните и цивилните служители в Министерството на отбраната трябва да решат дали да протестират и под каква форма. Те не приемат увеличението на стажа за пенсиониране на военни и полицаи от 25 на 27 години наведнъж от следващата година, а настояват това да става постепенно, както беше планирано в приетата миналата година пенсионна реформа. Те настояват и за по-добри условия на труд и реформиране на сектора на сигурността.

В зависимост от това дали привилегиите за военните ще бъдат отнети, ще бъде взето и решението за протест. Военните по закон нямат право на протести, но заявиха, че са достатъчно изобретателни и ще успеят да изразят мнението си по адекватен начин.

Дали всички тези протести ще станат факт? Дали реално те ще доведат до жеалните резултати? Дали ще се тушира натрупалото се социално напрежение по браншове, са все въпроси, които остават отворени засега.

Във всички случаи ако проблемите продължат да се трупат без да има диалог между заинтересованите страни, би могло да се стигне до общонационална стачка в ранната пролет на 2012 година, след като тежката зима допълнително ще акумулира социално напрежение, както прогнозира президентът на КНСБ Пламен Димитров.

http://www.investor....126500/332.html

Дано да се намери разумен начин за туширане на натрупаното социалното напрежение и да не се стигне до протести.

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
 • Отговори 1,9k
 • Създадено
 • Последен отговор

Ами,каквото повикало - това се и обадило. Иначе сме отличниците на Евросъюза (по думите на Б.Б.). Но голи и боси. Май по-добре двойкаджии, но нахранени и облечени отколкото отличници.

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Доста от предприетите промени са правилни, но се правят с голяма арогантност и неминуемо се генерира протестен отговор. Не може някак между другото в последния момент да се изцвъка увеличение с една година на възрастта за пенсиониране при подписано преди това съвсем различно споразумение, не може изведнъж да се изцвъка намаление на обезщетенията на армията и полицията, защото после дори да се откажеш от него както стана - вече си ги разбунил, не може шефът на БДЖ да се държи нагло пред медиите и да разчита, че железничарите ще му клекнат и ще му целуват ръката. Всичко това неминуемо трябва да се направи, но трябваше да се подготви обществото. Ако бяха започнали по-отрано кампании с които да убедят обществото в необходимостта от тези мерки те биха били много по-добре приети и ако имаше съпротива, тя щеше да е много по-вяла. Дянков си е специалист в определена област, но толкова ли нямаше кой да им каже, че това не се прави по този начин "с рогата и напред"?

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

........................................................

Дано да се намери разумен начин за туширане на натрупаното социалното напрежение и да не се стигне до протести.

Добре е като пожелание но как да стане когато сития не вярва на гладния.Интересно че който се качи на власт се мисли за богопомазан и забравя кой му е дал властта а гледа само да се облажи.

С течение на времето Бойко Борисов показа че не е по различен от "противника му" Сергей Станишев а е същия хвалипръцко и дърдорко.С малката разлика че направи някоя магистрала за софиянци за него останалата част на България не съществува.Приказките му за борба с групировките и престъпността е само на думи.Във Варна назначенията му след изборите доста изненадаха варненци.Всичките се оказаха приближени до групировката ТИМ.А ако искаше съдиите да не пускат престъпниците заради "дупки"в закона имаше две години за да промени който си иска закон.Интересно как намериха време да гласуват ЗАКОН ЗА ЗАЩИТА НА ЖИВОТНИТЕ а срещу престъпността и безработицата само голи приказки.Даже и статистиката е фалшива и няма куража да я покаже покаже такава каквато е.

Като пример давам следното:- Ако в едно населено място със 100 000 жители има регистрирани 1000 човека като безработни статистиката отчита 1% безработица.Ако предположим че останалите 99% нямат работа но не са регистрирани в бюрата статистиката ги смята че работят.

А истината е доста по проста - тия които плащат осигуровки те за работещите.Интересно колко ли са като %?

Има и хора които не се осигуряват и са в сивия сектор но тук държавата пак се прави на глуха и сляпа. Какво че тия хора нямат здравни и пенсионни осигуровки - Много му пука на Бойко Борисов за тях..По лесно е да събори приюта на поп Иван от Нови хан за да покаже колко е могъщ..Или да се прави на сляп и глух за бедните хора.

То ако ще и роман да напиша както се казва Бог високо ,цар далеко и кой ли ни чува?

Та ако сами не се защитят хората тогава кой?

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

София не е България, но София е много по-важна от България за БГ(?) продажниците, които ни управляват. Защото те са там и ако допуснат софиянци да са прекалено недоволни може да им се случи случка. Шопите просто трябва да излязат от жилищата си и стачката е готова! За сметка на това, от провинцията болшинството хора не могат да си позволят да идат в София на протест. Я ги уволнили за отсъствие от работа, я просто безработни и нямат пари, ( я просто и работещи с ниски и неизплащани с месеци заплати, които също нямат пари). Само че обстановката се нажежи достатъчно, че да стане опасно и липсата на пари да се пренебрегне. Все повече съществува възможността народа да се качи на влаковете и макар и без да си плати билет да се изсипе в столицата. Защо мислите, че Б.Б., иска да ликвидира железниците(като държавна фирма). Просто, за да го да няма единият вид транспорт, с който протестиращите да пътуват до там, където протеста ще е видим и ефективен. Ако железниците станат частни, хората без билет няма дори да се допуска да се качат, което сега не е проблем...Ликвидацията на ЖП транспорта разделя още повече провинцията от столицата помагайки на онези боклуци според мотото "разделяй и владей"...


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Интересно че който се качи на власт се мисли за богопомазан и забравя кой му е дал властта а гледа само да се облажи.

За съжаление е така.

Но най-унизителното е, че политиците третират тези, които са им дали власт чрез гласовете си и им плащат заплатите, като стадо животни - накъдето го подкараш, стадото е длъжно да се подчинява и да върви, дори пътят да води към кланицата... ;)

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Има и още нещо, за което да се протестира - в страната ни няма вода! В моя град отскоро няма вода! А знаете ли кметицата ни от ГЕРБ какво прави - спечели тя изборите и банката, където работеше преди веднага почна ремонт! Къде е грежата за хората, къде е водата? Нямаме вода да се къпем и мием, няма вода за кафе! Тиф искат да пипнем, болести да се разнесат, да мрем...........За тая партия ние сме натрапници, ненужни същества! Хубавия ми град заприлича на Сливен - разкопано навсякъде и никой нищо не прави! Къде ни е водата, къде са ни правата?

Да протестира народа, да иде в София със или без влак! Не ни трябва геноцид, нието продажници! За кво са строени язовирите - за да ни източат водата ли, да ходим жадни и мръсни..........Протести до дупка, никакъв страх от жандармерия, полиция, армия, оръжия.............Никакъв страх, никаква вяра на тия повече! Протести докато напуснат или докато ги унищожим! И предателите, и американците! Дъжд няма, сняг няма, вода няма заради тях и скапания им кемтрейлс! ВНароде събеде се! САЩ са една илюзия и лъжа! Да си върнем обратно добрите отношения с Русия, с проклетите американци всичко губим! Затова ли са строени заводи, затова ли поколения са се били за земята ни - за да бъдет те увнищожени и продадени, отровени, а ние гладни и умиращи? Протести до дупка!

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Беше въпрос на време. Цяла година се вдига пушек и врява надлъж и нашир по земното кълбо - такъв наплив на протести и стачки в световен мащаб не съм виждала никога. Нормално е и в България да се случи нещо по-различно от прогнозата за облачно и студено време. А ние сме една от малкото държави в ЕС, който имаме толкова арогантни управляващи, които дори не се опитват да прикрият факта, че ни имат за стадо дойни овце, от които всяка година доят пари, за да могат да си финансирват каквото си искат, както си искат. Не се сещам, някога в Европа, държавния глава да си е позволил пред медийте да каже, че народа, който управлява е като кучетата му и трябва да се държи изкъсо. Или, че народа бил мързелив и злобен. Или, че бил кофти човешки материал и други подобни реторически изумруди. А още по-лошото на тази действителност е, че за нас това е нещо е "нормално" и вече сякаш никой не се впечатлява от подобно поведение...

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Ефективни протестни действия в цялата страна започват неправителствените организации от сектор "Земеделие"

27 ноември 2011 | 17:35 | Агенция "Фокус"

София. Ефективни протестни действия в цялата страна започват неправителствените организации от сектор "Земеделие". Началото им е от 10.00 часа в понеделник, като протестните действия ще се изразят в изкарване на машини и хора по указани маршрути и последващо затваряне на пътища и гранично контролно-пропускателни пунктове.

Част от определените маршрути и места, откъдето ще започнат протестните действия на 28 ноември 2011 г., от 10.00 ч., са както следва:

За Видин, Монтана, Враца: главен път София - Враца, на моста на гр. Мездра;

За Плевен, Кнежа: главен път София - Русе на детелината на село Ясен;

За Никопол, Свищов, Горна Студена: главен път София – Русе на разклона на Горна Студена;

За Велико Търново, Павликени: главен път София - Варна на разклона на с. Пушево.

За Добрич: Към Дунав мост, към ГКПП Кардам, към ГКПП Дуранкулак, Околовръстното на Добрич;

За Пловдив, Пазарджик - Карловско шосе.

За Стара Загора, Хасково, Свиленград: Сборен пункт квартал Кольо Ганчево, Стара Загора - от Стара Загора към ГКПП Капитан Андреево. От Стара Загора към Свиленград, от Хасково към Свиленград – сборен пункт в село Капитан Андреево.

За Лесово, Ямбол: сборен пункт на летище Тенево в посока ГКПП Лесово

За Бургас, Сливен (и част от Ямбол) - сборен пункт Петолъчката

За Попово, Търговище - към Дунав мост.

Неправителствените организации от сектор "Земеделие" дадоха срок на управляващите в нарочна декларация, да преразгледат и променят внесения закон за Национален бюджет за 2012 г., в частност предложената Финансова рамка за сектор „Земеделие” 2012 г. През този период не се осъществи диалог, се казва в обръщението, изпратено от Национален комитет за протестни действия на неправителствените организации от сектор "Земеделие". Обръщението е подписано от Асоциация на земеделските производители в България; Национална асоциация на зърнопроизводителите;

Българска асоциация на собствениците на земеделски земи; Национален съюз на земеделските кооперациите в България; Национална асоциация на тютюнопроизводителите 2010; Българска асоциация на фермерите.

http://www.focus-news.net/?id=n1594716

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Полицаите също ще протестират

Лидерът на федерацията Валентин Попов уточни, че служителите в министерството ще подкрепят големия протест на синдикатите на 30 ноември

Полицаите също започват протести. Това решение е било взето на съвещание на Синдикалната федерация на полицейските служители, съобщи БНР.

Лидерът на федерацията Валентин Попов уточни, че служителите в министерството ще подкрепят големия протест на синдикатите на 30 ноември.

За момента няма насрочена точна дата за полицейските протести, съобщи Валентин Попов. Той обаче беше категоричен, че такива ще има.

За начало служителите в МВР ще подкрепят действията на двата синдиката - КНСБ и "Подкрепа" в края на този месец.

Причините: "Ние сме против увеличаването с две години на общия осигурителен стаж за държавните служители в МВР, ще протестираме срещу това. Второ - ние сме категорично против начина, по който това става - не само без консултации и разговори със синдикалните организации на тези служители, но и без те да бъдат информирани предварително", каза Попов.

Той съобщи за писмо до служителите в МВР от министър Цветанов. "В него между другото се казва, че социалният диалог в МВР продължава да съществува и да се води, само че политическото ръководство на МВР научава в последния момент за промени, които касаят негови служители. Значи е прекъснат социалният диалог някъде на по-високо ниво.

Ние ще подкрепим протеста на двете големи синдикални централи - КНСБ и "Подкрепа" на 30-ти", каза още синдикалният лидер.

От синдикалната федерация в МВР водят разговори с представители на синдикатите във военното министерство, както и със синдиката на надзирателите в затворите.

Валентин Попов не изключи да има на следващ етап общи протести на целия сектор "Сигурност".

vesti.bg

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Дянков: Съжалявам, пари няма

Колкото и стачки да има, няма за какво да се преговаря - парите ги няма, заяви той.

http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=4344911

А къде са парите ?

Що ли питам

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Дянков: Съжалявам, пари няма

Колкото и стачки да има, няма за какво да се преговаря - парите ги няма, заяви той.

http://www.vesti.bg/...=40&oid=4344911

А къде са парите ?

Що ли питам

Ами не са и в държавния резерв . Дянков го източва ама това може човека не го винете . Жокер : парите са в новопоявилите се милионери в България (да има такива) .В Частните монополи (ЧЕЗ,ЕОН,ЕВН) с гарантираната печалба от над 10 % по договор ! И това с приватизацията на БДЖ ще се случи по един или друг начин НО Другата подготвяна в момента приватизация ( на ЕСО) за следващия ЧАСТЕН монопол и то директно рефлектиращ в/у гореспоментите ЧЕЗ.ЕОН ЕВН и следователно и Повишаване цени с оправдаване че било криза и затова продаваме ПАК печелившо ( да има корупция) но затова има МВР И Съд !

ТЕ къде спат ???

Само ще им плащаме осигуровките и ранното пенсиониране ли ?

И повишаване на възрастта за пенсия ще има

-Но не съм съгласен повече МВР и т.н. да НЕ си понесат и те солидарно плащане на цената и.

Определено съм от плащащите осигуровките си и НЕ искам да плащам на неплащащите като в това число са и неплащащите данъци . Познайте за кои др говоря !

Циганите естествено -неработещите от тях с ПРОФЕСИЯ получаващ помощи и то не малко !!!

По мноооого социални програми.

Познайте за тях колко средства отиват .

И още има но май не виждам смисъл отдавна сме превърнати само в гласоподаватели и то РАЗЕДИНЕНИ и наплашени !

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Ами не са и в държавния резерв . Дянков го източва ама това може човека не го винете . Жокер : парите са в новопоявилите се милионери в България (да има такива) .В Частните монополи (ЧЕЗ,ЕОН,ЕВН) с гарантираната печалба от над 10 % по договор ! И това с приватизацията на БДЖ ще се случи по един или друг начин НО Другата подготвяна в момента приватизация ( на ЕСО) за следващия ЧАСТЕН монопол и то директно рефлектиращ в/у гореспоментите ЧЕЗ.ЕОН ЕВН и следователно и Повишаване цени с оправдаване че било криза и затова продаваме ПАК печелившо ( да има корупция) но затова има МВР И Съд !

ТЕ къде спат ???

Само ще им плащаме осигуровките и ранното пенсиониране ли ?

И повишаване на възрастта за пенсия ще има

-Но не съм съгласен повече МВР и т.н. да НЕ си понесат и те солидарно плащане на цената и.

Определено съм от плащащите осигуровките си и НЕ искам да плащам на неплащащите като в това число са и неплащащите данъци . Познайте за кои др говоря !

Циганите естествено -неработещите от тях с ПРОФЕСИЯ получаващ помощи и то не малко !!!

По мноооого социални програми.

Познайте за тях колко средства отиват .

И още има но май не виждам смисъл отдавна сме превърнати само в гласоподаватели и то РАЗЕДИНЕНИ и наплашени !

Специално за МВР недей да говориш. Не си запознат с много неща. Това се отнася не само за теб, а и за останалите граждани и се насажда от тъпите журналисти, които обичат да раздуват всичко. Ела да те заведа, да дадеш едно 24 часово дежурство на границата, при минус 20 градуса навън и метър и половина сняг, и тогава ще говорим за солидарност /през това време обикновеният гражданин си спи спокойно в къщи/. Като премръзнеш, като куче няма да си на това мнение. По повод плащането на осигуровките, да не мислиш, че нещо ще се промени? Вместо чисти 600 лева /държавата внасая осигуровките/, полицаят ще взима чисти 800, от които с 200 лева ще си плаща осигуровките на ръка и пак ще получава чисти 600 лева.

Сега да спомена и за прословутите превилегии. Те са затова, че полицаят по закон няма право:

1. На втора работа /охрана на дискотека, такси и др./.

2. Да има фирма на свое име.

3. Да участва в политически партии и сдружения с политическа цел.

4. На ефективна стачка.

5. При повикване трябва да се яви до 1 час на работното си място.

6. Ако иска да прескочи до Пловдив /например/, уведомява по съответен начин началниците и се записва в специална книга.

7. Ако иска да прескочи до Гърция иска разрешение по етапен ред.

Има и други ограничения, за които не се сещам в момента.

Кое от тези ограничения важи за теб и останалите български граждани?

Нямало нужда от пожарната? Като се запали на някого къщата, звъни на пожарната, а не на ВиК.

Нямало нужда от гражданска защита? Като закъсат през зимата в планината, звънят на 112 и търсят гражданска защита, а не на някоя строителна фирма с багери, булдозери и друга техника.

Като оберат на някого жилището или го пребият, звъни в полицията, а не в общината.

Мога да дам и други примери. Както се казва всеки камък си тежи на мястото, но всеки гледа в канчето на другия /МВР/, а не в своето. Затова сме на тоя хал.

Мой съсед и негов приятел цяло лято работят, като "строителни майстори" /самостоятелна бригада от двама души/ и съм сигурен, че не са внесли един лев данък, защото нямат регистрирана фирма. Мисля, че такива, като тях трябва да се вкарат в релси. Ето затова няма пари в държавата.

Извинявам се ако съм засегнал някго!

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Специално за МВР недей да говориш. Не си запознат с много неща. Това се отнася не само за теб, а и за останалите граждани и се насажда от тъпите журналисти, които обичат да раздуват всичко. Ела да те заведа, да дадеш едно 24 часово дежурство на границата, при минус 20 градуса навън и метър и половина сняг, и тогава ще говорим за солидарност /през това време обикновеният гражданин си спи спокойно в къщи/. Като премръзнеш, като куче няма да си на това мнение. По повод плащането на осигуровките, да не мислиш, че нещо ще се промени? Вместо чисти 600 лева /държавата внасая осигуровките/, полицаят ще взима чисти 800, от които с 200 лева ще си плаща осигуровките на ръка и пак ще получава чисти 600 лева.

Сега да спомена и за прословутите превилегии. Те са затова, че полицаят по закон няма право:

1. На втора работа /охрана на дискотека, такси и др./.

2. Да има фирма на свое име.

3. Да участва в политически партии и сдружения с политическа цел.

4. На ефективна стачка.

5. При повикване трябва да се яви до 1 час на работното си място.

6. Ако иска да прескочи до Пловдив /например/, уведомява по съответен начин началниците и се записва в специална книга.

7. Ако иска да прескочи до Гърция иска разрешение по етапен ред.

Има и други ограничения, за които не се сещам в момента.

Кое от тези ограничения важи за теб и останалите български граждани?

Нямало нужда от пожарната? Като се запали на някого къщата, звъни на пожарната, а не на ВиК.

Нямало нужда от гражданска защита? Като закъсат през зимата в планината, звънят на 112 и търсят гражданска защита, а не на някоя строителна фирма с багери, булдозери и друга техника.

Като оберат на някого жилището или го пребият, звъни в полицията, а не в общината.

Мога да дам и други примери. Както се казва всеки камък си тежи на мястото, но всеки гледа в канчето на другия /МВР/, а не в своето. Затова сме на тоя хал.

Мой съсед и негов приятел цяло лято работят, като "строителни майстори" /самостоятелна бригада от двама души/ и съм сигурен, че не са внесли един лев данък, защото нямат регистрирана фирма. Мисля, че такива, като тях трябва да се вкарат в релси. Ето затова няма пари в държавата.

Извинявам се ако съм засегнал някго!

Съжалявам НО това е от професионалните ми контакти с полиция а не празни приказки . Със съд слава богу нямам проф контакти но познай ...

какво се съдържа в отговорите на колегите ти за тях ?

Нали не искаш да цитирам отговорите на колегите ти на сигналите които съм им подавал (задължен съм да го правя) ?

И просто за сведение:

1.Също нямаме право на ефективна стачка

2.Давахме (в минало време защото съкратиха много хора от фирмата ) по 12 часа дежурства в които няма как да помръднеш и носиш пряка отговорност за всяко свое действие и дума ! Др колеги пък са газили А НЕ стояли километри в сняг до кръста и кожата им е оставала по метала. И т.н.

И да от няколко месеца вече не работя там след 25 год .стаж не мое желание. Започнах работа в др фирма но това няма значение тук,

3. при повикване до 30 мин да се явя на раб. си място. !

и т.н.

И ТОВА без никакви преференциии или привилегии в замяна ! Пенсия на 65 г. и плащащ данъци и осигуровки с пълна мяра.

Къде точно видя да казвам че няма нужда от тези или онези !

Точно обратното искам ВСЕКИ и Ти и АЗ и и който и да е просто да си свърши работата за която му се плаща а не да казва ами законите са такива .

Защото Не държавата плаща ТОВА сме всички НИЕ като данъкоплатци (които си ги плащаме).И трябва да изискваме данъците ни да не се пропиляват а да се ползват рационално в името на ДАНЪКОПЛАТЦИТЕ.

НЕ изкривявай казаното ако обичаш .

Зададения въпрос беше КЪДЕ са МВР и СЪД ?

Да не се оправдават със закони и едни с други . Искам да знам че не трябва да ме е страх (вече и посред бял ден) да пусна сина ми или жена ми сами да се разхождат .

Колко полицая има на глава от населението ? Сравнено с др държави ? - За този въпрос Ти ме придизвика да го задам ?

А какъв ви е бюджета и ефективността НО не стъкмистиката ви ?

Не казвам да ви съкращават като всички останали в държавата НО тогава искам мир и спокойствие осигурено от ВАС ! Това ви е в задълженията.

И просто за сведение преди години ваш колега военен с чин полковник дойде в отдела ни погледа и послуша как точно работим и каза само едно изречение :

Олелеее... организацията и дисциплината ТУК са много по високи отколкото при нас . Да това беше преди години но и сега работещите (не казвам собствениците) са със съзнанието ТРЯБВА да стане работата. И разбира се че има и носени на гръб като на всякъде . ТОВА искам също да се промени.

Аз съм се борил против това А ти ?

Трябва ни промяна първо в нашето осъзнаване и поведение на всички ни но не вярвам вече че това ще се случи. Ако не се затрием като нация поне 2-3 поколения за евентуална промяна и то по малко .

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Към sten64. Не знам защо се почувства засегнат. Както споменах всеки камък си тежи на мястото. В МВР също има мърша и то много, но има служители, които съвестно си вършат работата. На година средно се пенсионират по 1 000 души. Същите ще вземат средно по 20 000 лева, което общо прави 20 000 000 лева. Тези 20 000 000 милиона лева са игла в купа сено на фона на един милиард бюджет на МВР. До тях ли се докара? Защо не се погледне "независимата съдебна система"? Независима е, защото нищо не зависи от нея, ама за 2010 г. взеха 13 и 14 заплата и по 2 000 лева антикорупционни. Само, че за тях никой не говори. Дянков се опита нещо да каже, но като заведоха дело срещу него /не си спомням какво точно беше/ и млъкна. Само, че съдебната система е на самостоятелна издръжка. Лично мое мнение е, че МВР трябва да се преструктурира във фирма и да мине изцяло на самостоятелна издръжка. За целта всички такси и комисионни събирани досега от банки да се внасят в касите на районните управления и да отиват в бюджета на МВР. Тогава ще има пари за гориво, хартия, кубинки, заплати и др. Аз също се възмущавам от много неща, защото и аз плащам данъци /сгради и МПС/, които отиват в общия бюджет, но когато детето ми беше болно и отидохме при личния лекар и поискахме талон за изследване на кръв и урина същият заяви, че няма талони. Отидохме и си платихме 7 лева за изследванията, въпреки здравната осигуровка на детето ми. През това време на входа на спешния център висяха няколко цигани, които нямат здравна осигуровка, но детето им също е болно и познай, лекарите ги прегледаха и им назначиха изследвания, защото са длъжни. Не ми е за 7-те лева, но аз пред кого да се жаля и къде да протестирам. Ако зависи от мен няма да внеса 1 лев здравна осигуровка.

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

КНСБ вдигна сцена пред парламента, идат автобуси от страната

Големи тонколони, транспeрант и знамена вече очакват протестиращите

Публикувано изображение

Mалко преди началото на националното шествие на синдикатите към парламента, представители на КНСБ вече са на площад “Народно събрание”. Група от двайсетина души подготви сцената и озвучаването на протеста. Строени са и знамената, има и голям транспарант. Вече има и десетина автобуса, докарали синдилисти от страната.

Организацията е съпроводена от засилено полицейско присъствие. Още рано сутринта районът около паметника на Цар Освободител бе опасан от полицейски ленти. Седем бронирани джипа на Жандармерията и един автобус са паркирани встрани от Народното събрание, а подстъпите към парламента са затворени с метални прегради и полицаи пред тях.

В националния протест се очаква да се включат около 25 000 души. Протестният лъч на КТ „Подкрепа” ще започне от Национален стадион „Васил Левски” в 11.30 ч. и ще премине по ул. ”Гурко” – бул.”Васил Левски” – бул.”Цар Освободител” до пл.“Народно събрание”.

Шествието на КНСБ ще тръгне от пл. „Македония” 1 в 11.30 ч. и ще премине по бул. „Хр. Ботев” – бул. „Стамболийски” – бул. „Мария Луиза” – бул. „Дондуков” – бул. „Цар Освободител” до пл. „Народно събрание”, където двата лъча – на КТ „Подкрепа” и КНСБ ще се съберат и ще проведат протестния митинг от 13.00 ч.

Автобуси с участници от страната пристигат в София, като заради тях на някои основни булеварди като "Цариградско шосе" има и задръствания.

Протестът вече затрудни движението в София. Спряно е движението от Ректората по бул. „Цар Освободител” около сградите на парламента, БНБ, Министерски съвет, Президентството до Съдебната палата.

Ограниченията достигат до Орлов мост, където също е затворено заради лъча протестиращи от КТ „Подкрепа”.

Спряно е движението от ул. „Позитано” по „Витошка” по посока на църквата „Света Неделя”. Затворени са части от бул. „Мария Луиза” , част от бул. „Христо Ботев”. На бул. „Христо Ботев” и ул. „Алабин” по трамвайната линия са спрели поне около 40 автобуса на участници в протестното шествие от КНСБ.

Навсякъде в центъра на София има огромни задръствания. В района на Мол София по бул. "Опълченска" задръстването започва още от Руски паметник.

blitz.bg

Шествието тръгна с песни и чучело на Дянков

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Ми нормално да има протести бе хора... От 20 години постоянно слушаме... - Не това е начина, не трябва така... и какви ли не още тъпотии... Е тугава какъв е начина?

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

500 трактора и комбайна тръгват към София

Публикувано изображение

Трактори и комбайни тръгват към София, е решил Националният протестен комитет на земеделските производители.

Към столицата се насочват тежки машини от протеста, който започна в понеделник, на Петолъчката, от Плевен и Враца.

Половината от тракторите, които в момента са на ГКПП "Капитан Андреево", също поемат към София. Останалите машини остават на граничния пункт.

Според представител на Асоциацията на зърнопроизводителите, не по-малко от 500 тежки машини ще влязат в столицата. Уведомление за протеста на земеделците е подадено още миналата седмица в Столичната община.

Ще внесем предложение към протестиращите земеделци, които възнамеряват днес да пренесат стачката си на територията на град София, това да се случи в един по-късен час, за да не бъде затруднено движението в столицата, каза пред журналисти кметът на София Йорданка Фандъкова.

Изискването на Столична община ще бъде протестните действия да се осъществят около 21 ч. и земеделската техника да бъде разположена на места за паркиране, вместо да бъдат блокирани пътищата.

"Важно е, че трябва да гарантираме свободата на хората да изразяват своето мнение. Ние работим заедно със СДВР и в момента колегите са заедно с организаторите, за да обсъдят най-добрите варианти за промяна в първоначално одобрения маршрут, така че от една страна - да гарантираме свободната изява на хората, но от друга страна да не се пречи на движението в града.

За съжаление, това е един от недостатъците на нашия град, като столица. Виждате, всеки ден протестните действия, каквито и да са те, се насочват към центъра на града и движението се блокира. От това страдат всички столичани, така че правим всичко възможно, за да можем да се договорим с организаторите и минимален брой машини да се насочат към центъра и да бъдат пуснати в часовете, когато няма интензивен трафик", каза Фандъкова.

Тя отбеляза също, че става дума за тежки машини, които може да повредят настилката в града. Поставила съм сериозно въпроса за това от страна на организаторите да се внесат гаранции, за да може след това да се възстановяват нарушени настилки, ако има проблем, така че наистина да не са потърпевши софиянци, посочи кметът.

Междувременно от Инициативния комитет за протести в сектор "Земеделие" и Националната асоциация на зърнопроизводителите излязоха с официално изявление, в което се казва, че преговорите и диалогът с правителството не водят до резултати.

В изявлението бе отправен призив "двамата най-виновни да си подадат оставката" - министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов и министъра на финансите Симеон Дянков.

Земеделските производители заявяват още, че не са удовлетворени от полученото извинение от министър Найденов и че се чувстват излъгани предизборно.

В сряда Найденов заяви, че правителството се извинява на земеделските производители за подписаното преди изборите финансово споразумение за отпускане на помощи за сектори, но то няма да може да бъде изпълнено. Изявлението на министър Найденов бе направено след среща в МС на представители на протестиращите земеделци с премиера Бойко Борисов, с двамата вицепремиери и с министри от кабинета, продължила повече от час и и половина и забавила началото на редовното заседание на правителството.

Днес протестиращите земеделци отново затвориха ГКПП Капитан Андреево.

Тенчо Тенчев, координатор на протестните действия в сектор "Земеделие" за Стара Загора, Хасково и Свиленград, обяви, че блокадата днес ще бъде четири часа - от 11 до 15 ч.

Земеделци блокираха и Дунав мост за няколко часа, като обявиха, че на всеки 40 минути ще има пропускане на движението за по 10 минути. Действията са съгласувани с граничните власти от румънска страна, движението на ТИР-ове от и към Румъния е спряно, за да се избегне натоварване на мостовата конструкция с ТИР-ове.

vesti.bg

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Борисов към фермерите:

В София няма кебапчета

Публикувано изображение

“Какво ще правят фермерите в София - ще орат или ще играят хора? В София кебапчета няма. Тук хората работят”, реагира гневно премиерът Борисов в телефонно интервю по БНТ на въпроса за протестите на зърнопроизводителите и настъпващите към София трактори.

“Защо не стачкуваха, когато прибираха реколтата? Защо дойдоха при нас преди изборите? Кое съсловие в държавата дойде да ни рекетира преди изборите”, продължи да отговаря с въпроси Борисов и обясни, че за зърнопроизводство се дават много пари, повече от миналата година.

“Пак им напомням на зърнопроизводителите – парите от Брюксел идват от българските данъкоплатци. В същото време от този толкова толериран сектор в България влизат съвсем малко пари! При рекордни добиви да е паднала цената на хляба?! С тези огромни дотации, които правим, да е поевтинял хлябът?!”/

На въпроса как ще коментира класацията на “Трансперънси интернешънъл”, според която България е начело по нивото си на корупция, Борисов каза, че е помолил новия правосъден министър Диана Ковачева да обясни методиката на проучването.

“Резултатите в тези класации идват след 3-4 години. Обяснете на зрителите си, че таи класация показва усещането на хората за корумпираност. Зависи кого са питали. Засегнатите бизнеси ще се опитат да ни отмъстят!".

Запитан не е ли отстъпил лесно под натиска на синдикатите, Борисов отново регира гневно:

"Пред кого отстъпихме - пред зърнопроизводителите, пред БДЖ ли отстъпихме?!” и обясни, че синдикатите са добре дошли на масата на преговорите.

“Когато са поискали среща с мен, винаги сме се виждали”, каза той и припомни, че последния път, когато отишъл вместо Дянков на Тристраннката, те отказали да говорят по темите на синдикализма.

БЛИЦ

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Борисов: Ще продължим с реформите

С цялото ми уважение към протестиращите, те не са прави, заяви министър-председателят

С цялото ми уважение към протестиращите, реформите продължават.

Това каза пред журналисти премиерът Бойко Борисов в отговор на въпрос за продължаващите протести.

Правим ги, с нас или без нас, реформите ще се случат, коментира Борисов, като отбеляза, че се надява и на здравия разум на протестиращите.

Запитан за думи на земеделския министър, че Сергей Станишев и Корнелия Нинова застават зад протестите на земеделските производители, премиерът Борисов каза, че те публично са излезли и призовават всички да се включат, да участват.

"При тях получаваха милион и нещо, сега получават милиард и половина.

Земеделските производители избират, с цялото ми уважение към тях, просто в случая не са прави", коментира премиерът.

Толкова много пари получиха през тези две години, получават и за следващата година плюс седемдесетте милиона, които ще им намалим от акциза на горивата, нямат основание, каза още той.

Що се отнася до реформите в пенсионните системи и всичко останало, те се правят от първи януари така, както сме го вкарали в парламента, добави Борисов.

Модернизацията на здравеопазването, образование и съдебна система се забавиха, това беше грешка, която сега ни струва скъпо, каза още премиерът.

От дистанцията на времето виждаме, че в много области, в които нямаше ясно написани европейски критерии, реформите бяха забавени и не се случиха, така както искаха мнозинството български граждани през 1989 г., отбеляза Борисов.

Обществата в преход са особено чувствителни към правосъдието, изграждането на доверие в съдебната система е основен показател при оценяването на успешността на прехода, каза още премиерът.

Той допълни, че съдебните реформи в Централна и Източна Европа бяха насочени към отделяне на съдебната власт от политическия апарат и трансформирането й от защитник на правата на държавата, в защитник на правата на гражданите.

Двайсет години по-късно реформата на съдебната система продължава да бъде във фокуса на обществения дебат, явно уроците в тази област по-лесно се преподават, отколкото се учат, каза Борисов.

vesti.bg

Какво ли означава "модернизация" на здравеопазването, образованието и съдебната система?... :)

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Борисов: Ще продължим с реформите

С цялото ми уважение към протестиращите, те не са прави, заяви министър-председателят

Какво ли означава "модернизация" на здравеопазването, образованието и съдебната система?... :)

Е, в бързината не се е сетил за "преструктуриране" :) Толкова се преструктурира в последните години, че вече не остана структура. :lol6:

В оразованието изискванията са учебният час да е забавен и интригуващ, освен всичко друго.

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

500 трактора щурмуват София

Публикувано изображение

Над 500 трактора вече са на входовете на София и очакват разрешение да влязат в централната част на столицата.

По-голямата част от техниката ще остане в периферията на града. 170 трактора след 21 часа ще тръгнат по "Ботевградско шосе", през булевард "Княз Александър Дондуков", за да стигнат до Министерския съвет, Народното събрание и храм-паметника "Александър Невски". Там се очаква да останат през следващите два дни.

Утре и в сряда между 12 и 5 следобед фермерите очакват над 2000 души да се включат в протестните им шествия.

Докато земеделската техника е в центъра на София, се забраняват престоят и паркирането на булевард "Дондуков" между улиците "Сердика" и "Бачо Киро", както и на паркингите на площад "Александър Невски".

http://www.blitz.bg/news/article/123982

Този коментар много ми хареса :

Я милионерите с бентлитата дошли да протестират

Емил Кошлуков за протеста на зърнопроизводителите

http://www.youtube.com/watch?v=7KuACGFt0ZA

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Ръководствата на студентски съвети на водещи университети в страната формират стачен комитет заради увеличението на семестриалните такси.

Комитетът ще води разговори с отговорните институции и започва подготовка за протестни действия, съобщиха от студентския съвет на Университета за национално и световно стопанство.

Студентите не са съгласни с пренебрегването на мнението им по текущи въпроси, касаещи пряко общността им. Според тях липсата на предварително обсъждане и съгласуване на увеличението на таксите буди сериозни опасения, че образователното министерство няма потребност да комуникира със студентските организации.

http://society.actua...ews_370804.html

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.
×
×
 • Добави ново...

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите Условия за ползване